Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

trolosa

W naszych okolicach beton i pompy to:

Bosta beton, tel: 872-46-90 (872-46-15)

przedstawiciel Thomas Beton na linię otwocką: p. Kowalczyk: 508 018 139

Pazio-beton w Gliniance, tel. 789-99-28 i 795-05-04

ja korzystałem z dwóch pierwszych, cen nie pamiętam ale chyba gdzieś chyba na piątej stronie wymienialiśmy się z mlk cenami betonu i pomp

dzięki za wyręczenie mnie :)

zdaje mi się że Thomas ma beton lepszej jakości

z panem z Thomas można się także w pewnych sprawach "dogadać" ;) - cos więcej to na priv

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja dzisiaj znowu jestem pod wrażeniem (w gorszym tego słowa znaczeniu) cen, jakie proponuję ci od wykopów. :evil: Aż załuję, że nie mam w rodzinie jakiegoś hydraulika, gościa z koparką itd, zresztą każdy fachowiec by się teraz przydał. Ceny powalają mnie z nóg. A do tego smutne jest to, że potem się zakopie, uklepie i nic nie ma, a pieniądze czary mary i nie ma.

fripp - Ty mi się teraz oknami nie zajmuj, tylko szukaj ze mną ekip do pierwszych kroków budowlanych :wink: :p :wink: :p .

Wykonałam dzisiaj telefony do ludzi, których wymieniali na forum w grupie otwockiej (wykopy), wszyscy mają te same lub porównywalne ceny. fripp - robisz rowy pod fundament, czy cały wykop, masz już to ustalone z murarzem? U nas jeszcze pokomplikowało się z prądem (ale nie z powodu CK, więc możesz być spokojny). Ale o tym to już nie przez forum.

A ja dzisiaj znowu jestem pod wrażeniem (w gorszym tego słowa znaczeniu) cen, jakie proponuję ci od wykopów. :evil: Aż załuję, że nie mam w rodzinie jakiegoś hydraulika, gościa z koparką itd, zresztą każdy fachowiec by się teraz przydał. Ceny powalają mnie z nóg. A do tego smutne jest to, że potem się zakopie, uklepie i nic nie ma, a pieniądze czary mary i nie ma.

fripp - Ty mi się teraz oknami nie zajmuj, tylko szukaj ze mną ekip do pierwszych kroków budowlanych :wink: :p :wink: :p .

Wykonałam dzisiaj telefony do ludzi, których wymieniali na forum w grupie otwockiej (wykopy), wszyscy mają te same lub porównywalne ceny. fripp - robisz rowy pod fundament, czy cały wykop, masz już to ustalone z murarzem? U nas jeszcze pokomplikowało się z prądem (ale nie z powodu CK, więc możesz być spokojny). Ale o tym to już nie przez forum.

co Cię tak powaliło?

ja za koparkę zapłaciłem 350zł za wielki wykop - to chyba nie dużo?

faktem jest że stan zero to najdroszy etap do tej pory

co do hydraulika, to wziąłem p. Skrol'a z forum - stawka 60zł za "punkt", tylko punktów wyszło 14szt. (o pralce nie zapomniałem) + mnóstwo rur (bo dom rozległy) więc całość wyszła ok. 1800zł :( :( a łudziłem się że 1200 starczy ...

ps.

u mnie od wczoraj leżą pierwsze murłaty :lol: 8)

...

faktem jest że stan zero to najdroszy etap do tej pory

....

:o :o :o

U mnie to raczej odwrotnie....ale ja mam poddasze.. i fundament przez to mniejszy...

u mnie cały czas przerwa z wiadomych (co poniektórym) względów.

Ale plany są: za 2-3 tygodnie okna, drzwi, potem wchodzę ja i robię elektrykę i jednocześnie włazi spec od alarmów. To czerwiec.

A w lipcu....dzięki koleżance z grupy 8) 8) wchodzą tynkarze i robią na dwa etapy, pierwszy w lipcu a drugi na początku sierpnia. I na tym się plany kończą....będę musiał niedługo pomyśleć nad dalszymi pracami...

dzięki za namiary na beton :wink:

fripp - BAS jest na Bartyckiej paw.30 tel. 22 8403313 emalia [email protected] , możesz wysłać im zestawienie stolarki, przyślą Ci wycenę. W swojej ofercie mają okna "typowe", które są niby trochę tańsze od okien o wymiarach na zamówienie. Więc warto w końcowej fazie zbierania informacji trochę pojeździć i pomęczyć handlowców :evil: generalnie są elastyczni. Ja zamawiam Meranti ale mają dodatkowe upusty na sosne.

Bess - jesteś dzielna kobitka, że tak wszystko organizujesz. Napisałaś gdzieś, że ruszasz ok.20 czerwca, więc ruszymy razem. Może zrobimy jakieś zawody, może dzięki lekkiemu dopingowi pójdzie nam sprawniej. Bess zdaje się masz jakiś sprawdzonych tynkarzy, możesz podrzucić mi info. Lawy Ty chyba z nimi się dogadałeś sprawdzałeś jak robią mineralne???

Napiszę parę słów, bo strasznie podupadła nasza grupka..... :cry:

Ledwo żyję, czasu mało, ale czas płynie i postępy małe się jednak dokonują.

Wykonawca przewiózł sobie baraczysko.

Bank przyznał kredyt, tylko jeszcze nie wiemy, na jakich warunkach :-? 8)

Jutro ( w sobotę) spotykamy się z sąsiadem i elektrykiem w sprawie uzgodnienia doprowadzenia prądu.

No i jeszcze ostatnia wizyta w hurtowni dachowej. Dostałem 3 oferty, z vat 22 są praktycznie identyczne. różnice rzędu 300-500 pln, więc wybór trudny a jeszcze do tego wybór fakro, czy velux. Dwie szkoły, jak zwykle otwocka :wink: i piastowska :wink: . Różnica w cenie spora mimo wszystko.... TRUDNE.

No i, jeśli ktoś ze znajomych będzie w pobliżu około 11, to zapraszam.

Ta nasza grupa to rzeczywiście ucichła bardzo. Ja sama mam trochę zaległości. Zacznę od odpowiedzi:

trolosa - to nie ja pisałam o tynkarzach, sama będę wdzięczna za wszelkie namiary, chociaż to jeszcze nie ten etap. W zawodach budowlanych raczej udziału brać nie będę, bo nie mam szczytnego planu zamieszkać tam jeszcze w tym roku. Stan surowy i niech sobie osiada. Natomiast jestem jak najbardziej za wzajemnym wspieraniem się i wymienianiem uwagami i doświadczeniami.

Lawy - kontynuując tynki... Jakaś koleżanka z grupy podała Ci namiary na tynkarzy. Mógłbyś coś więcej o ekipie łącznie z namiarami na nich na priva? A dlaczego robią Ci je w dwóch etapach? Powiedz jeszcze czy już zmieniłeś stan, czy jeszcze cieszysz się wolnością?

mlk - kto Ci tak tanio zrobił ten wykop? Który z "trójki wspaniałych", wymienianych tu łącznie z Korzeniem :wink: I pytanie zasadnicze. Czy robiłeś wykop pod cały dom, czy tylko rowki? Bo to są wielkie różnice. Cała "trójka" podaje te same ceny: 80 zł za h (rowki) i 8 zł za m3 wykopu. Jeśli za cały wykop płaciłeś 350 zł to rzeczywiście tanio. A czy w tym miałeś wliczoną cenę za zgarnięcie humusu? Ja mam namiar na jeszcze jednego pana (z Mrówczej), który ma takie same ceny jak trójka, tylko tak nie cwaniaczkuje jak oni. I widziałam się z nim osobiście.

Pytałeś mnie co mnie tak powala na początku? Ceny oczywiście, bo ciągle w grę wchodzą ceny rzędu 1000-2000. I tak jak pisałam... a potem śladu po tym nie ma, bo zrównają z ziemią :wink:

fripp - my już po rozmowie, więc wiesz co u nas. Dzisiaj chyba wyjaśni się sprawa prądu. A barak masz całkiem fajny. Byłam zaskoczona w czwartek. Jak się teraz tak zielono zrobiło, to słabo widać tą Twoją posesję z naszej strony.

A teraz dla tych co zaczynają. Robiłam znowu rozeznanie co do stali. Stal potaniała. Teraz najtaniej wyszło mi na Zwoleńskiej. Niewiele taniej niż w Hameksie.

Nie przejmuj się tak Trolosa, zmęczony trochę ostatnio jestem - dużo zajęć, a głupio nie odpowiadać na pytania, nawet te, na które odpowiedź już kiedyś padła :wink: 8)

BESS

Co do baraczku, ja też byłem trochę zaskoczony jego wyglądem , a jeszcze bardziej tym, że widać go praktycznie już od sklepu :o :wink:

Rozmawiałem dziś z panem od CK, nie wiem, czy z niego skorzystamy, nasi sąsiedzi przedstawili nam swojego członka ac/dc :wink: , w tygodniu ma przedstawić swoją propozycję, no i podejmiemy decyzję. Cena od CK była identyczna, jak ta, którą podałaś, a wcześniej miało być mniej :-? :-? no i w związku z tym rozglądamy się jeszcze.

Wasza działka zlustrowana dziś została, jest na miejscu wszystko jak trzeba.

heh...wróciłem znad morza...ale fajnie jest tak wyrwać się gdzieś na kilka dni...wprawdzie służbowo...ale jednak...

A tynki od koleżanki z grupy, która rzadko nas odwiedza - niestety rzadko bo muszę przyznać, że widziałem jej dom i ma się czym chwalić :D Agnieszek ma fajny dom i liczę, że jeszcze nie raz coś doradzi bądź podpowie dobre namiary.

A na dwa etapy dlatego, że ekipa ma wolny tydzień w lipcu więc już wtedy wejdą i zaczną...a dokończą miesiąc później. tak więc w połowie sierpnia będę miał wszystko wewnątrz otynkowane. I znou trochę przerwy bo wtedy właśnie wyjeżdżam i dopiero po powrocie wezmę się za hydraulikę.

co do stanu.....jeszcze wolny więc...korzystając z okazji: jeśli przypadkiem będziecie w najbliższą sobotę 11 czerwca wieczorem przechadzać się po Radości to wpadnijcie do kościoła przy ulicy Wilgi, w którym to o 19 będę brał ślub :D :D :D serdecznie zapraszam...

hehe, wszystko w Radości...ślub, nowy dom..taka to radość 8)

Lawy! To miłe, co napisałeś. Cieszę się, że spodobał Ci się nasz domek. Jak będziesz przejeżdżał w pobliżu, to zajrzyj do nas, bo dużo się zmieniło od Twojej wizyty: są już okna, drzwi wejściowe i brama garażowa. Teraz dopiero fajnie to wygląda! :D A będzie jeszcze lepiej z elewacją! Ale to dopiero jesienią...

Mam nadzieję, że tynkarze spiszą się u Ciebie równie dobrze, jak u mnie! Mój kierownik co prawda twierdzi, że mogliby się lepiej starać, ale on zawsze kręci nosem, chyba dla zasady. Ja jestem zadowolona.

A co do Twojej uwagi, że rzadko Was odwiedzam, to chcę wprowadzić małe sprostowanie: rzadko się wypowiadam, ale odwiedzam te strony raczej dość systematycznie! :D Po prostu jak nie mam nic do powiedzenia, to się nie odzywam. Natomiast pilnie śledzę ten (i inne) wątki.

Pozdrawiam,

A.

Rany, Agnieszek, ale Wam się to ciągnie :-? Przecież, jak zajrzałem do Was dawno, dawno temu, to już kawał chałupy stało :o . Pewnie, jak u mnie ruszy, to pozwolę sobie też do was podjechać, żeby zlustrować... nie wpraszam się, tak tylko sobie popatrzę 8) Miło, że zaglądasz, możliwe, że też będę się do Lawego o namiary ne fachowców uśmiechał, bo moi wewnątrz nie robią, a jeszcze przed zimą kabelki i wewnętrzne będę chciał zrobić.

Jutro poznam warunki banku, strasznie jestem ciekawy :-? co i jak... taki garb, na tyle lat... ja nigdy jeszcze kredytów właściwie nie brałem :-?

LAWY POWODZENIA!!!!

Gratulacje i WSZYSTKIEGO DOBREGO Twojej już niedługo połowie, no i Tobie.

Nie wiem, czy uda mi się dotrzeć, bo pora wieczorna i łobuz kolację i bajeczkę o tej porze zalicza, ale może Zobaczę.

Jakby co RADOŚCI DUŻO :p :p :p

Czesc grupo wawerska! Pisze tu pierwszy raz choc mieszkam w Miedzylesiu ale buduje w Jozefowie. Wiekszosc was znam z grupy otwockiej :lol: i mam pytanie: czy nie macie przypadkiem rozdwojenia jazni piszac tu i tam? :D

Mam propozycje rewolucyjna: moze warto byloby polaczyc w jedna grupe obie nasze i stworzyc grupe pn. otwocko-wawerska? Wiekszosc zagadnien nas laczy (hurtownie, wykonawcy, nieduza odleglosc od siebie) a dzieli w zasadzie jedynie specyfika dwoch roznych urzedow miasta i roznych wydzialow architektury. Co o tym sadzicie? Tak przy okazji spisalem sobie statystyke grup.

Wawerska ma 537 odpowiedzi i 5195 wyswietlen

a otwocka 1580 dopowiedzi i 22 867 wyswietlen.

O dziwo wychodzi na to, ze otwocka jest albo starsza albo bardziej aktywna. Poza tym - juz oczami wyobrazni widze nasze spotkania :D tlum ludzi. Nieprawdaz mlk?

Pozdrawiam

Vivaldi, Ty też na dwóch frontach napisałeś :p :lol: , spotkaniom nic na przeszkodzie nie stoi 8) , poza brakiem czasu :-? :-? :oops: , wystarczy napisać tylko w obu i.... sam, zanim niśmiało zaproponowałem naszą grupę podglądałem otwocką, jednak czasem bliżej mi do warszawskiej, niż do otwockiej, bo śider, czy otwock, a nawet wawerskie "zatorze" to jednk już kawałek, a tu, przypadkiem wiele osób z okolicy się trafiło. 8) Dzięki za zaproszenie. I tak bywamy i tu i tam :wink:

A grupą jesteśmy duuuuużo młodszą :wink: 8)