Agnieszek 30.05.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ładex: 615 80 22 lub 615 50 22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 30.05.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 dzięki Agnieszek! a jak elektryk ode mnie? dogadaliście się? Z elektrykami jakoś nam nie idzie. Na razie jesteśmy umówieni z jednym polecanym przez Jacek 01, ponoć robi na Wawrze dużo instalacji i ma "plecy" tam, gdzie trzeba. A ten Twój miał oddzwaniać, ale jakoś mu nie idzie. Ja mam dużo spraw na głowie, więc też zapominam go nagabywać. Muszę się jeszcze bardziej sprężyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 30.05.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Skoro zainteresowanie jest duże, to upublicznię dane tego pana (za jego wiedzą i zgodą): p. Pietrzak, nr tel: 0691 964 684. ..... Aha! Być może już w przyszłym tygodniu będę mogła polecić parkieciarzy i pana od schodów. Na razie jesteśmy zadowoleni, ale schody jeszcze nie skończone. Więc póki co - milczę! Dzięki za namiar, a co do parkieciarza to też czekam . M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 30.05.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 No to ciąg dalszy! A czemu nie?! Parkieciarze: firma Wysbag (mają stronę internetową, co nieco ubogą). Za to parkiet mają w niezłych cenach, wykonawstwo na mój gust na wysokim poziomie, rabaty zależne od upierdliwości klienta U nas na razie podłoga położona, układa się i czeka grzecznie na cyklinowanie i lakierowanie. Właśnie wróciłam z budowy, schody skończone!!!! Są piękne! Takie, jak chciałam! Więc dzielę się namiarem na schodziarza, też przyzwoity człowiek. Nasze schody położył w 1,5 dnia. Przy czym wszystko przyjechało gotowe, polakierowane, wymierzone, itd. Bez balustrady, bo nie podobają mi się drewniane. Będzie kuta, delikatny wzorek. Tel. do p. Sikorskiego: 0 600 278 146. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 30.05.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Czy ktoś moze polecić w okolicy jakiegos dobrego kominkarza? Może być też jakiś przyjezdny, ale solidny, z pomysłami i nie za drogi. Są tacy Gosiu! Jeśli jesteś nadal zainteresowana to mogę Ci wysłać na priv namiar na panów, którzy robili u nas obudowę. Jesteśmy bardzo zadowoleni, wykonali obudowę wg naszego projektu (więc nie wiem czy są bardzo twórczy, chociaż doradzili nam kilka szczegółów), zostawili po sobie porządek, dobre wrażenia i do tego nie oskubali nas z kasy. Wzięli za całość tyle, co inne ekipy polecane na forum chciały za samą robociznę. A. ja też poproszę Oczywiście, że proszę o te namiary Jaki wkład wstawialiście? I jak działa kominek? Przeszedł już próbę generalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 30.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Oczywiście, że proszę o te namiary Jaki wkład wstawialiście? I jak działa kominek? Przeszedł już próbę generalną? Gosiu! Namiary poszły kilka postów wyżej! Mamy Tarnavę panoramiczną 18. Pali się w niej pięknie, naprawdę wielkie kloce można wsadzić. Jeszcze na maxa nie paliliśmy, nie było takiej potrzeby, ale na pewno trzeba będzie niedługo spróbować. Zaniepokoił mnie tylko pewien szczegół przy szybie, coś jakby uszczelnienie szyby od zewnętrznej strony wysuwa się i wtedy powstaje szczelina, prześwit. Tak nie powinno być. Jutro muszę zgłosić reklamację. Zobaczymy co powiedzą.... No dobrze, pracowity dzionek szczęśliwie zakończony... Dzieciaki pomyte, można paść na pyszczydło... A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 30.05.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Agnieszek, dziękuję W nawale postów i pracy przegapiłam namiary na Twojego pana komnikarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 30.05.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Agnieszek - ja również dziękuję za umieszczenie danych kominkarza. Czekam z niecierpliwością na namiary na parkieciarzy (oby Cię nie zawiedli). fripp - zgodnie z umową piszę co w sprawie drzwi. Kozłowski mnie nie powalił, ale to już wiesz. Byłam też w Piasecznie w K/P. Drzwi mi się bardzo spodobały. Znalazłam model dla siebie, cena nie była wygórowana i nawet się napaliłam. Ale... coś wieczorem w internecie dostrzegłam, co mi się nie rzuciło w oczy jak tam byłam. Zawiasy są widoczne. I już mi mina zrzedła. Wydaje mi się, że wtedy łatwiej drzwi sforsować. Mam jeszcze inny namiar http://www.natura.pl/natura.php?mode=oferta_n&action=&id=12. Sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 30.05.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Cześć Grupo ! Właśnie dowiedziałem się że Gmina Wawer wydała decyzję o pozwoleniu na budowę mojego domu na ul. Poprawnej !!Tak oto po ponad roku czekania (od złożenia wniosku o WZ w marcu 2005) doczekałem się! Mogę zaczynać !No właśnie... mam prośbę: potrzebuję pilnie dobrego kierownika budowy. Czy ktoś może podesłać jakieś namiary? Pilnie też potrzebuję utwardzić ok.150 m drogi. Może ktoś podesle jakiś kontakt na gruz..na jakiś spychacz do wyrównania itd.Wszelkie rady mile widziane !!! Ciągnę prąd budowlany 150m. Elektryk wycenił takie tymczasowe przyłącze na ok.4500 plnów. czy to dużo czy mało? jakąś znaczącą kwotę w tym stanowi kabel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 31.05.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Czekam z niecierpliwością na namiary na parkieciarzy (oby Cię nie zawiedli). Bess! o parkieciarzach pisałam wyżej! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 31.05.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Cześć Grupo ! Właśnie dowiedziałem się że Gmina Wawer wydała decyzję o pozwoleniu na budowę mojego domu na ul. Poprawnej !! Tak oto po ponad roku czekania (od złożenia wniosku o WZ w marcu 2005) doczekałem się! Mogę zaczynać ! No właśnie... mam prośbę: potrzebuję pilnie dobrego kierownika budowy. Czy ktoś może podesłać jakieś namiary? Pilnie też potrzebuję utwardzić ok.150 m drogi. Może ktoś podesle jakiś kontakt na gruz..na jakiś spychacz do wyrównania itd. Wszelkie rady mile widziane !!! Ciągnę prąd budowlany 150m. Elektryk wycenił takie tymczasowe przyłącze na ok.4500 plnów. czy to dużo czy mało? jakąś znaczącą kwotę w tym stanowi kabel... Gratuluję pozwolenia! Ja na swoje czekałem prawie rok Kierownik - niby byłem zadowolony, ale na grupie otwockiej padły ostatnie inne opinie o nim, więc wstrzymują się z polecaniem go (poza tym jest drogi) Gruz - musiałem w niektórych miejscach utwardzić drogę dojazdową do mnie - p. Kadej (601801403) przywiózł dwie wywrotni gruzu i rozgarnął koparką Prąd budowlany - zamiast oficjalnie robić (ok. 6500zł za 10słupów drewnianych i ok 200m linii), to pociągnąłem od sąsiada - wkopałem ponad 160m kabla ziemnego YKY 5x2.5 (kosztował ponad 1000zł) i przez rok spełniał swoją funkcję (teraz mam już normalne przyłącze) A właśnie - może ktoś chce kabel ziemny YKY 5x2.5 - mam go około 160m, rok leżał w ziemi - cena w Bargo to koło 8zł/m- u mnie dużo, dużo mniej można go wykorzystać do "pożyczenia prądu" od sąsiada na czas budowy (tak jak ja to zrobiłem) lub np. zrobić z niego przedłużacz do betoniarki sprzedam "na metry", nie koniecznie całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 31.05.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 http://budujemydomekwlesie.photosite.com/~photos/tn/1568260_348.ts1149088036462.jpg Ta-da-da-dam! A u mnie prawie wiecha czyli dzień dziecka Fripp Bess - z Naturą bym uważał na forum można znaleść wiele żali na temat terminowości i jakości (także za pomocą maila wśród tych, co ogłosili że kupili i nie narzekali publicznie)Polecam polecany Drewax od niedawna w Miłosnej koło Urzędowskiego Pozdrawiam,[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 31.05.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Hej, może dla niektórych to za wcześnie - ale okazało się że wełna, którą planowałem jeszcze użyć jednak nie będzie mi potrzebna. Tak więc jak ktoś będzie ocieplał wełną poddasze to mam do sprzedania:wełnę 15cm grubości URSA - 6 rolek co daje 37,5m2 wełny. Po bardzo okazyjnej cenie (mogę też dostarczyć na miejsce). pozdrawiamLawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwit3 31.05.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witamy wszystkich uczestników tej grupy. Chyba potrzebujemy waszej pomocy i rady. Kupiliśmy działkę w Aleksandrowie, bez świadomości ile wysiłku będzie kosztowało nas zdobycie WZ i pozwolenia na budowę. Wniosek na Żegańskiej złożyliśmy 22 lutego 2006. Chyba jeszcze sobie poczekamy sądząc po tym co mówicie. Uprzejma Pani urzędniczka twierdzi, że nasza droga (w której wszyscy właściciele działek położonych przy niej mają udziały, więc jest to droga prywatna) nie jest drogą gminną i dlatego od 3,5 miesiąca Pan burmistrz zastanawia się co z tym fantem zrobić. PODOBNO!? nie jesteśmy jedynym przypadkiem. Czy coś o takim problemie wiecie? P o m ó ż c i e . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 31.05.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Cześć Grupo ! Właśnie dowiedziałem się że Gmina Wawer wydała decyzję o pozwoleniu na budowę mojego domu na ul. Poprawnej !! Tak oto po ponad roku czekania (od złożenia wniosku o WZ w marcu 2005) doczekałem się! Mogę zaczynać ! No właśnie... mam prośbę: potrzebuję pilnie dobrego kierownika budowy. Czy ktoś może podesłać jakieś namiary? Pilnie też potrzebuję utwardzić ok.150 m drogi. Może ktoś podesle jakiś kontakt na gruz..na jakiś spychacz do wyrównania itd. Wszelkie rady mile widziane !!! Ciągnę prąd budowlany 150m. Elektryk wycenił takie tymczasowe przyłącze na ok.4500 plnów. czy to dużo czy mało? jakąś znaczącą kwotę w tym stanowi kabel... Gratuluję pozwolenia! Ja na swoje czekałem prawie rok Kierownik - niby byłem zadowolony, ale na grupie otwockiej padły ostatnie inne opinie o nim, więc wstrzymują się z polecaniem go (poza tym jest drogi) Gruz - musiałem w niektórych miejscach utwardzić drogę dojazdową do mnie - p. Kadej (601801403) przywiózł dwie wywrotni gruzu i rozgarnął koparką Prąd budowlany - zamiast oficjalnie robić (ok. 6500zł za 10słupów drewnianych i ok 200m linii), to pociągnąłem od sąsiada - wkopałem ponad 160m kabla ziemnego YKY 5x2.5 (kosztował ponad 1000zł) i przez rok spełniał swoją funkcję (teraz mam już normalne przyłącze) A właśnie - może ktoś chce kabel ziemny YKY 5x2.5 - mam go około 160m, rok leżał w ziemi - cena w Bargo to koło 8zł/m- u mnie dużo, dużo mniej można go wykorzystać do "pożyczenia prądu" od sąsiada na czas budowy (tak jak ja to zrobiłem) lub np. zrobić z niego przedłużacz do betoniarki sprzedam "na metry", nie koniecznie całość Marcin, dzięki za rady. szkoda z tym kierownikiem... może ktoś inny poleci swojego kierownika... Kwestię prądu od sąsiada sprawdziłem - mam dwóch w pobliżu i żaden nie ma 3 faz pozostaje mi tylko własne przyłącze tymczasowe.. za kontakt na gruz -dzięki. czy ten Pan Kadej to ta popularna koparka z okolicy za niewygórowaną cenę, polecna przez forumowiczów z Wawra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 31.05.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 MLK Kierownik - niby byłem zadowolony, ale na grupie otwockiej padły ostatnie inne opinie o nim, więc wstrzymują się z polecaniem go (poza tym jest drogi) A ja wręcz przeciwnie, jestem mocno zadowolony z pana Tadeusza - nie wiem, co to znaczy zaproszenie na budowę - sam przyjeżdza bez pytania nawet dwa razy dziennie, biega z "winklem", słynnym przyrządem do sprawdzania stopnia zagęszczenia, odbiera telefony ( co nie jest standardem ), doradza itd. Niestety nie jest w stanie zastąpić dobrego wykonawcy, na co się ktoś tutaj skarżył. Faktycznie jest drogi Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 01.06.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ja w sprawie kierownika - ten Pan i tak juz nie może się podjąć kierownikowania następnego domu - jest już full zajęty. Czyli nie ma co dyskutować o nim. Mogę podać namiary na mojego kierownika - znalezionego przez przypadek. Lucky Mike polecił mi swoją Pani kierownik, ale ona tez już była zajęta, więc poleciła mi swojego kolegę. Podobno od niego się uczyła... My jesteśmy na razie zadowoleni Oczywiście nie jest to przypadek Pana T - któy przychodzi na budowę kilka razy dziennie Ale w naszym przypadku to my jesteśmy na budowie cały czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 01.06.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 MLK Kierownik - niby byłem zadowolony, ale na grupie otwockiej padły ostatnie inne opinie o nim, więc wstrzymują się z polecaniem go (poza tym jest drogi) A ja wręcz przeciwnie, jestem mocno zadowolony z pana Tadeusza - nie wiem, co to znaczy zaproszenie na budowę - sam przyjeżdza bez pytania nawet dwa razy dziennie, biega z "winklem", słynnym przyrządem do sprawdzania stopnia zagęszczenia, odbiera telefony ( co nie jest standardem ), doradza itd. Niestety nie jest w stanie zastąpić dobrego wykonawcy, na co się ktoś tutaj skarżył. Faktycznie jest drogi Paweł on już chyba powinien zajmować się herbatą przed TV - ściany mam tak krzywe, że towaru na tynki wyszło tak dużo jakbym miał 25% większy dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 01.06.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Gwoli wyjaśnienia ... (sic! ale sformułowanie:)Parę osób już polecałem, ale na pewno nie kierownika(czkę) budowy.Oczywiście nie podważam opinii o (nieznanej mi) pani, ani jej nauczycielu, o których to pisze Zuzza. mwit3 gratuluje działki, ale musicie się uzbroić w cierpliwość, bo załatwianie WZ trwa, przyśpieszyć można dzwoniąc i chodząc do czasu do czasu do urzędu. Spotkałem się już z tym, że jak nikt nie interesuje się WZką to (wbrew przepisom) leży w kącie szafy i nic się nie dzieje. Wdzięk osobisty wskazany ... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 01.06.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Lucky Mike - Przepraszam rzeczywiście to Kraftz przesłał mi namiar do tej Pani... Ale jakoś mi się zanotowało że to Ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts