Agnieszek 06.06.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Rany, Agnieszek, ale Wam się to ciągnie Przecież, jak zajrzałem do Was dawno, dawno temu, to już kawał chałupy stało . Taki kawał chałupy to stoi już od sierpnia ubiegłego roku. Zmieniało się wnętrze, bo przybywało instalacji. Jak będziesz chciał podjechać obejrzeć, to uważaj na alarm, nie wpakuj się jak ogrodzenie będzie zamknięte, bo alarm się włączy, przyjadą i Cię spałują. Roboty się ciągną, bo sami tynkarze robili ponad miesiąc! A długo też szukaliśmy jakiejś sensownej ekipy. A poza tym nam się po prostu nie śpieszy... Lawy! Wszystkiego naj na nowej drodze życia! Czerwiec bardzo dobry miesiąc (ja brałam ślub 14-go !) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 06.06.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Agnieszek - Lawy tak zareklamował Twoją posiadłość, że ja też nie omieszkam wybrać się w okolicę Cylichowskiej, tylko jak ja poznam która to Twoja chałupka?No i Ci tynkarze... Lawy przeoczył moją prośbę o namiary na tynkarzy, więc ponawiam prośbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 06.06.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Bess, Lawy to z wiadomych względów teraz nie o tynkarzach myśli Natomiast teraz dwa słowa do "Rudego Xiędza" Tak od razu "trudno przekonać", tu po prostu bardziej kameralnie jest, a na koncert to możemy sobie wpaść, jak zaproszą, z przyjemnością. (wiesz ile przyjemności w podglądaniu? ) Agnieszek, Wiem, że pośpiech szkodzi, teraz te prace, o których wszyscy piszą, że wykańczają, ale mnie to by chyba starszliwie parło, żeby juuuż . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 06.06.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Przed chwilą po 2 godzinach walki z oblężeniem forum (843 użytkowników) udało mi się wreszcie wysłać wiadomość do grupy otwockiej, w której napisałam podobne do Twojego fripp zdanie na temat fuzji grup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 06.06.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Agnieszek - Lawy tak zareklamował Twoją posiadłość, że ja też nie omieszkam wybrać się w okolicę Cylichowskiej, tylko jak ja poznam która to Twoja chałupka? No i Ci tynkarze... Lawy przeoczył moją prośbę o namiary na tynkarzy, więc ponawiam prośbę. Bess daj spokój! Dom jak dom! To żadna super budowla! A już na pewno nie posiadłość! To skromne 800 m2! Staraliśmy się wybrać projekt jak najprostszy, bez udziwnień, strat powierzchni na jakieś zakamarki czy komunikację. Zależało nam na przestronnych jasnych pokojach, sporej łazience na górze i pokoju z przeznaczeniem na gabinet na dole. To były nasze główne wytyczne. Utrudnieniem był wjazd od południa, ale jakoś sobie z tym poradziliśmy Teraz trudno mi opisać która to moja budowa, bo już nie ma kontenera ze znakami szczególnymi. Ale możesz poznać po drzwiach Gerdy z witrażem i brązowej bramie garażowej. Takich drzwi nie ma nikt w sąsiedztwie! Strasznie mi się podobają! A namiar na tynkarzy? Proszę bardzo: 0509 918 594, p. Edyta (ich szefowa, bardzo młode i obrotne dziewczę) Mają tylko problem z terminami, właściwie to wolnych terminów do jesieni mogą już nie mieć, ale próbuj. Do mnie wracają we wrześniu na elewację i inne robótki. Zarezerwowałam ich przynajmniej na cały miesiąc Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 06.06.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Agnieszek, Wiem, że pośpiech szkodzi, teraz te prace, o których wszyscy piszą, że wykańczają, ale mnie to by chyba starszliwie parło, żeby juuuż . Pozdrawiam Nas też parło i mieliśmy ambitne plany przeprowadzki na Święta Bożego Narodzenia w tym roku. Powstrzymała nas gwałtownie wiadomość o naszych bliźniakach, które właśnie wtedy mają się urodzić. A wolałabym, żeby urodziły się tutaj, bo szpital mam 2 ulice dalej i asfaltowe jezdnie, a nie polną drogę do .... donikąd! Dlatego spokojnie, bez paniki wykończymy co się da i spróbujemy się przeprowadzić na wiosnę w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 06.06.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ruszyłem z kopyta budowe w Miedzylesiu ,narazie pełen kosmos elektryk potrzebny podłączenie dzwonię w poniedziałek , w srodę działa ,woda dzwonię w piątek rano ,za 2 godziny przyjezdzają i woda leci co sie porobiło , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 06.06.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No proszę, cisz, cisza, a tu nagle... po kolei. Bess, dzięki za wsparcie CENTRALIZACJI stanowcze NIE . Z usług CK rezygnujemy, wycenił Nas podobnie, a pan prądowy od sąsiadów niewiele ponad połowę powiedział. Agnieszek, GRATULACJE, ale Was teraz będzie , to jeszcze za ciasno się zrobi . A poznać Waszą hacjendę po huśtawce można, od strony zachodniej stoi, chyba , że już mały likwidator zrobił swoje Nasz to by chyba potrafił Ojboli, nic nie mów, bo Cie zlinczujemy grupowo prąd docelowy?- proszę bardzo, mamy 2 lata i nie da się szybciej, że na czerwiec by się przydał? Mamy czas do końca roku i tak się wyrobimy No i bank, dziś się dowiedzieliśmy, co i jak Bankowy kosztorysant stwierdził, że pałac będzie droższy, niż zakładamy, w związku z tym kredyt większy musimy wziąć Szlag by ich. Nie chcemy, a musimy... jedyne, co pozytywne, że nie wpadliśmy w kolejne widełki i oprocentowanie do zaakceptowania raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 06.06.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Fripp, z własnego doświadczenia jak można wiecej to bierz więcej, niedoszacowane koszta to około 15-20%, ja wziełam więcej niż chciałam a i tak mało, z tym ,że u mnie niedoszacowanie wyszło z zaniżenia powierzchni użytkowej, nie było projektu zamiennego i na oko miało być dużo mniej metrów . Przyjmij przy średnim standarcie ok. 2000Zł na mkw - na gotowo ( taniej ciężko) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 06.06.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 spokojnie dajcie jeszcze zyć i może niedługo pomieszkać,prąd oczywiscie tymczasowa linia na czas budowy,a woda prosty odwiert jw,oczywiście istotny jest czas reakcji na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 06.06.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Agnieszek - z tymi bliźniakami to rewelacja! Jedno, czy dwujajowe? Gratulacje! To następny rok zapowiada Ci się bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 06.06.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Agnieszek - z tymi bliźniakami to rewelacja! Jedno, czy dwujajowe? Gratulacje! To następny rok zapowiada Ci się bardzo ciekawie Do tej pory też myślałam, że bliźniaki to rewelacja, ale u kogoś! W tej chwili nie wypada mi tak mówić ''. Bliźniaki są dwujajowe, więc istnieje pewne prawdopodobieństwo, że mój mąż nie zatonie w babińcu! Może chociaż jeden sojusznik mu się trafi!!! A przyszły rok pewnie przeżyję jak w amoku, bo moja córcia jest nieprawdopodobnie żywotna. Jak mi się trafią takie same bliźniaki, to będę chodzić na rzęsach! Nawet boję się o tym myśleć! Ale dzięki za dobre słowa!!! Dla Frippa oczywiście też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 07.06.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witam wszystkich! Jestem tu nowy.. a w zasadzie to prawie... moja druga połówka (dzulcia) kilka razy się pojawiła juz na tym forum... Przepraszam, ze ustosunkuje sie do dosc starej wypowiedzi (27.05), ale dotyczyla ona naszego problemu drzewek na dzialce... oto ona: Dżulcia, jeżeli chodzi o drzewka to : jezeli nie sa zewidencjonone to wycinaj teraz i nikomu wycinki nie zgłaszaj, jak będziesz miała pozwolenie imktoś się będzie pytał o wycinkę to nie masz co wycinać a drzewka to w nocy zniknęły . Dobrze by było,żeby nie było świadków. skąd takie rady? z życia!!! po sasiedzku w Józefowie jeden sąsiad zrobił jak radzę, niedługo kończy budowę a drugi chciał być praworządny i .... nie dostał zgody na wycinkę drzew, poradzili mu aby zmienił projekt samego domu i dojazdu ( tylko na kurzej nóżce sie zmiesci) . ( już półtora roku się "buja z tym") Po prostu później z wycinka robią sie korowody, obserwując okoliczne budowanie widze ,że najpierw znikają drzewka i wtedy jest wszystko ok. Pozdrawiam No wlasnie... co do ewidencji to nie wiem czy jest, ale postanowilismy (chyba niestety) zrobic wszystko legalnie... (zerknijcie na fotke dzialki w dzienniku budowy a zrozumiecie czemu ). Poki kazali nam zrobic liste drzewek do wyciecia - zrobilismy (liczba sztuk, gatunek, obwod) - wyszło tego 86 sztuk.... dodam, ze nie bylo to latwe. Jak zawieźliśmy, okazało się ze to za mało - teraz każą nam te drzewa naniesc na mape - po co tylko oni to wiedzą.... potem oni wysla kogos na dzialke, zeby sprawdzil, czy to co zaznaczylismy faktycznie trzeba usuwac... po prostu zgroza... . Poki co pozwolenia na budowe jeszcze nie mamy wiec bardzo nam ta procedura nie przeszkadza, ale jak juz dostaniemy pozwolenie i okaze sie ze nie mozemy budowac, bo biurokracja u nas rzadzi to bedziemy baaardzo zli i smutni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 07.06.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witam,od Siebie mogę dodać, że chcemy wyciąć jedno drzewo, chcąc być zgodnie z przepisami złożyliśmy stosowne dokumenty wymiary, mapka, podanie itp. Czekamy od prawie 2 miesięcy aż pojawi się komisja (najpierw mają zadzwonić i się umówić) mały absurdzik.Wszyscy wokół doradzali aby rżnąć i się nie przejmować. To tyle...Pozdrawiam i powodzenia w rżnięciu lub czekaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 07.06.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 od Siebie mogę dodać, że chcemy wyciąć jedno drzewo, chcąc być zgodnie z przepisami złożyliśmy stosowne dokumenty wymiary, mapka, podanie itp. Czekamy od prawie 2 miesięcy aż pojawi się komisja (najpierw mają zadzwonić i się umówić) mały absurdzik. No właśnie tego się obawiam... . Gdyby u nas o jedno drzewo chodziło, to bym rżnął i już... nawet jak karę nałożą to trudno (choć to mało prawdopodobne). Niesety chodzi o 86 drzew a w takim przypadku kara byłaby już niezwykle dotkliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 08.06.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Cześć!! trochę mi się zebrało tematów do napisania klinkier - kupiłem u Kowalczyka w Koniku Nowym, w Majdanie pani była wybitnie mało kompetentna Dach - zdecydowałem się kupić w Dachluxie u p. Michała Dąbrowicza - po wielu "iteracjach" w wielu składach, ostatecznie wybrałem Dachlux, bo udało się wyrwać naprawdę dobrą cenę oraz godnego zaufania wykonawcę (myslę że ważniejsze jest jak jest zrobiony dach od tego co na nim leży) Agnieszek - nie martw się, bliźniaki sa super! tak mówią Ci co już je odhowali troszkę Bess - wykop robił mi p. Krzemiński, 80zł/h (dodatkowo dodał godzine na dojazdy z Józefowa! :( ) wykop był pod całym domem, ziemia zwałowana z boku niezła koparkę ma p. Kadej z traktu lubelskiego - bliżej ma do Ciebie i uważam że nie robi wrażenia cwaniaczka - miał też b. tani piach do fundamentów, płaciłem 165zł/samochód LAWY - gratuluję!!! obawiam się że nie uda mi się zajrzec na Twój ślub, bo w sobotę robię pożegnanie z murarzami! Ale oczywiście nie omieszkam wypić za zdrowie młodej pary! połączeni grup - jestem ZA! nie jest za wygodne pisanie podobnych rzeczy w dwóch miejscach uwaga! uwaga! mam "dojście" do pieców DeDiethrich ze sporym rabatem i chcę kupic w tym roku żeby jeszcze skorzystać z ulgi remontowej czy ktoś jeszcze chciałby kupić piec z tej firmy?? pewno dałoby się wynegocjować jeszcze więcej podejrzewam, że pod koniec roku będzie szturm na zakupy rzeczy podchodzących pod ulgę, więc lepiej zainteresować się tematem przed jesienią ps. zrobiłem update mojej galerii - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 08.06.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 MLKz tym piecem trochę jeszcze na mnie za wcześnie, właśnie ewentualnie jesienią mógłbym się zainteresować, pod warunkiem, że mógłby u nich trochę poleżeć...(pewnie tak z 8 miechów) no i co z resztą instalacji- grzejniki, rurki itp? Czy to komplet dwuczęściowy - piecyk + zasobnik (ja tak ze 120-150 chciałbym mieć). Tyle, że na razie jeszcze nie mogę się tym za bardzo interesować, kwestia czasu i pieniędzy, to moje wstępne bardzo deklaracje, no i jaki to koszt oczywiście, jeśli możesz trochę więcej danych, może być na priv.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 08.06.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 MLK z tym piecem trochę jeszcze na mnie za wcześnie, właśnie ewentualnie jesienią mógłbym się zainteresować, pod warunkiem, że mógłby u nich trochę poleżeć...(pewnie tak z 8 miechów) no i co z resztą instalacji- grzejniki, rurki itp? Czy to komplet dwuczęściowy - piecyk + zasobnik (ja tak ze 120-150 chciałbym mieć). Tyle, że na razie jeszcze nie mogę się tym za bardzo interesować, kwestia czasu i pieniędzy, to moje wstępne bardzo deklaracje, no i jaki to koszt oczywiście, jeśli możesz trochę więcej danych, może być na priv. Pozdrawiam. jaki piec to jest pytanie na które masz Ty odpowiedzieć - jak juz bedziesz wiedział który model DeDiethricha Ci pasuje to podaj go, ja zbiore kilka zamówień i zawalczę o ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 08.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 mlk - muszę przyznać, że posunęło się u Ciebie i to znacznie, ostatnio jak przejeżdzałam widziałam wybudowaną jedną ścianę. Wcześniej miałam wrażenie, że się ciągnie, a teraz dom stoi. Gratulacje. U nas przygotowania, dzisiaj podpisana umowa z murarzami, jutro dogadywanie się w sprawie energii, w przyszłym tygodniu chyba realizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 11.06.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Jaka tu cisza... Od środy nikt się nie odzywa. Lawy - moje sobotnie plany z kilku powodów musiały ulec zmianie, więc mimo, że planowałam, nie mogłam się pojawić na Twojej uroczystości. A skoro nie mogłam osobiście, to przez forum składam najserdeczniejsze życzenia, wszystkiego naj, naj, najlepszego na Nowej Drodze Życia. I dużo RADOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts