Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Bess - interesujacą ofertę systemów ogrodzeniowych znajdziesz http://www.plast-met.pl, wiem, że wykonawcy się tam zaopatrują. Piękne szambo na zdjęciu, podrzuć namiary gdzie, za ile i jak ??

mlk - "w sumie to wziąłem od niego ponad 600mb siatki!" kolega to na jakiś hektarach urzęduje :wink:

Lawy - prośba o kontakt na tynkarzy i wylewkarzy jak również ile płaciłeś

Właśnie idą mi tynki gipsowe maszynowe, ale tynkarze są wąsko wyspecjalizowani i cem nie robią a w części właśnie takich potrzebuję. Harmonogram generalnie napięty, jeszcze w tym roku chce się w prowadzić więc ze wszystkim spieszno.

http://foto.onet.pl/upload/31/7/_536167_n.jpg

Lawy - dzięki za namiar,

w odpowiedzi: bramę garażową uchylną z poszyciem drewnianym zamówiłem w BRAMATIC ul.Grochowska 45 , zaś drzwi zewnętrzne CAL zamówiłem w BAS na Bartyckiej

Jurek - jest taki gość na patriotów 602298844, nie korzystałem ale wydaje się być sensowny i przystępny cenowo, ewentualnie pojedź na zwoleńską do Lenthermu i się popytaj, ja swoją ekipę ściągam z drugiej strony polski z uwagi na specyfikę instalacji

trolosa - Szambo brałam z firmy Sałexpol. http://www.salexpol.pilickanet.pl/

Brałam dwukomorowe. Za całość zapłaciłam 3018 zł (szambo, dwie komory, 2 kręgi, 2 dekle, osadzenie, połączenie komór i transport). Włożenie tego szamba trwało ok 40 minut.

Polecam dogadać się z kimś i zakupić wspólnie (2 lub 3 osoby maksymalnie), wtedy dużo zaoszczędzicie na transporcie.

Jesli chodzi o fachowca od CO moge polecic goscia, ktory wymianial cala instalacji CO i CWU - z Anina. Czlowiek ma bardzo sprawna firme. Nie op..la sie. Nie sadza by byl najtanszy, jednak wykonuje prace szybko i dobrze. Mozna liczyc na porade. Jesli jesteses zainteresowany podam kontakt na priva

P.S. Pozdrawiam Marcina J. z Miedzeszyna - nasi rodzice spotkali sie na bazarku w Falenicy i od tamtego czasu probuje znalezc chwile, zeby do Ciebie przedzwonic... Tymczasem zaczytuje sie w Wasze przygody z budowaniem...

pozdr Hubert

Jesli chodzi o fachowca od CO moge polecic goscia, ktory wymianial cala instalacji CO i CWU - z Anina. Czlowiek ma bardzo sprawna firme. Nie op..la sie. Nie sadza by byl najtanszy, jednak wykonuje prace szybko i dobrze. Mozna liczyc na porade. Jesli jesteses zainteresowany podam kontakt na priva

P.S. Pozdrawiam Marcina J. z Miedzeszyna - nasi rodzice spotkali sie na bazarku w Falenicy i od tamtego czasu probuje znalezc chwile, zeby do Ciebie przedzwonic... Tymczasem zaczytuje sie w Wasze przygody z budowaniem...

pozdr Hubert

Cześć Hubert!

na razie jestem z Józefowa, z Miedzeszyna to chciałbym być za roczek :)

a tak wogóle to pracujemy przy tej samej ulicy, więc moglibyśmy sie spotkać na lunchu!

no ładnie ładnie

Jak już sprawy piachowo porządkowe to - ja....rękami teścia przerzuciłem trochę ton piasku (i żwiru) w inne miejsce na działce bo został akurat w takim miejscu w którym ma być szambo jeszcze tej jesieni.

Szukam jakiś fachowców od kominków. Zna ktoś może kogoś sprawdzonego?

To i ja o sprawach piachowo - porządkowych:

mlk - napisz mi na priva ile zapłaciłeś Kadejowi za tą pracę. Bo i ja przymierzam się do rozgarnięcia humusu.

a co mi szkodzi, napiszę otwarcie :D

100zł/h * 2.5h pracy

zaletą tego pana jest że nic dodatkowo nie bierze za dojazd i nie liczy minimalnie za np. 4h jak niektórzy, tylko za tyle ile rzeczywiście działał na działce

ps.

dzwoniłem najpierw do p. Płaczka i on ustalił z Kadejem i skierował mnie do niego

Witam sympatyczne forum budowniczych z mojej okolicy :)

Z zainteresowaniem przeczytałam wszystkie posty choć jestem jeszcze na bardzo wstępnym etapie kariery inwestorskiej. :wink:

Miałam zamiar rozpocząć w przyszłym roku budowę w Radości (w okolicach Trakt Napoleoński/Szczytnowska) ale napotkałam pewne trudności w tutejszym urzędzie i chciałam zapytać czy ktoś jeszcze przerabiał podobną sytuację do mojej, bowiem mam podejrzenie, że Warunków Zabudowy mogę się długo nie doczekać przy obecnym stanie prawnym i "dobrych" chęciach tutejszego urzędu.

Moja działka spełnia normatyw (1650m2) ale ma status leśny z prawem zabudowy i w najbliższym bezpośrednim sąsiedztwie nikt się jeszcze nie pobudował - tzn. na mojej ulicy są domy dopiero na trzeciej działce od mojej co podobno nie wróży najlepiej.

Właśnie się dowiedziałam, że brak Planu oraz w/w sytuacja mogą skutecznie uniemożliwić otrzymanie warunków pomimo wcześniejszej pozytywnej decyzji Wojewody dla tych terenów.

Czy ktoś będąc w podobnej sytuacji otrzymał jednak warunki w gminie Wawer od momentu kiedy przestał obowiązywać poprzedni Plan? Będę wdzięczna za wszelkie informacje bądź sugestie - na formum bądź na pirva.

Witam sympatyczne forum budowniczych z mojej okolicy :)

Z zainteresowaniem przeczytałam wszystkie posty choć jestem jeszcze na bardzo wstępnym etapie kariery inwestorskiej. :wink:

Miałam zamiar rozpocząć w przyszłym roku budowę w Radości (w okolicach Trakt Napoleoński/Szczytnowska) ale napotkałam pewne trudności w tutejszym urzędzie i chciałam zapytać czy ktoś jeszcze przerabiał podobną sytuację do mojej, bowiem mam podejrzenie, że Warunków Zabudowy mogę się długo nie doczekać przy obecnym stanie prawnym i "dobrych" chęciach tutejszego urzędu.

Moja działka spełnia normatyw (1650m2) ale ma status leśny z prawem zabudowy i w najbliższym bezpośrednim sąsiedztwie nikt się jeszcze nie pobudował - tzn. na mojej ulicy są domy dopiero na trzeciej działce od mojej co podobno nie wróży najlepiej.

Właśnie się dowiedziałam, że brak Planu oraz w/w sytuacja mogą skutecznie uniemożliwić otrzymanie warunków pomimo wcześniejszej pozytywnej decyzji Wojewody dla tych terenów.

Czy ktoś będąc w podobnej sytuacji otrzymał jednak warunki w gminie Wawer od momentu kiedy przestał obowiązywać poprzedni Plan? Będę wdzięczna za wszelkie informacje bądź sugestie - na formum bądź na pirva.

Serdecznie witam na Grupie Wawerskiej!

Ja miałem podobne "przeboje" z warunkami zabudowy w urzędzie - najbliższe mi działki są puste

Uzyskanie warunków i pozwolenia zajęło mi praktycznie cały zeszły rok (z tego to 9 miesiący same warunki) - chodziłem do pań urzędniczek (np. do pani R...k), umawiałem się na "widzenia" z panią naczelnik, pisałem odwołania... aż wreszcie zastosowali zasadę że do analizowania otoczenia do warunków zabudowy bierzę się obszar o promieniu trzykrotności frontu działki

Tak więc jedyne co Ci pozostaje to walczyć!!

Sugerowałbym, na ile to możliwe, to "molestować" urząd na Żegańskiej osobiście, a nie telefonicznie - daje lepszy efekt! ;)

Powodzenia

Witaj w grupie Nika7. Rzeczywiście do gminy to trzeba osobiście, telefony nic nie dają.

Dzisiaj u mnie pojawiła się wiecha. Kierownik pochwalił ekipę cieśli. Teraz ścianki działowe. Na odeskowanie muszę jeszcze poczekać ok 2 tyg. Załączam zdjęcie.

http://foto.onet.pl/upload/27/3/_538546_n.jpg