wbrat 20.12.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Na szczescie kredytu nie potrzebuje poki co, wiec tak bardzo mi sie z tym nie spieszy - byleby bylo to zalatwione przed przeprowadzka . Podobno jak teraz zaczne zalatwiac (planuje dzis) to w pierwszym tygodniu stycznia powinienem miec wyrys gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 20.12.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Muszę się Wam pochwalić: DOSTAŁEM "POD CHOINKĘ" POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! Poszło nawet dość gładko, w około miesiąc - musiałem tylko:1. Wykonać pewne czynności magiczne (przepisać ręcznie oświadczenie o prawie własności - ściągnięte ze strony Urzędu Miasta i wypełnione w komputerze - na identyczny, krzywo skserowany formularz z Urzędu Dzielnicy),2. Znaleźć sposób by nie musieć udowadniać, że nie jestem wielbłądem (tzn. dostarczać uzgodnienia zjazdu z mojej działki na ulicę, z którą w ogóle nie graniczę - jest ok. 70 m od niej!)3. Delikatnie wyedukować urzędników (że zaświadczenie o przynależności do izby w przypadku autora projektu typowego nie musi być aktualne w momencie składania projektu - wystarczy jak jest aktualne autora adaptacji). Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 20.12.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Muszę się Wam pochwalić: DOSTAŁEM "POD CHOINKĘ" POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! (...) 3. Delikatnie wyedukować urzędników (że zaświadczenie o przynależności do izby w przypadku autora projektu typowego nie musi być aktualne w momencie składania projektu - wystarczy jak jest aktualne autora adaptacji). Wesołych Świąt! pierwsze primo gratuluję drugie primo mi się tego nie udało wyedukować i musiałem aktualne zdobyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 20.12.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Jest takie rozporządzenie głównego inspektora nadzoru budowlanego... Dostraczyłem kopię, trochę pokręcili nosami ("Ech te projekty typowe", "Ale jak będzie kontrola to wewzwiemy i będzie się Pan tłumaczył") i przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 20.12.2005 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Gratulacje, Lucy M., To Ci się udało.... Większość z nas kocha ten urząd miłością nieodwzajemnioną . To teraz powodzenia zostaje pożyczyć...jakoś powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ensignx 21.12.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Cześć, cieszę się że istnieje ta grupa - bliska wymian informacji, doświadczeń i możliwość wykrzyczenia problemów w grupie ludzi przeżywającycych te same emocje i wydatki napawa mnie optymizmem. Na razie zbieram informacje, działkę kupię późną wiosną i planuję budowę na jesień 2006. Chciałbym zaistnieć na forum już teraz, być może są tutaj moi przyszli sąsiedzi. Postaram się nie zaśmiecać forum głupotami i "raportami o niczym". Pozdrawiam i Wesołych Świąt. ensignx PS. Szukam działki ok. 1000m w Międzylesiu/Aninie i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.12.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ja tez sie pochwalę Wczoraj odebraliśmy warunki przyłączenia do sieci (czekaliśmy tylko 2 tyg ale dzwoniliśmy popedzając kilka razy). Teraz czekam na mapki od geodety - czekam juz ponad dwa tygodnie, a jeszcze pewnie dwa zostały... Chcielibyśmy złozyc wniosek o pozwolenie na budowę na początku stycznia, ale moze się nam nie udac... A niestety na ferie całe wyjezdzamy... Tyle czasu było, a teraz wszystko na ostatnia chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 22.12.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Witam serdecznie grupę wawerską, po raz pierwszy! Mam działkę koło Borowieckiej ( jestem sąsiadką zuzzy) etap budowy to stan surowy nadal otwarty ale cieślo-dekarze cały czas walczą z dachem więc może w styczniu bedzie już zamknięty. Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 23.12.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 A my się wreszcie zadaszyli i zabili. Witam nowe osobistoci, powodzenia życzę i POZDRAWIAM SWIĽTECZNIE. Oby wszystko bez kłopotów rosło jak na drożdżach , do przeczytania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.12.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 witam nowych w grupie budowniczych wawerskich...no i.....spokojnych i wesołych świąt, masy prezentów i zdrowego obżarstwa życzę wszystkim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 27.12.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Witam po Świętach ! Świat jest taki mały Maja okazała się moją sąsiadką zza płota Jak miło A ja nadal czekam na mapkę od geodety - to znaczy czekam piaty tydzień na pomiar !!! Geodeta się tłumaczy, ze jeszcze nie dostał mapki ze składnicy... A czas ucieka.... Chyba mam pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 27.12.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 ja pod chonkię (naprawdę) dostałem mapki na które już trochę czekałem. mapki potrzebne aby zdać budowę zarówno donmu jak i instalacji gazowej w inspektoracie nadzoru bud....a trochę na nie czekalem....i wciąż czekam na gaz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 27.12.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 A ja właśnie podpisałam umowę ze STOEN-em i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że zgodnie z planem na wiosnę ruszymy z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.12.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Widzę że co poniektórzy się już na wiosnę szykują....i bardzo dobrze. Szukam fachowca od kominków. (jak zwykle taniego i dobrego ). Może ktoś zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 02.01.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 http://www.gify.biz/gify%20okazyjne/gify%20sylwestrowe/silverster__20_.gif Zdrowia i dużo siły!Energii i optymizmu!Szybkiego wprowadzenia się do naszych domów!Masy pieniędzy, abyśmy urządzili się , jak tego pragniemy! Pozdrawiam wszystkich gorąco, również nowych Wawrowiczów. http://www.gify.biz/gify%20okazyjne/gify%20sylwestrowe/silverster__10_.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.01.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 To jeszcze ja sie pochwale, choc nie ma za bardzo czym: zlozylem wniosek o warunki przylaczenia do sieci gazowej (juz jedne warunki od gazowni mialem, ale tamte byly na tescia i sprzed roku wiec gazownia zarzadala nowych ). A tak poza tym zima na calego i poki co jedynie probuje ogarnąć jaki ogrom prac czeka nas na wiosne... dodam, ze jeszcze tego nie ogarnałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 02.01.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Z przepisywaniem papierów też miałem podobnie. Najpierw dla gazowni było na tescia a potem musiałem jeszcze raz od nowa. a skoro przy gazie jesteśmy to: dziś o 10.30 rano pojawił się gaz w domu a już myślałem że się nie doczekam. Jeszcze 2 tygodnie i mam nadzieję że będę miał ciepło w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 02.01.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Z przepisywaniem papierów też miałem podobnie. Najpierw dla gazowni było na tescia a potem musiałem jeszcze raz od nowa. a skoro przy gazie jesteśmy to: dziś o 10.30 rano pojawił się gaz w domu a już myślałem że się nie doczekam. Jeszcze 2 tygodnie i mam nadzieję że będę miał ciepło w domu Gratuluję kolejnego kroku. A możesz mi powiedzieć co dalej muszę zrobić. Odebrałam projekt budowlano-wykonawczy, decyzja się uprawomocniła, mam wydany dziennik budowy przyłącza gazowego i co dalej? Co teraz? Sama mam szukać wykonawcy, czy gazownia kogoś wysyła? Ile czasu trzeba od odebrania z gminy projektu, do posiadania gazu w domu? Mniej więcej oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 02.01.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Ja decyzję uprawomocniającą przyłącze oraz pozwolenie na budowę wewnętrznej instalacji odebrałem na poczatku września.Przyłącza CI nie zrobią póki nie masz instalacji wewnętrznej. Tą instalację robisz sama (za pomoca fachowców of course). Jeśli masz skrzynkę w linii ogrodzenia planwaną to dopiero po jej zrobieniu będę Ciebie podłączać, ale ją robi od razu fachowiec od instalacji wewn). Wczesniej możesz z gazownią podpisać umowę przyłączeniową z gazownią. czyli po kolei:1.podpisujesz umowę przyłączeniową z gazownią na sulejkowskiej2. zgłaszasz na ul. bagatela rozpoczęcie budowy instalacji wewnętrznej gazu3. budujesz inst. wewn.4. zgłaszasz to gazowni a konkretnie działowi realizacji, że masz już inst. wew.5. gazownia robi przyłącze na 2 etapy 6. podpisujesz umowę o sprzedaży gazu z gazownią7. gazownia montuje licznik i napełnia instalację gazem gdzieś po drodze (po punkcie 3 of course) zgłaszasz zakończenie robót w powiatowym inspektoracie nadzoru bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 02.01.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Witamy, dopisujemy się do grupy wawerskiej, działkę mamy prawie na przeciwko wspomnianego przez kogoś gościa od bram i ogrodzeń na Sęczkowej. Na razie mamy warunki zabudowy , jesteśmy na etapie załatwiania mapy do celów projektowych i co ważniejsze - poszukiwań ekipy, kierownika, inspektora, architekta do adaptacji projektu, itd. itd. itd... Jeżeli ktoś może polecić kontakt, będziemy bardzo wdzięczni Ewa i Marcin (i prawie Sebastian ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts