wbrat 13.06.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Powoli trzeba by zacząć myśleć o wykańczaniu poddasza. W związku z tym zaczynam poszukiwania jakiejś ekipy/osoby do:1. malowania ścian (+ ew. białkowanie)2. położenia tynku w garażu. Macie moze jakąś sprawdzoną i zaufaną osobę do sprzątania domu gdzieś tak raz na tydzień lub dwa? Żona w zaawansowanej ciązy, ja do późna w pracy i w efekcie jakoś nam za bardzo nie idzie to sprzątanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 20.06.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Gdzie kupowaliście okna - w lokalnych wawerskich firmach (jeśli tak, to jakich i czy polecacie, czy nie - terminowość, jakość obsługi itp.), czy z "miasta"? Podzielcie się wrażeniami/doświadczeniami z tego etapu budowy... A jakby ktoś przy okazji wskazał jakiegoś dobrego lokalnego dostawcę i montażystę drzwi wejściowych... Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licia 20.06.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Właśnie zamówiłam - po rekomendacji znajomych, okna z Oknoplastu Kraków (w Uniplaście na Ostrobramskiej). Na razie obsługa wyglada dobrze, ale montaż mam dopiero 11 lipca - wiec wtedy sie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lyszka 20.06.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Hej my robiliśmy wycenę tez w Oknoplaście na Ostrobramskiej, ale w końcu zdecydowaliśmy się na okna Butzbach. Byliśmy w ich montowni pod Radzyminem i nas przekonali )), jak na razie obsługa jest bardzo miła i sympatyczna, zobaczymy jak będzie z montażem. Ceny były porównywalne (Butzbach trochę droższy), ale za to mają bramy. Więc za jakiś miesiąc będziemy mogli porównać Aha chciałam jeszcze dodać, że teraz mamy okna na profilach Plusteca (firma Plastikon) zakładane 8 lat temu i niestety w zeszłym roku jedno okno było do wymiany, ponieważ montaż był .... rama okna "odkleiła" się od parapateu i podczas deszczu woda lała się strumieniami do pokoju. Chociaż trzeba przyznać że po tylu latach serwis jest bardzo dobry bo ekipa przyjechała bardzo szybko, jeszcze raz wymontowała okna i prawidłowo je zamontowała . Same okna chyba są w porządku, ale nie mam jeszcze porównania , więc się nie wypowiadam Pozdrawiam, Lyszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 20.06.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Właśnie zamówiłam - po rekomendacji znajomych, okna z Oknoplastu Kraków (w Uniplaście na Ostrobramskiej). Na razie obsługa wyglada dobrze, ale montaż mam dopiero 11 lipca - wiec wtedy sie wypowiem. Hej my robiliśmy wycenę tez w Oknoplaście na Ostrobramskiej, ale w końcu zdecydowaliśmy się na okna Butzbach. Byliśmy w ich montowni pod Radzyminem i nas przekonali )), jak na razie obsługa jest bardzo miła i sympatyczna, zobaczymy jak będzie z montażem. Ceny były porównywalne (Butzbach trochę droższy), ale za to mają bramy. Więc za jakiś miesiąc będziemy mogli porównać. Dzięki wszystkim za namiary. Wysłałem zapytanie do Uniplastu, z Butzbacha mam już ofertę, strasznie drodzy (w porównaniu z ofertami jakie ściągnąłem wcześniej "z miasta"). Jakby ktoś jeszcze poratował w temacie drzwi wejściowych... Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lyszka 20.06.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Waldek nasza pierwsza wycena z Butzbacha też była zupełnie niekonkurencyjna, ale po kolejnych zapytaniach upust był ))) i w końcu cena okazała się "tylko" 1 tysiąc zł droższa niż Oknplast Więc warto negocjować )), długo się zastanawiać )) i efekt końcowy może być bardzo zaskakujący Aha mnie przekonało do Butzbacha to że jednak Oknoplast to developerka....zresztą czas pokaże . Jak napisał forumowy znawca tematu od okien teraz nie ma złych okien jest po prostu kiepski montaż A na własnej skórze przekonałam się, że jednak to prawda. Życzę powodzenia w negocjacjach, Lyszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 23.06.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Waldek nasza pierwsza wycena z Butzbacha też była zupełnie niekonkurencyjna, ale po kolejnych zapytaniach upust był ))) i w końcu cena okazała się "tylko" 1 tysiąc zł droższa niż Oknplast Więc warto negocjować )), długo się zastanawiać )) i efekt końcowy może być bardzo zaskakujący Aha mnie przekonało do Butzbacha to że jednak Oknoplast to developerka....zresztą czas pokaże . Jak napisał forumowy znawca tematu od okien teraz nie ma złych okien jest po prostu kiepski montaż A na własnej skórze przekonałam się, że jednak to prawda. Życzę powodzenia w negocjacjach, Lyszka Dzięki za wiadomość, w takim razie jeszcze poatakuję Butzbacha. Niezłą ofertę na okna mam też z Plastoramy na Lucerny. Czy ktoś ma jakieś opinie/uwagi na ich temat? Jak wykonawstwo? Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivek 23.06.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 poszukuję spawacza do wykonania stalowych ram konstrukcji dachu. może ktoś dysponuje namiarami lub mógłby polecić... pozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.06.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 WaldekZmy mamy doświadczenia z Plastoramą od wielu lat. Ich okna, ma mój wujek, tata i my mieliśmy w bloku. My też daliśmy do wyceny i jesteśmy zadowoleni z wyceny i najprawdopodobniej się zdecydujemy.Mamy (osobiście) pozytywne doświadczenia z serwisem posprzedażowym i pogwarancyjnym.generalnie polecamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 23.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 WaldekZ my mamy doświadczenia z Plastoramą od wielu lat. Ich okna, ma mój wujek, tata i my mieliśmy w bloku. My też daliśmy do wyceny i jesteśmy zadowoleni z wyceny i najprawdopodobniej się zdecydujemy. Mamy (osobiście) pozytywne doświadczenia z serwisem posprzedażowym i pogwarancyjnym. generalnie polecamy. Dziękuję za wiadomość, u mnie jak na razie też są najbliżej wygrania przetargu... Pozdrowienia WaldekZ PS. Ponawiam jeszcze prośbę o namiary na dostawcę/montażystę drzwi wejściowych, jeśli możecie jakiegoś polecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 01.07.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam,Czy macie jakiegoś fachowca do polecenia do zbudowania ogrodzenia z klinkieru? Jak teraz kształtują się ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 02.07.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam! Mam prośbe, poszkuję wykonawcy wieźby dachowej na Tarchominie na cito , gdyż umówiony okazał się partaczem . Z góry dzieki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJN 02.07.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam, Poszukuję sprawdzonego instalatora anteny TV naziemnej i anteny satelitarnej z okolicy. Instalacja do wykonania na dwuspadowym dachu, krytym dachówką ceramiczną i raczej nie z drabiny. Do postawienia dwa maszty, od jednego z nich trzeba ułożyć okablowanie. Instalacja ma być oparta na multiswitchu. Oczywiście przeszukałem instalatorów C+, n i „słoneczka”, ale zamiast eksperymentować na każdym z nich, chciałbym Was prosić o pomoc, może zaglądają tu, Ci co „wykończyli” budowane wcześniej domu i mogą na ten temat coś napisać Pozdrawiam KJN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 02.07.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 SPRZEDAM STEMPLE DERWNIANE, około 320 szt - 2,80 długości, bez transportu, cena 4 zł za sztukę. zainteresowanych zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 03.07.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Szukam hydraulika, sprawdzonego (i najchętniej niezbyt drogiego:-)) - bardzo proszę o kontakty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 04.07.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Kochani, pomóżcie, gdzie w Wawrze lub okolicach kupić cegłę klinkierową pełną na komin???Wszyscy sprzedają tylko dziurawkę, a ja się boję, że taki komin będzie przeciekał i chcę z pełnej!!!Dajcie jakiś namiar. Pozdrowienia WaldekZ P.S. Aha, i ponawiam prośbę o namiary na drzwi wejściowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 04.07.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Kochani, pomóżcie, gdzie w Wawrze lub okolicach kupić cegłę klinkierową pełną na komin??? Wszyscy sprzedają tylko dziurawkę, a ja się boję, że taki komin będzie przeciekał i chcę z pełnej!!! Dajcie jakiś namiar. Pozdrowienia WaldekZ P.S. Aha, i ponawiam prośbę o namiary na drzwi wejściowe... Może nie w Wawrze, ale ja kupowałem (w zeszłym roku) w składzie PSB w Zakręcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-Pablo76 08.07.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Powiem krótko:Pprofesjonalnie zniszczą Wam wasze nowe okna, parapety zew. i wew. a obróbka tynkarska jest żenująca. Zrobią montaż niezgodny z technologią Butzbach. Okna nie będą się zgadzały co do wymiaru z zamówienia a Wy nie będziecie mieli na to żadnego aneksu. Zapewnią Wam dziury i przedmuchy pomiędzy murem a ramami okien. I nagle dowiecie się, że jest przez was podpisany protokół odbioru prac budowlanych ??? Zero obsługi po montazowej. Zapraszam na stronkę: http://www.butzibach.com.pl/index.html Niedowiarków mogę zaprosić do siebie do domu by obejrzeli i pomacali.Handlowcy ciagle w biegu i ciągle zapominają cennika, umowy i reszy deokumentów z którymi byście chcieli się zapoznac przed podpisaniem umowy.Powodzenia i wiekszego szczęscia życzę.T-Pablo76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 08.07.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Powiem krótko: Pprofesjonalnie zniszczą Wam wasze nowe okna, parapety zew. i wew. a obróbka tynkarska jest żenująca. Zrobią montaż niezgodny z technologią Butzbach. Okna nie będą się zgadzały co do wymiaru z zamówienia a Wy nie będziecie mieli na to żadnego aneksu. Zapewnią Wam dziury i przedmuchy pomiędzy murem a ramami okien. I nagle dowiecie się, że jest przez was podpisany protokół odbioru prac budowlanych ??? Zero obsługi po montazowej. Zapraszam na stronkę: http://www.butzibach.com.pl/index.html Niedowiarków mogę zaprosić do siebie do domu by obejrzeli i pomacali. Handlowcy ciagle w biegu i ciągle zapominają cennika, umowy i reszy deokumentów z którymi byście chcieli się zapoznac przed podpisaniem umowy. Powodzenia i wiekszego szczęscia życzę. T-Pablo76 Czyli Butzbach - kicha. Ciekawe, inni wystawiają im raczej dobra opinię, może trafiłeś na marną ekipę... Czy ktoś może podzielić się wrażeniami ze współpracy z firmą "Sard" (też okna, tylko Okfens), mieszczącą się na Trakcie Lubelskim? Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zatom 09.07.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 SPRZEDAM STEMPLE I DESKI PO SZALUNKU STROPU -- używane, do sprzedania po 20 lipca- stempli ponad 200 szt. / desek - 7 m kw.- WARSZAWA WAWER / BORKÓW super cena, pół darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts