forum_user 12.04.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Połówkowej? Można ją obejrzeć? Jak do Ciebie trafić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.04.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Nie bardzo wiem co masz na myśli pisząc połówkowa. Mam cegłę K3 - nie pamietam jej wymiarów, ale jest to cegła stosowana do stawiania ścian działowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.04.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 "Połówkowa" mówią moi majstrzy i goście z hurtowni. Może być i "stosowana do stawiania ścian działowych". Grunt żeby miała 12 cm szerokości.Moja cegła pełna, która zimowała na dworze lekko się rozsypuje. Wolałbym najpierw zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.04.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Czy możecie mi polecić jakąś osobę / firmę specjalizującą się w kominkach (i ewentualnie DGP i GWC)? Też wciąż szukam... A tak na marginesie: gdzie w Wawrze można kupić bramę garażową uchylną? Jest gdzieś w okolicy jakieś przedstawicielstwo Hormanna i Wisniowskiego? lista: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1115728#1115728 z mojego rozeznania wynika że tu jest najtańsze http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1143656#1143656 jeśli kupilibyśmy razem w Domet'ie to byłby dodatkowy rabat 5% - promocja na interesujący mnie kolor (złoty dąb, promo dotyczy także orecha) trwa to końca kwietnia, więc czasu na decyzję jest coraz Kolejna sprawa: szambo - z dawnych postów mogę znaleźć parę namiarów, ale jestem ciekaw jak po upływie czasu oceniacie swoje szamba? siedzi w ziemi i chyba ma się dobrze, jak topniały śniegi, to nie napełniło się wodą, więc chyba jest w miarę szczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 12.04.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 U mnie chwilowo nic się nie dzieje, nową ekipę do tynków wewnętrznych mam, ale pojechali sobie do domu na Święta. Jutro będą robić mi przyłącze gazowe. A skoro o Świętach mowa, zapraszam tu http://www.100lat.info/kaczki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 13.04.2006 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 A u mnie prąd oficjalnie popłynął wczoraj. Wprawdzie budowlany, ale jak tylko będzie już wszystko gotowe (odbiór budynku) to wystarczy tylko bezpieczniki założyć i kabelek przełożyć. No i panowie pozprzątali po sobie tak, jakby odkurzacz ze sobą mieli.... (swoją drogą zarobili na takowy sprzęcik u mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.04.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 U mnie chwilowo nic się nie dzieje, nową ekipę do tynków wewnętrznych mam, ale pojechali sobie do domu na Święta. Jutro będą robić mi przyłącze gazowe. A skoro o Świętach mowa, zapraszam tu http://www.100lat.info/kaczki/ jakie są Twoje pierwsze wrażenia co do tynkarzy? u mnie sporo reklamowali się - mam nadzieję że nie będą wzorem rządu dbać TYLKO o PR Przyłącze gazowe - rozumiem, że od gazociągu w ulicy do domu? jak teraz załatwia się to: pozwolenie na budowę wewnętrznej instalacji trzeba, czy tylko zgłosić budowę tego w urzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 13.04.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 U mnie chwilowo nic się nie dzieje, nową ekipę do tynków wewnętrznych mam, ale pojechali sobie do domu na Święta. Jutro będą robić mi przyłącze gazowe. A skoro o Świętach mowa, zapraszam tu http://www.100lat.info/kaczki/ jakie są Twoje pierwsze wrażenia co do tynkarzy? u mnie sporo reklamowali się - mam nadzieję że nie będą wzorem rządu dbać TYLKO o PR Przyłącze gazowe - rozumiem, że od gazociągu w ulicy do domu? jak teraz załatwia się to: pozwolenie na budowę wewnętrznej instalacji trzeba, czy tylko zgłosić budowę tego w urzędzie? Z tynkarzami miałam mało jeszcze do czynienia, mąż z nimi więcej się widział, chyba też mu się mocno reklamowali. Ale wrażenie robią dobre. Zastanawia mnie tylko, czy oni faktycznie we wszystkim są dobrzy, podobno robią wszystko, a jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego... Nie wiem, co jeszcze o nich myśleć. Ale tynki wewnętrzne to specjalność jednego z nich. Oby! Jeśli chodzi o przyłącze, to podłączają mnie do skrzynki gazowej, która od kilku dni stoi w lini ogrodzenia. Formalności: - podpisuje się umowę przyłączeniową z gazownią na Sulejkowskiej, - zgłasza się na Bagatela rozpoczęcie budowy instalacji wewnętrznej gazu, w tym składa się papierzyska (uprawnienia gazownika), - buduje się instalację wewnętrzną, - zgłasza się gazowni, działowi realizacji, że ma się zrobioną instalację, - ktoś, kto w gazowni wygrał przetarg robi podłączenie. A co dalej? Cdn, jak przerobię temat do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 13.04.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 . Zastanawia mnie tylko, czy oni faktycznie we wszystkim są dobrzy, podobno robią wszystko, a jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego... taka branża że tutaj wszyscy są od wszystkiego. Co robią w zimie Ci co stawiają ściany? ano - robia w środku, ocieplenia gipsy itd itp. taki rysio osławiony też nie próżnuje. Duża część rzeczy jest dość prosta (typu właśnie ocieplenie poddasza) także nie dziwne że wszyscy to umieją i wszyscy to robią. Poza tynkarzami gipsowymi z agregatu nie spotkałem żadnego fachowca z jedną specjalizacją (nie mówię tu o elektrykach/hydraulikach bo to inna para kaloszy). Także raczej należy patrzeć jak robią a nie czy robią tylko to czy coś jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.04.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 dzięki Bess co z zakupem drzwi garażowych?? Podzwoniłem w kilka miejsc i wyszło mi że moje drzwi garażowe są najtańsze w firmie Domet z Ciechanowa (pisałem o tym jakiś czas temu) - różnicy jest ok. 500zł - promocja do końca kwietniaja decyduję się kupić od nich, planuję umówić się na obmiar w jakiś piątek wieczorem lub sobotę (oczywiście nie w tym tygodniu), trzeba wtedy podpisać umowę i wpłacić 20% ktoś się pisze? jak zbierze się więcej osób to mamy szansę wynegocjować dodatkowe 5% rabatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 13.04.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 dzięki Bess co z zakupem drzwi garażowych?? Podzwoniłem w kilka miejsc i wyszło mi że moje drzwi garażowe są najtańsze w firmie Domet z Ciechanowa (pisałem o tym jakiś czas temu) - różnicy jest ok. 500zł - promocja do końca kwietnia ja decyduję się kupić od nich, planuję umówić się na obmiar w jakiś piątek wieczorem lub sobotę (oczywiście nie w tym tygodniu), trzeba wtedy podpisać umowę i wpłacić 20% ktoś się pisze? jak zbierze się więcej osób to mamy szansę wynegocjować dodatkowe 5% rabatu Wyślij ich adres, stronę www, telefon, przemyślę sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 13.04.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Jeszcze do nich nie dzwoniłem, ale z tego co widzę na ich stronie, to nie mają bram uchylnych - a na taką jestem zdecydowany (tańsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.04.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 dzięki Bess co z zakupem drzwi garażowych?? Podzwoniłem w kilka miejsc i wyszło mi że moje drzwi garażowe są najtańsze w firmie Domet z Ciechanowa (pisałem o tym jakiś czas temu) - różnicy jest ok. 500zł - promocja do końca kwietnia ja decyduję się kupić od nich, planuję umówić się na obmiar w jakiś piątek wieczorem lub sobotę (oczywiście nie w tym tygodniu), trzeba wtedy podpisać umowę i wpłacić 20% ktoś się pisze? jak zbierze się więcej osób to mamy szansę wynegocjować dodatkowe 5% rabatu Wyślij ich adres, stronę www, telefon, przemyślę sprawę. namiary w moim poście kilka pieter wyżej: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1143660&sid=edd1926996bb769d5d0e451aff151a5b#1143660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 14.04.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 ponieważ święta już tuż-tuż chciałbym życzyć Wam Pogodnych Świąt Wielkanocnych, "Wesołego" jajka i mokrego dyngusa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 14.04.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Ja również życzę wszystkim Wesołych Świąt !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 14.04.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 I ja też przyłączam się do życzeń Smacznego jajeczka i mokrego dyngusa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 15.04.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Spokojnych i pełnych ciepła rodzinnego Świąt Wielkanocnych życzę całej grupie "WAWER". Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licia 18.04.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam, przystępuje niemiało do grupy WAWER:) co prawda już tu mieszkam - w zeszłym roku kupilimy z mężem dom w Międzylesiu, ale czeka nas gruntowna przebudowa domu:) Zabieram się do czytania całego wštku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 19.04.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 dzięki Bess co z zakupem drzwi garażowych?? Podzwoniłem w kilka miejsc i wyszło mi że moje drzwi garażowe są najtańsze w firmie Domet z Ciechanowa (pisałem o tym jakiś czas temu) - różnicy jest ok. 500zł - promocja do końca kwietnia ja decyduję się kupić od nich, planuję umówić się na obmiar w jakiś piątek wieczorem lub sobotę (oczywiście nie w tym tygodniu), trzeba wtedy podpisać umowę i wpłacić 20% ktoś się pisze? jak zbierze się więcej osób to mamy szansę wynegocjować dodatkowe 5% rabatu do góry! kto jeszcze zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 19.04.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam, Dziś żona zadzwoniła do STOENu z pytaniem, jak tam nasze przyłącze. Miły pan jej odpowiedział, że ogłosili przetarg na wykonanie projektu i przyłącza, ale póki co żadna firma się nie zgłosiła... Znacie jakieś sposoby, żeby popchnąć sprawę do przodu? Bo powstaje ryzyko, że do października się nie wyrobią (potem robią przerwę do.... kwietnia 2007 ). Pomyślałem, że gdybym znalazł firmę, która by wystartowała w przetargu (tego się nie przeskoczy), wygrała go (a więc musi być tania), to może by sprawa szła dużo szybciej niż gdyby to robiła firma anonimowa. Mam nawet pomysł, żeby ta firma zaniżyła nieco koszt wykonania przyłącza (tak, żeby wygrać przetarg), a różnicę bym dopłacił ja (pod warunkiem, że prąd popłynie w tym roku). Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts