Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jestem wściekła :evil: Koło mnie mieli budować ulicę, bo dojazd jest po zrypanej polnej drodze, ale ktoś zaprotestował i ulicy nie będzie. :( :evil: To nic, że po obu stronach są domy. Komuś się nie spodobało i już :evil:

Może chcieli zrobić na jego ziemi? Podobnie sprawa się ma z Mrówczą przy Zwoleńskiej, a sprawa tułała się po sądach.

Nie wydaje mi się. Droga jest polna, ale bardzo wyjeżdżona i znajduje się w planach gminy jako ogólnodostępna. Gdyby była prywatna pewnie już stałby szlaban. To, co piszesz nie brzmi pocieszająco. :(

Witajcie Wawerscy budowlańcy !

Długo się nie odzywałem bo mi budowa generalnie siły zabrała a raczej zajefajni budospece. Jakby tak człowiek mógł wszystko własnymi rękami to i by taniej i szybciej było :))

U mnie roboty ciągle nie przerwania trwają i mam poczucie, że kurna będą tak jeszcze z 10 lat trwać jak patrzę na tempo budospeców.

W każdym razie się nie wprowadziłem jeszcze :evil:

pzdr

ps. oba baseny są fajne w swojej kategorii, wodnik jest taki sam (mały) wielkościowo jak józefoski ale oba czyste [nie wiem czy ten wątek nie jest jeszcze przeterminowany :D

Witam wszystkich,

trochę to trwało, ale mam wreszcie mapki do celów projektowych i od jutra dzwonie po architektach od adaptacji (oczywiście jakbyście mieli kogoś godnego polecenia to będę wdzięczny :) )

mlk, polecałes mi już fachowca od CO, więc chyba nie pożałujesz namiaru na kierownika budowy, co? :lol: (kajet z telefonami coraz grubszy :D

Powiedzcie mi, jak to jest ze skrzynką w ogrodzeniu (gazową albo elektryczną)? gdzieś słyszałem że przepisy wymagają żeby była w ogrodzeniu, a jeżeli tak, to jak to rozegrać? Płot, przynajmniej taki w wersji "ostatecznej" stawiamy na ogół na końcu, gaz i prąd są podłączane wcześniej, i potem co? Trzeba ryć od nowa w ziemi żeby podłączyć liczniki we właściwym miejscu? Skrzynki też chyba nie ma co stawiać w miejscu przyszłego płotu, bo albo ciężarówka się na nią właduje przy pierwszej dostawie materiału, albo życzliwi zdemolują wracając z sobotniej imprezki.

Napiszcie proszę jak to u was wygląda, bo może to mała sprawa, ale staram się przewidzieć możliwie dużo spraw przed rozpoczęciem budowy, żeby potem nie narobić baboli ;)

Witam,

Ciekaw jestem, kiedy zaczynacie prace budowlane? U mnie stan surowy i tak sie waham, czy wpuszczac hydraulika za 2 tygodnie, co oznacza, ze gdzies za 3-4 tyg. zaczynałbym tynki... o, kurcze... tynki... zapomnialem, ze musze podzwonic! :o

zaczynam jak tylko pogoda będzie znośna

co do kolejności prac, to zdawało mi się że: alarm, okna (jeśli pcv), elektryka, tynki, hydraulik, wylewki a potem trochę przerwy aby wyschło, hmm?

Witam,

Ciekaw jestem, kiedy zaczynacie prace budowlane? U mnie stan surowy i tak sie waham, czy wpuszczac hydraulika za 2 tygodnie, co oznacza, ze gdzies za 3-4 tyg. zaczynałbym tynki... o, kurcze... tynki... zapomnialem, ze musze podzwonic! :o

uważaj żeby nie było za zimno na tynki...... i nie daj się robić w balona że niby "panie 30 lat w takie zimno robię i nigdy nic się nie stało..."

8)

hydraulik może rurki kłaść....to już jego problem czy mu paluchy zmarzną...

pogody życzę...bo ja z pracami na zewnatrz (płot, cokól, ziemia) poczekam aż się w środku obrobię i wygram w totka....

[quote=Monique ;)]Witam,

Szukam dobrego szklarza w Wawrze lub okolicach. Dokładnie chodzi mi o przygotowanie lustra na wymiar do wklejenia w łazience. Macie może jakieś namiary?

Pozdrawiam,

8)

Witaj, dobry szklarz jest w Falenicy, miejscówke ma niespecjalną, jadąc od Wwy Patriotów, mijasz przejazd i za 50m masz "restaurację" "Przy kominku " skrecasz za nią i wbijasz sie w bramę w podwórku po prawej stronie jest szklarz, zamawiałam u niego lustra od wielkości na całą ścianę do malenkich i szklane półki do łazienki zabarwione,przyciete na półokragło. Szklarz terminowy i dokładny,krótkie terminy.

Witam wszystkich po kolejnej dłuższej przerwie i muszę się pochwalić, że MAM ZGODĘ NA BUDOWĘ - wielka radość w moim sercu ale też wiele obaw czy podołam z budową. Ale do odważnych świat należy.

Mam prośbę do wszystkich z grupy wawer gdzie w 100-licy można w miarę tanio kupić materiały budowlane dobrej jakości ( bloczki fundamentowe, pustaki MAX, cement, itd.) Za wszelkie namiary na forum lub na priva z góry serdeczne dzięki.

Piotr

Witam wszystkich po kolejnej dłuższej przerwie i muszę się pochwalić, że MAM ZGODĘ NA BUDOWĘ - wielka radość w moim sercu ale też wiele obaw czy podołam z budową. Ale do odważnych świat należy.

Mam prośbę do wszystkich z grupy wawer gdzie w 100-licy można w miarę tanio kupić materiały budowlane dobrej jakości ( bloczki fundamentowe, pustaki MAX, cement, itd.) Za wszelkie namiary na forum lub na priva z góry serdeczne dzięki.

Piotr

gratulacje, co do składów budowlanych to zerknij tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=598754#598754

zróbliste potrzebnych materiałów, podzwoń, pojeździj, niech Ci wycenią, potarguj się, ceny powinny być loco budowa (nawet mniejsze ilości).

gośka 57, no to jesteśmy jednak sąsiadki. Ja też buduję się na Projektowanej XVIII, a po tej kochanej drodze to muszę z 900 m przejechać. Ja mam działkę po lewej stronie za tym małym laskiem. a tam to już drogi nawet w projekcie nie ma :cry: Gośka czy Ty zaczynasz budowę czy już coś masz na działeczce wybudowane. Pozdro sąsiadeczko

Witaj, dobry szklarz jest w Falenicy, miejscówke ma niespecjalną, jadąc od Wwy Patriotów, mijasz przejazd i za 50m masz "restaurację" "Przy kominku " skrecasz za nią i wbijasz sie w bramę w podwórku po prawej stronie jest szklarz, zamawiałam u niego lustra od wielkości na całą ścianę do malenkich i szklane półki do łazienki zabarwione,przyciete na półokragło. Szklarz terminowy i dokładny,krótkie terminy.

martta - dzięki - właśnie poszukuję dwóch dużych luster (a w przyszłości kolejnego),