Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy forumowicze warszawsko-okoliczni, może byśmy się w ten weekend spotkali w Lolku, bo dawno już nic ogólnostolicznego nie było? Jacyś chętni?

Ja bym się dołączył jakoś wieczorkiem. Może w najbliższą sobotę?

Tylko coś widzę chętnych mało :cry:

Znalazłem piach za 25 zł net /m3.

Dużo to czy mało?

Jak już w tej grupie rozmawialiście o cenach piachu - to proszę o delikatne skarcenie ale i o komentarz - muszę zamówić już teraz i nie bardzo mogę przeglądać. :D

Jaki piach? słabo pamiętam, ale mlk za nieprzesiewany to płacił 220 zł za kamaza (a tam chyba 15t się mieści).

28zł/m3 to ja brałem piach do tynkow który był najdroższą opcją, bo bardzo drobny itp itd.

Czyli możesz spokojnie znaleźć coś tańszego.

Po 50 minutach spóźnienia zadzwoniłam do firmy i poinformowałam, że potrącę sobie za spóźnienie z sumy, którą oni chcieli za niedoładunek (trzeba zamawiać min 6 m3). Przyjechali natychmiast po telefonie. Następnie, po wylaniu betonu, okazało się, że zabrakło go na daszek :evil:. Zadzwoniłam i powiedziałam, że oszukali mnie i nie zapłacę za to, czego zabrakło i że nie zapłacę do chwili wyjaśnienia sprawy. Dwa razy byli i mierzyli. I faktycznie OSZUKALI!!! Także uważajcie, bądźcie czujni, a jeżeli będziecie u nich zamawiać ostrzegajcie ich, żeby nie było takiej sytuacji. Mój murarz powiedział, że pierwszy raz miał taką sytuację, żeby tak perfidnie oszukali inwestora.

Czy ta fima akceptuje taki przebieg transakcji, bo zrozumiałem, że nie zapłaciłaś za przywiziony towar Z GÓRY...?

Napisałaś, że przyjechali, mierzyli... oszukali. I co dalej?

Fidelis - tak, nie zapłaciłam im w dniu wylewania. W dniu wylewania przyjechał facet i chciał mierzyć, ale nie dało się tego zrobić dokładnie, gdyż był szalunek. Tak więc dwa dni później, już po zdjęciu szalunku, przyjechali po raz drugi i mierzyli. Okazało się, że faktycznie nie dali 5 m3 betonu. Wystawili nową fakturę na tyle betonu ile mi dali. I za to zapłaciłam. A powinnam jeszcze więcej sobie potrącić, bo murarze musieli dorabiać beton, żeby cały daszek pokryć. A to też jest dodatkowy czas i pieniądze. Ale już machnęłam ręką. W każdym razie niesmak pozostał.

Dużo to czy mało?

Jak już w tej grupie rozmawialiście o cenach piachu - to proszę o delikatne skarcenie ale i o komentarz - muszę zamówić już teraz i nie bardzo mogę przeglądać. :D

Jaki piach? słabo pamiętam, ale mlk za nieprzesiewany to płacił 220 zł za kamaza (a tam chyba 15t się mieści).

28zł/m3 to ja brałem piach do tynkow który był najdroższą opcją, bo bardzo drobny itp itd.

Dzięki Lawy. Zadzwoniłem do Jaworskiego, ale do Sulejówka nie chce wozić. :(

Nadal szukam taniego piachu do fundamentów, jeśli moglibyście sprawdzić swoje namiary byłbym zobowiązany.

Dużo to czy mało?

Dzięki Lawy. Zadzwoniłem do Jaworskiego, ale do Sulejówka nie chce wozić. :(

Nadal szukam taniego piachu do fundamentów, jeśli moglibyście sprawdzić swoje namiary byłbym zobowiązany.

do fundamentów to p. Kadej był najtańszy (165zł/kamaz) : 601 801 403

do fundamentów to p. Kadej był najtańszy (165zł/kamaz) : 601 801 403

Dzięki wielkie za wszytskie powyższe namiary, BTW, pan Owczarek nie ma na razie piachu, pan Kadej milczy jak zaklęty :D

Chyba jakiś pech mnie prześladuje dzisiaj :o

Ktoś tu chyba (lub w otwockiej) podawał kiedyś namiary na najtańsze słupki ogrodzeniowe. Nie mam teraz czasu na przejrzenie wszystkich postów, więc gdyby ktoś był tak miły i przypomniał byłabym wdzięczna. :D

nie wiem czy najtańsze, ale na dość tanie to ja podawałem: p. Kalisz tel. 609547651 - mieszka pod Węgrowem, ale dowozi siatkę od czasu do czasu w okolice wału miedzeszynskiego - generalnie to on produkuje siatkę, słupki to tylko pośredniczy, ale spróbuj się powołać na mnie, bo w sumie to wziąłem od niego ponad 600mb siatki!

pan Kadej milczy jak zaklęty :D

Wcześniej pisałem, że Kadej na jakiś czas wyszedł z injteresu. Złapał jakąś inną fuchę na jakieś 3 tygodnie.

to fatalnie, bo potrzebuje na sobotę koparki aby rozgarnąć hałdę ziemi na działce - jakaś godzina roboty

znacie kogoś kto przyjedzie na tak krótko i nie skasuje za 4 godziny?

Bess-

na wiosnę płaciłem: za słupek 2,20m fi 42 - 20zł , a fi 48 za 24zł (na narożniki), zastrzały do słupków narożnych po 15zł

pewno teraz drożej, ale targuj się (obiecaj że później weźmiesz siatkę itp), powołaj na mnie i umów się żeby przywiózł razem jak będzie jechał z siatką do Wawra

siatkę brałem po 10,5 zł za 150cm z drutu 3mm, oczko 60kilka