mlk 06.04.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 ja kupiłem działkę w agencji Klucz a wogóle to dziś jest ROCZNICA: równo rok jak zacząłem budowę!! spotkanie - niestety sobotę wieczór mam zajęte, ale wypiję Wasze zdrowie drzwi garażowe - dzwoniłem do firmy Domet (http://www.domet.home.pl ul. Tysiąclecia 6B Ciechanów tel. (0..23) 673 70 52) - drzwi dla mnie (480x225 złoty dąb) z montażem wyszły za 4460zł brutto (7% vat), czyli 750 taniej niż u Wiśniowskiego Domet ma promocję do końca kwietnia: kolory złoty dąb i orzech (normalnie orzech jest jeszcze droższy od dębu) są tylko 100zł droższe niż biały lub brązowy (normalnie różnica jest ok. 900zł) przy wspólnym zamówieniu kilku osób pani wspomniała o 5% rabatu oni przyjeżdżają na obmiar, wtedy też podpisuje się umowę i płaci 20% zaliczki - aby załapać się na tą promocję, to trzeba wpłacić i podpisać umowę do 30 kwietnia panele kupują włoskie, drzwi garażowe od nich ma mój znajomy i nie ma problemów jak ktoś chce napęd, to do moich dużych drzwi trzeba duży napęd Nice za 1500zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.04.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Kfiatku, znajoma ma do sprzedania działke w Miedzeszynie przy ulicy Szafirowej( poczatkowe numery chyba bliżej Tawułkowej, działka duza słoneczna tylko ok. 3500mkw ). Ceny nie znam , .Na priw moge dac namiar do włascicielki Martto - dzieki! jak najbardziej na tym etapie jestem za, ale nie chce robic zamieszania poki nie pogadam z zona odezwe sie niebawem - na pewno trzeba zobaczyc taka dzialke. jeśli działka i cena OK, to może miałbym wspólników do tej działki - chyba że chcesz budować się na 3500 a nie na 1750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 06.04.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Kfiatek, Jeszcze jeden link - kupując działkę pod dom warto brać pod uwagę, co się będzie działo w jej sąsiedztwie w przyszłości - np. czy nie będzie sąsiadować z nią Południową Obwodnicą Warszawy http://www.siskom.waw.pl/ Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.04.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Kfiatek, Jeszcze jeden link - kupując działkę pod dom warto brać pod uwagę, co się będzie działo w jej sąsiedztwie w przyszłości - np. czy nie będzie sąsiadować z nią Południową Obwodnicą Warszawy http://www.siskom.waw.pl/ Pozdrawiam, nasze okolice: http://www.siskom.waw.pl/tog.htm - trasa olszynki grochowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 06.04.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 mlk, czy 4460 zł, to za samą bramę? Czy też z automatyką?? pozdro m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.04.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 mlk, czy 4460 zł, to za samą bramę? Czy też z automatyką?? pozdro m jest tak jak napisałem, czyli 4460zł to cena brutto za drzwi garażowe jak dla mnie (każdy może mieć inny otwór w garażu lub nie chcieć złotego dębu) oraz za ich montaż - całość jako usługa na 7% vatu (jeśli garaż jest wolnostojący, nie połączony z domem to chyba tak się nie da) napęd kosztuje 1500zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 06.04.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 mlk, Dlatego pytam się o cenę, bo już myślalam że za swoją bramę słono przepłaciłam. Kupiłam Wiśniowskiego 500/220 za 5400 z montażem i automatyką a facet na Bartyckiej za taką samą chciał 7400 Ceny są tak różne, że zaczynam głupieć. Obecnie jestem wciąż na etapie zakupu okien i już siwieję, bo ceny wahają się bagatela od 45 do 26 tysięcy. A najdziwniejsze jest to że najlepsze ceny dały firmy z najlepszymi profilami PCV czyli Schuco ct70 Pozdro m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Truths 06.04.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam wszystkich uzytkowników grupy WAWER Jestem tutaj zupełnie nowy i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego "grona ", jako że pewnie zostaniemy wkrótce sąsiadami . Po ciężkim boju w urzedzie gminy uzyskałem po 13 !!!!! miesiącach warunki zabudowy ! (chyba absolutny rekord !!!!) , złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę, no i myślę że w połowie maja ruszę ..... Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 06.04.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 (...) Po ciężkim boju w urzedzie gminy uzyskałem po 13 !!!!! miesiącach warunki zabudowy ! (chyba absolutny rekord !!!!) , (...) Po pierwsze witaj po drugie - nie w tej gminie nie jest to rekord - niestety po trzecie - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.04.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 mlk, Dlatego pytam się o cenę, bo już myślalam że za swoją bramę słono przepłaciłam. Kupiłam Wiśniowskiego 500/220 za 5400 z montażem i automatyką a facet na Bartyckiej za taką samą chciał 7400 Ceny są tak różne, że zaczynam głupieć. Obecnie jestem wciąż na etapie zakupu okien i już siwieję, bo ceny wahają się bagatela od 45 do 26 tysięcy. A najdziwniejsze jest to że najlepsze ceny dały firmy z najlepszymi profilami PCV czyli Schuco ct70 Pozdro m 5400 z automatyką (czyli napędem)??? to tanio - zdradź gdzie i kiedy (na jesieni była duża promocja u Wiśniowskiego) niesamowicie drogo za te Twoje okna - masz ich 50szt. czy pozłacane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 06.04.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ja też rozglšdam się za bramš. Czekam włanie na wycenę 5x2.15 jak będzie sensowna, to dam znać. Na razie z tynkami cyrk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 07.04.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 mlk, tak, tak z napędem a kupowałam je od chlopaków, ktorzy zajmują sią drzwiami, oknami, alarmem, bramami itd. Jest to firma "Galmar" z Narola tel. 0691820024 lub 605 172 169 bramę kupiłam w lutym 2006 z napędem Faaka (można też nice'a - cena ta sama) acha brama jest w kolorze białym. Okien mam chyba 27 (bez połaciowych) i chcę zwykle białe PCV ze szprosami a ci mi takie ceny walą Pierwsze słyszę żeby taka różnica w cenie była na ten sam towar 2-3 tysiące, ale nie prawie dwadzieścia pozdro m , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 10.04.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Hej ! Po sobotnim rekonesansie po hurtowniach budowlanych udało mi się zebrać trochę cen - może ktoś z Was również robi rozeznanie i podzieli się tańszymi namiarami? Wszystkie ceny brutto lub bez faktury: gazobeton 24x24 5,40 sztgazobeton 24x12 2,75 sztbloczki fundamentowe 2,20 sztcegła pełna 0,55 szt Ogólnie zbieram ceny na wszystko związane z fundamentami i stanem surowym... Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 10.04.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 U220 1,59 z VAT Replin. Cena z marca. Te bloczki betonowe to te ładniejsze ( równe jak kostka brukowa ), czy te brzydsze ( jeśli w ogóle można rozpatrywać urodę bloczków betonowych )? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 10.04.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Zuzza, u mnie po 4.60 a tak w ogóle, to allegro trzeba kontrolować. Tam kupiłem częć swoich. Co do urody bloczków, to trzeba pamiętać, żeby wymiary trzymały, bo w tedy można murarzy do pionu postawić, jak im się nie chce za bardzo, bo słoneczko przygrzewa. Wtedy tłumaczenie z mojego podpisu łatwo zweryfikować zwykłš linijkš (co też czyniłem) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.04.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Jako ciekawostki: http://mapa.warszawa.um.gov.pl/ - fajna mapa ze zdjęć lotnicznych (trzeba pobrać plugin do przeglądarki): odnalazłem nawet swój dom, musiał być wtedy na etapie fundamentów http://www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/ - Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego m. st. Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 12.04.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Witam, Czy wiecie, gdzie można kupić przepustnicę zamykającą rurę doprowadzającą powietrze do kominka (np. taką z cięgłem)? Czy możecie mi polecić jakąś osobę / firmę specjalizującą się w kominkach (i ewentualnie DGP i GWC)? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.04.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Czy możecie mi polecić jakąś osobę / firmę specjalizującą się w kominkach (i ewentualnie DGP i GWC)? Też wciąż szukam... A tak na marginesie: gdzie w Wawrze można kupić bramę garażową uchylną? Jest gdzieś w okolicy jakieś przedstawicielstwo Hormanna i Wisniowskiego? Kolejna sprawa: szambo - z dawnych postów mogę znaleźć parę namiarów, ale jestem ciekaw jak po upływie czasu oceniacie swoje szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.04.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Zielonka w Zakręcie:BK 24x24 5,40/szt BK 24x12 2,75/szt cegła zwykła (Załoga) 0,67/szt bloczki betonowe 2,56/szt Cegła połówkowa K3 1,71/szt ceny brutto. Szukam cegły połówkowej (K3) w niewielkich ilościach. Może Wam zostało z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.04.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Mi zostalo troche cegly K3 (w zasadzie to ze dwie palety o ile dobrze pamietam ). Tylko ostrzegam, ze przechowywana na zewnątrz bez specjalnej ochrony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts