KaJot 18.03.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 OK KaJot, to jest nas dwoje. Może ktoś jeszcze chętny? Robiłeś już jakiś rekonesans, jakiej firmy i jaka wielkość Cię interesuje? 10 m3 - interesuje mnie usługa kompletna - wykopanie, wstawienie, podłączenie. Jeszcze z szamb doktoratu nie robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.03.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 dasz radę, dasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 25.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam takie nieco głupie pytanie. Ponieważ niedawno zameldowałem się już u siebie, wypełniam właśnie NIP-3. Niestety po zmianach administracyjnych zupełnie nie orientuje się co i jak. Nasz powiat to "warszawski"? Co wpisać w polu "gmina"?? ps. zna ktoś może adres US dla wawra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 25.03.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam takie nieco głupie pytanie. Ponieważ niedawno zameldowałem się już u siebie, wypełniam właśnie NIP-3. Niestety po zmianach administracyjnych zupełnie nie orientuje się co i jak. Nasz powiat to "warszawski"? Co wpisać w polu "gmina"?? ps. zna ktoś może adres US dla wawra? US Warszawa Wawer 04-379 Warszawa ul. Mycielskiego 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 25.03.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam grupę. Jestem już po wykonaniu tynków wewnętrznych i z czystym sumieniem mogę polecić ekipę, która je robiła. Polecana jest też przez grupę Chotomów, naprawdę są dobrzy w tym co robią i cena wydaje mi się też przyzwoita. Jak do tej pory spotykałam się z opóźnieniami, a tu ups, tynkarze skończyli 6 dni przed terminem . Spokojnie można powołać się na mnie(Aga).Myślę, że pan Waldek nie pogniewa się, że na forum podam jego telefon 601-208-018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekp 25.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam wszystkich forumowiczów! Jako że od 2 miesiecy jestesmy z żoną szczęśliwymi właścielami działki w Aleksandrowie dołączamy do szanownej grupy Budowa jeszcze daleko przed nami, ale zabieramy się za porządkowanie działki. Mam do wyburzenia małą komórkę (która i tak już ledwo stoi...) + piwnicę . Jesli ktoś potrzebuje trochę gruzu to chętnie odstąpię Oprócz tego muszę wyciąć/wyrwać kilkanaście małych drzewek i na koniec wyrównać teren. Czy ktoś może polecić ekipę, która mogłaby się zająć takimi sprawami? Przy okazji dopytam - czy na forum jest ktoś z osiedla "Artystów" spółdzielni Verdom (róg Izbicka-Zagórzańska)? Ciekawy jestem czy wiadomo coś na temat utwardzenia dróg osiedlowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 25.03.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam takie nieco głupie pytanie. Ponieważ niedawno zameldowałem się już u siebie, wypełniam właśnie NIP-3. Niestety po zmianach administracyjnych zupełnie nie orientuje się co i jak. Nasz powiat to "warszawski"? Co wpisać w polu "gmina"?? ps. zna ktoś może adres US dla wawra? US Warszawa Wawer 04-379 Warszawa ul. Mycielskiego 21 Dzięki A jaki u nas powiat i gmina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.03.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 maciekpjeżeli musisz się pozbyć gruzu to najlepiej jak wynajmiesz jakiegoś Pana Koparkowego, który ma łamaną przednią łychę. - w ten sposób wyrwie Ci z pnie drzew. załaduje Ci też to wszystko czego nie potrzebujesz na jakiś samochód. ja tak robiłem.kontakty - swoich nie polecam....ale na forum na bank coś znajdziesz - na zwoleńskiej są też jakieś koparki i tablice odnośnie tego typu spraw. ale - jeżeli ta komórka jest drewniana, to zastanów się na zachowaniem drewna - bo ono (w zależności od stanu oczywiscie) zawsze podczas budowy się przydaje, a gruz to możesz w jakiś taras wrzucić, lub na drogę jak z sąsiadami masz ok.pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 25.03.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pilnie poszukuję ekipy budowlanej do stamu surowego otwartego. Budowa w Józefowie k/W-wy, może ktoś poratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernova 25.03.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pilnie poszukuję NA JUŻ jakiegoś normalnego, myślącego, stanowczego inspektora nadzoru (budowa w Radości).Proszę na priva o namiary na godnych polecenia, bo się wykończę przez wykonawcę z wybujałym ego i pseudo-kierbudem (ksywa na budowie 'pizduś').dzięki i dbrnc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 26.03.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 czy ktoś z was korzystał z usług firmy od dachów "dachplus" z Józefowa, mieszczącej sie przy ul.Piłsudskiego 150 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 26.03.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ani@ miała z nimi przejścia - z dachówką Ceratonahttp://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htmnie pamiętam czy z nimi czy z producentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 26.03.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ani@ miała z nimi przejścia - z dachówką Ceratona http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm nie pamiętam czy z nimi czy z producentem dzieki wilekie , zabieram się za czytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekp 26.03.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 glowacdzięki za info. Na Izbickiej widziałem jakąś tablicę z namiarami na firmę która zajmuje się takimi "porządkami" na działkach - więc dopytam o ich usługi. komórka jest murowana - ale ta cegła raczej mi się nie przyda. Zresztą będę miał później więcej gruzu bo na działce do wyburzenia stoi jeszcze mały domek. Zostawię go jednak ekipie na czas budowy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 27.03.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Gdyby mogło być taniej to może i ja bym się podłączył pod to szambo . Według mnie powinno mieć około 10 m3 i najlepiej dwie komory . 10m3 OK a dlaczego dwie komory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.03.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 maciekpprzed rozwaleniem własnego domku (8mx5m) też obdzwaniałem takie firmy - ceny były kosmiczne...od 10 tysięcy do góry.... skończyło się tak że wszytsko zostąło rozwalone ręcznie... najdroższy jest wywóz gruzu.poszukam namiau na koparkę z opcją wywozu - oni u mnie ładowali na samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 28.03.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 czy ktoś z was korzystał z usług firmy od dachów "dachplus" z Józefowa, mieszczącej sie przy ul.Piłsudskiego 150 ? Madziorka, trzymaj sie jak najdalej od nich. Mialam fatalne przejscia, ktore sie jeszcze nie skonczyly wiecej w tym watku Duzym minusem (poza moimi przejsciami) jest to, ze nie przyjmuja (jako chyba jedyna firma w kraju ) zwrotu niewykorzystanego, nieuszkodzonego materialu. A nigdy nie da sie tak wyliczyc ilosci dachowki, aby starczylo na styk. Za to goraco polecam DachLux z Miłosnej (Trakt Brzeski) bylam naprawde bardzo pozytywnie zaskoczona podejciem do klienta i jakoscia obslugi - porownujac z dachplu Bis - niebo a ziemia. U nich mozna tez obejrzec towar jak juz przyjedzie zamowienie i nawet z niego zrezygnowac (jezeli - odpukac - okazaloby sie, ze towar nie wyglada tak, jak na wystawce. Oczywiscie oddaja wtedy zaliczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 28.03.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 O widze, ze mnie Glowac pare wczesniej watkow ubiegla z linkiem mialam przejscia i z dachplus bis i z creatonem. Firma sprzedajaca nie poczuwala sie do odpowiedzialnosci za sprzedany material. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 28.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 czy ktoś z was korzystał z usług firmy od dachów "dachplus" z Józefowa, mieszczącej sie przy ul.Piłsudskiego 150 ? Madziorka, trzymaj sie jak najdalej od nich. Mialam fatalne przejscia, ktore sie jeszcze nie skonczyly wiecej w tym watku Duzym minusem (poza moimi przejsciami) jest to, ze nie przyjmuja (jako chyba jedyna firma w kraju ) zwrotu niewykorzystanego, nieuszkodzonego materialu. A nigdy nie da sie tak wyliczyc ilosci dachowki, aby starczylo na styk. Za to goraco polecam DachLux z Miłosnej (Trakt Brzeski) bylam naprawde bardzo pozytywnie zaskoczona podejciem do klienta i jakoscia obslugi - porownujac z dachplu Bis - niebo a ziemia. U nich mozna tez obejrzec towar jak juz przyjedzie zamowienie i nawet z niego zrezygnowac (jezeli - odpukac - okazaloby sie, ze towar nie wyglada tak, jak na wystawce. Oczywiscie oddaja wtedy zaliczke. kurcze ale musiałas zjeść przez nich nerwów, trzymam kciuki żeby sprawa zakończyła sie dla ciebie poztywnie;). Dziękuje za namiar i ostrzeżenie napewno nie skorzystam z zakupu materiałow w Dach bis , do DachLuxu podjade w poniedziałek pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 28.03.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Gdyby mogło być taniej to może i ja bym się podłączył pod to szambo . Według mnie powinno mieć około 10 m3 i najlepiej dwie komory . 10m3 OK a dlaczego dwie komory? Jakichś specjalnych powodów nie ma . Wydaje mi się jednak , że takie 10 m3 to kawał zbiornika i dekiel musi na nim być zarąbisty . Na 5-metrowym może być cieńszy - może bardziej wytrzymały ( ja prawdopodobnie będę jeżdził po pokrywie szamba ) Znalazłem na Allegro takie coś http://www.allegro.pl/item330684402_zbiorniki_betonowe_na_szambo_szamba_gnojowke.html Może by tak spytać za ile przywiozą do Warszawy : kto jest ewentualnie chętny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts