mlk 21.11.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 jejku, ale tu cisza nastała nie pozostaje nic innego jak spróbować trochę rozruszać: w sobotę rano przyjechał do mnie p. Kadej wielką koparką i w 50min wykopał dół na szambo, chciałem jeszcze kilkanaście centymetrów głębiej, ale w wykopie zaczęła zbierać się woda, więc powiedział że głębiej to tylko jak podpiszę że na moją odpowiedzialność, bo dom zaczyna się 1m obok - więc został płytszy wykop przed 10.00 przyjechali panowie z Ekotransu, miesieli tylko zostawić na ulicy przyczepkę z drugim szambem (dla Lawego) i zawracając aby wjechać do mnie, kompletnie zakopali się - wygrzebywanie się z rozmiękłej ziemi zajęło im ze 40min potem już wszystko poszło gładko, wykop okazał się ok pozostało mi tylko podłączyć je i zakopać (chyba znów koparka) może ktoś wie gdzie tanio kupić rury kanalizacyjne fi 160 Wavina? znalazłem do tej pory za 56zł za 2metrowy odcinek druga rzecz - gdzie kupić z montażem suwaną 4rometrową bramę wjazdową? w sobotę wieczorem było spotkanie grupy otwockiej (otwocko-wawerskiej ) - kto nie był niech żałuję, bo było bardzo sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.11.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 ... potem już wszystko poszło gładko, wykop okazał się ok pozostało mi tylko podłączyć je i zakopać (chyba znów koparka) ... mlk - lopata w dłoń i zasypujesz tylko Wavin Ciebie interesuje? I czy wysokość kominka wyszła odpowiednia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 21.11.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Chłopaki a jakie szamba kupiliście (poj, il.komór, płyta itd.) i ile placiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.11.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 betonowe, 10m3, MLK dwukomorowe, ja -jednokomorowe. Płyta najazdowa ( u mnie przed garażem jest szambo więc konieczna).U mnie szambo (10m3+kominek 50cm) z wykopaniem, wywiezieniem ziemi, dowiezieniem szamba, obsadzeniem w dole 3150 PLN. MLK drożej nieznacznie ponieważ mając dwukomorówkę trzeba dwa kominki dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.11.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 ... potem już wszystko poszło gładko, wykop okazał się ok pozostało mi tylko podłączyć je i zakopać (chyba znów koparka) ... mlk - lopata w dłoń i zasypujesz tylko Wavin Ciebie interesuje? I czy wysokość kominka wyszła odpowiednia? chyba Wavin, bo reszta już z Wavina komin akuratne: będą ciut wystawały - szyte na miarę Trolosa: szamba z stąd: http://www.szambo.go3.pl/oferta.html braliśmy 10m3 (kosztują one 1600, 1800 lub 2000 zależnie jakie wymiary) + kominek 80cm za 260 + wzmocniona płyta najazdowa 300zł+ transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 21.11.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Dzięki wielkie, zastanawiałem się czy brać jedno czy dwukomorowe, ale chyba wezmę jedno, chyba nic się nie stanie jak się .... wymiesza. miłego użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 21.11.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Czy ktoś mógłby mi polecić generalnego wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.11.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Czy ktoś mógłby mi polecić generalnego wykonawcę? tak -> priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 21.11.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 A swoją drogą w swoim zatwierdzonym projekcie szamba mam trzykomorowe z kręgów. Myślicie, że to ma znaczenie jak wsadze jednokomorowe? Czy podczas odbioru jakiś mądrala nie karze mi go wyrywać z ziemi? Właśnie wyjrzałem za okno a tu biało, niby przyjemnie a zdrugiej strony ogarnia złość, że tyle jeszcze rzeczy na budowie nie dokończonych przed zimą. Jak zasypie to klops Co do generalnych wykonawców, miałem dwóch, obu chętnie udusiłbym własnymi rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.11.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Moim zdaniem nie ma znaczenia. Ludzie przy pozwoleniu biorą różne projekty szamba a jak przychodzi co do czego to montują inne. Byleby miejsce się zgadzało. Lekko śnieży ale ponoć za tydzień ma się poprawić wiec spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 21.11.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 druga rzecz - gdzie kupić z montażem suwaną 4rometrową bramę wjazdową? Mogę polecić firmę "Bramstal", ul Sęczkowa 96, jadąc Wałem Miedzeszyńskim w stronę Centrum - po prawej stronie. Znajomy zamawiał u nich bramę wjazdową, garażową, furtki i był bardzo zadowolony, polecił firmę również mi. Mam przygotowany u nich cały projekt ogrodzenia z bramą, furtkami itd, tyle, że zajmę się już tym na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 22.11.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Lekko śnieży ale ponoć za tydzień ma się poprawić wiec spokojnie. Musi być cieplej bo zbankrutuję przez olej do nagrzewnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Hej ! Własnie robię rozeznanie w sprawie zakupu mapki do celów projektowych. Oto aktualne ceny: 600, 800+vat, 600, 1400+vat, 700, 700. Zastanawiam się czy zaakceptować te 600. Może ktoś z Was słyszał o tańszym namiarze? Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.11.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Cześć! Witam sąsiadów z Wawra Wszystko wskazuje na to, że wiosną do Was dołączę, ale muszę znaleźć jakąś firmę budowlaną. Możecie kogoś polecić? Chcę ruszyć, jak tylko ziemia rozmarznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.11.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Zuzza - ja CI nie pomogę w tej kwestii bo zupełnie się nie orientuję, ale inni pwinni gośka57 - WITAMY, namiary masz na priva. W jakiej części Wawra będziesz dom stawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 29.11.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Lawy dzięki za namiary . Czy to jest firma, czy tylko kierownik? Budować się będę koło Traktu Lubelskiego. O inne ulice nie pytaj, bo w Wawrze to na razie znam tylko drogę do Urzędu Gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.11.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 to jest firma...jej właściciel...a zarazem główny budujący i nadzorujący ekipy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 29.11.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 29.11.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 ........ O inne ulice nie pytaj, bo w Wawrze to na razie znam tylko drogę do Urzędu Gminy Witaj, to chyba ta najmniej przyjemna droga w Wawrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.11.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 bardzo wyboista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts