Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

poszukuję kontaktu na geodetę do wykonania mapy do celów projektowych.

Sprawa dotyczy budowy instalacji gazowej na odcinku: skrzynka w ogrodzeniu ->punkt odbioru w kotłowni.

W tej chwili jest tam instalacja LPG ze zbiornikiem zakopanym w ziemi.

Instalacja w domu chyba nie wymaga przeróbki - ale podobno wymaga ponownego pozwolenia na budowę na cały odcinek od skrzynki do pieca.

W tym celu potrzebuję mapę do celów projektowych.

Czy ktoś może wskazać jakieś namiary na rozsądnego geodetę, który wykona tę mapę za rozsądne pieniądze?

Ostatni z którym rozmawiałem powiedział 1000 zł - i nie wydało mi się to zbyt rozsądne...

Czy może się mylę?

Dodam, że budynek był zgłoszony do użytku w 2009 roku (inwentaryzacja geodezyjna) i od tamtej pory nie zaszły tam żadne zmiany..

pozdrawiam

Witam !

Po budowie zostały mi następujące rzeczy do sprzedania:

- 40szt (ok pół palety) pustaków WIENERBERGER Porotherm 25/37.5 AKU, doskonale tłumiące dzwięki. Kupowane po 8,36zł, sprzedam za 3zł/szt

- 10szt Porotherm 25 P+W, 2zł/szt

- Kawałki blatów szalunkowych Peri 18mm, idealne do szalowania słupów, wieńców, nadproży itd. Wymiary róźne: 27,5 x 328cm, 58 x 328cm, 27,5 x 260cm oraz mniejsze, cena 10zł/m2 - do uzg w zależności od wielkości i ilości

- stemple 2-3m 3zł/szt

- worki z proszkiem od Pigeona (poliuretan sypki) - doskonały do izolacji fundamentów, podłog, itd, zostało mi ok 40 worków, tj ok 2-3 m3, oddam oczywiście za darmo

Materiały od odebrania Warszawa / Wawer.

• 1 month później...

Witam,

Czy macie jakieś doświadczenia z budowanie domu w Aleksandrowie / Falenica k. Warszawy.

Zamierzam w ciągu najbliższych dni nabyć tam działkę, ale obawiam się podłoża jakie tam jest, tzn. wody.

Dajcie znać jak to wygląda.

Dzięki.

Witam,

Czy macie jakieś doświadczenia z budowanie domu w Aleksandrowie / Falenica k. Warszawy.

Zamierzam w ciągu najbliższych dni nabyć tam działkę, ale obawiam się podłoża jakie tam jest, tzn. wody.

Dzięki.

O podłożu nie doradzę, zrób badania geotechniczne zanim kupisz, ale radziłabym sprawdzić też, czy nie leży za blisko przyszłej południowej obwodnicy...

Witam,

Dzięki.

odezwij się na priv powiem więcej :) moja wieś jak to mówią :)

dom już mam stoi sporo czasu. w sporej części Aleksandrowa pozasypywane są rowy melioracyjne i przez to woda stoi na zagórzańskiej czy też innych ulicach.

jak mi powiesz która ulica to dam rozeznanie wśród,znajomych,sąsiadów

p.s pamiętaj że przez izbicką ulicę jest plan że będzie przechodziła A2 tak wiec może byc głośniej jeżeli to przy izbickiej :)

p.s2 mogę polecić glazurnika oraz hydraulika oraz wylewkarza mixokretem za których ręcze.

Witam,

Dzięki.

Robiłem badania geotechniczne w okolicach ul. podkowy także coś tam wiem. Zaczynam się budowac w lipcu.

Jak coś potrzeba to daj znać.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

SPRZEDAM OKAZYJNIE materiały budowlane za 1/3 wartości rynkowej ( całość tylko 1600 PLN )

( większość pustaków jest jeszcze na oryginalnych paletach, pozostałe pozycje oryginalnie zapakowane )

--- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 250/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice

( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm )

- 230 sztuk ( zużycie 10,5 sztuk na m2 )

http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-250-238p+w.php

--- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 300/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice

- 450 sztuk ( zużycie 16 sztuk na m2 )

http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-300-238p+w.php

--- Pustaki wentylacyjne uniwersalne, wym 188x188x250 fi 150 - prod CERPOL-Kozłowice

- 105 sztuk ( 1 mb = 4 szt )

http://www.cerpol.com.pl/pustak-wentylacyjny.php

--- Cegła pełna - ok 100 szt

--- Obróbka kominowa uniwersalna FAKRO GZK-AV - kolor czarny matowy

2 komplety w opakowaniach fabrycznych

http://www.fakro.pl/htmlpl/945.php

--- Folia paroprzepuszczalna dachowa MARMA-LENKO MSL98

3 rolki fabryczne po 75 m2

http://www.marma.com.pl/pl/2,9,250,254/254/

MOŻLIWOŚĆ SPRZEDAŻY DOWOLNEJ ILOŚCI Z POWYŻSZEGO PO UZGODNIENIU

ODBIÓR: 05-074 HALINÓW

tel. kont: 500 053 934