Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

jejku, ale tu cisza nastała :(

nie pozostaje nic innego jak spróbować trochę rozruszać:

w sobotę rano przyjechał do mnie p. Kadej wielką koparką i w 50min wykopał dół na szambo, chciałem jeszcze kilkanaście centymetrów głębiej, ale w wykopie zaczęła zbierać się woda, więc powiedział że głębiej to tylko jak podpiszę że na moją odpowiedzialność, bo dom zaczyna się 1m obok - więc został płytszy wykop

przed 10.00 przyjechali panowie z Ekotransu, miesieli tylko zostawić na ulicy przyczepkę z drugim szambem (dla Lawego) i zawracając aby wjechać do mnie, kompletnie zakopali się :D - wygrzebywanie się z rozmiękłej ziemi zajęło im ze 40min

potem już wszystko poszło gładko, wykop okazał się ok

pozostało mi tylko podłączyć je i zakopać (chyba znów koparka)

może ktoś wie gdzie tanio kupić rury kanalizacyjne fi 160 Wavina? znalazłem do tej pory za 56zł za 2metrowy odcinek

druga rzecz - gdzie kupić z montażem suwaną 4rometrową bramę wjazdową?

w sobotę wieczorem było spotkanie grupy otwockiej (otwocko-wawerskiej ;) ) - kto nie był niech żałuję, bo było bardzo sympatycznie ;)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

betonowe, 10m3, MLK dwukomorowe, ja -jednokomorowe. Płyta najazdowa ( u mnie przed garażem jest szambo więc konieczna).

U mnie szambo (10m3+kominek 50cm) z wykopaniem, wywiezieniem ziemi, dowiezieniem szamba, obsadzeniem w dole 3150 PLN. MLK drożej nieznacznie ponieważ mając dwukomorówkę trzeba dwa kominki dać.

...

potem już wszystko poszło gładko, wykop okazał się ok

pozostało mi tylko podłączyć je i zakopać (chyba znów koparka)

...

8) mlk - lopata w dłoń i zasypujesz 8)

tylko Wavin Ciebie interesuje?

I czy wysokość kominka wyszła odpowiednia?

chyba Wavin, bo reszta już z Wavina

komin akuratne: będą ciut wystawały - szyte na miarę ;)

Trolosa:

szamba z stąd: http://www.szambo.go3.pl/oferta.html braliśmy 10m3 (kosztują one 1600, 1800 lub 2000 zależnie jakie wymiary) + kominek 80cm za 260 + wzmocniona płyta najazdowa 300zł+ transport

A swoją drogą w swoim zatwierdzonym projekcie szamba mam trzykomorowe z kręgów. Myślicie, że to ma znaczenie jak wsadze jednokomorowe? Czy podczas odbioru jakiś mądrala nie karze mi go wyrywać z ziemi? Właśnie wyjrzałem za okno a tu biało, niby przyjemnie a zdrugiej strony ogarnia złość, że tyle jeszcze rzeczy na budowie nie dokończonych przed zimą. Jak zasypie to klops :-?

Co do generalnych wykonawców, miałem dwóch, obu chętnie udusiłbym własnymi rękami :evil:

druga rzecz - gdzie kupić z montażem suwaną 4rometrową bramę wjazdową?

Mogę polecić firmę "Bramstal", ul Sęczkowa 96, jadąc Wałem Miedzeszyńskim w stronę Centrum - po prawej stronie. Znajomy zamawiał u nich bramę wjazdową, garażową, furtki i był bardzo zadowolony, polecił firmę również mi. Mam przygotowany u nich cały projekt ogrodzenia z bramą, furtkami itd, tyle, że zajmę się już tym na wiosnę.