Bess 15.09.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Lawy, to jeszcze i ja służę pomocą, chociaż pewnie już za późno. Tytus Jaworski 602-440-484 (z piaskarni na Wale Miedzeszyńskim). Zdaje się, że kiedyś ten namiar podawał mlk, ale nie jestem pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 16.09.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Bess, dziękiwprawdzie racja - za późno - już dziś piasek dojechał, a poza tym Jaworskiego mam spalonego i raczej ani on ani ja nie chcemy mieć do czynienia ze sobą.ale tak czy siak dzięki...czasu mi ostatnio brakuje, żeby wszystko pozałatwiać....więc każdy namiar na coś telefoniczny jest dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.09.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Bess, dzięki wprawdzie racja - za późno - już dziś piasek dojechał, a poza tym Jaworskiego mam spalonego i raczej ani on ani ja nie chcemy mieć do czynienia ze sobą. ale tak czy siak dzięki...czasu mi ostatnio brakuje, żeby wszystko pozałatwiać....więc każdy namiar na coś telefoniczny jest dobrym rozwiązaniem. ja od Jaworskiego sporo brałem, z reguły na telefon i było w miarę oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 16.09.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 U mnie też współpraca do tej pory układała się. Zamówienia na telefon, cenowo nie najdroższy, piasek ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 17.09.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Odpowiadając - dowiózł piasek - był nienajlepszej jakości (inny niż zamawiałem) i nie przyjąłem piachu. Facet kazał zapłacić za dowóz, ja powiedziałem że płacę tylko za to co zamawiam. Nie spodobało mu się to i użył paru ciężkich słów. tyle...nic wielkiego, ale z jego usług nie korzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 19.09.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam, Mam zamiar się budować na wiosnę w Międzylesiu - Wiśniowej Górze.W lesie za Centrum Zdrowia Dziecka.Domek w technologii tradycyjnej, parterowy z poddaszem użytkowym - "w Tamaryszkach" z Archonu, z dużymi przeróbkami.Jestem na etapie zbierania papierów oraz prac projektowych. Jakiś czas śledzę już dysusję Grupy Wawer i oto nadszedł ten moment, kiedy powstała potrzeba znalezienia dobrego i niedrogiego fachowca.Czy ktoś z P. mógłby mi polecić elektryka - chodzi o projekt i wykonanie przyłącza na czas budowy oraz przyłącza docelowego? Mike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 19.09.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Bess ciekaw jestem czy już masz szmbo na działeczce. Napisz czy sprawnie przebiegał montaż. Do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 20.09.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 To ja mam pytanie: na jakiej głębokości robiliście wyjście ścieków z budynku i jak głęboki dół musieliście kopać do szamba? W piątek hydraulik będzie u mnie robił kanalize przy stanie zero. Zostawiłem przepust tuż nad ławą, ale nie wiem czy to nie za głęboko. Jak tak zostawię, to ze 3,5 metra w dół chyba będe musiał się w kopać, by szambo usadowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 20.09.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Lucky Mike - witajco do elektryków to coś podrzucę na priv. wbrat - http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=55269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.09.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Lawy Podaję namiary z grupy Chotomów może komuś z Was się przyda (wydaje mi się tani piasek 9zł/tona, pospółka 13zł/t) + transport 100zł- 30 ton na raz. tel: 607-559-340. Piasek prosto z wyrobiska nad wisłą. Do tego karta wagi, czyli dokładnie wiadomo ile naprawdę jest. Pozdrawiam wszystkich Piotr Witam, braliście od tego pana? Jaka jakość? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.09.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Tu chyba tylko Pietka korzystał. A mi zostało trochę piachu jednak po tynkach - wylewkarze tylko trochę zużyli....i teraz bedę kombinować co z takim drobnym piachem można zdziałać, może zmieszam go z grubszym i żwirem i wyleję na podjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 21.09.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ja nie brałem piachu bo jeszcze nie rozpocząłem budowy. Podałem Wam namiar z jednego z postów grupy Chotomów(kopiując go). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 21.09.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam wszystkich po przerwie:) Udało nam sie załatwić papierologię i w zeszłą sobotę ruszyliśmy z budową. W ten piątek ma być skończony stan 0. Dorzucam namiary na hurtownię budowlaną DOMUR 4 tel. 610-89-12. Jest dość daleko, bo na Chełmżyńskiej, ale bardzo miło się z nimi współpracje i ceny, po negocjacjach;), mają ok. Kupujemy u nich Maxa z Plecewic za 1.98 z vatem. A z umiejętnościami negocjacyjnymi u nas słabiutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.09.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam wszystkich po przerwie:) Udało nam sie załatwić papierologię i w zeszłą sobotę ruszyliśmy z budową. W ten piątek ma być skończony stan 0. Dorzucam namiary na hurtownię budowlaną DOMUR 4 tel. 610-89-12. Jest dość daleko, bo na Chełmżyńskiej, ale bardzo miło się z nimi współpracje i ceny, po negocjacjach;), mają ok. Kupujemy u nich Maxa z Plecewic za 1.98 z vatem. A z umiejętnościami negocjacyjnymi u nas słabiutko. gratuluję!! jeszcze pamiętam to uczucie - serce rosło! - aż z ciekawości skręcę któregoś dnia w kombajnistów obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.09.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 mlk - Ty już skończyleś sezon? czy jeszcze jakieś robótki lecą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 21.09.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Drodzy forumowicze warszawsko-okoliczni, może byśmy się w ten weekend spotkali w Lolku, bo dawno już nic ogólnostolicznego nie było? Jacyś chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.09.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 mlk - Ty już skończyleś sezon? czy jeszcze jakieś robótki lecą? generalnie skończyłem, w planach było stan surowy na ten rok, a "reszta" na przyszły w 2005 przed zimą muszę jeszcze uprzątnąć działkę i zdecydować się ewentualnie co z szambem ponad planowo udało mi się zdobyć przyłącze elektryczne z rocznym wyprzedzeniem!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.budowamm.photosite.com/~photos/tn/5610_348.ts1127296868586.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 21.09.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Wracam do tematu szamba i odpowiadam: Pietka - tak, od tygodnia mam szambo. Zdjęcie umieściłam w grupie otwockiej.wbrat - dół wykopany pod szambo miał 1,8 m. janna - również gratuluję rozpoczęcia budowy i życzę sprzyjającej pogody w budowaniu. U mnie od poniedziałku wchodzi cieśla. Teraz jestem na etapie ścianek działowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 21.09.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dla ułatwienia podaję jeszcze raz zdjęcie szamba. http://foto.onet.pl/upload/42/47/_531583_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 22.09.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 To znowu ja Muszę podzielić się z Wami sytuacją sprzed dwóch dni i zwiększyć czujność tych, co jeszcze mają zamiar kupować beton i korzystać z usług THOMAS BETON. To, że spóźnili się godzinę, to tylko szczegół. Chcieli mnie oszukać na betonie!!! Zamiast 5 m3 przywieżli 4,5 m3. I betonu zabrakło!!! . Po 50 minutach spóźnienia zadzwoniłam do firmy i poinformowałam, że potrącę sobie za spóźnienie z sumy, którą oni chcieli za niedoładunek (trzeba zamawiać min 6 m3). Przyjechali natychmiast po telefonie. Następnie, po wylaniu betonu, okazało się, że zabrakło go na daszek . Zadzwoniłam i powiedziałam, że oszukali mnie i nie zapłacę za to, czego zabrakło i że nie zapłacę do chwili wyjaśnienia sprawy. Dwa razy byli i mierzyli. I faktycznie OSZUKALI!!! Także uważajcie, bądźcie czujni, a jeżeli będziecie u nich zamawiać ostrzegajcie ich, żeby nie było takiej sytuacji. Mój murarz powiedział, że pierwszy raz miał taką sytuację, żeby tak perfidnie oszukali inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts