budulec 13.04.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Blisko, blisko, coraz bliżej. Okolice Wiśniowej Góry. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.04.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 MLK - ja za cement płaciłem 320zł za tonę, wywrotka piasku (nie wiem ile to jest ale cos koło 6,5 t.) to dałem 195zł, a za żwir wywrotkę to 58zł/t (przyjechała jedna wywrotka - 7 ton). Bosta beton, tel: 872-46-90 (872-46-15), za B-20 płaciłem 174 zł/m3 netto a pompa to 250zł za godzinę. I dobrze się z nimi pracowało. Bawiłeś się arconem? jakoś nie leży mi arcon, mimo że 6lat temu projektowałem nim mieszkanie - musze jeszcze posiedzieć nad nim moje ceny piasku i żwiru dotyczyły kamaza czyli 15t! teraz pan mi nawet zszedł z ceną piasku do 200zł/15t w Boście byłem i z uwagi na bliskość budowy zeszli mi z ceną na 160netto za B20 i 150 za B15 a pompa jak jest więcej niż 20 m3 betonu to liczą ryczałem za 2h ciekawostka: przedwczoraj przypadkiem zgadałem się z ekipą, która stawiała dom na końcu mojej ulicy - zrobili to całkiem szybko i sprawnie na jesieni zeszłego roku (codziennie jadąc do pracy mijałem tą budowę) chwilę z majstrem pogadałem i okazało się że są bardzo tani: za dom 140m2 + dach 280m2 położona dachówka + położenie kanalizacji na poziomie zero + montaż okien i drzwi wejściowych wzieli .... 20400zł!!!! (słownie dwadzieścia tysięcy czterysta złotych) facet teraz buduje na ul. Poprawnej i ma do pokazania jako referencję ok. 15 domów w Wawrze!! FRIPP - może go sprawdzisz?? mówił że ma zarejestrowaną działalnośc więc może wystawić fakturę (oczywiście musi wtedy podnieść cenę o vat) przy cząstkowych pracach też jest bardzo konkurencyjny (ale najtaniej wychodzi jak robi cały dom) - za pokrycie dachu (czyli folia, dachówka, wszystkie obróbki i montaż rynien) wyliczyłem że wyszłoby mi połowa tego co śpiewają lokalne firmy handlujące dachami!! - chyba wybiorę się obejrzeć te jego 15 okolicznych dachów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 13.04.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 MLK, z nieba spadłeś???? Właśnie wchodzę w decydującą fazę rozmów z firmami, jutro odbieram ostatni? kosztorys, chętnie podrzuciłbym projekt temu gościowi, niech policzy i powie, co i jak, przede wszystkim, czy ma wolny termin. No i dzięki za pamięć, jak się nie odezwiesz na priva, to zadzwonię jutro do Ciebie. Jutro wyjeżdżam na tydzień, więc i tak wszelkie decyzje przez tych 7 dni w zawieszeniu. Dzięki ogromne jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.04.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 No to widzę że za piach przepłaciłem na szczęście nie było tego dużo. Choć muszę jeszcze spojrzeć na wz'etki i rachunki żeby sprawdzić czy się nie pomyliłem z tą ilością na wywrotce?? Już tyle tych materiałów kupiłem i tyle cen widziałem że zostawiam to daleko za sobą, pamiętam ceny tylko tych co dopiero szukam. Na razie jestem na etapie szukania dachu. Zaraz zacznę rozeznawać okna i tynki. BTW jeśli znacie jakąś ekipę od tynków to podrzućcie namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 14.04.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 No to widzę że za piach przepłaciłem na szczęście nie było tego dużo. Choć muszę jeszcze spojrzeć na wz'etki i rachunki żeby sprawdzić czy się nie pomyliłem z tą ilością na wywrotce?? Już tyle tych materiałów kupiłem i tyle cen widziałem że zostawiam to daleko za sobą, pamiętam ceny tylko tych co dopiero szukam. Na razie jestem na etapie szukania dachu. Zaraz zacznę rozeznawać okna i tynki. BTW jeśli znacie jakąś ekipę od tynków to podrzućcie namiar o tynkach pisała wczoraj Martta w wątku grupy otwockiej ps. ...na ten piach to ja nie mam rachunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.04.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 o tynkach pisała wczoraj Martta w wątku grupy otwockiej ps. ...na ten piach to ja nie mam rachunku... wiem bo sam tam pytałem. Ale ja sie chyba zdecyduję na cementowo-wapienne a tam jest ekipa od gipsowych (maszynowo). na piach to ja też nie mam rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.04.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 MLK napisał w Boście byłem i z uwagi na bliskość budowy zeszli mi z ceną na 160netto za B20 i 150 za B15 a pompa jak jest więcej niż 20 m3 betonu to liczą ryczałem za 2h BTW tak sobie przypomniałem: cennikowo to Thomas był tańszy. A Bosta mi spuściła jedynie na cenie pompy ale ja dużo nie brałem to może dlatego.... mlk i inni - wsiąkły mi namiary na betoniarnie a są mi potrzebne bo musze inną znaleźć bo Bosta odmówiła współpracy - w soboty nie robią jakby ktos miał to pls podeslijcie, ondlazałem jedynie thomas, ale były jeszcze pazio i wiązowna i coś jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 14.04.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 MLK napisał w Boście byłem i z uwagi na bliskość budowy zeszli mi z ceną na 160netto za B20 i 150 za B15 a pompa jak jest więcej niż 20 m3 betonu to liczą ryczałem za 2h BTW tak sobie przypomniałem: cennikowo to Thomas był tańszy. A Bosta mi spuściła jedynie na cenie pompy ale ja dużo nie brałem to może dlatego.... mlk i inni - wsiąkły mi namiary na betoniarnie a są mi potrzebne bo musze inną znaleźć bo Bosta odmówiła współpracy - w soboty nie robią jakby ktos miał to pls podeslijcie, ondlazałem jedynie thomas, ale były jeszcze pazio i wiązowna i coś jeszcze?? Pazio-beton w Gliniance, tel. 789-99-28 i 795-05-04 przedstawiciel Thomas Beton na linię otwocką: p. Kowalczyk: 508 018 139 w Wiązownie też jest jakaś betoniarnia?? też mnie zdziwiło że Bosta nie pracuje w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.04.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Dzięki w Boście byłem i z uwagi na bliskość budowy zeszli mi z ceną na 160netto za B20 i 150 za B15 a pompa jak jest więcej niż 20 m3 betonu to liczą ryczałem za 2h Thomas - B20 podali mi 161zł netto, więc przy Twoich ilościach zngocjujesz niżej niż w Boście....u mnie wychodzi na to samo jak sobie przeliczyłem pompę dodatkowo bo Bosta drozszy beton ale mało płaciłem za pompę (tutaj było negocjowane). Nie będę już kombinował bo termin blisko i wezmę Thomasa....tyle że zacząłem się martwić - rozwalili mi ulicę (mlk pewnie jadąc do mnie widziałeś jak Mrówczą robią). No i mam niby dojazd ale taki lichy a tu musi grucha ciężka przejechać. Podejdę dziś do ekipy robiącej ulicę i pogadam z jakimś majstrem...zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 14.04.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Dzięki w Boście byłem i z uwagi na bliskość budowy zeszli mi z ceną na 160netto za B20 i 150 za B15 a pompa jak jest więcej niż 20 m3 betonu to liczą ryczałem za 2h Thomas - B20 podali mi 161zł netto, więc przy Twoich ilościach zngocjujesz niżej niż w Boście....u mnie wychodzi na to samo jak sobie przeliczyłem pompę dodatkowo bo Bosta drozszy beton ale mało płaciłem za pompę (tutaj było negocjowane). Nie będę już kombinował bo termin blisko i wezmę Thomasa....tyle że zacząłem się martwić - rozwalili mi ulicę (mlk pewnie jadąc do mnie widziałeś jak Mrówczą robią). No i mam niby dojazd ale taki lichy a tu musi grucha ciężka przejechać. Podejdę dziś do ekipy robiącej ulicę i pogadam z jakimś majstrem...zobaczymy... w ostateczności możesz zamówić dwie duże pompy i utworzyć rurociąg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.04.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 taaaaaaaaa , dziś nie zdążyłem ale jutro ojca wysyłam bo już widzę że grucha nie da rady przejechać, niech podsypią coś pod ten przejazd bo taki mikry jest. btw wpadł mi w ręce tekst: Mieszkańcy RADOŚCI są mało zainteresowani projektem i budową sieci wod. - kan. wynika z nikłej ilości złożonych do Samorządu Osiedla Radość deklaracji gotowości przyłączenia do sieci, warunkującej rozpoczęcie prac w tym kierunku. Podobnie jest w Międzylesiu. No i coś mnie ominęło więc poszedłem do przyszłych sąsiadów i przeczytalem kartkę o tym że jeśli są zainteresowani kanalizą to żeby składać bo rozważają ułożenie takowej w przypadku gdy bedzie odpowiednia ilość zgłoszeń. Po czym doczytalem że dotyczy to jedynie wschodniej strony torów, a ponieważ ja z zachodu to lipa. Więc wyglada na to że jak byl tak i będzie zacofany ten Wawer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 14.04.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Po 2 tyg milczenia witam znowu na forum. Czytałam, spisywałam informacje, analizowałam. Ale temat mi obcy chwilowo. Wy o betonach, pompach, a nawet stropach!!! A u mnie... jeszcze pozwolenia nie ma. Za to za tydzień na działce stanie barak... I będzie, gdzie na majówkę wyskoczyć... . Czas więc przyśpieszyć ogrodzenie. Czy wiecie, gdzie najtaniej można takie zwykłe drewniane kołki (średnica 7-8 cm)? Z innej beczki... Calkiem przypadkowo odwirtualizowałam się z fripp-em. Poza tym luknęłam z okna samochodu na budowę mlk. I tylko nie po drodze było mi do Lawy. A tu już byłoby na co popatrzeć. Także kolego inspekcja się szykuje... Lawy- być może i u mnie na dachu pojawi się Maxi Plus. Dostałam w Dach Lux wycenę i na ten materiał. Gdybyś był zainteresowały, podeślę na priva. No i na koniec - tylko pozazdrościć Wam Lawy i mlk, że już robota u Was wre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.04.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 W którym dachluxie wyceniałaś? I z miłą chęcią skorzystam z Twojej wyceny. Jutro podeślę Ci moje wycenki bo dziś dostałem Lindaba w wycenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 14.04.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Wał Miedzeszyński, od W-wy po lewej stronie. Jutro wyślę Ci skan. Ja u Kowalskich też tylko po negocjacjach. Dlatego warto byłoby się wcześniej spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 15.04.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 I tam Ci ruukki wycenili?????? Mi powiedzieli że jedynie budmat Co do spotkania chętnie, ale jak mówię ja już muszę się decydować więc jakoś zwlekać długo nie mogę. WYbieracie się na muratora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal Dabrowicz 15.04.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Witam grupę,śledząc Państwa rozważania na temat pokryć dachowych,odnoszę wrażenie,iż skłaniają sie Państwo do zakupu blach firmy Ruuki oraz Lindab.A czym Państwo się kierują?Dlaczego nie BUDMAT?Blacha jest przecież tej samej jakości(o ile nie lepsza),grubości.Ma tyle samo powłok lakierniczych,a jest znacznie tańsza!!!!!!!!Dodam jeszcze,iż firma Budmat daje jako jedyna daje gwarancję na powłokę lakierniczą!!!!!!W tej chwili obniżyliśmy jej ceny!Jeśli chodzi o dodatki(śruby,uszczelki,silikony,rynny,okna dachowe),to jesteśmy w stanie sprzedać je w bardzo dobrej cenie!(śmiem twierdzić,iż najlepszej!!!!!!).W razie wątpliwości,proszę o kontakt ze mną,bądz z handlowcem,który Państwa prowadził,wtedy usiądziemy sobie,porównamy ceny konkurencji i zrobimy taką ofertę,która pozwoli Państwu zaoszczędzić troche pieniędzy! PozdrawiamMichał Dąbrowiczdoradca techniczny firmy Dachlux0 608 475 793(punkty sprzedaży:Wał Miedzeszyński 406(za stacją LPG oraz Józefów ul.Nadwiślańska 129)-są to punkty mieszczące się w okolicach Wawra i Otwocka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.04.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Czy możecie mi powiedzieć ile osób z grupy wybiera się na spotkanie w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 16.04.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 heh, ale wczoraj był dzień. Żeby zdążyć zalać strop chłopaki zaczeli pracę o 5 rano (dla mnie to jeszcze noc), aż dziw, że sąsiedzi się nie awanturowali bo piła ponoć już chodziła więc cicho nie było. Beton przyjechał na 19 a praca trwała do 22.00 więc to był dla nich dłuugi dzień pracy Z drogowcami porozmawiałem i usypali wiekszy przejazd. Ale pojawił się nowy kłopot, tym razem pompa musiała stac w innym miejscu i się zrobiło ciasno - musiała przejść najpierw pod jednymi drutami a kilka metrów później nad innymi. Generalnie opierała sie o te druty i je trochę napinała. Czekałem tylko aż ktoś przyleci ze skargą że nie ma telefonu ale cóż w erze telefonów komórkowych...... Conieco widac na zdjatku które zamieszczam bo musze się pochwalić : http://mkulawiak.republika.pl/beton.jpg Byłem na targach i w tym roku lipa jakaś. Mało wystawców i jakoś tak krucho. W zeszłym roku było znaaacznie ciekawiej. A chłopaki z Murator Expo (organizatorzy) to widzialem że cały czas siedzieli na kiełbaskach z grilla więc organizayjnie też się zmniejszyło Na spotkanie niedzielne się nie wybieram bo mam strasznie dużo rzeczy do zrobienia i całą niedzielę będę pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 17.04.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Mnie również targi rozczarowały . Zasięgnęłam tylko kilku informacji o kominach systemowych i odkurzaczu centralnym + kilka namiarów na okna. Poza tym - lipa. Lawy - chwal się chwal, bo jest czym, zaraz chałupa stanie. Gdzie Ty takich pracowitych murarzy znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 17.04.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Fakt - targi lipa A co do kominów systemowych - ja bym odradzał - nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts