Bess 04.10.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Znalazłam zdjęcie więźby w większej okazałości. http://foto.onet.pl/upload/6/19/_538554_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 04.10.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Znalazłam zdjęcie więźby w większej okazałości. http://foto.onet.pl/upload/6/19/_538554_n.jpg BARDZO fajnie to wygląda. U mnie więźba wyglądała mniej imponująco (bo mały nieskomplikowany dach) I masz sąsiada, który dba o ogródek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 04.10.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 I masz sąsiada, który dba o ogródek;) O tak! Sąsiad faktycznie ma bardzo zadbany ogródek, dzięki temu widok z jednego z okien - bardzo przyjemny . Chciałabym mieć taki ładny widok od strony swojego ogrodu, ale ile to jeszcze czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 04.10.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Do Nika7: Jeżeli tylko w "bezpośrednim sąsiedztwie" tzn. w obszarze o promieniu trzykrotności frontu działki jest już jakiś dom i wyznaczona przez niego linia zabudowy daje szansę na wybudowanie czegoś sensownego, to warto walczyć. Najlepiej we wniosku o WZ powołać się na § 3 z ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 26 sierpnia 2003 r. w sprawie sposobu ustalania wymagań dotyczących nowej zabudowy i zagospodarowania terenu w przypadku braku miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego (Dz. U. Nr 164, poz. 1588). Czy linia zabudowy ma sens najlepiej sprawdzić linijką na mapie (z PODGiK Al. Jerozolimskie 28). Powodzenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.10.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Do Nika7: Jeżeli tylko w "bezpośrednim sąsiedztwie" tzn. w obszarze o promieniu trzykrotności frontu działki jest już jakiś dom i wyznaczona przez niego linia zabudowy daje szansę na wybudowanie czegoś sensownego, to warto walczyć. Najlepiej we wniosku o WZ powołać się na § 3 z ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 26 sierpnia 2003 r. w sprawie sposobu ustalania wymagań dotyczących nowej zabudowy i zagospodarowania terenu w przypadku braku miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego (Dz. U. Nr 164, poz. 1588). Czy linia zabudowy ma sens najlepiej sprawdzić linijką na mapie (z PODGiK Al. Jerozolimskie 28). Powodzenia, ja dołączyłem dodatkową mapkę na której zaznaczyłem nowopostawione domy, które łapały się w ten obszar oraz dorzuciłem fotki tych domów - to pomogło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 04.10.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Bess - chałupkę będziesz miała super prawie jak z bajki. Jak ją przykryjesz dachówką to dopiero będzie widok. Nika7 wydaje mi się, że skoro masz dostęp do drogi przy, której stoją domy to powinnaś walczyć o swoje. Spróbuj zrobić jak mlk i zrób parę zdjęć domów które już stoją przy drodze i to dołącz do dokumentacji. Bo jeżeli masz dostęp do drogi publicznej to nie powinno być problemów. Poszukaj na forum postów o WZ może ktoś ten temat przerabiał to ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 04.10.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Witajcie Poszukuje stempli do podparcia stropu. Moze ktos z was ma je na zbyciu? Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 05.10.2005 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Bess gratuluje wiechy!Domek stoi, więc teraz z górki !Swoją droga ciekawa bryłapzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 05.10.2005 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 IZA - stemple wypożyczałem z wypożyczalni na Bronowskiej, mają całe systemy szalowania stropów. Co prawda zapłaciłem majątek ale to zawsze alternatywa.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 05.10.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam, Ja także w sprawie stempli. Już jakiś czas temu o nie pytałem, ale wtedy nie miałem czasu za bardzo a do stropu było jeszcze daleko. A teraz stempli potrzebuje na gwałt . Ech, że też ja wszystko zostawiam na ostatnią chwilę... ps. trolosa - możesz zdradzić ile kosztuje takie wypożyczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 05.10.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Za kompletny szalunek czyli stemple ok.150 szt, belki plus płyty szalunkowe ok.80m2, za ok 4 tyg. najmu zapłaciłem brutto ok. 4300 zł z transportem, wieczorem mogę sprawdzić dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 05.10.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 pietka- dzięki. Na moim dachu będzie jednak blacha (ceglasty mat). trolosa - jeśli chodzi o kształt domu, to chyba to nic nadzwyczajnego. Ograniczenie, to wąska działka. Chciałam więc nadrobić dachem, stąd jest to dach czterospadowy, 3 lukarny. Dodam jeszcze jedno foto - widok od frontu. http://foto.onet.pl/upload/30/62/_539037_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 06.10.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Witajcie, skoro było o stemplach, to ja o stropie. Gdzie kupowaliście terrive (bo zakładam, że ktoś kupował)? wbrat dzięki za informację o Marselu. Przydała się[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 06.10.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Widzę, że grupa ostro ruszyła do przodu - na budowach aż wre i w urządach też . U mnie po 2 miesiącach zakończenie stanu surowego otwartego, a potem: okienka - już zamówione, eletkryk - prawie dogadany, alarm - prawie dogadany, tynki - no właśnie szukam sprawdzonego "maszynowca - gipsowca" . Co do stempli i blatów: Za kompletny szalunek czyli stemple ok.150 szt, belki plus płyty szalunkowe ok.80m2, za ok 4 tyg. najmu zapłaciłem brutto ok. 4300 zł z transportem, wieczorem mogę sprawdzić dokładnie. Wydaje mi się, że to drogo, ja płaciłem za 4m3 desek 1600zł - wyszło z tego ponad 100m2 blatów + 500zł za 200szt. 3m stempli - już się ich pozbyłem. Blatów też się chętnie pozbędę - info na prv. janna ja brałem terrivę z Wiązownej, ale chociaż było tanio to "niesmak pozostał" i nie polecam. pzdr. wszystkich budujących i walczacych z urzędnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 07.10.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 eMKey, Co masz na myśli mówiąc "niesmak pozostał"?Co to znaczy tanio, jeśli można spytać, i jaką Terivą kupowałeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 07.10.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 eMKey, Co masz na myśli mówiąc "niesmak pozostał"? Co to znaczy tanio, jeśli można spytać, i jaką Terivą kupowałeś? Pozdrawiam To, że cena uległa zmianie w ciągu dostawy, trochę to moja wina bo z braku czasu byłem umówiony przez mojego budowlańca i potem były targi, trochę nerwów i dlatego napisałem "niesmak pozostał". Dlatego to, że nie polecam to w min. 50% niestety moja wina . Ceny (z pamięci) - pewnie się okaże, że to nie tanio, ale nie wyprowadzaj mnie z błędu . pustaki (żużlobetonowe - straszna nazwa) - 2zł pustaki deklowane - 2,1zł belki 10 do 14zł/mb, aha strop Terriva I. pzdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 07.10.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Witam! Trochę desperacko szukam wszędzie pomocy: nie macie sprawdzonych tynkarzy elewacyjnych? Wezmę od zaraz, na jakieś 200 m2 ytonga, do tynku na kleju z siatką. Tylko nie mówcie, że późno pytam... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 07.10.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Wydaje mi się, że to drogo, ja płaciłem za 4m3 desek 1600zł - wyszło z tego ponad 100m2 blatów + 500zł za 200szt. 3m stempli - już się ich pozbyłem. Blatów też się chętnie pozbędę - info na prv. eMKey: Zapytanie o deski poszlo na priva. A publiczne pytanie: gdzie kupowales stemple? A moze ktos jeszcze ma deski / blaty pod strop na zbyciu? janna - ciesze sie, ze pomoglem Aha i na koniec. Stworzylem grupe "Bartycka". Jesli ktos ma jakies uwagi w tym temacie, to zapraszam - ja bede korzystal w przyszlym roku, wiec chetnie poczytam http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 08.10.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Jestem na etapie poszuwikan stropu. Najpozniej w pon musze go zamowic a nie mam pojecia jakie sa ceny. Moze Wy podzielicie sie ze mna swoimi doswiadczeniami...bym miala orientacje cenowa.Jaki strop polecacie?Ja myslalam by zamowic terrive na Wiazownej w skladzie "Przemar", z ktorym wspolpracuje od poczatku budowy i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona. Sprzedawca ma mi podac cene w pon, mowil, ze wychodzi ok 40zl/m. Czy to dobra cena? Podono na Wiazownej uzywaja pustakow keramzytowych do stropu. Czekam na jakies opinieIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 10.10.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 eMKey: Zapytanie o deski poszlo na priva. A publiczne pytanie: gdzie kupowales stemple? Stemple kupiłem od Vivaldiego z gr. otwockiej, starała się o nie Izagrab ale nie była chyba tak zdesperowana jak ja . W sprawie desek odp. poszła na priva. pzdr. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts