Lawy 12.03.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 To chyba odpuszczę sobie w poniedziałek wycieczkę po potwierdzenie, bo może to taka ich praktyka Wydają tylko jeśli chcesz, jak to w urzędach Powinno się mieć ksero zgłoszenia i na tym właśnie przybijają CI pieczątkę, że wpłynęło i datę. Ale to Ty musisz o to poprosić - ja tak często robię w urzędach - np przy oddawaniu PIT'a jak i tez zrobiłem przy zgloszeniu budowy zarówno domu jak i gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 13.03.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Hej ! W sobotę zrobiliśmy małą wycieczkę i zwiedziliśmy budowę Frippa (tak zza płotu). Ale zadroszczę! Piękny ten dąb! Wróciliśmy do cywilizacji Borowiecką - dało się jakoś przejechać. Fripp - rowerem to 3 minuty Naprawdę blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 13.03.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 No tak, dšb.... a chałup taki sobie.... Trudno, przejrzałem też Twój dzienniczek, też wyglšda fajnie, tylko nie wiem, jak z proporcjami po przeróbkach Ciekaw jestem strasznie, na papierze i tak inaczej wszystko wyglšda, zmienia się perspektywa, w rzeczywistoci nie widać przecież calego dachu, zwłaszcza z góry.. kšt nachylenia też się subiektywnie zmienia.... A wracajšc do dębu, piękny, owszem, pewnie będzie się fajnie pić piwo i koparš licie wybierać..... Dzięki, tymczasem. Do najbliższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 14.03.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Fripp, jak to: taki sobie chałup? ) Chałup jest super! To przecież oczywiste, więc już nawet nie pisałam Dom każdy może mieć, ale takie drzewo? Takiego drzewa to już sobie nie kupisz i nie zbudujesz... A jak ktoś ma działkę w szczerym polu tak jak ja to takie drzewo to marzenie... Ne martw się liśćmi - z dębu to jakoś nie spadają podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 14.03.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 To by jeden z powodów zakupu tej, a nie innej....No i jeszcze pytanie, Zuzza, kontaktowalaś się już ze swoimi majstrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 15.03.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Dziś miałam zaczynać a tu zima nie chce puścić. Wiosny ni słychu ni widu i już na starcie mam opóźnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 15.03.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Gośka, nie martw się jak już wystartujemy to potem będzie już z górki... Ja też już tylko czekam na roztopy i potem na lekki ciepły wiaterek, który to wszystko wysuszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 15.03.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 U nas się dzieje: przedwczoraj dostaliśmy numer policyjny! A dzisiaj zaczęli nam kopać przyłącze gazowe! Nareszcie coś drgnęło! Ale się cieszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 15.03.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 No to gratuluję, kiedy przeprowadzka - i jak Wasze domowe przedszkole? Jaki czas temu, w grudniu chyba przejechalimy sobie "przez Was", ale nikogo nie było, zabudowało się natomiast niesamowicie, pomyleć, że bylibymy prawie sšsiadami Nie narzekam, nasze sšsiedztwo też jest miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 15.03.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Spokojnie...wiosna przyjdzie. Rok temu było podobnie - ja zaczynałem równo 21 marca, a przecież wtedy jeszcze śnieg leżał naokoło - ja tylko tydzień wcześniej usunąłem go z miejsca gdzie miał stać dom. A jak zaczynali to pogoda była akurat jak dziś - słoneczko, ale mimo wszystko chłodno i śnieg naokoło hmmm....kto by pomyślał - równo rok od wbicia pierwszej łopaty zaraz minie... a miałem kilka opóźnień - w sumie gdyby nie one to już bym sie wprowadzał. Ale nie ma tego złego.... Tak więc nie łam się - teraz lekkie opóźnienie, ale spokojnie...będzie oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 15.03.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 U mnie w lesie, a właściwie na wyciętej niedawno pod dom polanie ("było wiele radości"), jest 20 cm śniegu. Pod śniegiem - jak pod pierzyną - jest niezmarźnięty, suchy piasek. Koparka ma zaraz zacząć walkę z humusem i pniakami, a tu w ONECIE ... "Na nadejście termicznej wiosny jeszcze poczekamy. Niskie temperatury nie stanowią większej anomalii, choć dotychczasowa średnia temperatura marca utrzymuje się poniżej normy - powiedziała prof. Halina Lorenc z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej."Niewykluczone, że obecna, niska temperatura utrzyma się do ok. 20 marca, chociaż może nastąpić lekkie ocieplenie. Nie znaczy to jednak, że nie będzie już nocnych spadków temperatury poniżej minus 4-5 st. C" - dodała klimatolog. Analiza ponad 40-letnich danych wykazuje, że po mroźnej zimie, wiosna może być normalna lub nawet ciepła. Bywało również i tak, że niskie temperatury utrzymywały się nawet do połowy kwietnia, np. po ekstremalnie mroźnej zimie 1928/29 - przypomniała prof. Lorenc. Jak poinformowała, obecna sytuacja pogodowa związana jest z zalegającym od Skandynawii aż po Wiedeń i Budapeszt silnym ośrodkiem wyżowym o ciśnieniu 1042 hPa. Ma się on utrzymać do końca tego tygodnia, aż zmieni się kierunek cyrkulacji atmosfery i zaczną do nas napływać cieplejsze masy powietrza znad Atlantyku. "Sytuacji tej będzie zapewne towarzyszył przemieszczający się przez obszar Polski ośrodek niżowy z frontami atmosferycznymi i prawdopodobnie opadami" - powiedziała prof. Lorenc. "Na razie nie jest tak źle, aby mówić o jakiejś wielkiej wiosennej anomalii. Jednak na termiczną wiosnę jeszcze poczekajmy" - stwierdziła prof. Lorenc. Według kryteriów przyjmowanych przez klimatologów wiosna termiczna ustala się wówczas, gdy przez co najmniej trzy dni średnia dobowa temperatura powietrza utrzymuje się pomiędzy 5 a 10 stopni C. Z wieloletnich badań wynika, że w rejonie Niziny Śląskiej termiczna wiosna pojawia się około 25 marca, w rejonie Warszawy można jej oczekiwać ok. 30 marca, a w rejonie Suwałk - ok. 5 kwietnia." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 15.03.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Zuzza, Lawy, dzięki za słowa otuchy. Ale trochę się podłamałam, bo zadzwoniłam tak kontrolnie do geodety, a ona mi mówi, że żeby wytyczyć dom, moze potrzebować 1,5 mies., bo musi sporządzić jakiś protokół aktualizacyjny, zebrać podpisy sąsiadów i nie wiem, co jeszcze. Chce aktu notarialnego i boję się, ze po prostu chodzi jej o kasę Wrzuciłam pytanie na wymianę doświadczeń i zaczęłam szukać innego geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 15.03.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 No to gratuluję, kiedy przeprowadzka - i jak Wasze domowe przedszkole? Jaki czas temu, w grudniu chyba przejechalimy sobie "przez Was", ale nkikogo nie było, zabudowało się natomiast niesamowicie, pomyleć, że bylibymy prawie sšsiadami Nie narzeka, nasze sšsiedztwo też jest miłe Za gratulacje dziękujemy! Przeprowadzka latem, bo córka musi jesienią pójść do nowego przedszkola. Przy okazji: czy wiecie coś o przedszkolu Leśny Zakątek? Przypadło nam do gustu, ale może wiecie jaką opinią cieszy się wśród ludzi? A zabudowało się rzeczywiście pięknie. W ubiegłym roku był wysyp, zobaczymy kto przybędzie w tym roku. Sami jesteśmy ciekawi sąsiadów. Niestety, to nikt z forumowiczów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 15.03.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Lucky Mike - dlatego jak tylko się temp trochę podniosła to odgarnąłem śnieg, bo pod spodem ziemia nie była zmarznięta. Tydzień później weszła ekipa i się zaczeło..oj.....muszę Wam powiedzieć że to fajne uczucie. A wiosna już nadchodzi.... Agnieszek - o przedszkolach to:http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=6759000&v=2&s=0http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=19571869&v=2&s=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 15.03.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Lucky Mike - dlatego jak tylko się temp trochę podniosła to odgarnąłem śnieg, bo pod spodem ziemia nie była zmarznięta. To może i ja powinnam trochę poszuflować w ramach wiosennego rozruchu kości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 16.03.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 A może ktoś może polecić jakieś dobre szkoły podstawowe w naszej dzielnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 16.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Agnieszek - o przedszkolach to: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=6759000&v=2&s=0 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=19571869&v=2&s=0 Lawy! Dzięki! Więc chyba jednak dobrze wybraliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.03.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 A jak ktoś ma działkę w szczerym polu tak jak ja to takie drzewo to marzenie... Ne martw się liśćmi - z dębu to jakoś nie spadają podobno... Oj spadają spadają A jak pięknie chrzęszczą w betoniarce żołędzie Nareszcie komuś poza mną fripp jakieś zabezpieczenia przeciwlistne na rynny przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.03.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 A może ktoś może polecić jakieś dobre szkoły podstawowe w naszej dzielnicy Hy Lucky, posyłamy Antka do publicznej na Kajki. Raczej przeciętna. Tobie chyba chodzi raczej o prywatne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 16.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Muszę się pochwalic, że wczoraj odebraliśmy POZWOLENIE !!! Bardzo się z tego cieszę ! Niebawem zaczynamy Lucky, ja robiłam ostatnio rozeznanie w sprawie szkół (ale mnie to wstyd przyznać interesowały gimnazja) i bardzo dobre wyniki ma szkoła na Bajkowej. To jest podstawówka i gimnazjum w jednym. Byłam tam oglądałam - ładne miejsce ładna szkoła. W Wawrze ma najlepsze wyniki. Stronka: http://www.bajkowa.edu.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts