Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

tak trzymaj i trzymamu kciuki za trafne decyzje

eeeyyy ale o co chodzi??

Oj Lawy, Lawy,

ludzko�ć kibicuje, a Ty masz im za złe :evil: :evil:

Mili sš i tyle, ja tam dziękuję 8) :wink:

Że są mili to wiem, ale nie wiem o co chodzi - tj czy o Twój post, czy wcześniejszy eMKey czy też może cóś innego??:wink:

ps. znowu masz chyba kłopoty z ogonkami :wink:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jak najbardziej polecona przez kogoś (tylko takie brałem pod uwagę). Oglądałem ich dwa domy. I teraz po wybudowaniu i ja mogę ich naprawdę polecić - gdybym budował kolejny dom miałbym problem wyboru ekipy z głowy.

Choć jak wiesz dom stoi dopiero od miesiąca - ale chyba się nie zawali :D

Lawy,

faktycznie mijamy się przedziwnie :wink: 8) . Nawet te ostatnie mijanki to dosyć abstrakcyjne byly :D :D :p . W końcu jednak wiekopomna chwila ta nastąpi :p .

Na razie klaruje mi się dach (o tym jeszcze sza....) i chyba - po ostatnim przeanalizowaniu ofert jestem krok bliżej wyboru trzech, może czterech firm okiennych. Te jednak ofertę ostateczną zimą przedstawią. Ważne dla mnie, że mniej więcej jestem już w stanie oszacować max koszty.

A w sobotę za tydzień w ziemi dziurę zrobimy :p .

No to wreszcie usiadłam (na moment zresztą) do internetu i na forum.

Studniarza mogę polecić z ręką na sercu, ale to co nam się przytrafiło, to śmiechu i płaczu jednocześnie warte. fripp - wie.

Może i Ty Lawy już także. W każdym razie mieliśmy powtórkę z rozrywki, która kosztowała nas dodatkowo 400 zł. Oczywiście z powodu naszego błędu, a raczej mojego męża. Dlatego tak usilnie starałam się do Ciebie w czwartek po południu dodzwonić i zaproponować Ci, abyś podjechał do nas w piątek. Bo wtedy była powtórka. A już nie miałam siły po czterech telefonach do Twojej poczty głosowej i dałam sobie spokój

No to wreszcie usiadłam (na moment zresztą) do internetu i na forum.

Studniarza mogę polecić z ręką na sercu, ale to co nam się przytrafiło, to śmiechu i płaczu jednocześnie warte. fripp - wie.

Może i Ty Lawy już także. W każdym razie mieliśmy powtórkę z rozrywki, która kosztowała nas dodatkowo 400 zł. Oczywiście z powodu naszego błędu, a raczej mojego męża. Dlatego tak usilnie starałam się do Ciebie w czwartek po południu dodzwonić i zaproponować Ci, abyś podjechał do nas w piątek. Bo wtedy była powtórka. A już nie miałam siły po czterech telefonach do Twojej poczty głosowej i dałam sobie spokój

cieszę się że studniarze ok

czemu tak tajemniczo piszesz? druga studnia? :)

aaaaaa...w czwartek siedzialem na spotkaniu i rzeczywiscie komóra nie działała, trzeba było zostawić wiadomość....i nie wiem o co chodzi...druga studnia???

eMKey - założenia się rozminęły, o niecałe 10%, a na czym? na wielu duperelach o których nie miałem pojęcia. Bierze się pod uwagę te większe materiały, a nie ma się pojęcia, że potrzebnych jest jeszcze wiele innych, które trudno oszacować z góry. Choć w sumie zmieściłem się w maksimum planowanym to jednak do punktu który chciałem osiagnąć trochę zabrakło (wspomniane 10%).

Bess napisała:

fripp - wie.

ano, a pieśń o wdzięcznym tytule "Całuj wuja z dubeltówki" znacie?

Nawet, jeśli nie, to i tak udalo Wam się trafić :wink: . dobrze, że na takim etapie im się to przytrafiło, wszyscy teraz będziemy bardziej uważać...(chociaż szkoda, że tak się stalo oczywiście...)

Źle wymierzone miejsce na studnię. Nie ma się czym chwalić :oops: :( . A ponieważ robienie takiej studni trochę zajmuje, powtórzyliśmy to w piątek. Mieliśmy zapłacić dodatkowo 500 zł za robotę, ale studniarzowi chyba zrobiło się nas szkoda i policzył 400. Najgorsze jest to, że mąż się zorientował, że źle zostało wymierzone, jak już osiągnęliśmy 12 m. Teraz mamy studnię na 11,5 m. A pomyłka muszę powiedzić była spora, bo aż 6m. Taka impreza, niezgodna z projektem, mogłaby nas kosztować kiedyś 7 tyś (tak powiedział kierownik budowy), więc lepiej było teraz zapłaćić 400 i mieć studnię tam, gdzie należy.

No co Ty :o ........u mnie teraz mega wolno i mega przerwa...od dwóch tygodni nic się nir dzieje....ja tylko chodzę i zamiatam działkę. Do momentu montażu okien też nic. Potem chcę elektrykę sam zrobić, jakieś alarmy no i tynki, a nie mam jeszcze ekipy na tynki....a na późniejsze etapy też nie mam jeszcze ludzi...i w wersji optymistycznej może w grudniu się wprowadzę....ale to zależy czy wygram w tego totka czy też nie.

fripp - czy Tobie kierownik budowy kazał pobrać formularz z Sienkiewicza o przyjęciu obowiązków kierownika budowy? Podobno mają to być teraz ich firmowe druczki. Ja się tam dzisiaj wybieram, jeśli jeszcze nie masz mogę i dla Ciebie zabrać i przekazać panu Edwardowi lub Tobie przy okazji.

:o :o Bess, nic o tym nie wiem, nie dzwonił, a podczas spotkania niczego takiego nie mówił. Dostaliśmy stwierdzenie, że może pełnić obowiązki i że należy do izby, podpisaliśmy umowę i to wszystko. Jeśli mógłbym poprosić o te druczki, to będę wdzięczny, jeśli my się tam wybierzemy, to też weźmiemy i damy znać. dzięki, nara.