trolosa 02.07.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Hejka, strasznie długo się nie odzywałem ale w końcu udało mi się wszystko szczytać. Bess - gratuluje urlopu i fundamentów Lawy - powodzenia w rękodzielnictwie. U mnie fundamenty też już wylane, strasznie się cieszę We wtorek płyta na poziomie 0 a w czwartek "niech się mury pną do góry, niech kominy mają pion ..." Poszukuje elektryka w końcu to już tuż, tuż. Lawy, co Ty na to ? Może macie kontakt na sprawną ekipkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 03.07.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Hejka, strasznie długo się nie odzywałem ale w końcu udało mi się wszystko szczytać. Bess - gratuluje urlopu i fundamentów Lawy - powodzenia w rękodzielnictwie. U mnie fundamenty też już wylane, strasznie się cieszę We wtorek płyta na poziomie 0 a w czwartek "niech się mury pną do góry, niech kominy mają pion ..." Moje gratulacje i oby tak dalej szło jak z płatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damisa 03.07.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Pietka, dziękuję. Ruszam do urzędów w tym tygodniu! Pozdrawiam wszystkich , PA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 04.07.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 damisa - z grubsza napisał już Pietka, a dużo na pewno dowiesz się w urzędzie. Powodzenia w papierologii. Poszukuje elektryka w końcu to już tuż, tuż. Lawy, co Ty na to ? ooo nie....niby kładzenie trudne nie jest, ale tego jest bardzo dużo. od piątku do niedzieli robiłem bez przerwy. Wczoraj skończyłem po 22 tak, że teraz ledwo zipię a tu cały dzień w biurze przede mną mega wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 05.07.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 11 lipca przyjeżdżam do 100licy i zaczynam załatwianie kwitów do zgody na budowę. Jak ja się cieszę na ten moment czekałem 9 MIESIĘCY damisa powodzenia i wytrwałości w załatwianiu WZ Pozdrawiam Was wszystkich dobrzy ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 05.07.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 11 lipca przyjeżdżam do 100licy i zaczynam załatwianie kwitów do zgody na budowę. Jak ja się cieszę na ten moment czekałem 9 MIESIĘCY damisa powodzenia i wytrwałości w załatwianiu WZ Pozdrawiam Was wszystkich dobrzy ludzie gratulacje! dostałeś warunki czy pozwolenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 06.07.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 gratulacje! dostałeś warunki czy pozwolenie?? mlk serdeczne dzięki za dobre słowo. Twój "Domek" wygląda imponująco. Ja mam za małą działkę na taki projekt. Chcę budować BovalinoII lub Vitulano z biura Archigraph. Dostałem WZ i decyzja jest już prawomocna. Teraz czeka mnie załatwianie kwitologi do zgody na budowę aż się boję czy podołam i czy czasu mi starczy. Budowę zacznę w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.07.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 mlk serdeczne dzięki za dobre słowo. Twój "Domek" wygląda imponująco. Ja mam za małą działkę na taki projekt. Chcę budować BovalinoII lub Vitulano z biura Archigraph. Dostałem WZ i decyzja jest już prawomocna. Teraz czeka mnie załatwianie kwitologi do zgody na budowę aż się boję czy podołam i czy czasu mi starczy. Budowę zacznę w przyszłym roku. jak masz (już) WZ to pozwolenie na budowę nie jest problemem - praktycznie to urząd musi Ci je dać (bo dał już WZ), co więcej, mają na to ustawowy maksymalny czas (chyba 60dni) Bess- widziałem ławy, czemu tak płytko? przecież w W-wy głębokość przemarzania to 1m Fripp- podziwiałem Twoje wykopki wczoraj coś wakacyjna cisza się w Grupie zrobiła, więc ja też urywam się na urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 07.07.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 No to zaczyna się....Trzymajcie kciuki i zaglądajcie, jak będziecie się nudzić i kontrolujcie .jak czegoś nie dopatrzę Mniej małżeństwa się bałem.... ale byliśmy ostatnio o różnych porach dnie, jednak powietrze to jest tu fajne, no i zachody słońca takie, że..... chcielibyśmy już mieszkać.. na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 07.07.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Pietka - brawo...teraz to już z papierkami bliżej niż dalej. U mnie pozwolenie poszło gładko fripp- hehe...fajnie masz. Toż to sama frajda - pomimo strasznego natłoku zdrarzeń i zupełnym brakiem wolnego czasu bardzo miło wspominam czas stawiania domu. Podjadę w łykend na kontrolę Waszych domków (może wieczorkiem będę miał czas na rowerek, bo na razie całymi wieczorami i łykendami kładę elektrykę - góra już cała zrobiona, teraz czas na dół a tam to dopier żona sobie wymyśliła oswietlenie,że hoho teraz nie wiem jak to zrobić a co dopiero później przy montażu )... no i jeszcze wciąż się denerwuje na okna. jedno jest pewne - albo sami dadzą dodatkowy rabat albo do sądu - tak się zezłościłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 09.07.2005 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 No to zaczyna się....Trzymajcie kciuki i zaglądajcie, jak będziecie się nudzić i kontrolujcie .jak czegoś nie dopatrzę Mniej małżeństwa się bałem.... ale byliśmy ostatnio o różnych porach dnie, jednak powietrze to jest tu fajne, no i zachody słońca takie, że..... chcielibyśmy już mieszkać.. na razie fripp, no to napisz proszę, jak wrażenia? jak ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 10.07.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Pietka - brawo...teraz to już z papierkami bliżej niż dalej. U mnie pozwolenie poszło gładko Lawy dzięki za słowa otuchy. Mam nadzieję, że pójdzie w miarę szybko. fripp to moje gratulacje. Ja tęsknię za tą chwilą. Powodzenia - teraz domek będzie rósł jak grzyby po deszczu. Po postach widać, że sporo forumowej braci siedzi na budowie albo urlopuje, więc wszystkim życzę przeżycia wspaniałych chwil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 10.07.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Dzięki za wsparcie i życzenia, owszem, podglądam tu sobie trochę, jednak z czasem strasznie krucho. Tempo rzeczywiści spore, nie sądziłem, że to aż tak wygląga. . Postęp jest, jutro pewnikiem zbrojenie będzie gotowe, wybieram betoniarnie no i ..... parę złotych mniej będzie. Dziwne to uczucie, kiedy tam jestem i widzę, jak na tym poletku, które tam było teraz taka dewastacja się dokonuje, gwałt na Matce Ziemi Obiecuję informacje dotyczące i wykonawcy i kierownika i materiałów, kiedy już będę mial jakieś dane ku temu. Na razie kierownik o.k. Pozdrawiam i powodzenia w Waszych bojach. Lawy, milo bylo, napisz, jak okna w końcu będą. Do Następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 12.07.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Witam:) Moje boje z urzędnikami dobiegają końca (trwały od listopada zeszłego roku )i w związku z tym szukam ekipy do stanu surowego. Tak się składa, że musimy ruszyć w tym roku. Więc gdybyście mieli kogoś do polecenia to byłabym wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 12.07.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 No to tak, po gwałcie na Matce Ziemi nastąpił gwałt na inwestorze. WOJTAS-NIEEEE . Samodzielny odbiór zbrojenia i zalanie betonem. Trzymać się od niego z daleka, nawet jeśli to zrobił zgodnie z zasadami. NIE POLECAM. Gonimy go. MLK nie miej żadnego poczucia winy, tak, jak napisałeś, kiedy będzie ok, to ojciec chrzestny , jak słabo, to Ty nic o tym nie wiesz. Na szczęcie (mam nadzieję) na lodzie nie zostaniemy. Jest wyjście awaryjne, tylko droższe, niż było brane pod uwagę . Trzymajcie się do następnych doniesień z frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 12.07.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 raaany...sam byłem przy tym jak mówił że czeka przed zalaniem na kierownika.....ehhhhhhh, kiepska sytuacja..... janna - ja mogę jedynie mojego polecić, choć do najtańszych nie należy, jeśli jesteś zainteresowana to mogę podesłać namiar.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 12.07.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Lawy, ano widzisz, tak samo bylo przy kierowniku, o 14tej rozmawialiśmy, co z tym zrobić i jak, a (rozmawiałem z sąsiadami) około 19 gruchy zaczęły zjeżdżać. Ekipa się wymieni, będzie , niestety kierownikowa, ale i tak musimy odkrywki porobić, żeby sprawdzić głębokość wykopu i odkuć w kilku miejscach, żeby sprawdzić, jak zbrojenie (zwłaszcza w narożnikach wygląda . Miał szczęście, że go dziś nie było, bo już czeka na niego rozwiązanie umowy napisane, w związku z niedotrzymaniem jej warunków. (Jakby ktoś miał kiedyś wątpliwości, czy i jaką umowę spisywać- SPISYWAĆ i to jak nabradziej szczegółową, niech podają numer buta i kołnierzyka ) Kierownik powiedział, jak z tego wybrnie, mam nadzieję tylko, że to zbrojenie, które widziałem, to znajdę również w betonie No i tak na koniec, oczywiście koszty poszły w górę..... Tyle, połówki nie ma w domu, to chociaż tu odreagowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 12.07.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Lawy, będę wdzięczna za namiary. Jestem w trakcie rozmów z ekipą polecaną przez naszego kierownika (kierownik jest znajomym naszym nie ekipy ), ale bardzo chętnie porozmawiałabym z kimś jeszcze. Dzięki fripp za przestrogę i za podzielenie się wzorem umowy z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 12.07.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Jezdem. Umowy-cały wątek był, tu są chyba zebrane najlepsze, w tym i pirwowzór mojej, z której, niestety część wypadła, choć i tak aż 3 punkty zostały naruszone http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=638710&highlight=#638710 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.07.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 jestem po urlopie Fripp - widze że niezła jazda :( bardzo mi przykro oni, a nie Ty zamawiałeś gruszkę? dobrze, że masz wyjście awaryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts