chmielma 09.03.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witajcie ! Wiosna zbliża się szybko i w związku z tym poszukuję namiarów na KIEROWNIKA BUDOWY. Mam juz parę telefonów, ale jakby ktoś znał znającego się na rzeczy kierownika, to bardzo byłabym wdzięczna za namiar... Zuzza, podziel się się telefonami do znających się na rzeczy kierowników budowy, proszę Wybrałaś już któregoś? To oczywiście prośba do wszystkich - podejmuję się obdzwonić każdą ilość kierowników budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 10.03.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Chmielma, Z tymi kierownikami to jakaś kicha. Udało mi się zebrać numery do pięciu polecanych z Wawra i okolic - takich którzy przypilnują itp. Ponieważ miałam tyle namiarów to nie chciało mi sie jeszcze do nich dzwonić - ale w końcu wczoraj się zdecydowaliśmy. Pierwszy - nie ma takiego numeru Drugi - nie ma takiego numeru Trzeci - nie odbiera cały dzień Czwarty - chętny, ale pracuje na cały etat i mógłby przyjeżdzać tylko wieczorem albo w weeekend ( a mieszka w Ursusie) Piąty - odebrał i powiedział, że nie może rozmawiać bo jest na pielgrzymce w Izraelu... Ręce mi opadły Będę szukała dalej.. Bo czasu jakby coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 10.03.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Qrde, to rzeczywiście kicha... przyjdzie samemu zrobić takie uprawnienia, czy jak? Straszny deficyt w tej materii z tego co widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 10.03.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Chmielma, Z tymi kierownikami to jakaś kicha. Udało mi się zebrać numery do pięciu polecanych z Wawra i okolic - takich którzy przypilnują itp. Ponieważ miałam tyle namiarów to nie chciało mi sie jeszcze do nich dzwonić - ale w końcu wczoraj się zdecydowaliśmy. Pierwszy - nie ma takiego numeru Drugi - nie ma takiego numeru Trzeci - nie odbiera cały dzień Czwarty - chętny, ale pracuje na cały etat i mógłby przyjeżdzać tylko wieczorem albo w weeekend ( a mieszka w Ursusie) Piąty - odebrał i powiedział, że nie może rozmawiać bo jest na pielgrzymce w Izraelu... Ręce mi opadły Będę szukała dalej.. Bo czasu jakby coraz mniej... do mojego kierownika dzwoniłaś? pod którym numerem się kryje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 10.03.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Mlk, Twój był ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 10.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Mlk, Twój był ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 10.03.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Last but not least, jak mówi ludowe przysłowie. Ten ostatni musi być dobry: niestraszny mu Zchodni Brzeg Jordanu, to i z budowlańcami sobie da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 10.03.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Też tak myślę - Będę do niego dzwonić za jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 10.03.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Last but not least, jak mówi ludowe przysłowie. Ten ostatni musi być dobry: niestraszny mu Zchodni Brzeg Jordanu, to i z budowlańcami sobie da radę gość jest leciwy, ale czerstwy i żywotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.03.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Przypomnijcie mi jak to jest, bo zupelnie nie mam czasu szukac, a do gminy nie moge sie dodzwonic... 1. czy do wykopania studni potrzebne jest zgloszenie/pozwolenie? 2. czy do budowy szamba potrzebne jest zgloszenie/pozwolenie (na moim pozwoleniu na budowe bylo napisane: "pozwolenie na budowe domu jednorodzinnego oraz szamba szczelnego o poj. 10m3" - lub jakos podobnie) 3. czy do postawienia plota (od strony kanalku melioracyjnego ) potrzebne jest pozwolenie/zgloszenie? (planowana wys.: 2m). O co w ogole musze jeszcze pytac/zglaszac/uzyskiwac pozwolenie w gminie na etapie wykonczeniowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 10.03.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Jak masz w pozwoleniu na budowę zawarte szambo to zapewne i zgłosiłeś do inspektoratu rozpoczęcie tego co masz na pozwoleniu: czyli "budowę domu jednorodz oraz szamba szczelnego o poj. 10m3". Nic więcej nie musisz robić. Studnia - zapewne mialeś na mapce dołączonej do wniosku swojego i zgłaszać budowy nie musisz, a jak jakimś cudem nie miałeś ( ) - to i tak nic nie musisz, musi być na powykonawczej zaznaczona i musi się trzymać przepisów. Z tego co się orientuję to do jakiejś wysokości płot można bez pozwolenia robić - ale sprawdź tą wysokość - nawet na tym forum był ten temat poruszany kilka razy - tam i znajdziesz odpowiedź. Ja jak dotąd od momentu uzyskania pozwolenia nie musiałem (poza sprawami gazowymi) widywać się z gminą i po przeprawach wcześniejszych z nimi mam nadzieję że tak zostanie no i przede wszystkim powodzenia życzę wszystkim budującym bo wiosna się zbliża i chyba co poniektórzy ruszą do przodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 10.03.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Goska57, a jaką miałaś odpowiedź w sprawie gazu? Bo my własnie się dowiedzieliśmy, że na nasze pole mają w tym roku podciągnąć ) Cześć Zuzza Na razie mam warunki przyłączenia do gazu (to z Kasprzaka). Sulejkowska jeszcze się nie odezwała. W warunkach przewidywany termin rozpoczęcia poboru jest wpisany 4 kwartał 2006, ale to wpisywałam ja, więc nie wiem, czy to znaczy, że tak mnie podłączą. Pocieszam się, że w mojej "ulicy" jest gazociąg. Sądsiednie działki już mają gaz, ale nie wiem, czy mnie mogą do niego podłączyć, czy może są jakieś ograniczenia. Zupełnie się na tym nie znam. Czekam cierpliwie, co odpiszą z Sulejkowskiej. Z innych ciekawostek, to dziś zgłosiłam rozpoczęcie budowy , ale z radości, że tak gładko poszło dopiero w domu zastanowiłam się, że nie dostałam żadnego potwierdzenia tego zgłoszenia. Nie wiem, czy to u nich normalne, czy zapomnieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.03.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Z innych ciekawostek, to dziś zgłosiłam rozpoczęcie budowy , ale z radości, że tak gładko poszło dopiero w domu zastanowiłam się, że nie dostałam żadnego potwierdzenia tego zgłoszenia. Nie wiem, czy to u nich normalne, czy zapomnieli. Ja zrobilem dokladnie to samo - jak poszukasz dobrze, to nawet znajdziesz fragment jak sie żalę z tego powodu... póki co nic się nie stało w związku z tym, więc i u Ciebie będzie dobrze! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 10.03.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Z innych ciekawostek, to dziś zgłosiłam rozpoczęcie budowy , ale z radości, że tak gładko poszło dopiero w domu zastanowiłam się, że nie dostałam żadnego potwierdzenia tego zgłoszenia. Nie wiem, czy to u nich normalne, czy zapomnieli. Ja zrobilem dokladnie to samo - jak poszukasz dobrze, to nawet znajdziesz fragment jak sie żalę z tego powodu... póki co nic się nie stało w związku z tym, więc i u Ciebie będzie dobrze! . To chyba odpuszczę sobie w poniedziałek wycieczkę po potwierdzenie, bo może to taka ich praktyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.03.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 To chyba odpuszczę sobie w poniedziałek wycieczkę po potwierdzenie, bo może to taka ich praktyka Oj, tylko zeby potem nie bylo na mnie . Jesli mozesz, to podjedz po potwierdzenie - ja tego nie zrobilem, ale nie jestem pewien, czy to jest godne nasladowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 10.03.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 My chyba też niczego takiego nie mamy. Oni raczej nie wydajš, co najwyżej można, jak w skarbowym kopię i na niš pieczęć niech chlapnš. ps ale nam się grupa przebudziła, aż milo poczytać. żeby tylko jeszcze tak pogoda... nie ma kto kontaktów NA GÓRZE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 10.03.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Załamać się można. Dziś przy okazji odbioru z gminy wypisu z ewidencji, okazało się że działka na którą mam wszystkie papierki i pozwolenia nie istnieje. Jak to mozliwe? Zwyczajnie, w Wawrze nic mnie nie dziwi - mieszkałem tam przez całe życie. Okazało się, że gmina przeprowadziła podział działki (w czerwcu) w celu zabrania wąskiego paska na poszerzenie ulicy, tylko ze nie ma tego ani na mapach geodezyjnych, ani w księdze wieczystej, jest za to w ewidencji. W ten sposób wszystkie wyrysy, wypisy, dokumenty, mapy i inne nieistotne pierdoły z aktem notarialnym (z lipca) na czele, dotyczą działki 7/3, a w ewidencji takiej działki nie ma, są za to działki 7/12 i 7/13. Ponieważ urzednicy w Wawrze (nie tylko tam zresztą) są za tępi żeby wydać mi papierek zaświadczajacy że działki 7/12 i 7/13 to dokładnie teren byłej działki 7/3 - nie potrafią znaleźć stosownych druczków jak myśle, wszędzie gdzie się da postanowiłem dawać stare wypisy z ewidencji i stare mapy. Trudno - koniec grzecznej telewizji. Inaczej się widocznie z nimi nie da. Połapią się?? Ogarnięcie burdelu jaki tam mają wykracza poza możliwości percepcji. Taką mam przynajmniej nadzieję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 10.03.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 A mnie włacicielka, od której kupowalimy działkę opowiadała, że jej chyba ze trzy działki zginęły Jakie machloje robili z przesuwaniem ulic, podwójnymi mapkami, brzmiało to jak opowieć pijanej paranoiczki, ale podawała dosyć wiarygodne dane....., a że ma parenacie ha w wawrze, więc chyba odpuciła sobie. Tam teraz w urzędzie niezły dym podobno, jedna z moich ulubionych osób jest, zdaje się, na wylocie, drugš zajęła się prokuratura - tak mi się z płatków niegu wywróżyło Może wreszcie i w tym skansenie się co ruszy???? Zdaje się , że coniektórzy z u z zasiedzeniami kombinowali podobno i po to te numery z podziałami, działkami itd... ale to spiskowa teoria dziejów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 11.03.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 żeby tylko jeszcze tak pogoda... nie ma kto kontaktów NA GÓRZE? Oj, te znajomości bardzo by się przydały. Miałam zaczynać 15.03, ale już widzę, że nic z tego Czy ktoś odwołał wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 11.03.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Może jak mi dziecko wróci z ferii (już jutro ma być), no i w końcu na Grzegorza... do morza A teraz do mlk przede wszystkim, ale może jeszcze komu się przyda: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=46584 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts