Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

:D względem budowy domu to zależy czy jest potrzebna ekipa od całości czy tylko od stanu surowego ,stan surowy +więżbę dachową robiła mi ekipa która otrzymałem z kolejnego plecenia i myśle spokojnie ja dalej polecić,/kulturalni,rzetelni i czasowi/, natomiast ja szukam poleconego wykonawcy do kompletu woda/projekt,uzgodnienia ,wodociąg+przyłącze wodne/ miejsce Międzylesie ok Mrówczej

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No to i ja powitam nowe osoby :) 8)

U mnie powoli widać koniec prac na ten rok :roll: (żeby nie zapeszyć)

No i jedno spostrzeżenie dot. okien dachowych.

Miały być fakro, a będą veluxy. Klamka na dole przemawiała początkowo niby za fakro, ale.... wywietrznik w fakro jest na górze, więc i tak trzeba się wyciągać..... i tak oto poległ koronny argument za fakro, pozostaje jeszcze argument cenowy.... ale czasem warto parę $ więcej....

Ojboli, a gdzie Ty dokładnie przy tej mrówczej, może sąsiadami prawie jezdeśma?

Pozdrawiam.

A ja mam Veluxy i qrcze żałuję że nie Fakro - ale tylko ze względu na klamkę. Podwyższyłem ściankę kolankową, a co za tym idzie podwyższyło się wszystko iklops...ja spokojnie okno otwieram ale żona to na palcach nawet ma kłopot.... taki kiks w trakcie budowy...(nie jeden zresztą...cóż...jak będę budował drugi dom będę w wielu kwestiach mądrzejszy 8) 8) )

A Międzylesie około Mrówczej to bliżej mnie niż Ciebie Fripp 8) ....ja też z ok Mrówczej..... 8) i bliżej Międzylesia....

A ja mam Veluxy i qrcze żałuję że nie Fakro - ale tylko ze względu na klamkę. Podwyższyłem ściankę kolankową, a co za tym idzie podwyższyło się wszystko iklops...ja spokojnie okno otwieram ale żona to na palcach nawet ma kłopot.... taki kiks w trakcie budowy...(nie jeden zresztą...cóż...jak będę budował drugi dom będę w wielu kwestiach mądrzejszy 8) 8) )

haha, ja też teraz już wiele rzeczy zupełnie inaczej bym zrobił, a za rok uzbiera się tego pewno dużo więcej...

daj grubszy parkiet i dosięgnie :)

Hej !

Chciałam wam zaprezentować mój projekt prawie zaakceptowany - jeszcze tylko kosmetyczne poprawki:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60033

A przy okazji mam pytanko:

Czy możecie mi powiedzieć ile mniej więcej czasu mozna czekać na podłączenie prądu budowlanego?? Czy to może być miesiąc czy pół roku, czy dłużej?

Pozdowienia,

Zuzza

Zuzza, najpierw do Ciebie:

wiele zależy od miejsca, w którym jesteś i ile jesteś skłonna zapłacić za tymczasowe(tzn z jak daleka musisz ciągnąć kabel do przyłącza) ja musiałbym ze2 słupy postawić i po cichu od sąsiadów biorę. Wracająć - w elektrowni powiedzieli, że tymczasowe, to choćby i jutro mogę... na docelowe czekałem z 18 miesięcy - no i na razie piękna skrzyneczka stoi...

Co do fakro - żeby wywietrznik odpalić albo zwiększyć/ zmniejszyć jego przepustowość to i tak trzeba na górę sięgać, a jak kto małolitrażowy, to bez drabinki nie da rady.... ło to mnie sie rozchodziło.

A Międzylesie około Mrówczej to bliżej mnie niż Ciebie Fripp ....ja też z ok Mrówczej..... i bliżej Międzylesia....

Ty, Lawy, ty se uważaj i sie tak nie alienuj :wink: :)

mam nadzieję, wkrótce na przemarsz po pokojach jakoś umówimy?

Mlk, a co ty na pogodne, co ono tam koło Ciebie rośnie?

Korki qrcze będą jeszcze większe do wału :-? :-?

No i jeszcze do Bess,

nasi dachowcy mają rewelacyjne określenie "ksywę" dla Eda- "pleban".

Jak dziś usłyszałem "o, pleban jedzie", to myślałem, że się przewrócę. :D

Pozdrawiam

No i jeszcze do Bess,

nasi dachowcy mają rewelacyjne określenie "ksywę" dla Eda- "pleban".

Jak dziś usłyszałem "o, pleban jedzie", to myślałem, że się przewrócę. :D

Trafione!

http://foto.onet.pl/upload/10/95/_557715_n.jpg

Poza tym - witam Nową Wawrowiczkę i życzę sukcesów w bojach.

A jeśli chodzi o okna połaciowe, ja wybrałam Fakro (właśnie ten uchwyt na dole zadecydował i kolor też mi bardziej podpasował).

A gdybym drugi raz budowała, też wiele rzeczy zrobiłabym inaczej. Najmądrzejszym się jest przy trzeciej chałupce! :D Podobno...

mam nadzieję, wkrótce na przemarsz po pokojach jakoś umówimy?

ja u Ciebie nie byłem na pokojach jeszcze ;)

Mlk, a co ty na pogodne, co ono tam koło Ciebie rośnie?

Korki qrcze będą jeszcze większe do wału :-? :-?

szczerze??

ciesze się bardzo, bo już nie będę na środku pustkowia, no i ciszej będę miał od ulicy

korki mogą tylko rosnąć, takie prawo cywilizacji

ostatnio na stronach wyborczej jest trochę o tym że ludzie kupują mieszkania coraz dalej od miasta

Ja też w sprawie prądu budowlanego. Jeśli bierze się go od sąsiadów, to jak się z nimi rozliczać i jak to wygląda od strony technicznej (kabelki, przewody, podłączenie itp.) Napiszcie, bo z tym prądem to coś pomału idzie :-? A jeśli muszę postawić słupy do budowlanego, to ile za słup i skąd się bierze człowieka?