wbrat 29.06.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Wbrat, a ja myslałam, ze Ty gdzieś za torami, hen hen... Może jakąś mapkę grupy stworzymy??? Ja mogę spróbować... Możemy, tylko nie jestem do końca przekonany, czy takie dokładne informowanie o miejscu budowy na publicznym forum jest wskazane... w końcu nie tylko my możemy tutaj zaglądać. Taki złodziej na przykład nie dość, że ma gotową mapę dojazdu, to jeszcze czytając nasze dzienniki wie czego w każdym domu się spodziewać - zaczynając na rodzaju zabezpieczeń, poprzez rozkład pomieszczeń, i na ich wyposażeniu kończąc. Trzeba by to przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 29.06.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 wbrat, wlasnie przeczytalam twoj dziennik. Przez chwile sie zastanawialam gdzie przy Rolltrawie sa takie lasy ale rzeczywiscie budujesz chyba w samym lasku, ktory dochodzi do Lucerny. Twoj domek jest podobny do mojego pierwszego (nawet bardzo). Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguniawaw 29.06.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam, bardzo chętnie przyłączę się do "grupy" co prawda najgorsze już mam za sobą ale zawsze chętnie służę pomocą... i dużo jeszcze przede mną. po krótce o mnie: od zawsze mieszkam w Wawrze (stary Wawer), w 2000 roku zdecydowałam się na budowę a w tej chwili zostało mi do zrobienia ocieplenie plus schody. pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich budujących agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 29.06.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 wbrat, wlasnie przeczytalam twoj dziennik. Przez chwile sie zastanawialam gdzie przy Rolltrawie sa takie lasy ale rzeczywiscie budujesz chyba w samym lasku, ktory dochodzi do Lucerny. Twoj domek jest podobny do mojego pierwszego (nawet bardzo). Gratulacje! Pudło . To nie jest lasek przy Lucerny . Mój dom jest bliżej Bronowskiej a ten lasek jest tak mały, że go z Traktu nie widać . No i mojego domku też z Traktu nie widać, mimo że mam do niego 80 metrów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 29.06.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Wbrat, nie martw sie i tak cie namierze . mam przy okazji kolejne pytanie. Jak najlepiej i najtaniej usunąć z działki drzewka owocowe (skutecznie)? Koparką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 29.06.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Wbrat, nie martw sie i tak cie namierze . mam przy okazji kolejne pytanie. Jak najlepiej i najtaniej usunąć z działki drzewka owocowe (skutecznie)? Koparką? Hmm... co do namierzania... myśle że zdradza mnie nieco ten kanałek... . A co do drzewek - dużo ich jest? I jak duże? Z tego co mogę powiedzieć: 1. Całe szczęście, że to owocowe - nie potrzebujesz pozwolenia na ich usunięcie 2. Jeśli jest ich sporo (powiedzmy więcej niż 10) to ja bym wziął koparkę - koszt koparki to ok.100 zł za godzinę pracy (można znaleźć i taniej). U mnie z wyrwaniem ponad 100 korzeni koparka walczyła 2,5 godziny, więc drzewka owocowe w godzinę powinna zmieść z powierzchni. Przy okazji można załatwić od razu zebranie humusu pod budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 29.06.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Chyba masz racje z ta koparka. Drzewek jest na moje oko kilkanascie, wysokie to one nie sa ale strasznie sie rozrosly wszerz i praktycznie nie da sie wejsc wgłąb dzialki (jaki tam głąb zresztą, 21 m ). w ogole to przydalby mi sie fachowiec "zlota raczka", ktory by sie zajal usunieciem tych wyrwanych drzew, pocieciem na kawalki etc. Maz non stop w pracy a ja nie umiem obslugiwac pilarki (chociaz studiowalam dwa lata na wydziale lesnym ). Moze powinnam wziac na etat kogos zza wschodniej granicy.... To ten kanałek co przecina Trakt? Czy nie daje ci sie we znaki tor crossowy przy Wabrzeskiej (zwlaszcza w weekendy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 29.06.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Czesc Agunia! Grupa nam sie powieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 29.06.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 To ten kanałek co przecina Trakt? Czy nie daje ci sie we znaki tor crossowy przy Wabrzeskiej (zwlaszcza w weekendy)? Tak, to ten . A te motory faktycznie już mnie wnerwiają, chociaż jeszcze tam nie mieszkam. Ale chyba nic się z tym nie zrobi. A tak poza tym to bardzo lubie ten kanałek - a zwłaszcza spacery do lasku (tego przy Lucerny właśnie ). No, jeszcze komarów mogłoby tam nie być... ps. tak przy okazji - czy ktoś zna dobrego glazurnika? Mam niby zaklepanego, ale na koniec sierpnia a chciałem wcześniej już coś zacząć - np. garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 29.06.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam nowe osoby a teraz konkrety - jeli przymierzacie się do kominków, postarajcie się sfinalizować sprawę jak najszybciej. Zakupilimy Dovra i dystryubutor potwierdził informację z innego ródła, że dovry drożejš czerwiec/połowa lipca o 5%. Sprawdcie, czy aby inni nie wpadli również na ten genialny pomysł. Bess, macie ładnš tabliczkę z numerkiem, baaardzo mi się spodobała . Sam nie wiem, czemy nie wpadlimy na to, żeby też sobie takš przywiesić Jeszcze z ciekawostek - parę tygodni temu "wykonawca" od stanu surowego wymianiał dwie- trzy pęknięte dachówki, zobaczyłem, że co przewituje przez folię, moi obecni weszli na dach i sprawdzili - dachówki odwrotnie założone . Poprawili - niech ich.... majš poprawić jeszcze raz. Rany, co za ludzie???? Czy jak biorš czopki to też je połykajš?????? Wprawdzie na amerykańskim szampanie byla instrukcja obsługi, zeby korkocišgiem nie traktować, ale, no, po prostu słów brak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 29.06.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Również witam nowych forumowiczów. fripp - co do tabliczki, dostaliśmy w spadku po sąsiadach, co pewnie widać ( ślad po ich numerze) , ale spełnia swoje zadanie. Z ciekawostek; był u nas słynny Edzio i zakwestionował sprawę ocieplenia, małe poprawki, wybijanie cegły od zewnąrz, aby dylatacja była. Także też borykamy się z różnymi problemami. Co chwilę coś nowego wynika. Ale generalnie postępy teraz są. Czy zamówiłeś już drzwi? Jakie? wbrat - po emblemacie widać, że już elewację masz, podziel się informacjami, jaki tynk masz i jaki wybrałeś kolor. U mnie właśnie trwają prace z ociepleniem budynku, potem tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 30.06.2006 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Bess, drzwi jeszcze nie wybrane/zamówione, pewnie przyszły tydzień lub następny będzie rozstrzygający w tej kwestii. O co chodzi z tymi dylatacjami/wybijaniem cegieł? Mało co z Twoim lubilatem wczoraj się nie spotkałem, jak podjechałem, to już go nie było, a parę chwil wcześniej dowodził na froncie tak,że u mnie było słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 30.06.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 wbrat - po emblemacie widać, że już elewację masz, podziel się informacjami, jaki tynk masz i jaki wybrałeś kolor. U mnie właśnie trwają prace z ociepleniem budynku, potem tynki. Bess: elewację faktycznie mam, ale jeszcze nie tak do końca . Póki co mam położony biały tynk mineralny (ceresit, baranek 2,5 mm). Za jakiś czas elewacja będzie jeszcze malowana farbą silikonową. Kolor jeszcze nie jest ostatecznie wybrany, na pewno będzie to jakiś jasny krem. ps. właśnie, o co chodzi z tym wybijaniem cegieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 30.06.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Wbrat, ladnie wyglada ten wasz domek z tynkiem. Co planujesz na cokole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 30.06.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Anula, na cokole będzie płytka klinkierowa, w kolorze takim jak na kominie. Kurcze, chciałem zamawiać szambo i klops. Eko-trans w tym roku nie przyjmie już żadnego zamówienia, bo są zawaleni robotą . I co ja mam robić? Nie chce kupować nic w ciemno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 30.06.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Jakiego szamba szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 30.06.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Betonowego, szczelnego o poj. ok. 10m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 30.06.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Hej fripp z gościem od tynków powoli się dogaduje, choć nigdy jeszcze nie oddzwonił zgodnie z umową więc trochę na męczonego. Z p.Marcinem widziałem się na ulicy H... czyja to budowa? I znów weekend, czas na wakacje ps. Macie pomysł gdzie można zamówić blat kuchenny granitowy długości 3,40m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 30.06.2006 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Trolosa, priv przeczytaj:)Co do kamienia - parę stron wcześniej Bess i ja podawaliśmy namiar na składy kamienne - Bess gdzieś na modlińskiej, ja za zakrętem. Przejrzyj posty, gdzieś to znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 01.07.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 fripp - wysłałem wiadomość na priva. Jeżeli oferta jest aktualna to chyba byłbym zainteresowany. Teraz do wszystkich.Dobrzy ludzie gdzie mogę kupić w Warszawie lub okolicy środek do impregnacji więźby pod nazwą siarczan miedzi. U mnie robią się ściany parteru (na ukończeniu). W przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie zaczną układać strop. Wybierającym się na urlop życzę słonecznej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts