mlk 07.02.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 gdzie moge kupic glazure i reszte do łazienki w naszej okolicy? Spróbuj u sidneya z forum, strona http://www.cersid.3shop.pl Kupowałem u niego i jestem b. zadowolony. Cena ok + dowóz gratis. też polecam SIDNEY'A !! http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=59161&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 09.02.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Cześć, Prosze o radę: dostałem od STOENu war przyłącza tymczasowgo.Co powiniem z tym teraz zrobić?Domyślam sie że wykonać projekt przyłącza tymczasowego, gdzieś go klepnąc, kogoś zatrudnić do wykonania...itd.Czy ktoś kto przerabiał ten temat w Wawrze może mi poradzić co dalej? A może jakieś wykonawca?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.02.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Cześć, Prosze o radę: dostałem od STOENu war przyłącza tymczasowgo. Co powiniem z tym teraz zrobić? Domyślam sie że wykonać projekt przyłącza tymczasowego, gdzieś go klepnąc, kogoś zatrudnić do wykonania...itd. Czy ktoś kto przerabiał ten temat w Wawrze może mi poradzić co dalej? A może jakieś wykonawca?... najlepiej to nie wyrzucaj kasy w błoto robiąc przył. tymczasowe tylko pożycz prąd od sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 09.02.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 ...no taaak... ale sąsiad jest jakieś 100 m dalej i to nie przez miedzę a przez inną działkę... poza tym jakiś taki niekompatybilny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.02.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 ...no taaak... ale sąsiad jest jakieś 100 m dalej i to nie przez miedzę a przez inną działkę... poza tym jakiś taki niekompatybilny.... miałem podobnie - nie zgodził się ten od innej działki, więc wziąłem od innego (bardziej oddalonego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 09.02.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 mlk, może to głupie pytanie, ale jak się rozliczaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 09.02.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam po długiej przerwie, ale sami rozumiecie - miałem inne atrakcje Fripp, Lawy, Gośka57, Bess, Mlk - dzięki za gratulacje, z grubsza ochłonałem i teraz bedę się pojawiał częściej. Za chwilę, tj. za jakiś tydzień będę miał gotową mapę do celów projektowych i mam nadzieję że do tego czasu wybiorę jakiegoś rozsądnego architekta który zrobi mi adaptację.... tylko cholera, z czego ja właściwie chcę budować?? Ilu doradców tyle róznych opinii, a ja zamiast się na coś zdecydować robię się coraz głupszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 10.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 mlk, może to głupie pytanie, ale jak się rozliczaliscie? a tak trochę na oko - płaciłem przez kilka miesięcy budowy prawie wszystko co wskazał jego licznik (praktycznie tylko ja do tego licznika byłem podłączony) i tak byłem mu wdzięczny za użyczenie że jeszcze dorzuciłem dobrą flaszkę i bombonierkę prąd na postawienie stanu surowego (niecałe 3 miesiące) wyszedł około 300zł - gdybym robił przyłącze tymczasowe (wszystkie opłaty przyłączeniowe, elektryk etc.) to wyszłoby ok. 15-20 razy więcej w moim przypadku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 10.02.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 podrzucam dla ciekawośc http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060209/warszawa_a_2.html choć 52,5 km to trochę mało zważywszy, że w Wawrze są straszne zaniedbania w tej materii. Ale może ktoś budujący/mieszkający w tej dzielnicy skorzysta (rzecz dotyczy raczej część dzielnicy po wschodniej stronie torów kolejowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 11.02.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 podrzucam dla ciekawośc http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060209/warszawa_a_2.html Dobrze by było załapać się na kawałeczek tych rurek. Na działce nie mam nic Na razie czeka mnie studnia i szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 14.02.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam,Niedawno dojrzałem do podjęcia decyzji o rozpoczęciu budowy własnego domu. Udało mi się dosyć szybko kupić działkę (co prawda nie w Wawrze, a w pobliskim Józefowie). Z wyborem projektu i adaptacją też jakoś sobie poradziłem. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę. Tu zaczynają się schody, jestem bowiem laikiem w sprawach budowlanych. Jak już się dowiedziałem - połową sukcesu jest dobry, sprawdzony i doświadczony kierownik budowy. W związku z tym mam prośbę do wszystkich, którzy taką osobę mogą polecić. Będę wdzięczny za namiar na takich specjalistów.Pozdrawiampks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 14.02.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam,Trochę się nie odzywałem, bo było troche zamieszania.W tzw. miedzyczasie kupiłem projekt i oddałem go do adaptacji. Teraz czekam na efekty pracy architekta. Czy badania geologiczne gruntu mają sens? Czy robiliście coś takiego w naszej okolicy? Pozdrawiam,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 14.02.2006 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam, Trochę się nie odzywałem, bo było troche zamieszania. W tzw. miedzyczasie kupiłem projekt i oddałem go do adaptacji. Teraz czekam na efekty pracy architekta. Czy badania geologiczne gruntu mają sens? Czy robiliście coś takiego w naszej okolicy? Pozdrawiam, Konrad ja robiłem i przydały się, bo wyszło że w jednym rogu domu mam przewarstwienie, torf 3 odwierty + opracowanie kosztowało ok. 600zł - 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 15.02.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Masz jakieś namiary na specjaliste ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 15.02.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Czy badania geologiczne gruntu mają sens? Czy robiliście coś takiego w naszej okolicy? Zależy gdzie budujesz. Jak masz sporo sąsiadów naokoło to ich podpytaj. Niestety zdażają się torfy, niedaleko mnie jest spora łąka gdzie całe lato się paliło pod ziemią i straż pożarna co kilka dni przyjeżdżała. Kierownik budowy wspominał ze niedaleko też gość chciał wybudować gdy okazało się że całą działka na torfie stoi, wydał sporo kasy żeby postawić tam dom..... ale to takie moje niepotrzebne straszenie. Ja nie robiłem, wiele osób nie robi ale jednak czasami coś się trafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 15.02.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Jestem wściekła Koło mnie mieli budować ulicę, bo dojazd jest po zrypanej polnej drodze, ale ktoś zaprotestował i ulicy nie będzie. To nic, że po obu stronach są domy. Komuś się nie spodobało i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 15.02.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Masz jakieś namiary na specjaliste ? check priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 15.02.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Witam, Niedawno dojrzałem do podjęcia decyzji o rozpoczęciu budowy własnego domu. Udało mi się dosyć szybko kupić działkę (co prawda nie w Wawrze, a w pobliskim Józefowie). Z wyborem projektu i adaptacją też jakoś sobie poradziłem. Obecnie czekam na pozwolenie na budowę. Tu zaczynają się schody, jestem bowiem laikiem w sprawach budowlanych. Jak już się dowiedziałem - połową sukcesu jest dobry, sprawdzony i doświadczony kierownik budowy. W związku z tym mam prośbę do wszystkich, którzy taką osobę mogą polecić. Będę wdzięczny za namiar na takich specjalistów. Pozdrawiam pks wysłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 15.02.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Widze Marcinie, że znasz wszystkich specjalistów w okolicy. Dzieki Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 15.02.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Jestem wściekła Koło mnie mieli budować ulicę, bo dojazd jest po zrypanej polnej drodze, ale ktoś zaprotestował i ulicy nie będzie. To nic, że po obu stronach są domy. Komuś się nie spodobało i już Może chcieli zrobić na jego ziemi? Podobnie sprawa się ma z Mrówczą przy Zwoleńskiej, a sprawa tułała się po sądach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts