Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Powracam na forum (po 2 latach od wybudowania i zamieszkania) z pytaniem.

Czy ktoś z Sz. P. ma godną polecenia firmę do wywozu nieczystości płynnych z Przydomowej Oczyszczalni Ścieków, działającą w Wawrze / okolicach.

Dzwoniłem do MPO i Transnec'u, ale panie słysząc coś o wyjmowaniu filtra i specjalnej procedurze wypompowywania oświadczyły, że takich usług ich firmy nie świadczą. Co nie musi być prawdą, ale biorąc pod uwagę, że jak pierwszy raz przyjechali do mnie po odbiór śmieci to rozwalili mi bramę wszytsko jest możliwe ...

Będę to robił 1 raz, więc chciałbym żeby panowie z szambojeta mieli doświadczenie

Pozdrawiam,

Witam, ma 3 pytania:

1.Czy ktoś mógłby mi polecić sklep ze skrzynkami na gaz do zainstalowania w ogrodzeniu oraz osobę, która mogłaby taką skrzynkę zainstalować. Przygotowanie skrzynki w ogrodzeniu, jest warunkiem jaki gazownia poleciła spełnić,aby skrócić stare połączenie od zburzonego domu.

2. Czy też możecie mi polecić sklep z skrzynkami elektrycznymi, gdyby zakład wymagał podnego przygotowania infrastruktury.

3. Potrzebuję namiarów na geotechnika (najlepiej sprawdzonego i w miarę z przystępną ceną z usługę), na razie mam zamiar budować dom z piwnicą (mała działka). Wydaje mi się, że architekt nie będzie chciał myśleć o zaprojektowaniu piwnicy bez badań geotechnicznych. Może jestem w błędzie.

Mimo, że sąsiedzi wokół mają piwnice, nie chciałabym mieć jakiś niespodzianek na budowie.

Pozdrawiam

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

"SOS!!!! 14 kwietnia b.r. w Wągrodnie /Piaseczno spalił się doszczętnie dach domu, naszych weterynarzy i sąsiadów. Przeprowadzając się pod Piaseczno nawet nie sądziliśmy, że spotkamy tu tak miłych i życzliwych ludzi, którzy wspaniale potrafią pomagać naszym czworonogom.Teraz sami potrzebują pomocy! Liczy się każda złotówka. My wszyscy, którzy ich znamy prosimy o pomoc dla nich!"

http://pogorzelcy.sos.pl/

Wątek: http://forum.muratordom.pl/piaseczno-i-okolice,t2135-12540.htm

7 Kwiecień 2009 12:25 Temat postu: SOS!!!!!!!

Sąsiedzi wiem, że Zajączek już był a do Gwiazdki jeszcze droga daleka ale z okazji dowolnej: moze być 1 maja, albo 3 maja, 26 maja albo 1 czerwca albo coś postanowiłam robić prezenty w postaci: DAJE DARMO, za dobre słowo, byle ktoś sobie owe cuda zabrał. Oddaję:

piasek, moze byc użyty do zasypania dołu po fundamencie, albo zrobienia gigantycznej piaskownicy oj ze dwie wywrotki będą

drewno iglaste na opał jak dla mnie to palenia na 2 miesiące, pod warunkiem, ze codziennie

oraz jakieś za gotówkę nie wielką silikaty 24 cm i bloczki fundamentowe

To jak by ktoś chciał zabrać to proszę o liścik

seredeczności Tosieńka

• 2 weeks później...