Pietka 22.09.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 janna moje gratulacje!!! Właśnie ostatnio gdzieś na foum czytałem o przekrętach betoniarni sytuacja była podobna do tej, którą opisała Bess. Mnie się w głowie nie mieści jak tak można ale chyba jestem nie ztej bajki. Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 23.09.2005 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Przerazacie mnie z tym betonem, bo w sobote chce brac od nich chudziaka.... janna - twoja cena na maxa nie jest jakas super atrakcyjna. Ja bralem za 1,82 z vat z hurtowni w jozefowie (Marsel Int.). Tez z plecewic, klasa 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 23.09.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Z tym betonem to norma niestety, przy większych ilościach nawet trudno zmierzyć. To jedno, a drugie to, że zamawiając B20 nie zawsze taki przyjedzie - po prostu puszczą słabszy trochę i na tym zyskują. Na większych budowach sprawdzają takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.09.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Drodzy forumowicze warszawsko-okoliczni, może byśmy się w ten weekend spotkali w Lolku, bo dawno już nic ogólnostolicznego nie było? Jacyś chętni? Ja bym się dołączył jakoś wieczorkiem. Może w najbliższą sobotę? Tylko coś widzę chętnych mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.09.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Znalazłem piach za 25 zł net /m3. Dużo to czy mało? Jak już w tej grupie rozmawialiście o cenach piachu - to proszę o delikatne skarcenie ale i o komentarz - muszę zamówić już teraz i nie bardzo mogę przeglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 23.09.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Znalazłem piach za 25 zł net /m3. Dużo to czy mało? Jak już w tej grupie rozmawialiście o cenach piachu - to proszę o delikatne skarcenie ale i o komentarz - muszę zamówić już teraz i nie bardzo mogę przeglądać. Jaki piach? słabo pamiętam, ale mlk za nieprzesiewany to płacił 220 zł za kamaza (a tam chyba 15t się mieści). 28zł/m3 to ja brałem piach do tynkow który był najdroższą opcją, bo bardzo drobny itp itd. Czyli możesz spokojnie znaleźć coś tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 25.09.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Po 50 minutach spóźnienia zadzwoniłam do firmy i poinformowałam, że potrącę sobie za spóźnienie z sumy, którą oni chcieli za niedoładunek (trzeba zamawiać min 6 m3). Przyjechali natychmiast po telefonie. Następnie, po wylaniu betonu, okazało się, że zabrakło go na daszek . Zadzwoniłam i powiedziałam, że oszukali mnie i nie zapłacę za to, czego zabrakło i że nie zapłacę do chwili wyjaśnienia sprawy. Dwa razy byli i mierzyli. I faktycznie OSZUKALI!!! Także uważajcie, bądźcie czujni, a jeżeli będziecie u nich zamawiać ostrzegajcie ich, żeby nie było takiej sytuacji. Mój murarz powiedział, że pierwszy raz miał taką sytuację, żeby tak perfidnie oszukali inwestora. Czy ta fima akceptuje taki przebieg transakcji, bo zrozumiałem, że nie zapłaciłaś za przywiziony towar Z GÓRY...? Napisałaś, że przyjechali, mierzyli... oszukali. I co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 25.09.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Fidelis - tak, nie zapłaciłam im w dniu wylewania. W dniu wylewania przyjechał facet i chciał mierzyć, ale nie dało się tego zrobić dokładnie, gdyż był szalunek. Tak więc dwa dni później, już po zdjęciu szalunku, przyjechali po raz drugi i mierzyli. Okazało się, że faktycznie nie dali 5 m3 betonu. Wystawili nową fakturę na tyle betonu ile mi dali. I za to zapłaciłam. A powinnam jeszcze więcej sobie potrącić, bo murarze musieli dorabiać beton, żeby cały daszek pokryć. A to też jest dodatkowy czas i pieniądze. Ale już machnęłam ręką. W każdym razie niesmak pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 25.09.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Niesmak pozostał... zupełnie jak w tym wyśmienitym dowcipie Ale nic to. Z tego, co widzę na forum, to firmy każą płacić sobie Z GÓRY (a może się mylę?) za przywieziony beton. Tak więc w ewentualnych "potyczkach" z firmą Thomas (czy jakoś tak) klient jest górą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 25.09.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 U mnie Thomas beton wylewal chudziaka wczoraj i na szczescie przyjechalo raczej tyle co zamawialem. A zaplacic, jeszcze nie placilem, bo kierowca nie chcial przyjac kasy - nie wiedzial ile, wiec powiedzial ze przedstawiciel handlowy sie ze mna skontaktuje. Poki co czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.09.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Znalazłem piach za 25 zł net /m3. Dużo to czy mało? Jak już w tej grupie rozmawialiście o cenach piachu - to proszę o delikatne skarcenie ale i o komentarz - muszę zamówić już teraz i nie bardzo mogę przeglądać. Jaki piach? słabo pamiętam, ale mlk za nieprzesiewany to płacił 220 zł za kamaza (a tam chyba 15t się mieści). 28zł/m3 to ja brałem piach do tynkow który był najdroższą opcją, bo bardzo drobny itp itd. Czyli możesz spokojnie znaleźć coś tańszego. Dzięki Lawy. Zadzwoniłem do Jaworskiego, ale do Sulejówka nie chce wozić. Nadal szukam taniego piachu do fundamentów, jeśli moglibyście sprawdzić swoje namiary byłbym zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 26.09.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witaj, spróbuj zapytać o piasek p.Leszek Owczarek 601.143.675Chyba elastyczny człowiek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 26.09.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Znalazłem piach za 25 zł net /m3. Dużo to czy mało? Jak już w tej grupie rozmawialiście o cenach piachu - to proszę o delikatne skarcenie ale i o komentarz - muszę zamówić już teraz i nie bardzo mogę przeglądać. Jaki piach? słabo pamiętam, ale mlk za nieprzesiewany to płacił 220 zł za kamaza (a tam chyba 15t się mieści). 28zł/m3 to ja brałem piach do tynkow który był najdroższą opcją, bo bardzo drobny itp itd. Czyli możesz spokojnie znaleźć coś tańszego. Dzięki Lawy. Zadzwoniłem do Jaworskiego, ale do Sulejówka nie chce wozić. Nadal szukam taniego piachu do fundamentów, jeśli moglibyście sprawdzić swoje namiary byłbym zobowiązany. do fundamentów to p. Kadej był najtańszy (165zł/kamaz) : 601 801 403 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 26.09.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ktoś tu chyba (lub w otwockiej) podawał kiedyś namiary na najtańsze słupki ogrodzeniowe. Nie mam teraz czasu na przejrzenie wszystkich postów, więc gdyby ktoś był tak miły i przypomniał byłabym wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.09.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 do fundamentów to p. Kadej był najtańszy (165zł/kamaz) : 601 801 403 Dzięki wielkie za wszytskie powyższe namiary, BTW, pan Owczarek nie ma na razie piachu, pan Kadej milczy jak zaklęty Chyba jakiś pech mnie prześladuje dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 26.09.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 do fundamentów to p. Kadej był najtańszy (165zł/kamaz) : 601 801 403 Dzięki wielkie za wszytskie powyższe namiary, BTW, pan Owczarek nie ma na razie piachu, pan Kadej milczy jak zaklęty Chyba jakiś pech mnie prześladuje dzisiaj p. Płaczek (wspólnik Kadeja) 609475345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 26.09.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ktoś tu chyba (lub w otwockiej) podawał kiedyś namiary na najtańsze słupki ogrodzeniowe. Nie mam teraz czasu na przejrzenie wszystkich postów, więc gdyby ktoś był tak miły i przypomniał byłabym wdzięczna. nie wiem czy najtańsze, ale na dość tanie to ja podawałem: p. Kalisz tel. 609547651 - mieszka pod Węgrowem, ale dowozi siatkę od czasu do czasu w okolice wału miedzeszynskiego - generalnie to on produkuje siatkę, słupki to tylko pośredniczy, ale spróbuj się powołać na mnie, bo w sumie to wziąłem od niego ponad 600mb siatki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 27.09.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 mlk - dzięki wielkie, to chyba rzeczywiście byłeś Ty. A ile płaciłeś za 1 słupek i jaka była jego wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 27.09.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 pan Kadej milczy jak zaklęty Wcześniej pisałem, że Kadej na jakiś czas wyszedł z injteresu. Złapał jakąś inną fuchę na jakieś 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 27.09.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 pan Kadej milczy jak zaklęty Wcześniej pisałem, że Kadej na jakiś czas wyszedł z injteresu. Złapał jakąś inną fuchę na jakieś 3 tygodnie. to fatalnie, bo potrzebuje na sobotę koparki aby rozgarnąć hałdę ziemi na działce - jakaś godzina roboty znacie kogoś kto przyjedzie na tak krótko i nie skasuje za 4 godziny? Bess- na wiosnę płaciłem: za słupek 2,20m fi 42 - 20zł , a fi 48 za 24zł (na narożniki), zastrzały do słupków narożnych po 15zł pewno teraz drożej, ale targuj się (obiecaj że później weźmiesz siatkę itp), powołaj na mnie i umów się żeby przywiózł razem jak będzie jechał z siatką do Wawra siatkę brałem po 10,5 zł za 150cm z drutu 3mm, oczko 60kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts