Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zuzza,

zgodzic to się nie chcieli na Projektowaną XVIII, ponoć nawet siekiery poszły w ruch. A cała sprawa dotyczy wjazdu z Traktu w Projektowaną, tam gdzie są największe dziury to prywatny pasek a właściciele nie mogą dogadać się z gminą. Więc jak tylko przyjeżdża rowniarka, to baba kładzie sie na drodzie a chłop z siekierą rusza na operatora równiarki. Jaja i to strusie jaja. Mam nadzieję że chociaż przedłużą Panny Wodnej do Traktu i tamtedy będziemy jeździć. Pozdro

gośka 57, no to jesteśmy jednak sąsiadki. Ja też buduję się na Projektowanej XVIII, a po tej kochanej drodze to muszę z 900 m przejechać. Ja mam działkę po lewej stronie za tym małym laskiem. a tam to już drogi nawet w projekcie nie ma :cry: Gośka czy Ty zaczynasz budowę czy już coś masz na działeczce wybudowane. Pozdro sąsiadeczko

Cześć Majka :D Działkę mam po prawej stronie od Traktu, na szczęście bardzo blisko (jakieś 100 m) i w prawo. Lasku to nawet jeszcze nie zlokalizowałam, może jak się zacznę budować, to lepiej poznam okolicę. Na działce na razie nie ma absolutnie nic. Mieliśmy zaczynać 15 marca, ale dziś rozmawiałam z wykonawcą i musimy czekać na roztopy :-? A Ty masz już coś wybudowane, czy dopiero projekty?

Fajnie chociaż tak poznać sąsiadów. :D Może jak się lepiej poznamy i pozbieramy do kupy, to wspólnymi siłami coś wymyślimy z tą drogą :) Pozdrawiam

gośka

Gośka57, Jak miło ja tez przy Projektowanej XVIII, też za laskiem obok Mai :-) i obok żółtego domu.

Napisz gdzie dokładniej jest Twoja działka :-) i na którą to drogę nie chcieli się zgodzić ???

Cześć Zuzza :D Moja działka jest jakieś 100 m od Traktu przy Projektowanej XVIII. :) Tak, jak pisałam Mai, lasku jeszcze nie widziałam, ale na pewno znajdę. Na jakim etapie jest Twoja budowa?

Na razie martwi mnie strasznie ta droga, bo do mnie nie ma innego dojazdu :( :-? To, co piszą forumowicze, nie brzmi zachęcająco :(

Pozdrawiam :D

Gośka

jakie tynki kładziesz? podzielisz się namiarem?

Niestety nie szukałem jeszcze namiarów (kompletny brak czasu), ale z tego co pamietam to na tej lub na otwockiej grupie cos bylo.

A najgorsze jest to, ze nadal nie wiem jakie tynki :-?. Teraz sklaniam sie do cementowo-wapiennych - zobacze jak wygladaja i wtedy ewentualnie pociagne je gladzia gipsowa. A moze spodobaja mi sie (i zonie :wink:) bez gładzi?

ps. czy na tej grupie byly jakies namiary na meble kuchenne? Szukalem, ale nie znalazlem, choc coś mi się przypomina dyskusja na ten temat...

Gośka to twoja dzialka jest pomiedzy Projektowaną a Borowiecką. Czyli będziesz mieszkać w paszczy lwa :lol: Mam nadzieję że masz dobrych sąsiadów, bo niektórzy starzy mieszkańcy potrafią dać do wiwatu. Ja np. chciałam postawić płot w granicy działki to tak dostałam po uszach że postawiłam płot tylko na swojej stronie (sporo za kołkiem geodety, żeby się już nie mogli przyczepić.) Jak u Kargula i Pawlaka :lol: pozdrawiam

Gośka to twoja dzialka jest pomiedzy Projektowaną a Borowiecką. Czyli będziesz mieszkać w paszczy lwa :lol: Mam nadzieję że masz dobrych sąsiadów, bo niektórzy starzy mieszkańcy potrafią dać do wiwatu. Ja np. chciałam postawić płot w granicy działki to tak dostałam po uszach że postawiłam płot tylko na swojej stronie (sporo za kołkiem geodety, żeby się już nie mogli przyczepić.) Jak u Kargula i Pawlaka :lol: pozdrawiam

Oj Maja, to nie brzmi pocieszająco :( Ale sprawy zaszły już na tyle daleko, że teraz nie mogę się wycofać. Zdawało mi się, że kupując działkę zrobiłam dokładny wywiad, ale okazuje się, że nie wszystko przewidziałam :(

pozdrawiam gośka

Czy może ktoś już kupował okna z Plastoramy przy ul. Lucerny 17 (profil Rehau-Brillant)? A może coś wiecie o tej firmie dobrego lub złego?pozdrawiam

mam od nich wyceny, ale chyba odpuszczę sobie ich i szukam dalej

byłaś w Plastomie na ul. Cylichowskiej? robią z profilu Schuco

ps. czy na tej grupie byly jakies namiary na meble kuchenne? Szukalem, ale nie znalazlem, choc coś mi się przypomina dyskusja na ten temat...

Raczej nie było mowy o meblach kuch.....sam się za to teraz zabieram - czyli poszukiwanie kuchni.....

na otwockiej było :) ,

Dana miała namiar na niedrogiego stolarza, nie zapisałam namiaru,

Arzesz- ale nie pamietam u kogo robił i

ja dawałam namiar do Pana z Otwocka robił kuchnie mojej siostrze plus szafy-zabudowa i u kolezanki, gdzies mam namiar - poszukam,

mam jeszcze namiar na chłopaka u którego ja bede zamawiac jak uzbieram :( ( na razie niech żyje prowizorka i spizarka

8) ) może się komus przyda namiar Darek 0693 921 546, reszte jutro bo muszę poszperac w "kapowniku budowlanym"

na otwockiej było :) ,

Dana miała namiar na niedrogiego stolarza, nie zapisałam namiaru,

Arzesz- ale nie pamietam u kogo robił i

ja dawałam namiar do Pana z Otwocka robił kuchnie mojej siostrze plus szafy-zabudowa i u kolezanki, gdzies mam namiar - poszukam,

mam jeszcze namiar na chłopaka u którego ja bede zamawiac jak uzbieram :( ( na razie niech żyje prowizorka i spizarka

8) ) może się komus przyda namiar Darek 0693 921 546, reszte jutro bo muszę poszperac w "kapowniku budowlanym"

DZIĘKI !!

...fakt...na otwockiej było...Arzesz swoich mocno chwalił na spotkaniu i wszyscy zapragneli namiaru na ową kuchnię.

Powiedz jeszcze dlaczego będziesz tam zamawiać? bo ładnie? bo tanio? bo blisko? jeśli można spytać of course 8)