Jurek Jurecki 27.09.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Fachowca od CO/CWU -czyli fachowca do prac hydraulicznych i systemu ogrzewania SZUKAM....Warszawa Anin,mozecie kogos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 27.09.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witajcie Bess - interesujacą ofertę systemów ogrodzeniowych znajdziesz http://www.plast-met.pl, wiem, że wykonawcy się tam zaopatrują. Piękne szambo na zdjęciu, podrzuć namiary gdzie, za ile i jak ?? mlk - "w sumie to wziąłem od niego ponad 600mb siatki!" kolega to na jakiś hektarach urzęduje Lawy - prośba o kontakt na tynkarzy i wylewkarzy jak również ile płaciłeś Właśnie idą mi tynki gipsowe maszynowe, ale tynkarze są wąsko wyspecjalizowani i cem nie robią a w części właśnie takich potrzebuję. Harmonogram generalnie napięty, jeszcze w tym roku chce się w prowadzić więc ze wszystkim spieszno. http://foto.onet.pl/upload/31/7/_536167_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.09.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 MLK boisko piłkarskie obok domu postawił, więc musi ogrodzić Trolosa - szybko budujesz namiary podrzuciłem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 28.09.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Lawy - dzięki za namiar, w odpowiedzi: bramę garażową uchylną z poszyciem drewnianym zamówiłem w BRAMATIC ul.Grochowska 45 , zaś drzwi zewnętrzne CAL zamówiłem w BAS na Bartyckiej Jurek - jest taki gość na patriotów 602298844, nie korzystałem ale wydaje się być sensowny i przystępny cenowo, ewentualnie pojedź na zwoleńską do Lenthermu i się popytaj, ja swoją ekipę ściągam z drugiej strony polski z uwagi na specyfikę instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 28.09.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 MLK boisko piłkarskie obok domu postawił, więc musi ogrodzić ja tylko ogrodziłem 6 działek okolicznych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 28.09.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 trolosa - Szambo brałam z firmy Sałexpol. http://www.salexpol.pilickanet.pl/ Brałam dwukomorowe. Za całość zapłaciłam 3018 zł (szambo, dwie komory, 2 kręgi, 2 dekle, osadzenie, połączenie komór i transport). Włożenie tego szamba trwało ok 40 minut.Polecam dogadać się z kimś i zakupić wspólnie (2 lub 3 osoby maksymalnie), wtedy dużo zaoszczędzicie na transporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 01.10.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Bess to mnie troszeczkę podłamałaś, że tyle kosztowało szambo. Myślałem, że 2 tyś to max. Ale pewnie dodatkowych kosztów było sporo. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 02.10.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Jesli chodzi o fachowca od CO moge polecic goscia, ktory wymianial cala instalacji CO i CWU - z Anina. Czlowiek ma bardzo sprawna firme. Nie op..la sie. Nie sadza by byl najtanszy, jednak wykonuje prace szybko i dobrze. Mozna liczyc na porade. Jesli jesteses zainteresowany podam kontakt na priva P.S. Pozdrawiam Marcina J. z Miedzeszyna - nasi rodzice spotkali sie na bazarku w Falenicy i od tamtego czasu probuje znalezc chwile, zeby do Ciebie przedzwonic... Tymczasem zaczytuje sie w Wasze przygody z budowaniem... pozdr Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 03.10.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Jesli chodzi o fachowca od CO moge polecic goscia, ktory wymianial cala instalacji CO i CWU - z Anina. Czlowiek ma bardzo sprawna firme. Nie op..la sie. Nie sadza by byl najtanszy, jednak wykonuje prace szybko i dobrze. Mozna liczyc na porade. Jesli jesteses zainteresowany podam kontakt na priva P.S. Pozdrawiam Marcina J. z Miedzeszyna - nasi rodzice spotkali sie na bazarku w Falenicy i od tamtego czasu probuje znalezc chwile, zeby do Ciebie przedzwonic... Tymczasem zaczytuje sie w Wasze przygody z budowaniem... pozdr Hubert Cześć Hubert! na razie jestem z Józefowa, z Miedzeszyna to chciałbym być za roczek a tak wogóle to pracujemy przy tej samej ulicy, więc moglibyśmy sie spotkać na lunchu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 03.10.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witajcie, wznawiam prośbę o tynkarzy, Panie Edyta jest "zawalona" a pilnie potrzebuję na już, dzwonie gdzie popadnie i dupa Pozdrawiam ps.Zmieniło mi automatycznie wyraz na słowo pupa, chamstwo, zmienia znaczenie wypowiedzi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 03.10.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 to jest cenzura żeby słowo zupa zmieniać ps. coś Ci na priva posłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 03.10.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 pochwalę się: w sobotę moja działka powiększyła się dwukrotnie! przyjechała koparka (pan Kadej - polecam) i w 2.5h ładnie rozprowadził po całej działce wielką hałdę humusu (leżała tam od początku budowy, czyli od pół roku bez 3dni ) efekt optyczny niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 03.10.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 no ładnie ładnieJak już sprawy piachowo porządkowe to - ja....rękami teścia przerzuciłem trochę ton piasku (i żwiru) w inne miejsce na działce bo został akurat w takim miejscu w którym ma być szambo jeszcze tej jesieni. Szukam jakiś fachowców od kominków. Zna ktoś może kogoś sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 03.10.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 To i ja o sprawach piachowo - porządkowych:mlk - napisz mi na priva ile zapłaciłeś Kadejowi za tą pracę. Bo i ja przymierzam się do rozgarnięcia humusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 03.10.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Budowa mi stoi Wykonawca wykończeniówki, który miał dziś rozpocząć prace wy...mał mnie delikatnie mówiąc. No i jestem na początku drogi Nawet nie mogę zrobić wylewek bo nie mam skończonych tynków, stąd moje gorączkowe poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 03.10.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Niestety...tak to jest z budowlańcami. Łapią lepiej płatne fuchy i już ich nie ma. Z teściem na robote był ustawiony gość, już od miesiąca i się właśnie wypiął i zaczęły się własnie gorączkowe poszukiwania zastępcy aby przed zimą zrobić to co teść zamierzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 03.10.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 To i ja o sprawach piachowo - porządkowych: mlk - napisz mi na priva ile zapłaciłeś Kadejowi za tą pracę. Bo i ja przymierzam się do rozgarnięcia humusu. a co mi szkodzi, napiszę otwarcie 100zł/h * 2.5h pracy zaletą tego pana jest że nic dodatkowo nie bierze za dojazd i nie liczy minimalnie za np. 4h jak niektórzy, tylko za tyle ile rzeczywiście działał na działce ps. dzwoniłem najpierw do p. Płaczka i on ustalił z Kadejem i skierował mnie do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika7 03.10.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Witam sympatyczne forum budowniczych z mojej okolicy Z zainteresowaniem przeczytałam wszystkie posty choć jestem jeszcze na bardzo wstępnym etapie kariery inwestorskiej. Miałam zamiar rozpocząć w przyszłym roku budowę w Radości (w okolicach Trakt Napoleoński/Szczytnowska) ale napotkałam pewne trudności w tutejszym urzędzie i chciałam zapytać czy ktoś jeszcze przerabiał podobną sytuację do mojej, bowiem mam podejrzenie, że Warunków Zabudowy mogę się długo nie doczekać przy obecnym stanie prawnym i "dobrych" chęciach tutejszego urzędu. Moja działka spełnia normatyw (1650m2) ale ma status leśny z prawem zabudowy i w najbliższym bezpośrednim sąsiedztwie nikt się jeszcze nie pobudował - tzn. na mojej ulicy są domy dopiero na trzeciej działce od mojej co podobno nie wróży najlepiej. Właśnie się dowiedziałam, że brak Planu oraz w/w sytuacja mogą skutecznie uniemożliwić otrzymanie warunków pomimo wcześniejszej pozytywnej decyzji Wojewody dla tych terenów. Czy ktoś będąc w podobnej sytuacji otrzymał jednak warunki w gminie Wawer od momentu kiedy przestał obowiązywać poprzedni Plan? Będę wdzięczna za wszelkie informacje bądź sugestie - na formum bądź na pirva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.10.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witam sympatyczne forum budowniczych z mojej okolicy Z zainteresowaniem przeczytałam wszystkie posty choć jestem jeszcze na bardzo wstępnym etapie kariery inwestorskiej. Miałam zamiar rozpocząć w przyszłym roku budowę w Radości (w okolicach Trakt Napoleoński/Szczytnowska) ale napotkałam pewne trudności w tutejszym urzędzie i chciałam zapytać czy ktoś jeszcze przerabiał podobną sytuację do mojej, bowiem mam podejrzenie, że Warunków Zabudowy mogę się długo nie doczekać przy obecnym stanie prawnym i "dobrych" chęciach tutejszego urzędu. Moja działka spełnia normatyw (1650m2) ale ma status leśny z prawem zabudowy i w najbliższym bezpośrednim sąsiedztwie nikt się jeszcze nie pobudował - tzn. na mojej ulicy są domy dopiero na trzeciej działce od mojej co podobno nie wróży najlepiej. Właśnie się dowiedziałam, że brak Planu oraz w/w sytuacja mogą skutecznie uniemożliwić otrzymanie warunków pomimo wcześniejszej pozytywnej decyzji Wojewody dla tych terenów. Czy ktoś będąc w podobnej sytuacji otrzymał jednak warunki w gminie Wawer od momentu kiedy przestał obowiązywać poprzedni Plan? Będę wdzięczna za wszelkie informacje bądź sugestie - na formum bądź na pirva. Serdecznie witam na Grupie Wawerskiej! Ja miałem podobne "przeboje" z warunkami zabudowy w urzędzie - najbliższe mi działki są puste Uzyskanie warunków i pozwolenia zajęło mi praktycznie cały zeszły rok (z tego to 9 miesiący same warunki) - chodziłem do pań urzędniczek (np. do pani R...k), umawiałem się na "widzenia" z panią naczelnik, pisałem odwołania... aż wreszcie zastosowali zasadę że do analizowania otoczenia do warunków zabudowy bierzę się obszar o promieniu trzykrotności frontu działki Tak więc jedyne co Ci pozostaje to walczyć!! Sugerowałbym, na ile to możliwe, to "molestować" urząd na Żegańskiej osobiście, a nie telefonicznie - daje lepszy efekt! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 04.10.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witaj w grupie Nika7. Rzeczywiście do gminy to trzeba osobiście, telefony nic nie dają. Dzisiaj u mnie pojawiła się wiecha. Kierownik pochwalił ekipę cieśli. Teraz ścianki działowe. Na odeskowanie muszę jeszcze poczekać ok 2 tyg. Załączam zdjęcie. http://foto.onet.pl/upload/27/3/_538546_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts