KaJot 01.06.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Cześć Grupo ! Właśnie dowiedziałem się że Gmina Wawer wydała decyzję o pozwoleniu na budowę mojego domu na ul. Poprawnej !! Tak oto po ponad roku czekania (od złożenia wniosku o WZ w marcu 2005) doczekałem się! Mogę zaczynać ! No właśnie... mam prośbę: potrzebuję pilnie dobrego kierownika budowy. Czy ktoś może podesłać jakieś namiary? Pilnie też potrzebuję utwardzić ok.150 m drogi. Może ktoś podesle jakiś kontakt na gruz..na jakiś spychacz do wyrównania itd. Wszelkie rady mile widziane !!! Ciągnę prąd budowlany 150m. Elektryk wycenił takie tymczasowe przyłącze na ok.4500 plnów. czy to dużo czy mało? jakąś znaczącą kwotę w tym stanowi kabel... Gratulacje. Ja czekałem też około roku: wniosek o WZ złożyłe w kwietniu 2005 a pozwolenie na budowe odebrałem w kwietniu 2006 Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 01.06.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Cześć Grupo ! Właśnie dowiedziałem się że Gmina Wawer wydała decyzję o pozwoleniu na budowę mojego domu na ul. Poprawnej !! Tak oto po ponad roku czekania (od złożenia wniosku o WZ w marcu 2005) doczekałem się! Mogę zaczynać ! No właśnie... mam prośbę: potrzebuję pilnie dobrego kierownika budowy. Czy ktoś może podesłać jakieś namiary? Pilnie też potrzebuję utwardzić ok.150 m drogi. Może ktoś podesle jakiś kontakt na gruz..na jakiś spychacz do wyrównania itd. Wszelkie rady mile widziane !!! Ciągnę prąd budowlany 150m. Elektryk wycenił takie tymczasowe przyłącze na ok.4500 plnów. czy to dużo czy mało? jakąś znaczącą kwotę w tym stanowi kabel... qmoter, ja nie mam co prawda jeszcze pozwolenia, ale składam wniosek lada dzień, więc może udałoby się nam załatwić kierownika od razu na dwie budowy, co? Podobno w hurcie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 01.06.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Zuzza, nie ma sprawy chciałem tylko uprzedzić tych co by się mnie pytali o niezależną opinie o ww. kierownikach Kraftz i ja budujemy "za torami", wg tego samego projektu, mamy po 2 dzieci, tak że można nas pomylić ... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 01.06.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A ja dziś z odmiennym tematem: może ktoś słyszał o ciekawej działce na sprzedaż w okolicach? Znajomi szukają... Oczywiście ma być ładna i tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 01.06.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 u mnie tepsa powiedziała sąsiadom, że nie opłaca im się w nowe łącza inwestować, żeby neostradę, bo chętnych za mało...., więc ja będę miał to samo... znaczy się nie chcą podłączyć Wam telefonu? bo centrala obsługująca Wawer daje możliwości neo - choć kiedyś to z tego co pamiętam strasznie narzekali na rwane łacza ludzie z Wawra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 01.06.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 u mnie tepsa powiedziała sąsiadom, że nie opłaca im się w nowe łącza inwestować, żeby neostradę, bo chętnych za mało...., więc ja będę miał to samo... znaczy się nie chcą podłączyć Wam telefonu? bo centrala obsługująca Wawer daje możliwości neo - choć kiedyś to z tego co pamiętam strasznie narzekali na rwane łacza ludzie z Wawra... potwierdzam, w Falenicy neo rwie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 01.06.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Hej!Pilna sprawa - kogo (poza oczywiście Eimundem z forum, bo ma bardzo długie terminy realizacji) polecacie do wylewek miksokretem?jak cenowo?Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 01.06.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Hej! Pilna sprawa - kogo (poza oczywiście Eimundem z forum, bo ma bardzo długie terminy realizacji) polecacie do wylewek miksokretem? jak cenowo? Z góry dzięki U nas robił p. Janek: 508 085 719. Cenowo ok, wykonanie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 01.06.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Lawy, co do tepsy - może centrala i ma możliwoci, tylko - sšsiadom- mnie jeszcze nie powiedzieli, ze nie opłaca im się łšcza unowoczeniać, a po tym, które jest nie da się neo.Podrzuciłem sšsiadom kilka namiarów ne ew. firmy z naszej okolicy - wynalezione w necie, ale nie mieli czasu jeszcze się tym zajšć Jak będę wiedział więcej - kto, jaki rejon i za ile, dam znać publicznie. Co do natury - będę testował na sobie, mimo ostrzeżeń na forum. Zamówilimy w grudniu, mieli promocję (okna) drzwi - trochę cenowo nas przygniotło. Mimo rabatu, jaki dostalimy za zakup okien.... W drewaxie byłem, nie podobajš mi się ich zamki listwowe, zwykłe bolce wychodzšce w futrynę. Wolę chyba te hakowe. Może kto ma jekie uwagi/dowiadczenia? Chętnie poczytam. Chcę jeszcze ORTIS sprawdzić. W necie (tak, jak wszystko) wyglšdajš ładnie. Jeli nie spodobajš mi się, to pewnie przy drzwiach od Kozłowskiego zostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 01.06.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Słuchajcie, teraz ja potrzebuję pomocy i informacji: gdzie można kupić takie szybkozłącze do szamba. Niedługo zaczynamy robić ogrodzenie i muszę nabyć takie ustrojstwo, żeby szambiara nie pałętała mi się po podjeździe. Gdzie to kupić?A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 01.06.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Lawy, co do tepsy - może centrala i ma możliwoci, tylko - sšsiadom- mnie jeszcze nie powiedzieli, ze nie opłaca im się łšcza unowoczeniać, a po tym, które jest nie da się neo.Podrzuciłem sšsiadom kilka namiarów ne ew. firmy z naszej okolicy - wynalezione w necie, ale nie mieli czasu jeszcze się tym zajšć Jak będę wiedział więcej - kto, jaki rejon i za ile, dam znać publicznie. W sprawie internetu - oczywiście dwie ręce w górę podnoszę. mlk - odpowiadam na Twoje pytanie telefoniczne; cena 11 zł z ułożeniem styropianu, folii. Jutro mąż będzie się z nim widział pewnie powyżej 12.30. Jak chcesz podjechać, daj znać, to powiadomię Cię o ich godz spotkania. Poza tym w sobotę do południa będziemy na budowie, możesz wtedy do nas podjechać. Eimund rzeczywiście ma takie terminy, trzeba go zamawiać dwa tyg. wcześniej. My też nieco przegapiliśmy sprawę i długo czekaliśmy. W poniedziałek brama. Czy wybrałeś już drzwi wejściowe? fripp - a co myślisz o drzwiach natury? Pewnie widziałeś je osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 02.06.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Bess,Drzwi natury?Wyglądają ślicznie, wyposażone też bardzo ładnie, tylko cena.....my podziękowaliśmy.I tyle. Okna, gdyby nie promocja też byśmy pewnie inne mieli. Ta firma się ceni. Do do postów skarg - owszem przejrzałem wszystko,co zostało o nich napisane na forum, ale były też posty chwalące. Ostateczną decyzję podjąłem po konsultacjach z Pchełkiem. On ich chwali. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.BTWWiem, że nie miejsce na to, ale to raczej dla Wawrzynów ogłoszenie - zostało mi tak ca 150-100 stempli długość ca 280 może ktoś potrzebujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.06.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Ja mam drzwi firmy Dormet z Józefowa. Trudno powiedzieć mi cokolwiek o ich jakości, gdyż stoją od niedawna i generalnie nie są zbyt intensywnie wykorzystywane. Co mogę powiedzieć to to, że nam się podobają i cenowo wyszły dość znośnie. http://www.dormet.com.pl Nasze wyglądają mniej więcej tak (choć w "realu" bardziej nam się podobają - są po stronie północnej i przez to fotki średnio ładne wychodzą). http://republika.pl/wbrat/Pianella/0106s.JPG Oczywiście klamka jest tymczasowa. Ta, którą dostaliśmy z drzwiami czeka na zakończenie budowy. Co mogę jeszcze dodać.... obsługa była bardzo dobra i szybka (nie wiem czy to standard czy przypadek) - od zamówienia drzwi do montażu czekaliśmy 6 dni. Jeśli chodzi o certyfikaty itp., to trudno mi coś powiedzieć - drzwi zamawialiśmy u pośrednika na Bartyckiej (przez to słono przepłaciliśmy jak się okazało później ). Pośrednik nadal nie dostarczył mi gwarancji ani certyfikatów, choć miał to zrobić. Ale pośrednik nie jest w żaden sposób związany z firmą (kupuje od nich po cenie detalicznej i dowala sobie prowizję ) więc lepiej dowiadywać się u producenta. Podsumowując, polecać nie będę bo się boję (jedna jaskółka wiosny nie czyni) ale myślę, że warto rozważyć też tą firmę przy wyborze drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 02.06.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Agnieszek - dzięki za namiary, zaraz zadzwonię szybkozłączka: hurtownia na Wale Miedzeszyńskim: jak jedziesz od ronda w kierunku W-wy, po prawej stronie na pierwszym zakręcie w prawo Bess - dzięki za info mi on podał termin oczekiwania 4 tyg. .... strasznie długo Drzwi - wybiorę się do tego Dormetu, to prawie obok mnie na razie jestem bliski zakupowi drzwi z firmy Dziadek i rezygnacji z doświetla (trzeba zwężyć otwór drzwiowy, ale tysiąc zaoszczędzony) niniejszym przestaję polecać moich murarzy i kierownika - przy tynkach wychodzi że ściany mam krzywe jak diabli!! na wyrównywanie tego poszło zaprawy tak jakbym miał 20% ścian więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 02.06.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Lucky Mike - Przepraszam rzeczywiście to Kraftz przesłał mi namiar do tej Pani... Ale jakoś mi się zanotowało że to Ty... Zuzza, dzięki. To przeslij prosze te namiary na priva, qmoter, ja nie mam co prawda jeszcze pozwolenia, ale składam wniosek lada dzień, więc może udałoby się nam załatwić kierownika od razu na dwie budowy, co? Podobno w hurcie taniej Chmielma, chętnie, na razie szukam. Jak znajdę coś -dam znać. A Ty masz już jakiegoś kandydata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.06.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 niniejszym przestaję polecać moich murarzy i kierownika - przy tynkach wychodzi że ściany mam krzywe jak diabli!! na wyrównywanie tego poszło zaprawy tak jakbym miał 20% ścian więcej Skąd ja to znam . U mnie wszystkiego wyrównać się nie dało... ps. o Dziadku też różne opinie na forum są - poczytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 02.06.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 niniejszym przestaję polecać moich murarzy i kierownika - przy tynkach wychodzi że ściany mam krzywe jak diabli!! na wyrównywanie tego poszło zaprawy tak jakbym miał 20% ścian więcej Na moich też się wkurzałem (nierówne i wielgaśne fugi, piony też nie wszędzie pionowe itd.) ale mi przeszło, bo po zrobionych tynkach i po ociepleniu ani śladów niedoróbek. Za to byli tani i szybcy, a to nie idzie w parze z dokładnością A ponieważ od budowy st. surowego upłynęło trochę czasu, więc do wylewek wziąłem tą samę ekipę i ...znowu trochę narzekam . Kierownik budowy to się u mnie nie napracował, ale przy ławach i stropie był. M. PS. A może tynkarze są nie teges i zużywają za dużo tynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 02.06.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 niniejszym przestaję polecać moich murarzy i kierownika - przy tynkach wychodzi że ściany mam krzywe jak diabli!! na wyrównywanie tego poszło zaprawy tak jakbym miał 20% ścian więcej Na moich też się wkurzałem (nierówne i wielgaśne fugi, piony też nie wszędzie pionowe itd.) ale mi przeszło, bo po zrobionych tynkach i po ociepleniu ani śladów niedoróbek. Za to byli tani i szybcy, a to nie idzie w parze z dokładnością A ponieważ od budowy st. surowego upłynęło trochę czasu, więc do wylewek wziąłem tą samę ekipę i ...znowu trochę narzekam . Kierownik budowy to się u mnie nie napracował, ale przy ławach i stropie był. M. PS. A może tynkarze są nie teges i zużywają za dużo tynku . Tynkarze w tej kwestii to są teges... . Bo to ci sami. I tu doceniam po raz któryś moich murarzy. Ja mam ściany równiusieńkie, każdy na to zwraca uwagę. Także pietka, mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 03.06.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Tynkarze w tej kwestii to są teges... . Bo to ci sami. I tu doceniam po raz któryś moich murarzy. Ja mam ściany równiusieńkie, każdy na to zwraca uwagę. Także pietka, mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolony. to fakt - są oki, tylko czasami nadmiar PRu Oni idą teraz do Pietki? zaraz ode mnie? a ja dziś rozkladałem w domu DYWANY!! z papy pod styro (pod wylewki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 03.06.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Tynkarze w tej kwestii to są teges... . Bo to ci sami. I tu doceniam po raz któryś moich murarzy. Ja mam ściany równiusieńkie, każdy na to zwraca uwagę. Także pietka, mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolony. to fakt - są oki, tylko czasami nadmiar PRu Oni idą teraz do Pietki? zaraz ode mnie? Chodzi o murarzy! Mój do niedawna barak zmienił adres zamieszkania... Edytka - mam nadzieję, że transport przebiegł bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts