Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A czy zamawialiście w "Marsel" - w Józefowie, koło wiaduktu nad torami kolejowymi?

Konrad

Marsel jest (był) dość drogi, tańszy jest już przemar w Wiązownie (na skrzyżowaniu Wiązowskiej i trasy lubelskiej)

ja porotherm 30 kupowałem w Replinie: http://replin.w.interia.pl/

był wtedy tam tańszy niż u Kowalczyka, no i 30stka wychodziła taniej za 1m2 niż 25tka (należy pamiętać że na 1m2 wychodzi 16szt. PTH30 lub 11szt. PTH25)

sporo rzeczy brałem z Transbudu w Józefowie na Nadwiślańskiej, trochę z Ładexu przy rondzie wał-trakt

Tak sobie myślę... ciągle narzekamy na naszą gminę (dzielnicę), ale jak to w zasadzie jest? Kto wybiera władze gminy (dzielnicy)? Interesuje się wawrem od niedawna, więc nie wiem o co tu chodzi. Czemu od wielu lat jest to najgorsza gmina? Nie zmieniaja sie tam wladze, czy jak? Jesli sie nie zmieniaja, to pytam: czemu??? A jesli sie zmieniaja, to juz zupelnie nie rozumiem, dlaczego nic sie nie poprawia...

Witam,

ja trochę z inne beczki... o baraku....

Potrzekuję zakupić, ewentualnie wynająć, barak dla mojej ekipy.

Budowa w Miedzeszynie przy Wale Miedzeszyński.

Jakby ktoś miał na zbyciu lub słyszał to się polecam.

Pozdrówki

Edyta

Będę miała barak do sprzedania za ok 2 tyg. O szczegółach na priva.

Napiszcie mi jak to właściwie jest w Wawrze z papierami potrzebnymi do pozwolenia na budowę ?? :evil: W urzędzie słyszę za każdym razem inną wersję, w zależności od tego z kim rozmawiam. Ostatnia wersja głosi, że nie są mi potrzebne projekty przyłączy, a tylko same warunki. No dobra, ale na mapie zagospodarowania terenu którą muszę złozyć mają być wrysowane również przyłącza, więc potrzebuję ich tak czy inaczej, nie? Jak Wy to załatwialiście? Projekty robiliście sami, czy zdaliście się na te wszystkie gazownie i stoeny?

Aaaa, no i jeszcze jeżeli indywidualnie, to za ile i u kogo?

Powoli zaczynam tracić nadzieję na rozpoczęcie budowy w tym roku... :evil:

Napiszcie mi jak to właściwie jest w Wawrze z papierami potrzebnymi do pozwolenia na budowę ?? :evil: W urzędzie słyszę za każdym razem inną wersję, w zależności od tego z kim rozmawiam. Ostatnia wersja głosi, że nie są mi potrzebne projekty przyłączy, a tylko same warunki. No dobra, ale na mapie zagospodarowania terenu którą muszę złozyć mają być wrysowane również przyłącza, więc potrzebuję ich tak czy inaczej, nie? Jak Wy to załatwialiście? Projekty robiliście sami, czy zdaliście się na te wszystkie gazownie i stoeny?

Do pozwolenia absolutnie nie potrzebujesz żadnych projektów przyłączy. Potrzebujesz jedynie warunki - a więc informację od stoenu i gazowni, że są w stanie podłączyć twój przyszły dom do sieci - bez uszczegóławiania jak. A tak w zasadzie, to od gazowni aż tak te warunki potrzebne nie są - w końcu nie musisz z gazu korzystać...

Dla jasności - ja mam już stan surowy zamknięty a projektów przyłączy nadal nie (co mnie wcale nie cieszy... zarówno stoen jak i gazownia się nie spieszy :evil:).

Nie pamiętam jak to jest z tą mapą zagospodarowania, bo to teść załatwiał... ale nie przypominam sobie żadnej mapy, na której miałbym wyrysowane jak ma iść gaz albo prąd... nie, napewno nic takiego nie było.

Ta opcja z przyłączami to od mojego architekta, ale nikt nie powiedział że on musi mieć rację. Zwłaszcza w starciu z urzędami. Wychodzi na to, że to co jest im potrzebne zalezy od tego kto rozpatruje wniosek, więc pozostaje mi złożyć to co mam i liczyć na to że trafię na właściwą osobę. :lol: Kiedyś musze w końcu zacząć tą budowę, nie? Taką mam przynajmniej nadzieję... W ogóle zaczynam myśleć że urzędnicy to też ludzie i trzeba z nimi normalnie rozmawiać i będzie ok, ale cholera wie, może to ja powoli głupieję od nadmiaru formalności ? :roll:

Ja miałam wstępną zgodę gazowni i stoenu na dostawę mediów, a w projekcie zagospodarowania działki wyrysowane przyłącza.

Do pozwolenia absolutnie nie potrzebujesz żadnych projektów przyłączy. Potrzebujesz jedynie warunki - a więc informację od stoenu i gazowni, że są w stanie podłączyć twój przyszły dom do sieci - bez uszczegóławiania jak. A tak w zasadzie, to od gazowni aż tak te warunki potrzebne nie są - w końcu nie musisz z gazu korzystać...

Dla jasności - ja mam już stan surowy zamknięty a projektów przyłączy nadal nie (co mnie wcale nie cieszy... zarówno stoen jak i gazownia się nie spieszy :evil:).

Mam to samo + wodociąg :-?.

Dla tych którzy nie zaczeli budować jedna rada: razem z pozwoleniem na budowę róbcie projekty przyłączy bo stoen i gazownia to dalej firmy z innej epoki. :evil: . Stoen chyba zacznie organizować przetargi na przetargi :wink: .

Słuchajcie! Słyszeliście może gdzie "nasi" robią ogrodzenia albo balustrady?

Pozdro,

A.

ja przymierzam się kupić bramę przesuwną, furtkę i przęsła (do wstawienia między słupkami) na trasie terespolskiej: jedziesz przez Wiązownę do trasy, skręcasz w prawo i po prawej stronie kilka kilometrów przed Mińskiem Mazowieckim

ich strona to http://centrumogrodzen.com.pl/ ale niestety nie działa teraz

Witam chciałbym sie przylaczyc do waszej grupy ,narazie nie mam zbyt wiele do opisywania bo jestem na etapie składanie dokumentów ito dopiero na plan zagospodarowania a teraz to nie zaszybko takie decyzyjki wydają. Mam juz wybrany projekt W-20.12a i od kilku ładnych tygodni zarywam nocki przez te forum. Jest super.

Wielki dzieki fripp za to ze mi pokazales ta stronke (nawet nie wiem jak to dokladnie nazwac chyba link)