Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Bess, dzięki

wprawdzie racja - za późno - już dziś piasek dojechał, a poza tym Jaworskiego mam spalonego i raczej ani on ani ja nie chcemy mieć do czynienia ze sobą.

ale tak czy siak dzięki...czasu mi ostatnio brakuje, żeby wszystko pozałatwiać....więc każdy namiar na coś telefoniczny jest dobrym rozwiązaniem.

Bess, dzięki

wprawdzie racja - za późno - już dziś piasek dojechał, a poza tym Jaworskiego mam spalonego i raczej ani on ani ja nie chcemy mieć do czynienia ze sobą.

ale tak czy siak dzięki...czasu mi ostatnio brakuje, żeby wszystko pozałatwiać....więc każdy namiar na coś telefoniczny jest dobrym rozwiązaniem.

ja od Jaworskiego sporo brałem, z reguły na telefon i było w miarę oki

Odpowiadając - dowiózł piasek - był nienajlepszej jakości (inny niż zamawiałem) i nie przyjąłem piachu. Facet kazał zapłacić za dowóz, ja powiedziałem że płacę tylko za to co zamawiam. Nie spodobało mu się to i użył paru ciężkich słów. tyle...nic wielkiego, ale z jego usług nie korzystam 8)

Witam,

Mam zamiar się budować na wiosnę w Międzylesiu - Wiśniowej Górze.

W lesie za Centrum Zdrowia Dziecka.

Domek w technologii tradycyjnej, parterowy z poddaszem użytkowym - "w Tamaryszkach" z Archonu, z dużymi przeróbkami.

Jestem na etapie zbierania papierów oraz prac projektowych.

Jakiś czas śledzę już dysusję Grupy Wawer i oto nadszedł ten moment, kiedy powstała potrzeba znalezienia dobrego i niedrogiego fachowca.

Czy ktoś z P. mógłby mi polecić elektryka - chodzi o projekt i wykonanie przyłącza na czas budowy oraz przyłącza docelowego?

Mike

To ja mam pytanie: na jakiej głębokości robiliście wyjście ścieków z budynku i jak głęboki dół musieliście kopać do szamba?

W piątek hydraulik będzie u mnie robił kanalize przy stanie zero. Zostawiłem przepust tuż nad ławą, ale nie wiem czy to nie za głęboko. Jak tak zostawię, to ze 3,5 metra w dół chyba będe musiał się w kopać, by szambo usadowić...

Lawy Podaję namiary z grupy Chotomów może komuś z Was się przyda (wydaje mi się tani piasek 9zł/tona, pospółka 13zł/t) + transport 100zł- 30 ton na raz. tel: 607-559-340. Piasek prosto z wyrobiska nad wisłą. Do tego karta wagi, czyli dokładnie wiadomo ile naprawdę jest.

Pozdrawiam wszystkich

Piotr

Witam,

braliście od tego pana? Jaka jakość?

pozdrawiam

Witam wszystkich po przerwie:)

Udało nam sie załatwić papierologię i w zeszłą sobotę ruszyliśmy z budową. W ten piątek ma być skończony stan 0.

Dorzucam namiary na hurtownię budowlaną DOMUR 4 tel. 610-89-12. Jest dość daleko, bo na Chełmżyńskiej, ale bardzo miło się z nimi współpracje i ceny, po negocjacjach;), mają ok. Kupujemy u nich Maxa z Plecewic za 1.98 z vatem. A z umiejętnościami negocjacyjnymi u nas słabiutko.

Witam wszystkich po przerwie:)

Udało nam sie załatwić papierologię i w zeszłą sobotę ruszyliśmy z budową. W ten piątek ma być skończony stan 0.

Dorzucam namiary na hurtownię budowlaną DOMUR 4 tel. 610-89-12. Jest dość daleko, bo na Chełmżyńskiej, ale bardzo miło się z nimi współpracje i ceny, po negocjacjach;), mają ok. Kupujemy u nich Maxa z Plecewic za 1.98 z vatem. A z umiejętnościami negocjacyjnymi u nas słabiutko.

gratuluję!!

jeszcze pamiętam to uczucie - serce rosło! :) - aż z ciekawości skręcę któregoś dnia w kombajnistów obejrzeć ;)

mlk - Ty już skończyleś sezon? czy jeszcze jakieś robótki lecą?

generalnie skończyłem, w planach było stan surowy na ten rok, a "reszta" na przyszły

w 2005 przed zimą muszę jeszcze uprzątnąć działkę i zdecydować się ewentualnie co z szambem

ponad planowo udało mi się zdobyć przyłącze elektryczne z rocznym wyprzedzeniem!!!!!!!!!!!!!!!! :)

http://www.budowamm.photosite.com/~photos/tn/5610_348.ts1127296868586.jpg

Wracam do tematu szamba i odpowiadam:

Pietka - tak, od tygodnia mam szambo. Zdjęcie umieściłam w grupie otwockiej.

wbrat - dół wykopany pod szambo miał 1,8 m.

janna - również gratuluję rozpoczęcia budowy i życzę sprzyjającej pogody w budowaniu.

U mnie od poniedziałku wchodzi cieśla. Teraz jestem na etapie ścianek działowych.

To znowu ja :lol:

Muszę podzielić się z Wami sytuacją sprzed dwóch dni i zwiększyć czujność tych, co jeszcze mają zamiar kupować beton i korzystać z usług THOMAS BETON.

To, że spóźnili się godzinę, to tylko szczegół. Chcieli mnie oszukać na betonie!!! :evil: Zamiast 5 m3 przywieżli 4,5 m3. I betonu zabrakło!!! :evil: :evil: :evil:. Po 50 minutach spóźnienia zadzwoniłam do firmy i poinformowałam, że potrącę sobie za spóźnienie z sumy, którą oni chcieli za niedoładunek (trzeba zamawiać min 6 m3). Przyjechali natychmiast po telefonie. Następnie, po wylaniu betonu, okazało się, że zabrakło go na daszek :evil:. Zadzwoniłam i powiedziałam, że oszukali mnie i nie zapłacę za to, czego zabrakło i że nie zapłacę do chwili wyjaśnienia sprawy. Dwa razy byli i mierzyli. I faktycznie OSZUKALI!!! Także uważajcie, bądźcie czujni, a jeżeli będziecie u nich zamawiać ostrzegajcie ich, żeby nie było takiej sytuacji. Mój murarz powiedział, że pierwszy raz miał taką sytuację, żeby tak perfidnie oszukali inwestora.