Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z was buduje przydomową oczyszczalnię (tzw. POŚ)?

Kanalizacji to chyba nie dożyję, a koszty utrzymania szamba trochę mnie przerażają.

Interesują mnie: badania gruntu oraz papierologia, podobno różnie to wygląda w różnych gminach (pewnie w naszej najgorzej :evil: ).

pzdr.

mlk napisał:

Fripp - jak można "zdobyć" numer domu w urzędzie przed oficjalnym odebraniem go?

W gminie...dział architektury czy coś w tym stylu.

Do wniosku o nadanie numeru pozwolenie na budowę....innych załaczników nie pamiętam....

To tak jak i ja z mężem mówiliśmy Ci. Po pewnym czasie ta cała papierologia wypada z głowy.

Fripp - jak można "zdobyć" numer domu w urzędzie przed oficjalnym odebraniem go?

Podłączam się pod to pytanie. Numer jest konieczny do podpisania umowy o gaz.

Witam,

Ja dostałem numer roboczy budynku na gminnym papierze firmowym z wydziału architektury przed rozpoczęciem inwestycji i to wystarzczyło przy załatwianiu papierologii w gazowni.

pozdrawiam :p

Darek

jestem,już jestem. Komputer mi powiedział, że powinienem odpocząć 8) :roll: i sfajczył zasilacz :o :-? Co ja przeżyłem przez to urządzenie :-? :evil: :x

do rzeczy - numer domu.

trzeba do naszego kochanego urzędu się udać, z punktu obsługi łobywatela drucek pobrać i wypełnić pismem odręcznym lubo tyż maszynowym. Co więcej, wybaczcie,nie pamiętam, ale na miejscu na pewno powiedzą. Chyba jeszcze jakiś akt własności.

Tyle na na razie.

Czy ktoś z szanownych grupowiczów zna warunki zabudowy okolic Zbójnej Góry (okolice Ezopa, Astry, Bachusa, Żarneckiej)? Jaka minimalna wielkość działki jest tam wymagana? Może ktoś się tam buduje lub planuje budowę? Mam ofertę na działkę 2200 m2 i zastanawiam się czy da się to podzielić na dwie niezależne.

Bogdan

Gosiu,

poruszyłaś trudny temat, ja mam to samo ( raczej będę miał...)

Tak się zastanawiałem, może grupę chętnych mieszkających w miarę blisko zebrać i wtedy jesteśmy partnerem dla jakiegoś dostawcy drogą radiową?

u mnie tepsa powiedziała sąsiadom, że nie opłaca im się w nowe łącza inwestować, żeby neostradę, bo chętnych za mało...., więc ja będę miał to samo...

Gosiu,

poruszyłaś trudny temat, ja mam to samo ( raczej będę miał...)

Tak się zastanawiałem, może grupę chętnych mieszkających w miarę blisko zebrać i wtedy jesteśmy partnerem dla jakiegoś dostawcy drogą radiową?

u mnie tepsa powiedziała sąsiadom, że nie opłaca im się w nowe łącza inwestować, żeby neostradę, bo chętnych za mało...., więc ja będę miał to samo...

Tylko, że my chyba jesteśmy daleko od siebie, :( bo ja przy Trakcie. Trochę się w pobliżu mnie buduje. Może będą chętni?

A może ktoś ma jeszcze jakieś inne doświadczenia i informacje?

Czy ktoś moze polecić w okolicy jakiegos dobrego kominkarza? Może być też jakiś przyjezdny, ale solidny, z pomysłami i nie za drogi. Są tacy :roll: :wink:

Gosiu! Jeśli jesteś nadal zainteresowana to mogę Ci wysłać na priv namiar na panów, którzy robili u nas obudowę. Jesteśmy bardzo zadowoleni, wykonali obudowę wg naszego projektu (więc nie wiem czy są bardzo twórczy, chociaż doradzili nam kilka szczegółów), zostawili po sobie porządek, dobre wrażenia i do tego nie oskubali nas z kasy. Wzięli za całość tyle, co inne ekipy polecane na forum chciały za samą robociznę.

A.

Czy ktoś moze polecić w okolicy jakiegos dobrego kominkarza? Może być też jakiś przyjezdny, ale solidny, z pomysłami i nie za drogi. Są tacy :roll: :wink:

Gosiu! Jeśli jesteś nadal zainteresowana to mogę Ci wysłać na priv namiar na panów, którzy robili u nas obudowę. Jesteśmy bardzo zadowoleni, wykonali obudowę wg naszego projektu (więc nie wiem czy są bardzo twórczy, chociaż doradzili nam kilka szczegółów), zostawili po sobie porządek, dobre wrażenia i do tego nie oskubali nas z kasy. Wzięli za całość tyle, co inne ekipy polecane na forum chciały za samą robociznę.

A.

ja też poproszę

A.

ja też poproszę

to ja też poproszę

Skoro zainteresowanie jest duże, to upublicznię dane tego pana (za jego wiedzą i zgodą): p. Pietrzak, nr tel: 0691 964 684.

Pan jest sympatyczny, moim zdaniem poczciwy, tylko chyba peszą go rozmowy z kobietami, bo z mężem jakoś więcej mówił. Niestety, mąż zapracowany, więc pan skazany był na konsultacje ze mną, ale jakoś poszło :). Kominek jest śliczny (moim zdaniem), pomalowany zostanie później, jak wstawimy chociaż trochę mebli, żeby dobrać właściwe odcienie.

A.