eMKey 28.06.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 mlk - też myslę o Robenie, natomiast "inspiracją" projektu był D24 Muratora, chyba podobnie jak u ciebie , niestety nie mam proj. w wersji elektronicznej. Lawy - z tymi od okien to tak już jest. Czy mógłbyś mi dać namiar na "twoich" budowlańców, bo jak "moja" ekipa zrobiła wycenę to jeszcze mi się ręce trzęsą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 28.06.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Wygląda na to, że w czwartek po południu będą lać beton. Także jeszcze przed wyjazdem coś niecoś zobaczę. fripp - czy jutro będziesz na budowie, bo zdaje się, że Ci jutro facet z koparką wjeżdża? Musimy się jeszcze z nim rozliczyć i mówił,że jutro można go będzie spotkać u Ciebie. Gdybyś był, daj znać, może się spotkamy. I Edward też jutro będzie ( w godzinach rannych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 29.06.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 mlk - też myslę o Robenie, natomiast "inspiracją" projektu był D24 Muratora, chyba podobnie jak u ciebie , niestety nie mam proj. w wersji elektronicznej. masz projekt indywidualny oparty na D24?? <- ja tak mam! powstał nawet klub: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=735080 jak chcesz obejrzeć, to zapraszam do mnie na budowę Robena mam z Dachlux'u- polecam ich! Zuzza- miło było Cię poznać niewirtualnie Bess i Fripp- głowa do góry, po pierwszych kilku dniach budowy zobaczycie (Bess już widzi) że to nie takie straszne - trzeba sie trochę pobać (tak jak przed maturą ), ale wszyscy to jakoś przechodzą i żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 29.06.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 masz projekt indywidualny oparty na D24?? <- ja tak mam! powstał nawet klub: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=735080 jak chcesz obejrzeć, to zapraszam do mnie na budowę Chętnie podjadę i porównam twój projekt z oryginałem z Józefosławia . Daj znać na priva kiedy będziesz w swojej posiadłości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.06.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Mlk, Mi również baaardzo miło było Cię spotkać ! Działka jest wielka, dom jest wielki, dach jest potężny - jestem pod wrażeniem Kiedy u mnie coś się pojawi? Nie wiadomo... Ale za to mogę bezstresowo pojechać na wakacje - w przyszłym roku pewnie wakacji nie będzie Pozdrowienia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.06.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ehhh....wszyscy na wakacje....też bym tak chciał... Wczoraj połozyłem pierwsze kable elektryczne w domku robiłem do czasu gdy się już ściemniło...dziś po pracy znowu zero odpoczynku tylko układanie kabelków. Jestem wciąż zły na okna. Dziś pisemnie powiadomiłem ich o wyznaczonym terminie i w przypadku jego niedotrzymania z konsekwencjami jakie wyciagnę i jaki daje mi zarówno umowa jak i kodeks cywilny a pomyśleć że tak mi gładko szło do tej pory...nawet ładnie poustawiałem sobie niektóre rzeczy...ehhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 29.06.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 A ja wcale nie rwę się tak do tych wakacji, bo co to za wakacje, jak się jest z dwójką małych dzieci (samemu), a daleko, daleko od miejsca wypoczynku - budowa. Myślami będę przy niej. Pociesza mnie to, że może za dwa tygodnie uda mi się wyrwać z tego wypoczynku i wrócić do stolicy na inspekcję na jakiś tydzień do 10 dni, jak przyjedzie zastępstwo do opieki nad dziećmi w postaci babci. Tyle, że poza polewaniem betonu to nic przez tydzień do półtora tygodnia dziać się u mnie nie będzie, bo murarze wrócą na poprzednią budowę dokończyć kominy. Jutro dużo się u mnie będzie działo, a przede wszystkim trochę kasy pójdzie. Zdecydowałam się na Thomas Beton. Dzięki (chyba mlk) za namiar do przedstawiciela na linię otwocką, bo z nim się dogadywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 29.06.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Przygotowuję budowę swojego domu. W związku z tym, poszukuję sprawdzonego majstra/majstrów z pomocnikami do wykonania stanu surowego otwartego w 2006 roku. lokalizacja: Warszawa - Wawer termin: do uzgodnienia w 2006 roku projekt: w trakcie przygotowania, dom niepodpiwniczony, prosta bryła, parterowy z poddaszem użytkowym na planie prostąkąta (ok. 14mx9m), ok. 120m2 na parterze, brak stropu nad salonem (antresola) mury: ściany fundamentowe wylewane, ściany zewnętrzne z pustaków z betonu komórkowego (jednowarstwowe) dach: prosty, dwuspadowy kryty dachówką Pomożecie? Detale, oferty i pytania proszę kierować na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 29.06.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witaj Fidelis, Jeśli śledzisz grupę wawerską, to już wiesz, że ja ledwo zaczęłam, więc wszelkie ekipy będę mogła podsumować, jak już zakończę współpracę. Do tej pory bdb układała się współpraca z wymienianym tu już na forum studniarzem. Jeśli to nie tajemnica, to napisz (przybliż nam miejsce), gdzie się będziesz budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 30.06.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witaj Fidelis , czy przypadkiem nie szukałeś już wykonawców w zeszłym roku na budowę w tym roku? Co do ekip srawdzonych to kilka tutaj jest...conajmniej dwie bo zdaje się że mlk jest ze swoich zadowolony tak samo jak ja ze swoich? A wczoraj układałem znowu kable....ale tego jest :o a jeszcze muszę pomyśleć o tv i tutaj mam problem bo nie wiem czy planować już jakieś satelity typu C+ czy też położyć kable na samo rozprowadzenie sygnału bez martwienia się o switche/dekodery i inne cuda aby rozdzielać sygnał cyfry..... no i jeszcze telefon i komp muszę rozplanować. Ale muszę Wam powiedzieć, że całkiem fajne uczucie jest gdy samemu własnymi "ręcyma" coś działa się w swoim przyszłym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 30.06.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 A wczoraj układałem znowu kable....ale tego jest :o a jeszcze muszę pomyśleć o tv i tutaj mam problem bo nie wiem czy planować już jakieś satelity typu C+ czy też położyć kable na samo rozprowadzenie sygnału bez martwienia się o switche/dekodery i inne cuda aby rozdzielać sygnał cyfry..... no i jeszcze telefon i komp muszę rozplanować. Ale muszę Wam powiedzieć, że całkiem fajne uczucie jest gdy samemu własnymi "ręcyma" coś działa się w swoim przyszłym domku Kable do sat będą takie same do C+, Polsatu itd, trzeba tylko wiedzieć gdzie będą stały TV (ew. plazmy lub LCD ). Kompy to można połączyć bezprzewodowo, ale są tacy co wolą kabelki. Byłem wczoraj u mlk - pooglądałem, pozwiedzałem i ......tylko pozazdrościć, tym bardziej, że moja chałupka ma wyglądać podobnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 30.06.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Byłem wczoraj u mlk - pooglądałem, pozwiedzałem i ......tylko pozazdrościć, tym bardziej, że moja chałupka ma wyglądać podobnie . byle zacząć - potem to już pójdzie piorunem - nawet się obejrzysz, a chałupka będzie stała Fidelis- ja ze swoich murarzy jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 30.06.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Wiem że te same kable ale....rozprowadzenie trochę inaczej. Przy satelicie muszę wiedzieć najpierw gdzie tuner, (trzeba pomyśleć wtedy o przedłużaczu pilotów tak aby program można zmieniać z pokoju gdzie zainstalowano ten przedłużacz). Najlepiej byłoby tuner na stryszku ........choć tuner można zamontować w jednym z pokoi ale trzeba przewidzieć doprowadzenie dodatkowego przewodu od tunera do sumatora, który raczej powinien być na strychu dokąd będą szły kable od zwykłej anteny i anteny sat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 30.06.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witaj Fidelis, Jeśli śledzisz grupę wawerską, to już wiesz, że ja ledwo zaczęłam, więc wszelkie ekipy będę mogła podsumować, jak już zakończę współpracę. Do tej pory bdb układała się współpraca z wymienianym tu już na forum studniarzem. Jeśli to nie tajemnica, to napisz (przybliż nam miejsce), gdzie się będziesz budował. Studniarz, to trochę za mało Ale będzie potrzebny. Będę budował w Aleksandrowie w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Na wschód od Falenicy. W przepięknym miejscu. W mojej ocenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 30.06.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witaj Fidelis , czy przypadkiem nie szukałeś już wykonawców w zeszłym roku na budowę w tym roku? Zgadza się. Przyszło mi do głowy podzielić działkę na dwie. Niestety, brak MPZP "zrobił" swoje. Na szczęście nie spieszy mi się. Wygląda na to, że do końca sierpnia powinienem uporać się ze wszelimi formalnościami. A na wiosnę... jazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 30.06.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Fidelis- ja ze swoich murarzy jestem zadowolony To jakaś większa firma, czy majster & pomocnicy? Podeślij proszę do nich kontakt na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 01.07.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Fidelis- ja ze swoich murarzy jestem zadowolony To jakaś większa firma, czy majster & pomocnicy? Podeślij proszę do nich kontakt na priva... większe firmy to chciały 3razy więcej kasy za robotę moi to majster i 4 chłopa - taka rodzinna ekipa bo wśród nich jest 3 braci jesli Ci pasuje to tel. mogę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 01.07.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Wylali mi beton. Rzeczywiście fajne to uczucie! A teraz czas na urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damisa 01.07.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witam wszystkich! Mam zamiar zacząc budowę na osiedlu Las, niedaleko mostu Siekierkowskiego. Ale boję sie! jestem w tym wszystkim ZIEEEELOOONAAAA!!!! Czytam Wasze posty i zamiast nabierać otuchy to zastanawiam się czy nie porywam sie z motyka na słońce? Mam zamiar wystąpić o warunki zabudowy. Trochę już na ten temat wiem, ale - nie śmiejcie się tylko - ciągle nie jestem pewna co mam zgromadzić do urzędu. Może ktoś mi tak - kawa na ławę - po kolei wyjaśnić? Proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 01.07.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Mam zamiar wystąpić o warunki zabudowy. Trochę już na ten temat wiem, ale - nie śmiejcie się tylko - ciągle nie jestem pewna co mam zgromadzić do urzędu. Może ktoś mi tak - kawa na ławę - po kolei wyjaśnić? Proszę! krok 1. musisz zamówic mapę wysokościową (4 szt) na której będzie się znajdowała Twoja działka- do tego musisz znać obręb i nr swojej działki. na jednym egzemplarzu mapy nanosisz budynek o wymiarach odpowiadających projektowi który masz zamiar wybudować i w odległaści od granicy z drogą 5m z sąsiadem 3m bez okien 4 m siciana z oknami. Swoją działkę oznaczasz literami np. A,B,C,D a jej granice pogrubiasz np mazakiem.Mapę dostaniesz w Powiatowym Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej - Aleje Jerozolimskie 28 Dokładnie wszystkiego dowiesz się w urządzie gminy tam dadzą Ci gotowy druk do wypełnienia. Bardzo przemyślanie napisz takie dane jak kąt nachylenia połaci dachowych, powierzchnia zabudowy, kubatura, wysokość budynku itd. wszystkiego dowiesz się z projektu który Cię interesuje. Podstawa nie kupuj projektu przed otrzymaniem decyzji o war. zabudowy bo może się okazać, że nie będziesz mogła wybudować domu takiego jaki ci się podoba tylko taki jaki określą Ci w decyzji o war zabudowy. kolejne 3 egzemplarze map potrzebne Ci będą do złorzenia wniosków o wydanie warunków technicznych budowy przyłączy: wody, prądu, gazu. Trochę pisałem chaotycznie ponieważ się spieszę. damisa życzę powodzenia i pytaj się forumowiczów jeśli czegoś nie będziesz wiedziała tu są sami życzliwi ludzie, którzy w miarę swoich możliwości Ci doradzą. Pozdrawiam również całą grupę WAWER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts