Fidelis 11.09.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 szukam wykonawcy projektów (gaz + woda) i przyłączy - WAWERduża prośba o namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiworob 12.09.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 szukam pomocy potrzebuję ekipy do stanu surowego otwartego i to jeśli by się dało do wykonania jeszcze w tym roku... może u kogoś z Was ekipa właśnie kończy i nie ma innego zajęcia?... i jeśli można, to prosiłabym także namiary na ekipy, które u Was wykonywały - to do bardziej "zaawansowanych" budujących niestety "moja" ekipa najpierw zaczęła opóźniać swoje wejście z dnia na dzień, później urosło to do tygodni, następnie wzrosła cena, a w końcu usłszałam, że chyba będzie lepiej jak zacznę szukać nowej, bo... i tu szereg powodów, których nie mam siły nawet wymieniać, bo pewnie wszyscy i tak znają mniej lub bardziej bujną fantazję mało dojrzałych "fahofcuf" pozdrawiam,Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.09.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 w końcu usłszałam, że chyba będzie lepiej jak zacznę szukać nowej, bo... i tu szereg powodów, których nie mam siły nawet wymieniać, bo pewnie wszyscy i tak znają mniej lub bardziej bujną fantazję mało dojrzałych "fahofcuf" pozdrawiam, Iwona Oj, tak. Rekord u mnie, to ekipa, która nie przyjedzie, bo... zaczęła się bać jeżdżenia samochodem (niby mieli stłuczkę i im to psychikę wypaczyło). Niestety w sprawie ekipy nie pomogę bo swojej nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.09.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Nasz tynkarz też nie mógł dojechac bo mu samochód się popsuł - ale wzięlismy się na sposób i go dziś o świtaniu przywieźliśmy go sami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.09.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Zauważyliście, że nie jesteśmy już KLUBEM BUDUJĄCYCH a... grupą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JGibas 13.09.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Czy kro dysponuje barakiem budowlanym już nie potrzebnym i mógłby go odstšpić/sprzedać? Proszę o ewentualne namiary.Dziękuję.Jaras PS:Potrzebuję również projektana gazownika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.09.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 gazownia odciąga doprowadzenie gazociągu do mnie...muszę się chyba rozejrzeć za zbiornikiem LPG na jedną zimę - macie jakieś interesujące namiary? druga sprawa: gdzie sprawdzić czy budujący sąsiad (deweloper) ma pozwolenie na budowę? i jeszcze: chcę postawić zagrodę na kosze na śmiecie w ostrej granicy z sąsiadem, a w pozwoleniu na budowę mam oddaloną o 2m - jak to teraz zmienić? zgodę sąsiada potrzeba zanieść do urzędu czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 15.09.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 gazownia odciąga doprowadzenie gazociągu do mnie...muszę się chyba rozejrzeć za zbiornikiem LPG na jedną zimę - macie jakieś interesujące namiary? druga sprawa: gdzie sprawdzić czy budujący sąsiad (deweloper) ma pozwolenie na budowę? Z tym gazem to chyba tak jak ci podpowiedzieli na grupie otwockiej 2-3 butle i jedną zimę przeżyjesz (chyba że będzie taka jak ostatnia ). Co do dewelopera, to przecież gmina powinna wysyłać do sąsiadów zawiadomienia . A swoją drogą jak zaczynałeś budować to na środku pola, a teraz to środek osiedla . pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 15.09.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Szukam ekipy do zrobienia ogrodzenia z klinkieru i sztachet, może u kogoś z was robił ktoś, kto nie zdarł i nie spaprał za wiele. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 16.09.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Szukam ekipy do zrobienia ogrodzenia z klinkieru i sztachet, może u kogoś z was robił ktoś, kto nie zdarł i nie spaprał za wiele. Z góry dzięki. Ja już nikogo nie polecam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia 17.09.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Szukam ekipy do zrobienia ogrodzenia z klinkieru i sztachet, może u kogoś z was robił ktoś, kto nie zdarł i nie spaprał za wiele. Z góry dzięki. Ja już nikogo nie polecam ... Witam Forumowiczów z Wawra....chętnie przyłączę się do wymiany doświadczeń bo i ja zaczynam tę "wspaniałą" przygodę z budowaniem i to właśnie w Wawrze.... śledząc tematy widzę , że sukcesywnie wszystkie sie powtarzają jak przybywa nowych "budowniczych".... Nie będę oryginalny jak zadam pytanie o barak dla ekipy, czy ktoś ma do odstąpienia, sprzedaży w okolicy ? Zauważyłem też namiar na p. Kadeja ..czy on robi też same wykopy, czy w tej sprawie można do niego uderzyć ? a wszystkim powodzenia i wytrwałości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 19.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 gazownia odciąga doprowadzenie gazociągu do mnie...muszę się chyba rozejrzeć za zbiornikiem LPG na jedną zimę - macie jakieś interesujące namiary? druga sprawa: gdzie sprawdzić czy budujący sąsiad (deweloper) ma pozwolenie na budowę? Z tym gazem to chyba tak jak ci podpowiedzieli na grupie otwockiej 2-3 butle i jedną zimę przeżyjesz (chyba że będzie taka jak ostatnia ). Co do dewelopera, to przecież gmina powinna wysyłać do sąsiadów zawiadomienia . A swoją drogą jak zaczynałeś budować to na środku pola, a teraz to środek osiedla . pzdr. chyba będę musiał się rozejrzeć za butlami, tylko ich napełnianie nie należy do tanich (na szczęście piszą w gazetach że zima ma być bardzo ładgodna ) deweloper - dostałem zawiadomienie tylko nt. warunków zabudowy, potem cisza (ktoś mi mówił że od tego roku nie wysyłają sąsiadom informacji o pozwoleniu na budowę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 19.09.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 deweloper - dostałem zawiadomienie tylko nt. warunków zabudowy, potem cisza (ktoś mi mówił że od tego roku nie wysyłają sąsiadom informacji o pozwoleniu na budowę) Kwestia interpretacji urzędów. Teraz juz NA SZCZĘŚCIE w większości przypadków nie uznaje się sasiadów za strony w postępowaniu.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 19.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Szukam ekipy do zrobienia ogrodzenia z klinkieru i sztachet, może u kogoś z was robił ktoś, kto nie zdarł i nie spaprał za wiele. Z góry dzięki. eMKey, znalazłeś kogoś? Ja też miałam zamiar robić klinkier, ale chyba nie wyrobię finansowo Zastanawiam się nad jakimś innym rozwiązaniem, tylko nic w miarę sensownego nie przychodzi mi do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 20.09.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kwestia interpretacji urzędów. Teraz juz NA SZCZĘŚCIE w większości przypadków nie uznaje się sasiadów za strony w postępowaniu.[/url] Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 20.09.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Szukam ekipy do zrobienia ogrodzenia z klinkieru i sztachet, może u kogoś z was robił ktoś, kto nie zdarł i nie spaprał za wiele. Z góry dzięki. eMKey, znalazłeś kogoś? Ja też miałam zamiar robić klinkier, ale chyba nie wyrobię finansowo Zastanawiam się nad jakimś innym rozwiązaniem, tylko nic w miarę sensownego nie przychodzi mi do głowy Niestety jeszcze nie. Nie zamierzam budować muru z klinkieru, tylko "wstawki", reszta to sztachety. Także moje pyt. o wykonawcę jest dalej aktualne. pzdr. PS. Finansowo ta już od dłuższego czasu nie wyrabiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 20.09.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kwestia interpretacji urzędów. Teraz juz NA SZCZĘŚCIE w większości przypadków nie uznaje się sasiadów za strony w postępowaniu.[/url] Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . dostałem info o warunkach zabudowy dotyczącymi sąsiedniej budowy dewelopera, natomiast nie dostałem nic o jego pozwoleniu na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 20.09.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . bo być może większe wykopy były?? Ja mialem metr od gazociągu robione przyłącze i nikogo nie powiadamiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 20.09.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Informacje o warunkach zabudowy na przyłącze gazu poszły do wszystkich możliwych sąsiadów oraz do ZDMu, któremu teoretycznie nic do tego, bo w okolicach drogi miejskiej gazociąg nie będzie przechodził. A było to jakieś 2 tygodnie temu. Tak więc w wawrze raczej po staremu . He to z takich ciekawostek: gazownia miała przedłużyć gazociąg w mojej ulicy, tak żebym mógł się do niego podłączyć. I ... na decyzję czekała ponad pół roku bo gmina nie dostała "zwrotki":-?, zresztą jak się okazało od moich rodziców . Sama robota trwała 1 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 20.09.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 bo być może większe wykopy były?? Ja mialem metr od gazociągu robione przyłącze i nikogo nie powiadamiali. Jeszcze nie było niestety . A większe może w tym sensie, że będzie przedłużany też gazociąg. Dopiero na mojej działce będzie odchodziło przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts