mlk 15.02.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Widze Marcinie, że znasz wszystkich specjalistów w okolicy. Dzieki Konrad ten gość nie jest z okolicy, nie z Wawra, ale to nie szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 16.02.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Jestem wściekła Koło mnie mieli budować ulicę, bo dojazd jest po zrypanej polnej drodze, ale ktoś zaprotestował i ulicy nie będzie. To nic, że po obu stronach są domy. Komuś się nie spodobało i już Może chcieli zrobić na jego ziemi? Podobnie sprawa się ma z Mrówczą przy Zwoleńskiej, a sprawa tułała się po sądach. Nie wydaje mi się. Droga jest polna, ale bardzo wyjeżdżona i znajduje się w planach gminy jako ogólnodostępna. Gdyby była prywatna pewnie już stałby szlaban. To, co piszesz nie brzmi pocieszająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 20.02.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witajcie Wawerscy budowlańcy ! Długo się nie odzywałem bo mi budowa generalnie siły zabrała a raczej zajefajni budospece. Jakby tak człowiek mógł wszystko własnymi rękami to i by taniej i szybciej było ) U mnie roboty ciągle nie przerwania trwają i mam poczucie, że kurna będą tak jeszcze z 10 lat trwać jak patrzę na tempo budospeców. W każdym razie się nie wprowadziłem jeszcze pzdr ps. oba baseny są fajne w swojej kategorii, wodnik jest taki sam (mały) wielkościowo jak józefoski ale oba czyste [nie wiem czy ten wątek nie jest jeszcze przeterminowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 20.02.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam wszystkich, trochę to trwało, ale mam wreszcie mapki do celów projektowych i od jutra dzwonie po architektach od adaptacji (oczywiście jakbyście mieli kogoś godnego polecenia to będę wdzięczny ) mlk, polecałes mi już fachowca od CO, więc chyba nie pożałujesz namiaru na kierownika budowy, co? (kajet z telefonami coraz grubszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 20.02.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Powiedzcie mi, jak to jest ze skrzynką w ogrodzeniu (gazową albo elektryczną)? gdzieś słyszałem że przepisy wymagają żeby była w ogrodzeniu, a jeżeli tak, to jak to rozegrać? Płot, przynajmniej taki w wersji "ostatecznej" stawiamy na ogół na końcu, gaz i prąd są podłączane wcześniej, i potem co? Trzeba ryć od nowa w ziemi żeby podłączyć liczniki we właściwym miejscu? Skrzynki też chyba nie ma co stawiać w miejscu przyszłego płotu, bo albo ciężarówka się na nią właduje przy pierwszej dostawie materiału, albo życzliwi zdemolują wracając z sobotniej imprezki. Napiszcie proszę jak to u was wygląda, bo może to mała sprawa, ale staram się przewidzieć możliwie dużo spraw przed rozpoczęciem budowy, żeby potem nie narobić baboli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniaczek 22.02.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Na razie skrzynkę mocujesz na słupie np energetycznym to jest na czas budowy, skrzynke w płocie montuje się na samym końcu budowy, tak jak mówisz po zakończeniu budowy, ale skrzynke trzeba kupić teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 27.02.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 gośka 57, a gdzie Ty konkretnie masz działkę w Wawrze bo ja do siebie też po takiej zrypanej drodze jeżdżę. Może jesteśmy sąsiadkami. Czekam teraz na roztopy (będzie niezły ubaw, zresztą jak co roku). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 27.02.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam, Ciekaw jestem, kiedy zaczynacie prace budowlane? U mnie stan surowy i tak sie waham, czy wpuszczac hydraulika za 2 tygodnie, co oznacza, ze gdzies za 3-4 tyg. zaczynałbym tynki... o, kurcze... tynki... zapomnialem, ze musze podzwonic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 27.02.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam, Ciekaw jestem, kiedy zaczynacie prace budowlane? U mnie stan surowy i tak sie waham, czy wpuszczac hydraulika za 2 tygodnie, co oznacza, ze gdzies za 3-4 tyg. zaczynałbym tynki... o, kurcze... tynki... zapomnialem, ze musze podzwonic! zaczynam jak tylko pogoda będzie znośna co do kolejności prac, to zdawało mi się że: alarm, okna (jeśli pcv), elektryka, tynki, hydraulik, wylewki a potem trochę przerwy aby wyschło, hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 27.02.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 gośka 57, a gdzie Ty konkretnie masz działkę w Wawrze bo ja do siebie też po takiej zrypanej drodze jeżdżę. Może jesteśmy sąsiadkami. ponad połowa ludzi w Wawrze jeździ takimi drogami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 27.02.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam, Ciekaw jestem, kiedy zaczynacie prace budowlane? U mnie stan surowy i tak sie waham, czy wpuszczac hydraulika za 2 tygodnie, co oznacza, ze gdzies za 3-4 tyg. zaczynałbym tynki... o, kurcze... tynki... zapomnialem, ze musze podzwonic! uważaj żeby nie było za zimno na tynki...... i nie daj się robić w balona że niby "panie 30 lat w takie zimno robię i nigdy nic się nie stało..." hydraulik może rurki kłaść....to już jego problem czy mu paluchy zmarzną... pogody życzę...bo ja z pracami na zewnatrz (płot, cokól, ziemia) poczekam aż się w środku obrobię i wygram w totka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 27.02.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 zaczynałbym tynki... o, kurcze... tynki... zapomnialem, ze musze podzwonic! jakie tynki kładziesz? podzielisz się namiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 1719500413 27.02.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam, Szukam dobrego szklarza w Wawrze lub okolicach. Dokładnie chodzi mi o przygotowanie lustra na wymiar do wklejenia w łazience. Macie może jakieś namiary? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 27.02.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Majka, Lawy, działkę mam w pobliżu Traktu Lubelskiego, ulica Projektowana XVIII (byłam w sobotę - rozpacz. Zamiast samochodu przydałaby się amfibia ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 27.02.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 [quote=Monique ]Witam, Szukam dobrego szklarza w Wawrze lub okolicach. Dokładnie chodzi mi o przygotowanie lustra na wymiar do wklejenia w łazience. Macie może jakieś namiary? Pozdrawiam, Witaj, dobry szklarz jest w Falenicy, miejscówke ma niespecjalną, jadąc od Wwy Patriotów, mijasz przejazd i za 50m masz "restaurację" "Przy kominku " skrecasz za nią i wbijasz sie w bramę w podwórku po prawej stronie jest szklarz, zamawiałam u niego lustra od wielkości na całą ścianę do malenkich i szklane półki do łazienki zabarwione,przyciete na półokragło. Szklarz terminowy i dokładny,krótkie terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 27.02.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam wszystkich po kolejnej dłuższej przerwie i muszę się pochwalić, że MAM ZGODĘ NA BUDOWĘ - wielka radość w moim sercu ale też wiele obaw czy podołam z budową. Ale do odważnych świat należy. Mam prośbę do wszystkich z grupy wawer gdzie w 100-licy można w miarę tanio kupić materiały budowlane dobrej jakości ( bloczki fundamentowe, pustaki MAX, cement, itd.) Za wszelkie namiary na forum lub na priva z góry serdeczne dzięki.Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.02.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witam wszystkich po kolejnej dłuższej przerwie i muszę się pochwalić, że MAM ZGODĘ NA BUDOWĘ - wielka radość w moim sercu ale też wiele obaw czy podołam z budową. Ale do odważnych świat należy. Mam prośbę do wszystkich z grupy wawer gdzie w 100-licy można w miarę tanio kupić materiały budowlane dobrej jakości ( bloczki fundamentowe, pustaki MAX, cement, itd.) Za wszelkie namiary na forum lub na priva z góry serdeczne dzięki. Piotr gratulacje, co do składów budowlanych to zerknij tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=598754#598754 zróbliste potrzebnych materiałów, podzwoń, pojeździj, niech Ci wycenią, potarguj się, ceny powinny być loco budowa (nawet mniejsze ilości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 28.02.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 gośka 57, no to jesteśmy jednak sąsiadki. Ja też buduję się na Projektowanej XVIII, a po tej kochanej drodze to muszę z 900 m przejechać. Ja mam działkę po lewej stronie za tym małym laskiem. a tam to już drogi nawet w projekcie nie ma Gośka czy Ty zaczynasz budowę czy już coś masz na działeczce wybudowane. Pozdro sąsiadeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.02.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witaj, dobry szklarz jest w Falenicy, miejscówke ma niespecjalną, jadąc od Wwy Patriotów, mijasz przejazd i za 50m masz "restaurację" "Przy kominku " skrecasz za nią i wbijasz sie w bramę w podwórku po prawej stronie jest szklarz, zamawiałam u niego lustra od wielkości na całą ścianę do malenkich i szklane półki do łazienki zabarwione,przyciete na półokragło. Szklarz terminowy i dokładny,krótkie terminy. martta - dzięki - właśnie poszukuję dwóch dużych luster (a w przyszłości kolejnego), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.02.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Gośka57, Jak miło ja tez przy Projektowanej XVIII, też za laskiem obok Mai i obok żółtego domu. Napisz gdzie dokładniej jest Twoja działka i na którą to drogę nie chcieli się zgodzić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts