Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

"Połówkowa" mówią moi majstrzy i goście z hurtowni. Może być i "stosowana do stawiania ścian działowych". Grunt żeby miała 12 cm szerokości.

Moja cegła pełna, która zimowała na dworze lekko się rozsypuje. Wolałbym najpierw zobaczyć...

Czy możecie mi polecić jakąś osobę / firmę specjalizującą się w kominkach (i ewentualnie DGP i GWC)?

Też wciąż szukam...

A tak na marginesie: gdzie w Wawrze można kupić bramę garażową uchylną? Jest gdzieś w okolicy jakieś przedstawicielstwo Hormanna i Wisniowskiego?

lista:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1115728#1115728

z mojego rozeznania wynika że tu jest najtańsze

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1143656#1143656

jeśli kupilibyśmy razem w Domet'ie to byłby dodatkowy rabat 5% - promocja na interesujący mnie kolor (złoty dąb, promo dotyczy także orecha) trwa to końca kwietnia, więc czasu na decyzję jest coraz

Kolejna sprawa: szambo - z dawnych postów mogę znaleźć parę namiarów, ale jestem ciekaw jak po upływie czasu oceniacie swoje szamba?

siedzi w ziemi i chyba ma się dobrze, jak topniały śniegi, to nie napełniło się wodą, więc chyba jest w miarę szczelne

A u mnie prąd oficjalnie popłynął wczoraj.

Wprawdzie budowlany, ale jak tylko będzie już wszystko gotowe (odbiór budynku) to wystarczy tylko bezpieczniki założyć i kabelek przełożyć. No i panowie pozprzątali po sobie tak, jakby odkurzacz ze sobą mieli.... (swoją drogą zarobili na takowy sprzęcik u mnie :-? )

U mnie chwilowo nic się nie dzieje, nową ekipę do tynków wewnętrznych mam, ale pojechali sobie do domu na Święta. Jutro będą robić mi przyłącze gazowe.

A skoro o Świętach mowa, zapraszam tu http://www.100lat.info/kaczki/

:D :D :D

jakie są Twoje pierwsze wrażenia co do tynkarzy? u mnie sporo reklamowali się - mam nadzieję że nie będą wzorem rządu dbać TYLKO o PR :)

Przyłącze gazowe - rozumiem, że od gazociągu w ulicy do domu?

jak teraz załatwia się to: pozwolenie na budowę wewnętrznej instalacji trzeba, czy tylko zgłosić budowę tego w urzędzie?

U mnie chwilowo nic się nie dzieje, nową ekipę do tynków wewnętrznych mam, ale pojechali sobie do domu na Święta. Jutro będą robić mi przyłącze gazowe.

A skoro o Świętach mowa, zapraszam tu http://www.100lat.info/kaczki/

:D :D :D

jakie są Twoje pierwsze wrażenia co do tynkarzy? u mnie sporo reklamowali się - mam nadzieję że nie będą wzorem rządu dbać TYLKO o PR :)

Przyłącze gazowe - rozumiem, że od gazociągu w ulicy do domu?

jak teraz załatwia się to: pozwolenie na budowę wewnętrznej instalacji trzeba, czy tylko zgłosić budowę tego w urzędzie?

Z tynkarzami miałam mało jeszcze do czynienia, mąż z nimi więcej się widział, chyba też mu się mocno reklamowali. Ale wrażenie robią dobre. Zastanawia mnie tylko, czy oni faktycznie we wszystkim są dobrzy, podobno robią wszystko, a jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego... Nie wiem, co jeszcze o nich myśleć. Ale tynki wewnętrzne to specjalność jednego z nich. Oby!

Jeśli chodzi o przyłącze, to podłączają mnie do skrzynki gazowej, która od kilku dni stoi w lini ogrodzenia.

Formalności:

- podpisuje się umowę przyłączeniową z gazownią na Sulejkowskiej,

- zgłasza się na Bagatela rozpoczęcie budowy instalacji wewnętrznej gazu, w tym składa się papierzyska (uprawnienia gazownika),

- buduje się instalację wewnętrzną,

- zgłasza się gazowni, działowi realizacji, że ma się zrobioną instalację,

- ktoś, kto w gazowni wygrał przetarg robi podłączenie.

A co dalej? Cdn, jak przerobię temat do końca :D

. Zastanawia mnie tylko, czy oni faktycznie we wszystkim są dobrzy, podobno robią wszystko, a jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego...

taka branża że tutaj wszyscy są od wszystkiego. Co robią w zimie Ci co stawiają ściany? ano - robia w środku, ocieplenia gipsy itd itp. taki rysio osławiony też nie próżnuje.

Duża część rzeczy jest dość prosta (typu właśnie ocieplenie poddasza) także nie dziwne że wszyscy to umieją i wszyscy to robią. Poza tynkarzami gipsowymi z agregatu nie spotkałem żadnego fachowca z jedną specjalizacją (nie mówię tu o elektrykach/hydraulikach bo to inna para kaloszy). Także raczej należy patrzeć jak robią a nie czy robią tylko to czy coś jeszcze

8)

dzięki Bess

co z zakupem drzwi garażowych??

Podzwoniłem w kilka miejsc i wyszło mi że moje drzwi garażowe są najtańsze w firmie Domet z Ciechanowa (pisałem o tym jakiś czas temu) - różnicy jest ok. 500zł - promocja do końca kwietnia

ja decyduję się kupić od nich, planuję umówić się na obmiar w jakiś piątek wieczorem lub sobotę (oczywiście nie w tym tygodniu), trzeba wtedy podpisać umowę i wpłacić 20%

ktoś się pisze? jak zbierze się więcej osób to mamy szansę wynegocjować dodatkowe 5% rabatu

dzięki Bess

Podzwoniłem w kilka miejsc i wyszło mi że moje drzwi garażowe są najtańsze w firmie Domet z Ciechanowa (pisałem o tym jakiś czas temu) - różnicy jest ok. 500zł - promocja do końca kwietnia

ja decyduję się kupić od nich, planuję umówić się na obmiar w jakiś piątek wieczorem lub sobotę (oczywiście nie w tym tygodniu), trzeba wtedy podpisać umowę i wpłacić 20%

ktoś się pisze? jak zbierze się więcej osób to mamy szansę wynegocjować dodatkowe 5% rabatu

Wyślij ich adres, stronę www, telefon, przemyślę sprawę.

dzięki Bess

Wyślij ich adres, stronę www, telefon, przemyślę sprawę.

namiary w moim poście kilka pieter wyżej:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1143660&sid=edd1926996bb769d5d0e451aff151a5b#1143660

dzięki Bess

do góry!

kto jeszcze zainteresowany?

Witam,

Dziś żona zadzwoniła do STOENu z pytaniem, jak tam nasze przyłącze. Miły pan jej odpowiedział, że ogłosili przetarg na wykonanie projektu i przyłącza, ale póki co żadna firma się nie zgłosiła... Znacie jakieś sposoby, żeby popchnąć sprawę do przodu? Bo powstaje ryzyko, że do października się nie wyrobią (potem robią przerwę do.... kwietnia 2007 :o). Pomyślałem, że gdybym znalazł firmę, która by wystartowała w przetargu (tego się nie przeskoczy), wygrała go (a więc musi być tania), to może by sprawa szła dużo szybciej niż gdyby to robiła firma anonimowa. Mam nawet pomysł, żeby ta firma zaniżyła nieco koszt wykonania przyłącza (tak, żeby wygrać przetarg), a różnicę bym dopłacił ja (pod warunkiem, że prąd popłynie w tym roku). Co wy na to?