Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

ja kupiłem działkę w agencji Klucz

a wogóle to dziś jest ROCZNICA: równo rok jak zacząłem budowę!! :)

spotkanie -

niestety sobotę wieczór mam zajęte, ale wypiję Wasze zdrowie ;)

drzwi garażowe -

dzwoniłem do firmy Domet (http://www.domet.home.pl ul. Tysiąclecia 6B Ciechanów tel. (0..23) 673 70 52) - drzwi dla mnie (480x225 złoty dąb) z montażem wyszły za 4460zł brutto (7% vat), czyli 750 taniej niż u Wiśniowskiego

Domet ma promocję do końca kwietnia: kolory złoty dąb i orzech (normalnie orzech jest jeszcze droższy od dębu) są tylko 100zł droższe niż biały lub brązowy (normalnie różnica jest ok. 900zł)

przy wspólnym zamówieniu kilku osób pani wspomniała o 5% rabatu

oni przyjeżdżają na obmiar, wtedy też podpisuje się umowę i płaci 20% zaliczki - aby załapać się na tą promocję, to trzeba wpłacić i podpisać umowę do 30 kwietnia

panele kupują włoskie, drzwi garażowe od nich ma mój znajomy i nie ma problemów

jak ktoś chce napęd, to do moich dużych drzwi trzeba duży napęd Nice za 1500zł netto

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kfiatku, znajoma ma do sprzedania działke w Miedzeszynie przy ulicy Szafirowej( poczatkowe numery chyba bliżej Tawułkowej, działka duza słoneczna tylko ok. 3500mkw ). Ceny nie znam , .Na priw moge dac namiar do włascicielki

Martto - dzieki! jak najbardziej na tym etapie jestem za, ale nie chce robic zamieszania poki nie pogadam z zona ;-) odezwe sie niebawem - na pewno trzeba zobaczyc taka dzialke.

jeśli działka i cena OK, to może miałbym wspólników do tej działki - chyba że chcesz budować się na 3500 a nie na 1750 :)

Kfiatek,

Jeszcze jeden link - kupując działkę pod dom warto brać pod uwagę, co się będzie działo w jej sąsiedztwie w przyszłości - np. czy nie będzie sąsiadować z nią Południową Obwodnicą Warszawy

http://www.siskom.waw.pl/

Pozdrawiam,

nasze okolice: http://www.siskom.waw.pl/tog.htm - trasa olszynki grochowskiej

mlk,

czy 4460 zł, to za samą bramę? Czy też z automatyką??

pozdro m

jest tak jak napisałem, czyli 4460zł to cena brutto za drzwi garażowe jak dla mnie (każdy może mieć inny otwór w garażu lub nie chcieć złotego dębu) oraz za ich montaż - całość jako usługa na 7% vatu (jeśli garaż jest wolnostojący, nie połączony z domem to chyba tak się nie da)

napęd kosztuje 1500zł netto

mlk,

Dlatego pytam się o cenę, bo już myślalam że za swoją bramę słono przepłaciłam. :-? Kupiłam Wiśniowskiego 500/220 za 5400 z montażem i automatyką a facet na Bartyckiej za taką samą chciał 7400 :o Ceny są tak różne, że zaczynam głupieć. Obecnie jestem wciąż na etapie zakupu okien i już siwieję, bo ceny wahają się bagatela od 45 do 26 tysięcy. A najdziwniejsze jest to że najlepsze ceny dały firmy z najlepszymi profilami PCV czyli Schuco ct70 :o

Pozdro m

Witam wszystkich uzytkowników grupy WAWER

Jestem tutaj zupełnie nowy i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego "grona ", jako że pewnie zostaniemy wkrótce sąsiadami .

Po ciężkim boju w urzedzie gminy uzyskałem po 13 !!!!! miesiącach warunki zabudowy ! (chyba absolutny rekord !!!!) , złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę, no i myślę że w połowie maja ruszę .....

Pozdrawiam wszystkich.

mlk,

Dlatego pytam się o cenę, bo już myślalam że za swoją bramę słono przepłaciłam. :-? Kupiłam Wiśniowskiego 500/220 za 5400 z montażem i automatyką a facet na Bartyckiej za taką samą chciał 7400 :o Ceny są tak różne, że zaczynam głupieć. Obecnie jestem wciąż na etapie zakupu okien i już siwieję, bo ceny wahają się bagatela od 45 do 26 tysięcy. A najdziwniejsze jest to że najlepsze ceny dały firmy z najlepszymi profilami PCV czyli Schuco ct70 :o

Pozdro m

5400 z automatyką (czyli napędem)??? to tanio - zdradź gdzie i kiedy (na jesieni była duża promocja u Wiśniowskiego)

niesamowicie drogo za te Twoje okna :o - masz ich 50szt. czy pozłacane? ;)

mlk,

tak, tak z napędem a kupowałam je od chlopaków, ktorzy zajmują sią drzwiami, oknami, alarmem, bramami itd.

Jest to firma "Galmar" z Narola

tel. 0691820024 lub 605 172 169

bramę kupiłam w lutym 2006 z napędem Faaka (można też nice'a - cena ta sama) acha brama jest w kolorze białym.

Okien mam chyba 27 (bez połaciowych) i chcę zwykle białe PCV ze szprosami a ci mi takie ceny walą :evil: Pierwsze słyszę żeby taka różnica w cenie była na ten sam towar :o 2-3 tysiące, ale nie prawie dwadzieścia :o

pozdro m

,

Hej !

Po sobotnim rekonesansie po hurtowniach budowlanych udało mi się zebrać trochę cen - może ktoś z Was również robi rozeznanie i podzieli się tańszymi namiarami? Wszystkie ceny brutto lub bez faktury:

gazobeton 24x24 5,40 szt

gazobeton 24x12 2,75 szt

bloczki fundamentowe 2,20 szt

cegła pełna 0,55 szt

Ogólnie zbieram ceny na wszystko związane z fundamentami i stanem surowym...

Pozdrawiam,

Zuzza

Zuzza, u mnie po 4.60 :D :wink:

a tak w ogóle, to allegro trzeba kontrolować. Tam kupiłem częć swoich. Co do urody bloczków, to trzeba pamiętać, żeby wymiary trzymały, bo w tedy można murarzy do pionu postawić, jak im się nie chce za bardzo, bo słoneczko przygrzewa. Wtedy tłumaczenie z mojego podpisu łatwo zweryfikować zwykłš linijkš (co też czyniłem)

Pozdrawiam.

Jako ciekawostki:

http://mapa.warszawa.um.gov.pl/ - fajna mapa ze zdjęć lotnicznych (trzeba pobrać plugin do przeglądarki): odnalazłem nawet swój dom, musiał być wtedy na etapie fundamentów :)

http://www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/ - Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego m. st. Warszawy

Czy możecie mi polecić jakąś osobę / firmę specjalizującą się w kominkach (i ewentualnie DGP i GWC)?

Też wciąż szukam...

A tak na marginesie: gdzie w Wawrze można kupić bramę garażową uchylną? Jest gdzieś w okolicy jakieś przedstawicielstwo Hormanna i Wisniowskiego?

Kolejna sprawa: szambo - z dawnych postów mogę znaleźć parę namiarów, ale jestem ciekaw jak po upływie czasu oceniacie swoje szamba?

Zielonka w Zakręcie:

BK 24x24 5,40/szt

BK 24x12 2,75/szt

cegła zwykła (Załoga) 0,67/szt

bloczki betonowe 2,56/szt

Cegła połówkowa K3 1,71/szt

ceny brutto.

Szukam cegły połówkowej (K3) w niewielkich ilościach. Może Wam zostało z budowy?