eMKey 23.05.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 ale to zależy czy wygram w tego totka czy też nie. He,he też poluję na wygraną, tylko żebyśmy nie trafili jednego dnia . Dzieki za odp. o kosztach, obym ja nie przekroczył tych 10% to będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 23.05.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Bess, nic o tym nie wiem, nie dzwonił, a podczas spotkania niczego takiego nie mówił. Dostaliśmy stwierdzenie, że może pełnić obowiązki i że należy do izby, podpisaliśmy umowę i to wszystko. Jeśli mógłbym poprosić o te druczki, to będę wdzięczny, jeśli my się tam wybierzemy, to też weźmiemy i damy znać. dzięki, nara. Druczki pobrane. Nam też przekazał te same dokumenty, co Tobie, tyle, że jeszcze potrzebne jest oświadczenie o przyjęciu obowiązków kierownika budowy. Podeślę Ci to (w formie skanu na mail-a), żebyś zobaczył o jaki papierek chodzi. Jutro Staszek będzie się widział z kierownikiem, to może mu przekazać i Twój druczek do wypełnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 23.05.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 eMKey - to się musimy umówić którego dnia wygrywasz..bo głupio by było dzielić wygraną na pół... mlk - zdjęcia zdjecia...zobacz na swój podpis...rzucasz jakieś słówka i nie pokazujesz i BTW jak tam impregnacja drewna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 23.05.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Bess Jeśli możecie zostawić u kierownika i "nasz" egzemplarz, to podziękowali mooocno. , napisałem też na Twój prywatny adres. Tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PI 24.05.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Dzwoniłem do Stoenu w sprawie wniosku od nich który dołączę do wniosku o warunki zabudowy i chcą ode mnie dokładne liczby ile mocy będę potrzebował!Skąd ja mogę to wiedzieć,kiedy jeszcze nawet nie mam dokładnego projektu?Jak to wyliczyć-w przybliżeniu?Tak naprawdę to wiem tylko jaka będzie mniej więcej powierzchnia przyszłego domu!Help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 24.05.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witaj PI, pierwsze podstwowe pytanie, to jakie ogrzewanie planujesz, gaz, czy prąd, kuchnia- płyta, czy gaz? Resztę najlepiej omówić z architektem, przecież musisz powiedzieć, czego oczekujesz, a to jest już jakiś punkt wyjścia/ zaczepienia. Ja wziąłem 7,5, zaokrąglili do 8miu. Tak, jak czasem wpadam na forum, to zwykle widzę raczej taki przedział, choć są osoby, które i 14 mają. Ja bez podłogówki elektrycznej, kachnia gazowa, piekarnik el. Reszta gaz. Poprzeglądaj katalogi gotowych projektów, może być i w necie np. onetowy "nowy dom", tam często podane są wszelkie potrzebne dane. Znajdź coś, co odpowiada Twojemu wyobrażeniu i mniej więcej strzelaj. Za dużo też nie ma po co brać, bo płacisz więcej za instalację (czy później za użytkowanie nie wiem)Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.05.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 PI - tutaj na forum było już trochę dyskusji na ten temat. Zacznij od tego a może coś się rozjaśni choć czasami efekt jest wręcz przeciwny). dla ułatwienia: Przydział mocy : 10 KW - wystarczy ???ile kW macie w budynku? elektryka - ile KW Ile kW dla domu??jaka moc dla domu z ogrzewaniem elektrycznym i CWU eletr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PI 24.05.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witaj PI, pierwsze podstwowe pytanie, to jakie ogrzewanie planujesz, gaz, czy prąd, kuchnia- płyta, czy gaz? Resztę najlepiej omówić z architektem, przecież musisz powiedzieć, czego oczekujesz, a to jest już jakiś punkt wyjścia/ zaczepienia. Ja wziąłem 7,5, zaokrąglili do 8miu. Tak, jak czasem wpadam na forum, to zwykle widzę raczej taki przedział, choć są osoby, które i 14 mają. Ja bez podłogówki elektrycznej, kachnia gazowa, piekarnik el. Reszta gaz. Poprzeglądaj katalogi gotowych projektów, może być i w necie np. onetowy "nowy dom", tam często podane są wszelkie potrzebne dane. Znajdź coś, co odpowiada Twojemu wyobrażeniu i mniej więcej strzelaj. Za dużo też nie ma po co brać, bo płacisz więcej za instalację (czy później za użytkowanie nie wiem) Powodzenia. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PI 24.05.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 PI - tutaj na forum było już trochę dyskusji na ten temat. Zacznij od tego a może coś się rozjaśni choć czasami efekt jest wręcz przeciwny). dla ułatwienia: Przydział mocy : 10 KW - wystarczy ??? ile kW macie w budynku? elektryka - ile KW Ile kW dla domu?? jaka moc dla domu z ogrzewaniem elektrycznym i CWU eletr? Wielkie dzięki! Biorę się za czytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzulcia 25.05.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witam po przerwie i to tylko na chwilkę, żeby się pochwalić, że warunki zabudowy już mamy (od poniedziałku) i że dziś składamy podanie o pozwolenie na budowę!! Nadal jesteśmy optymistami i wierzymy, że w sierpniu ruszymy z budową i że do paźdzernika stan surowy otwarty będzie gotowy... Tylko martwi nas to, że drzewek strasznie dużo ściąć musimy, czyli pozwolenie na to potrzebne (dużo znaczy ok. 50), a to można załatwić dopiero jak się ma pozwolenie na budowę... ech... żeby przez to wszystko się nie opóźniło strasznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 25.05.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Ja też się odezwę, chociaż ostatnio to tylko czytelnikiem tu jestem. Działam, mnóstwo spraw załatwiam, nie tylko budowlanych zresztą. Decyzja uprawomocniona, dokumenty złożone ( w Nadzorze). Teoretycznie za 7 dni mogę się budować. Ale praktycznie, to jeszcze chwilę muszę poczekać na murarza. I dobrze, bo jeszcze nie jestem gotowa z towarem, prądem. Robiłam ostatnio jeszcze raz rozeznanie cenowe co do stali. I wygląda na to, że jednak bardziej niż w Zielonce opłaca się ją kupić w Hamexie. Ciut drożej na starcie, ale można jeszcze ponegocjować, a w Zielonce nie. No i za transport z Zielonki trzeba zapłacić. I w ten sposób w Hamexie wyjdzie taniej. Teraz mają niższe ceny niż w marcu.fripp - Twoje druczki są u kierownika.dzulcia - gratuluję wrunków zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 27.05.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Dżulcia - nie wiem jak to z drzewkami jest, ale co do budowy to w terminie podanym przez Ciebie można spokojnie postawić stan surowy z dachem. ps. Mam do sprzedania stemple - coś koło 100 sztuk, długość od 2,6 do 3 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 27.05.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Witajcie, wpadłam po sąsiedzku z otwockiej i pozdrawiam . Dżulcia, jeżeli chodzi o drzewka to : jezeli nie sa zewidencjonone to wycinaj teraz i nikomu wycinki nie zgłaszaj, jak będziesz miała pozwolenie imktoś się będzie pytał o wycinkę to nie masz co wycinać a drzewka to w nocy zniknęły . Dobrze by było,żeby nie było świadków. skąd takie rady? z życia!!! po sasiedzku w Józefowie jeden sąsiad zrobił jak radzę, niedługo kończy budowę a drugi chciał być praworządny i .... nie dostał zgody na wycinkę drzew, poradzili mu aby zmienił projekt samego domu i dojazdu ( tylko na kurzej nóżce sie zmiesci) . ( już półtora roku się "buja z tym") Po prostu później z wycinka robią sie korowody, obserwując okoliczne budowanie widze ,że najpierw znikają drzewka i wtedy jest wszystko ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 28.05.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 No i mamy studnię. 10,5 metra wyszło, poziom ustabilizował się na 2,5. Dziwne uczucie A, Martta, witamy, nie tylko my podglądamy sąsiadów Dzięki za rady i zapraszamy częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 28.05.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 No i mamy studnię. 10,5 metra wyszło, poziom ustabilizował się na 2,5. Dziwne uczucie A, Martta, witamy, nie tylko my podglądamy sąsiadów Dzięki za rady i zapraszamy częściej. Głębinową, tak? A czy oby dobrze wymierzyłeś? Miałam ochotę podjechać do Was na działkę, ale te upały mnie zniechęciły. A my w środę mamy spotkanie z kierownikiem + murarz. Nasz murarz wyszedł z taką propozycję, żeby się wspólnie spotkać i dogadać szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 28.05.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 A czy ktoś w grupie zna telefon do hurtowni materiałów budowlanych na ul. Zwoleńskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.05.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Nie wiem czy o ten skład chodzi ale na Zwoleńskiej jest chyba tylko jeden choć głowy nie dam...Materiały Budowlane Robert Mucha.... Mam telefon do własciciela na komórkę - tak się z nim kontaktowałem bo od niego brałem większość materiałów. posyłam na priv..zadzwoń do niego i żeby nie wpadać w koszty weź nr stacjonarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 28.05.2005 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Lawy, cholerka, kiedy my się spotkamy w końcu parę pytań mam, no i w ogóle... Może jakoś w przyszłym tygodniu się uda?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.05.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 heh, może się uda....liczę na to..choć...najbliższe 2 tygodnie mam naprawdę okropnie zajęte....a jeszcze czwartek - piątek w pracy wymyślili mi jakiś wyjazd Napisz kiedy będziesz na działce lub w okolicach to będę się starał jakoś dostosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 29.05.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Lawy - dzięki za namiary. fripp - to dobrze, że i Ty zadowolony jesteś ze studniarza. Szkoda mi tylko, że u nas tak głupio z tą studnią wyszło. Inaczej miałabym jeszcze lepsze wspomnienia, a tak żal, że tak bez sensu 400 zł uciekło. A nowinkami na priva mnie zaskoczyłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts