KaJot 02.05.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 A czy zamawialiście w "Marsel" - w Józefowie, koło wiaduktu nad torami kolejowymi? Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 02.05.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 A czy zamawialiście w "Marsel" - w Józefowie, koło wiaduktu nad torami kolejowymi? Konrad Marsel jest (był) dość drogi, tańszy jest już przemar w Wiązownie (na skrzyżowaniu Wiązowskiej i trasy lubelskiej) ja porotherm 30 kupowałem w Replinie: http://replin.w.interia.pl/ był wtedy tam tańszy niż u Kowalczyka, no i 30stka wychodziła taniej za 1m2 niż 25tka (należy pamiętać że na 1m2 wychodzi 16szt. PTH30 lub 11szt. PTH25) sporo rzeczy brałem z Transbudu w Józefowie na Nadwiślańskiej, trochę z Ładexu przy rondzie wał-trakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 02.05.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Większość (chyba) materiałów kupowałem "po sąsiedzku" u Zakrzewskich dostawa była w cenie i w większości przypadków wszystko było terminowo. http://www.radpol.pl/W sumie godni polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 04.05.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Witam, ja trochę z inne beczki... o baraku.... Potrzekuję zakupić, ewentualnie wynająć, barak dla mojej ekipy.Budowa w Miedzeszynie przy Wale Miedzeszyński.Jakby ktoś miał na zbyciu lub słyszał to się polecam. PozdrówkiEdyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 04.05.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Tak sobie myślę... ciągle narzekamy na naszą gminę (dzielnicę), ale jak to w zasadzie jest? Kto wybiera władze gminy (dzielnicy)? Interesuje się wawrem od niedawna, więc nie wiem o co tu chodzi. Czemu od wielu lat jest to najgorsza gmina? Nie zmieniaja sie tam wladze, czy jak? Jesli sie nie zmieniaja, to pytam: czemu??? A jesli sie zmieniaja, to juz zupelnie nie rozumiem, dlaczego nic sie nie poprawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 04.05.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Nie zmieniają się. W większości są ci sami.temat długi jak rzeka....czytam co jakiś czas na temat kto/co/komu w tej gminie....to jednak taka trochę klika jest. Ale jak masz dojścia to możesz dużo zalatwić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 04.05.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Witam, ja trochę z inne beczki... o baraku.... Potrzekuję zakupić, ewentualnie wynająć, barak dla mojej ekipy. Budowa w Miedzeszynie przy Wale Miedzeszyński. Jakby ktoś miał na zbyciu lub słyszał to się polecam. Pozdrówki Edyta Będę miała barak do sprzedania za ok 2 tyg. O szczegółach na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 05.05.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Napiszcie mi jak to właściwie jest w Wawrze z papierami potrzebnymi do pozwolenia na budowę ?? W urzędzie słyszę za każdym razem inną wersję, w zależności od tego z kim rozmawiam. Ostatnia wersja głosi, że nie są mi potrzebne projekty przyłączy, a tylko same warunki. No dobra, ale na mapie zagospodarowania terenu którą muszę złozyć mają być wrysowane również przyłącza, więc potrzebuję ich tak czy inaczej, nie? Jak Wy to załatwialiście? Projekty robiliście sami, czy zdaliście się na te wszystkie gazownie i stoeny? Aaaa, no i jeszcze jeżeli indywidualnie, to za ile i u kogo? Powoli zaczynam tracić nadzieję na rozpoczęcie budowy w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 05.05.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Napiszcie mi jak to właściwie jest w Wawrze z papierami potrzebnymi do pozwolenia na budowę ?? W urzędzie słyszę za każdym razem inną wersję, w zależności od tego z kim rozmawiam. Ostatnia wersja głosi, że nie są mi potrzebne projekty przyłączy, a tylko same warunki. No dobra, ale na mapie zagospodarowania terenu którą muszę złozyć mają być wrysowane również przyłącza, więc potrzebuję ich tak czy inaczej, nie? Jak Wy to załatwialiście? Projekty robiliście sami, czy zdaliście się na te wszystkie gazownie i stoeny? Aaaa, no i jeszcze jeżeli indywidualnie, to za ile i u kogo? Powoli zaczynam tracić nadzieję na rozpoczęcie budowy w tym roku... Do pozwolenia absolutnie nie potrzebujesz żadnych projektów przyłączy. Potrzebujesz jedynie warunki - a więc informację od stoenu i gazowni, że są w stanie podłączyć twój przyszły dom do sieci - bez uszczegóławiania jak. A tak w zasadzie, to od gazowni aż tak te warunki potrzebne nie są - w końcu nie musisz z gazu korzystać... Dla jasności - ja mam już stan surowy zamknięty a projektów przyłączy nadal nie (co mnie wcale nie cieszy... zarówno stoen jak i gazownia się nie spieszy ). Nie pamiętam jak to jest z tą mapą zagospodarowania, bo to teść załatwiał... ale nie przypominam sobie żadnej mapy, na której miałbym wyrysowane jak ma iść gaz albo prąd... nie, napewno nic takiego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 05.05.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ta opcja z przyłączami to od mojego architekta, ale nikt nie powiedział że on musi mieć rację. Zwłaszcza w starciu z urzędami. Wychodzi na to, że to co jest im potrzebne zalezy od tego kto rozpatruje wniosek, więc pozostaje mi złożyć to co mam i liczyć na to że trafię na właściwą osobę. Kiedyś musze w końcu zacząć tą budowę, nie? Taką mam przynajmniej nadzieję... W ogóle zaczynam myśleć że urzędnicy to też ludzie i trzeba z nimi normalnie rozmawiać i będzie ok, ale cholera wie, może to ja powoli głupieję od nadmiaru formalności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 06.05.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Napiszcie mi jak to właściwie jest w Wawrze z papierami potrzebnymi do pozwolenia na budowę ?? W urzędzie słyszę za każdym razem inną wersję, w zależności od tego z kim rozmawiam. Ostatnia wersja głosi, że nie są mi potrzebne projekty przyłączy, a tylko same warunki. No dobra, ale na mapie zagospodarowania terenu którą muszę złozyć mają być wrysowane również przyłącza, więc potrzebuję ich tak czy inaczej, nie? Jak Wy to załatwialiście? Projekty robiliście sami, czy zdaliście się na te wszystkie gazownie i stoeny? Aaaa, no i jeszcze jeżeli indywidualnie, to za ile i u kogo? Powoli zaczynam tracić nadzieję na rozpoczęcie budowy w tym roku... Ja miałam wstępną zgodę gazowni i stoenu na dostawę mediów, a w projekcie zagospodarowania działki wyrysowane przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 06.05.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Do pozwolenia absolutnie nie potrzebujesz żadnych projektów przyłączy. Potrzebujesz jedynie warunki - a więc informację od stoenu i gazowni, że są w stanie podłączyć twój przyszły dom do sieci - bez uszczegóławiania jak. A tak w zasadzie, to od gazowni aż tak te warunki potrzebne nie są - w końcu nie musisz z gazu korzystać... Dla jasności - ja mam już stan surowy zamknięty a projektów przyłączy nadal nie (co mnie wcale nie cieszy... zarówno stoen jak i gazownia się nie spieszy ). Mam to samo + wodociąg . Dla tych którzy nie zaczeli budować jedna rada: razem z pozwoleniem na budowę róbcie projekty przyłączy bo stoen i gazownia to dalej firmy z innej epoki. . Stoen chyba zacznie organizować przetargi na przetargi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MimblaM 06.05.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Może ktoś ma już wolną i może mi polecić swoją ekipę.Budować będę w okolicy tzn na osiedlu Las. Mam nadzieję że jeszcze w tym roku. Pozdrawiam wszystkich dzielnych Wawerczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 07.05.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 A tak przy okazji...przed wyborem pralki/zmywarki/lodówki warto może trochę poczytać, zapytać i sprawdzićhttp://www.elektroda.pl/rtvforum/index.phpbliźniacze forum, aktualne i odwiedzane, działające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 07.05.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Słuchajcie! Słyszeliście może gdzie "nasi" robią ogrodzenia albo balustrady?Pozdro,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 07.05.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Słuchajcie! Słyszeliście może gdzie "nasi" robią ogrodzenia albo balustrady? Pozdro, A. ja przymierzam się kupić bramę przesuwną, furtkę i przęsła (do wstawienia między słupkami) na trasie terespolskiej: jedziesz przez Wiązownę do trasy, skręcasz w prawo i po prawej stronie kilka kilometrów przed Mińskiem Mazowieckim ich strona to http://centrumogrodzen.com.pl/ ale niestety nie działa teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 07.05.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam chciałbym sie przylaczyc do waszej grupy ,narazie nie mam zbyt wiele do opisywania bo jestem na etapie składanie dokumentów ito dopiero na plan zagospodarowania a teraz to nie zaszybko takie decyzyjki wydają. Mam juz wybrany projekt W-20.12a i od kilku ładnych tygodni zarywam nocki przez te forum. Jest super. Wielki dzieki fripp za to ze mi pokazales ta stronke (nawet nie wiem jak to dokladnie nazwac chyba link) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 07.05.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Dodam tylo że mija stodołka bedzie sie mniesciła pzry ul. Ogórkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytka 08.05.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Cześć Carson, Witam Krajana i gratuluję, świetny wybór. Ja "jestem" z Ogórkowej, a budować sie będę po drugiej stronie Wału Miedzeszyńskiego, na Dzięcioła, więc będziemy sąsiadami. Powodzenia. Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 08.05.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dzięki mlk za namiar, wybieraliśmy się do nich. Szukam jeszcze jakiejś porządnej firmy, bo w ten weekend może nam się uda w końcu coś wybrać. Czas nagli.... Może zapytam jeszcze w grupie otwockiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts