Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

Bess, w przyszłym tygodniu pogadamy. Jesteśmy z Edytką umówieni u Ciebie na spotkanie i podpisanie umowy. Owszem, mi też zaśpiewała parę groszy :cry: :cry: :-? :roll: c.a 12/m za robociznę. Drogo....

Być może kogoś do ocieplenia miałbym.... łobaczym. Tak, swoją drogą, to głupio bez Was :wink: tak przejeżdżamy raz i drugi, a u Was nikogo. Pusto, trochę się już martwić o Was zaczęliśmy, bo tu też znaku życia. Z dziećmi wszystko ok?Czy instalacje robił u Was Marek O? Też z nim rozmawiamy, BTW MLK DZIĘKI WIELKIE za kontakt...

Co do kamienia , to trafiłem przypadkiem na jedno z tańszych - podobno miejsc, gdzieś w okolicach wesołej/zakrętu. Jak znajdę w domu, to dam znać.

Trolosa,

Łeb urwać dziadom.... sam teraz trochę w strachu jestem, bo drogie prace przede mną :-? :-?

Pozdrawiam.

też przede mną dopiero drogie prace - macie ubezpieczone budowy przed kradzieżą? gdzie, jak, za ile? oczywiście zakładam, że wkrótce odpalę instalację alarmową

FRIPP - jaki termin wykonania tynków dała Ci p. Edyta?? od kiedy mieliby przyjść do Ciebie?

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Bess, w przyszłym tygodniu pogadamy. Jesteśmy z Edytką umówieni u Ciebie na spotkanie i podpisanie umowy. Owszem, mi też zaśpiewała parę groszy :cry: :cry: :-? :roll: c.a 12/m za robociznę. Drogo....

Być może kogoś do ocieplenia miałbym.... łobaczym. Tak, swoją drogą, to głupio bez Was :wink: tak przejeżdżamy raz i drugi, a u Was nikogo. Pusto, trochę się już martwić o Was zaczęliśmy, bo tu też znaku życia. Z dziećmi wszystko ok?Czy instalacje robił u Was Marek O? Też z nim rozmawiamy, BTW MLK DZIĘKI WIELKIE za kontakt...

Co do kamienia , to trafiłem przypadkiem na jedno z tańszych - podobno miejsc, gdzieś w okolicach wesołej/zakrętu. Jak znajdę w domu, to dam znać.

Trolosa,

Łeb urwać dziadom.... sam teraz trochę w strachu jestem, bo drogie prace przede mną :-? :-?

Pozdrawiam.

Na budowie to my bywamy, ale najwidoczniej się mijamy. :D U nas nikogo, bo już dawno wszystko zrobione, za to od poniedziałku codziennie coś się będzie działo. Instalację hydrauliczną robił pan Stanisław K, super z nim współpraca się układa, jak ze Zbychem, zresztą. Z dziećmi ok. :D

Ale to sztybko leci, jestem pod dużym wrażeniem.

Ledwie zaczeli kopać, a już mam zaizolowany fundament i zaraz będą mi ściany murować!

Ja też się dziwię i cieszę :D Wczoraj weszli na pustą działkę. Rano tyczenie, a wieczorem już miałam wykop jak pod Pałac Kultury. :o Jutro chcą wylewać ławy.

O tak!! Początki są fajne, człowiek cieszy się ze studni, z ogrodzenia, z baraku, z wykopów.... Później to dopiero jazda!

fripp - jeszcze pewnie mojego postu nie przeczytałeś a już się widzieliśmy. Dzisiaj na budowie byliśmy i przed i po południu.

Lawy - dzięki za wiadomość na priva i dzięki za tego hydraulika, którego poleciłeś mi. Dzisiaj inni fachowcy powiedzieli, że bardzo porządnie mamy zrobioną hydraulikę. No i robotę murarzy wszyscy kolejni chwalą. Co bardzo, bardzo mnie cieszy.

Jestem ciekaw czy macie jakiś bieżący kontakt z p.Edytą, ja już od dłuższego czasu nie jestem wstanie się z nią skontaktować. Mam nadzieję, że żyje :)

Macie jakieś rozeznanie z ubezpieczniami od kradzieży domów nie odebranych ? nczego się nie dowiedziałem i w końcu mnie okradli

Jestem na etapie wyboru agencji ochrony, rozważam między skorpionem a solidem, wybór dość przypadkowy, koszty instalacji kształtują się podobnie.

Jutro wyśle kontakty do stolarzy, zostały w samochodzie, sprecyzujcie potrzeby bo lista rozrosła się niebotycznie, włącznie z tartakami w polsce :)

Mogę polecić ekipę góralsko-murarską (deklarują, że "robią wszystko")

Jak na razie murują badzo szybko i równo, są atrakcyjni cenowo (szczególnie, że u mnie są podwykonawcami ... )

Podobno mają wiele wybudowanych domków w okolicy W-wy do pokazania.

Kontakt - 609 735 596 Pan Stanisław

Pozdrawiam,

Jeszcze jedno pytanko: ile się średnio płaci za ocieplenie poddasza wełną? Może ktoś może polecić dobrą ekipę, najlepiej nie najdroższą?

A dlaczego nie chcesz Edytki? Jak już ich dorwiesz, to zamów też u nich ocieplenie poddasza. Przecież to też robią! Przynajmniej u nas robili i jesteśmy zadowoleni: zacieków nie ma, odpadków mało, wykończenie bardzo dobre. Cen nie bardzo pamiętam, bo oni u nas robili naprawdę dużo rzeczy i nigdy nie płaciliśmy ustalanych stawek, bo zawsze coś udało nam się "skubnąć" w ramach długotrwałej współpracy :D. Pamiętam tylko, że zawsze ta ekipa była najtańsza z tych, które obdzwanialiśmy (a namiary dostawaliśmy z różnych źródeł).

Jeszcze jedno pytanko: ile się średnio płaci za ocieplenie poddasza wełną? Może ktoś może polecić dobrą ekipę, najlepiej nie najdroższą?

A dlaczego nie chcesz Edytki? Jak już ich dorwiesz, to zamów też u nich ocieplenie poddasza. Przecież to też robią! Przynajmniej u nas robili i jesteśmy zadowoleni: zacieków nie ma, odpadków mało, wykończenie bardzo dobre. Cen nie bardzo pamiętam, bo oni u nas robili naprawdę dużo rzeczy i nigdy nie płaciliśmy ustalanych stawek, bo zawsze coś udało nam się "skubnąć" w ramach długotrwałej współpracy :D. Pamiętam tylko, że zawsze ta ekipa była najtańsza z tych, które obdzwanialiśmy (a namiary dostawaliśmy z różnych źródeł).

Pani Edytka to ma teraz dużo zleceń i gdybym miała czekać na ocieplenie poddasza przez nią, to musiałabym czekać chyba do września.

Bess, gratuluję prądu!!! A Mlk bramę zamontował i się nie pochwalił :wink: :D

natomiast często padają pytania o programy komputerowe do projektowania, a ja przypadkiem wpadłem na takowy. Być może warty zainteresowania, a cena raczej przystępna.

http://www.promise.com.pl/sklep/asp/is.pin.asp?pid=38200

Bess, Mlk, Olsen deklaruje chęć wspolpracy w związku z piaskiem. Może tak by go przycisnąć ? :wink:

Pozdrawiam