martta 12.01.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 A numery na Szafirowej rosną od torów czy od Traktu Lubelskiego? Pozdrawiam, od Traktu, przy torach jest nr 61 albo 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 12.01.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Witam miłą Grupkę! Jak na razie od pół roku szukam fajnej działki w Waszej okolicy. Na razie nic, ale się nie poddaję. Widzę, że warto, bo kroją się fajni sąsiedzi. Pytanko do Zuzzy i Majki: ile czasu czekałyście na warunki zabudowy i kiedy zostały wydane? Witaj Iwencja, moja znajoma ma do sprzdania działkę 3300m na ulicy Szafirowej -początkowe numery(Miedzeszyn). Jeżeli jesteś zainteresowana mogę ci podac namiary na priva. Pozdrawiam Grupę Marta, Dzięki piękne za propozycję. Jutro mam spotkanie z właścicielami innej wawerskiej nieruchmości, jeśli nie wypali zgłoszę się po namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 13.01.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Witam, Wczoraj odebralem warunki przyłączenia do sieci gazowej. Wyszło im, że koszt inwestycji to 7668zł netto, z czego ja będę musiał zapłacić 5391zł netto (6577zł brutto!!!) . A to dopiero odcinek do plotu (ktorego notabene nie planowalem robic ). Od skrzynki do domu będzie jeszcze ze 25 metrów... W ogole to mam kilka pytan: 1. Co według was powinienem zrobić? Zgodzić się na ich warunki, czy szukać firmy, która sama wykona tą instalację? (podobno jest to możliwe). Czy w waszych przypadkach koszty byly podobne (od gazociągu do ogrodzenia jest ok. 30metrów - i chcą tam pociągnąć gazociąg średniego ciśnienia). 2. I w ogóle jakie są kolejne kroki - pytałem o to wczoraj w gazowni, ale pan który obsługiwał jakoś mętnie tłumaczył a nie miałem sumienia dopytywać się dłużej i blokować i tak dość dużej kolejki... 3. Z tego co zrozumialem, to musze teraz zrobic projekt gazociągu. Moze byc to projekt instalacji zewnętrznej i wewnętrznej? Czy moze do instalacji wewnętrznej projektu nie trzeba? 4. "Rozpoczęcie procesu przyłączania do sieci gazowej nastąpi po uzyskaniu dla całego przebiegu sieci gazowej tytułu prawnego, mającego postać oświadczenia złożonego w formie aktu notarialnego, o ustanowieniu ograniczonego prawa rzeczowego - służebności gruntowej, na rzecz Przedsiębiorstwa gazowniczego" - co to oznacza? Mam zmusić sąsiada do napisania takiego oświadczenia??? 5. Pan w gazowni mówił, ze procedura w gminie jest taka sama jak z pozwoleniem na budowe - czyli, ze skoro u nas w gminie nie ma planu zagospodarowania, to trzeba bedzie zlozyc wniosek o ogolne warunki - nie bardzo tego rozumiem... znow? A co mi tam napiszą? Ze rura nie moze byc koloru zielonego i byc typu kopertowego??? Co za absurd? I znow będę pół roku czekał na warunki? 6. Czy po otrzymaniu warunkow z gazowni Wy tez mieliscie wielką ochote zrezygnowac z gazu na rzecz alternatywnych metod ogrzewania co i cwu?? :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 13.01.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Sporo kasy. Z tego co słyszałem lepiej poszukać firmy.W gminie składasz wniosek o pozwolenie na budowę instalacji wewnętrznej a co za tym idzie musisz miec projekt tej instalacji. Dostajesz z pozwoleniem dziennik budowy, zgłaszasz w inspektopracie, musisz mieć kierownika budowy z uprawnieniami.Jeżeli gazociąg idzie przez działkę sąsiada to bez jego zgody (notarialnie) nic nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 13.01.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Świat jest taki mały Maja okazała się moją sąsiadką zza płota Jak miło Zuzza,Majka, W którym miejscu (jeśli można spytać ) budujecie się przy tej Borowieckiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 13.01.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Wbracie, Potrzebne będą: projekty gazociągu, przyłącza i inst. wew. i ZUDP Kwestia aktów notarialnych, służebności itp. - zależy po czyim gruncie ma iść gaz. Wydaje mi się, że wg nowego prawa budowlanego (jesień ub. roku) w dzielnicy zgłaszasz tylko budowę przyłącza. Jeśli chodzi o budwę gazociągu - nie wiem Więcej - na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 13.01.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Hejka, witam Wszystkich, z przyjemnością dopiszę do tej grupy. Już od jakiegoś czasu przeglądam Wasze posty i musze przyznać, że są bardzo przydatne. Jestem mieszkanka gminy Wawer i tak już zostanie, tylko zmienię lokalizacje o jakieś 2 km. Domek będę stawiała na Dzięcioła przy Przewodowej i zdaje się, że będę sąsiadką mlk. Mam już warunki zabudowy i zbieram dokumenty do wniosku o pozwolenie. Projekt jest w trakcie akceptacji przez Rodzinkę i mam nadzieję, że w przeciągu 2 tyg. już go kupię. Dzięki Wam mam namiary na wykonawców i materiały które zamierzam wykorzystać. Mlk - czy twój domek to jest ten na zakręcie na Przewodowej. Zaraz za kościołem, patrząc od Wisły??? Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.01.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Hejka, witam Wszystkich, z przyjemnością dopiszę do tej grupy. Już od jakiegoś czasu przeglądam Wasze posty i musze przyznać, że są bardzo przydatne. Jestem mieszkanka gminy Wawer i tak już zostanie, tylko zmienię lokalizacje o jakieś 2 km. Domek będę stawiała na Dzięcioła przy Przewodowej i zdaje się, że będę sąsiadką mlk. Mam już warunki zabudowy i zbieram dokumenty do wniosku o pozwolenie. Projekt jest w trakcie akceptacji przez Rodzinkę i mam nadzieję, że w przeciągu 2 tyg. już go kupię. Dzięki Wam mam namiary na wykonawców i materiały które zamierzam wykorzystać. Mlk - czy twój domek to jest ten na zakręcie na Przewodowej. Zaraz za kościołem, patrząc od Wisły??? Pozdrawiam Edyta WITAJ!! mój nie jest za kościołem (ale poznałem właścicieli), tym nie mniej, jesteśmy sąsiadami - lokalizację wysłałęm Ci na priv służę pomocą! ps. bym zapomniał - w zeszły weekend obchodziłem Mrągowską (na Dzięcioła też byłem) aby zbierać podpisy do umowy z Gazownią - jeśli nie masz gazu, to sugerowałbym Ci wybrać się jak najszybciej na ul. Sulejkowską do gazowni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 13.01.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Hejka, witam Wszystkich, Domek będę stawiała na Dzięcioła przy Przewodowej i zdaje się, że będę sąsiadką mlk. Mam już warunki zabudowy i zbieram dokumenty do wniosku o pozwolenie. Projekt jest w trakcie akceptacji przez Rodzinkę i mam nadzieję, że w przeciągu 2 tyg. już go kupię. Pozdrawiam Edyta Ahoj, Edytko czy możesz zdradzić kiedy składałaś wniosek o WZ i ile na nie czekałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 16.01.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Siemanko, Mlk - dzięki, skorzystam z rady i wybiorę się do gazowni. Już chyba czas. Iwencja - wniosek o warunki zabudowy składałam w kwietniu'05, a do ręki dostałam w listopadzie'05. Jakby nie było 7 miesięcy. Od września do gminy wydzwaniałam dwa razy w tygodniu. Trzeba się przypominać. Powodzenia w walce z urzędniczkami z Wawra. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 16.01.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich,Grupa Wawerska rośnie w siłe. Również zamierzam się do niej dołączyć i aktywnie uczestniczyć w jej działalności. Na razie będę klientem wiadomości - będę zadawał pytania, ale wkrótce, po zebraniu doświadczenia - będę również na nie odpowiedał. Mój domek będzie w Falenicy.Stan obecny: Warunki zabudowy, Wybrany projekt i zrobiona mapa do celów projektowych. Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.01.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich, Grupa Wawerska rośnie w siłe. Również zamierzam się do niej dołączyć i aktywnie uczestniczyć w jej działalności. Na razie będę klientem wiadomości - będę zadawał pytania, ale wkrótce, po zebraniu doświadczenia - będę również na nie odpowiedał. Mój domek będzie w Falenicy. Stan obecny: Warunki zabudowy, Wybrany projekt i zrobiona mapa do celów projektowych. Pozdrawiam, Konrad Witam Krajana! ja większość życia mieszkałem w Falenicy życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 16.01.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam,Ja mieszkam w Falenicy od urodzenia i z poczyniownych inwestycji (zakup działki) wynika, że będę mieszkał jeszcze troche, co prawda po drugiej stronie torów. Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.01.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam, Ja mieszkam w Falenicy od urodzenia i z poczyniownych inwestycji (zakup działki) wynika, że będę mieszkał jeszcze troche, co prawda po drugiej stronie torów. Pozdrawiam, Konrad a w jakiej okolicy nasz działkę? może nie dawno kupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 16.01.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Okolice ulicy Włókienniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 16.01.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Okolice ulicy Włókienniczej To chyba jednak po tej samej stronie torów co mlk, w dodatku niedaleko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 18.01.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Porzucając na chwile sprawy budowlane mam pytanie do mieszkających: czy w Wawrze jest gdzieś jakaś fajna siłownia / fitness? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 18.01.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Porzucając na chwile sprawy budowlane mam pytanie do mieszkających: czy w Wawrze jest gdzieś jakaś fajna siłownia / fitness? W Radości ACTIVA prawie przy Izbickiej- ale dla pań. kilka lat temu funkcjonował dobrze TKKF w Falenicy ale nie wiem jak tam teraz jest. W Józefowie przy Basenie jest tez sporo zajęć aerobowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 18.01.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Porzucając na chwile sprawy budowlane mam pytanie do mieszkających: czy w Wawrze jest gdzieś jakaś fajna siłownia / fitness? nie znam, ale........ można zawsze cegły poprzerzucać na działce - lepsze niż siłownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 19.01.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 można zawsze cegły poprzerzucać na działce - lepsze niż siłownia. W taki mroz? Jeszcze bym sobie rece odmrozil... Znalazlem w necie informacje o basenie "Wodnik" przy ul. Bora-Komorowskiego - a wiec w poblizu Promenady i co wazniejsze dosc blisko mojej dzialki . Niestety silowni/fitness tam nie ma. Ale basenu tez szukam. Czy ktos korzystal moze kiedys z niego? Jak wypada porownanie tego basenu z basenem w Jozefowie? (ani tu ani tu jeszcze nie bylem). W Radości ACTIVA prawie przy Izbickiej- ale dla pań. kilka lat temu funkcjonował dobrze TKKF w Falenicy ale nie wiem jak tam teraz jest. W Józefowie przy Basenie jest tez sporo zajęć aerobowych. Kurcze, bardziej zalezy mi na silowni niz na fitness . Ale dziekuje za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts