Lawy 08.09.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Na pewno nie ma szambiary na 10m3? Coś mi się kołacze że teść mówił iż do niego przyjeżdża szambiara 10m3.....dowiem się jeszcze pozdr Lawy ps..jestem znowu na etapie wymiany pism ze stoenem...a w kolejce po raz kolejny gazownia czeka na następne pisma...ehhhh....czy nic w tym kraju nie da się normalnie załatwić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 08.09.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Hejka Wszystkim, Mały dzidek, praca i budowa to jest ŻYCIE !!! Widzę, że postępy znaczne U mnie kończą dach, instalacje elektryczne i ogrzewanie ścienne założone. Czekam okna, które mają się spóźnić i jestem w kropce, najpierw tynki wewnętrzne czy okna, zdania są podzielone każdy ma swoje racje. Okna straszą, że się wypaczą i nie dadzą gwarancji, tynkarze agregaci, że to bzdura i że będę się piprzył z obrabianiem. Bądź człowieku mądry. ? Kochani, czy macie kontakt na jakąś ekipe gazownik, potrzebuje kosztorys przyłącza do gazowni i oczywiście wykonawce. Pozdrawiam upalnie (oby jak najdłużej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 08.09.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 trolosa - namiar wysłałem na priva. Mi będzie robiła gazownia bo muszę wybudować 25m gazociągu i 4m przyłącza. Za tą przyjemność chcą 5.5tyś. Robiłbym prywatnie ale nie mam czasu ganiać i załatwiać wszystkiego. A i potem mogą być problemy z odbiorem. A sami jak zrobią to od siebie napewno odbiorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 08.09.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Pietka - odbiorą albo nie, wszystko jest możliwe, zdaje się tak czy siak Ty płacisz dzięki za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 09.09.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Pietka, ja też poproszę o te namiary. Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 09.09.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 najpierw tynki wewnętrzne czy okna, zdania są podzielone każdy ma swoje racje. Okna straszą, że się wypaczą i nie dadzą gwarancji, tynkarze agregaci, że to bzdura i że będę się piprzył z obrabianiem. Bądź człowieku mądry. ? Prace tynkarskie powinno się rozpoczynać minimum dwa - trzy miesiące po wymurowaniu ścian. Mury muszą trochę pooddychać. Poza tym dla tynków dobrze jest, żeby były już wstawione okna, dzięki nim w pomieszczeniach będzie w miarę stabilna temperatura. Mój znajomy (specjalista w tej dziedzinie) twierdzi, że dla tynków to bardzo niekorzystne, gdy nie ma okien, gdyż złe warunki pogodowe źle wpływają na tynki. A jakie robisz tynki, gipsowe, czy cem-wap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 09.09.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Bess - generalnie będą tynki gipsowe z agregatu ale tam gdzie będzie ścienne ogrzewanie najpierw pójdą cem-wap a potem gipsowe na siatce oraz w łazienkach cem-wap. Więc generalnie wszystkiego po trochu. Sam nie wiem generalnie okna czy tynki czas pokaże, będzie to co będzie pierwsze, tym bardziej że mają zbliżone czasy realizacji a okna juz zapowiedziały obsuwkę. Co jest ironią losu bo sam odraczałem termin realizacji o miesiąc, a w między czasie weszło na produkcje duże zamówienie i nie nadążają. A co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 09.09.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Bess - generalnie będą tynki gipsowe z agregatu ale tam gdzie będzie ścienne ogrzewanie najpierw pójdą cem-wap a potem gipsowe na siatce oraz w łazienkach cem-wap. Więc generalnie wszystkiego po trochu. Sam nie wiem generalnie okna czy tynki czas pokaże, będzie to co będzie pierwsze, tym bardziej że mają zbliżone czasy realizacji a okna juz zapowiedziały obsuwkę. Co jest ironią losu bo sam odraczałem termin realizacji o miesiąc, a w między czasie weszło na produkcje duże zamówienie i nie nadążają. A co u Ciebie? U mnie przez dwa tygodnie nic się nie działo. Niestety. Murarze byli na poprzedniej budowie. Ruszają od poniedziałku i robią ściany poddasza. Po 20-tym wchodzi cieśla. I do końca października powinno być już wszystko łącznie z pokryciem dachu zrobione. W tym roku nic więcej nie będzie już robione. Zima będzie na przygotowanie się do reszty prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 11.09.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Na pewno nie ma szambiary na 10m3? Coś mi się kołacze że teść mówił iż do niego przyjeżdża szambiara 10m3.....dowiem się jeszcze ? I miałeś rację poszperałem w internecie, http://www.meprozet.home.pl/ i w muratorze( napisali, że są od 4,5 - 10,5m3). Kolejna nauczka, że trzeba sprawdzać czy ktoś mówi prawdę. Trochę mi głupio bo u Bess wprowadziłem niepokój za co ją przepraszam. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 11.09.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Oj chyba wszyscy mieliście ciężki łykend bo nikt nie zajrzał na forum. No to spadam bo jutro do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 12.09.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Pietka - dziekuję za namiary (na priva) i jeśli chodzi o te pojemności szamb- to nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.09.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 I miałeś rację poszperałem w internecie, http://www.meprozet.home.pl/ i w muratorze( napisali, że są od 4,5 - 10,5m3). Kolejna nauczka, że trzeba sprawdzać czy ktoś mówi prawdę. Trochę mi głupio bo u Bess wprowadziłem niepokój za co ją przepraszam. Witam, To że istnieją szambiary 10m3 to moim zdaniem jeszcze mało - w naszej okolicy firmy muszą je jeszcze posiadać... dlatego ciekaw jestem, czy ktoś widział takowe? ps. w ogóle to strasznie fajnie by było, gdyby w tej grupie udzielały się osoby, które już dawno się wybudowały i teraz mogłby się dzielić uwagami na temat mieszkania w Wawrze... ps2. czy ktoś wie może, czy gmina planuje coś zrobić ze skrzyżowaniem Bronowskiej z Traktem Lubelskim? Jadąc "do siebie" muszę skręcić z Bronowskiej w Trakt w lewo, co w godzinach szczytu graniczy z cudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 12.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Bess mam jeszcze pytanko. Dlaczego wybrałaś szambo dwukomorowe a nie jednokomorowe (tańsze)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 12.09.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Bess mam jeszcze pytanko. Dlaczego wybrałaś szambo dwukomorowe a nie jednokomorowe (tańsze)? Takie miałam w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 12.09.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Prace tynkarskie powinno się rozpoczynać minimum dwa - trzy miesiące po wymurowaniu ścian. Mury muszą trochę pooddychać. Poza tym dla tynków dobrze jest, żeby były już wstawione okna, dzięki nim w pomieszczeniach będzie w miarę stabilna temperatura. Mój znajomy (specjalista w tej dziedzinie) twierdzi, że dla tynków to bardzo niekorzystne, gdy nie ma okien, gdyż złe warunki pogodowe źle wpływają na tynki. A jakie robisz tynki, gipsowe, czy cem-wap? Wtrącę się.... Z tego co ja wiem: przerwę dobrze jest zrobić, ale nie dlatego żeby ściana oddychala tylko żeby oddała wilgoć szybciej, choć i tak przy suporku od tynku wejdzie w nią z powrotem jeszcze więcej (u mnie było widać gdzie suporek a gdzie nie - po tynkach i wilgoci. Teraz u mnie schną tynki ładnie i sciany już przepysznie wyglądają. Przerwa tak, ale czy aż 3 miesiące? szambo i szambiara - wezmę od tescia namiar i zadzwonię tam gdzie on wybiera, dowiem się o wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.09.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 PROŚBA: potrzebny mi namiar na piasek (p. Kadej nie robi przez najblizsze dwa tygodnie a resztę namiarów gdzies zaopdziałem) sprawa dość pilna! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 14.09.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Lawy Podaję namiary z grupy Chotomów może komuś z Was się przyda (wydaje mi się tani piasek 9zł/tona, pospółka 13zł/t) + transport 100zł- 30 ton na raz. tel: 607-559-340. Piasek prosto z wyrobiska nad wisłą. Do tego karta wagi, czyli dokładnie wiadomo ile naprawdę jest. Pozdrawiam wszystkich Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.09.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dzięki wielkiepozdrawiamLawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 14.09.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Lawy - namiary na transport anonim (korzystałem, współpracuje z wypożyczalnią sprzętu na bronowskiej 601215797, p.Krzemiński też korzystałem 604364682 i trzecia możliwość przy wiadukcie w Wawrze na wysokości mniej więcej CPN'u jest skład z piachem i żwirem (niestety posiałem telefon) mają samochody i też dowożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 15.09.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Jeszcze raz dzięki teraz tylko muszę znaleźć odpowiedni piasek - wylewkarz też ma wymagania CHoć mam nadzieję że będzie lepiej niż przy tynkarzach bo tam mialem niezłe spięcie i niezłego stresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts