Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Właaaaśnie.....dachy....to jest ten temat w którym jestem mocno spoźniony :-? Po prostu czasowo nie wyrabiam, urlopu nie mogę wziąść a jeszcze po drodze rafił mi sie zdrowotny na dwa tygodnie w trakcie którego nie za bardzo mogłem się z domu ruszać :evil: Nie mam jeszcze żadnej wyceny, ehhh, na razie jestem umówiony na jedną we wtorek. Ale coś trzeba z tym zrobić...zakasam rękawy i do roboty...

Teraz pytanie: czy ktoś z Was wie skąd dobre drewno na więźbę?? bo słyszałem że z tą jakością jest różnie a szukam dobrego sprawdzonego miejsca...ktokolwiek?

Teraz hurtownie:

Wymienione przez MLK:

Hurtownia P Siejki w Otwocku przy majowej - tel 788 01 96

P.P.T.H.U. "Trans-Bud"

05-420 Józefów, al. Nadwiślańska 250a

tel. (022) 789-11-21 fax. (022) 789-11-21

"Marsel International" Sp.J. Ewa Świątek

05-420 Józefów, ul. Piłsudskiego

tel. (022) 789-34-86 fax. (022) 789-34-86

"Mur Bet" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe Jan Bartosiak

05-420 Józefów, ul. Żytnia

tel. (022) 710-27-12 fax. (022) 789-48-47

"Radnor" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Hurtownia Materiałów Budowlanych

05-420 Józefów, ul. Zagłoby 6

tel. (022) 789-55-84 fax. (022) 789-55-84

"Ramp-Fal" Skład Materiałów Budowlanych Robert Fudała

04-974 Warszawa, ul. Patriotów

tel. (022) 612-63-06 fax. (022) 612-63-06

"R-Pol" Sprzedaż Materiałów Budowlanych Bogusław Głowacki

04-895 Warszawa, ul. Przewodowa 155

tel. (022) 872-18-31 fax. (022) 872-18-31

Mój dodatek:

Magbud-Trans

Warszawa-Falenica, Patriotów 34

Tel: 612-62-08

Centrum Budowlane Ładex

04-866 Warszawa, ul. Wał Miedzeszyński 235 (koło ronda)

Tel: 612-76-85

Materiały Budowlane Robert Mucha

Warszawa, ul. Zwoleńska (nr nie pamiętam, ale tak bliżej ronda w Międzylesiu, jadąc od traktu to po prawej stronie)

Skład budowlany

Trakt Lubelski 156

Tel 615-32-44

Ładeks s.c.

Warszawa, ul. Bronowska 50

Tel: 615-80-22

komentarze:

Trans-Bud - gość przyjemny, potrafił doradzić i NEGOCJOWALNY. Tutaj naprawdę łatwo mi szło, aż się sam zdziwiłem. Widać że mu zależy na kliencie. Marsel – tutaj tez się zdziwiłem bo słyszałem że niemiło traktują a u mnie było inaczej i o dziwo – chyba pierwsza oferta ich była najtańsza ze wszystkich. Po negocjacjach u innych jakoś się wyrównało a nawet było drożej.

Ceny w zasadzie w większości są podobne, tzn średnia jest podobna, bo jest tak że w jednym składzie jeden materiał tani drugi drogi w kolejnym składzie odwrotnie. Ale ponad średnią, (czyli drogie) były: skład na Trakcie lubelskim oraz na Bronowskiej.

W sumie większość potrafiła zejść z ceny. I jakoś dużych różnic nie było. W sumie zdecydowałem się na skład, który mam blisko budowy, bo gość jako jedyny mi powiedział, że dowiezie mi na budowę każdą ilość tj: jak zabraknie palety bloczków to za darmo dowiezie, u innych dostawa owszem za darmo, ale pod warunkiem że idzie załadowany cały samochód, jak czegoś zabraknie albo dowieźć coś mniejszego to już trzeba płacić. I o dziwo dowiózł mi jakieś pierdółki bo wiedział że potrzebne mi są a jechał po drodze. A ceny ma takie jak wszędzie – za całość, bop poszczególne się różnią. Jedynie stal kupiłem gdzie indziej oraz drewno. To tyle, jak sobie coś przypomnę to dorzucę.

U mnie dziś wylewali ławy, chłopaki mają super tempo: zaczęli wczoraj kopać, pracują od 6.30 do późnego wieczora i dziś rano już wszystko było prawie gotowe na wylanie. Szkoda ze mnie nie było przy laniu, ale przynajmniej mam zdjątka. Teraz przyjdzie czas na izolacje oraz bloczki betonowe.

Stal: PHU HAMEX, W-wa ul. Lucerny 1, tel 812-69-24. Negocjowalni i mili dla klientów. Tam jest kilka składów ze stalą ale to jest ten równo na rogu ul. Lucerny i Traktu Lubelskiego.

Może i pozazdrościć, ale czasowo nie wyrabiam. Dobrze że ojciec pomaga bo inaczej to nie wiem jakby to było.

Stal: PHU HAMEX, W-wa ul. Lucerny 1, tel 812-69-24. Negocjowalni i mili dla klientów. Tam jest kilka składów ze stalą ale to jest ten równo na rogu ul. Lucerny i Traktu Lubelskiego.

Cześć!

a ile płaciłeś za stal (i jaką)?? Ci z Lucerny byli tańsi od Centrum Stali w Zielonce??

ja mam już z 5 wycen pokryć dachu - u mnie wychodzi ok. 20tys. materiały + 10 tys robota (całośc na 7%vatu) za dachówkę euronit, dach ma 330m2 i 9 połaci (dużo koszy i kalennic)

w ostatnią sobotę byłem z kolegą (z forum) w tartaku w Domanicach (pod Siedlcami) i zadatkowaliśmy drewno na dom, cena: kantówka po 540zł/m3 z transportem, a deski po 400zł/m3 z transp.

namiary: 600827690

!jestem zainteresowany tanim, dobrym geodetom!

Z góry dziękuję

jakie ceny sa w Zielonce w centrum stali to nie wiem.

Za żebro fi 12 to chyba było 1,95 netto - część brałem na rachunek część bez. Nawet nie wiedziałem, że w zielonc3 jest jakieś centrum stali... :D gapa ze mnie....

Drewno - na trakcie ja brałem calówki 400PLN za m3 z dowozem (bo w sumie niedaleko).

Dachy - w piątek umówiony jestem z Kowalskimi, na wtorek z jeszcze jednymi, ale taknaprawde to mam nadzieję wziąść za tydzień czwartek albo piatek wolny i się tym zająć. Nie wyrabiam już, a na świeta musze prace do domu zabrać :evil: gdyby te wszystkie składy, hurtownie i inne firmy były czynne dłużej, bo jak kończę prace to już wszystko zamknięte - jak ja mam cokolwiek załatwić :-? :o

Przypominam że szukam drewna na więźbę, ktokolwiek widział ktokolwiek wie....coś sprawdzonego i dobrego (już z impregnacją)...

O geodetach to pogadamy na privie 8)

ps. dziś już szły bloczki betonowe na ławy, jutro skończą i zostanę na świeta z fundamentami :D po świetach będą sypać, sypać i jeszcze raz sypać, a na koniec tygodnia pójdzie chudy betonik i poziom zero zrobiony 8)

Ale Ci idzie.

Świetnie.

A ja dostałem wycenę drugiej firmy, wyszli taniej, niż Jerzy po ew zniżce. Jeszcze go nie odpuścimy, weźmiemy naszego przyszłego inspektora? kierownika, żeby się dokładnie wczytał i pogadał z jednym i drugimi i wtedy będziemy finalizować. Chyba już niedługo...

Przypominam że szukam drewna na więźbę, ktokolwiek widział ktokolwiek wie....coś sprawdzonego i dobrego (już z impregnacją)...

O geodetach to pogadamy na privie 8)

ps. dziś już szły bloczki betonowe na ławy, jutro skończą i zostanę na świeta z fundamentami :D po świetach będą sypać, sypać i jeszcze raz sypać, a na koniec tygodnia pójdzie chudy betonik i poziom zero zrobiony 8)

w Domanicach (ale nie tylko tam) to za impregnację chcą dodatkowe 50zł/m3 ale ja wolę dopilnować impregnację więc zrobi to moja ekipa

zaglądałeś do grupy Otwockiej? Kolega Vivaldi szuka chętnych na ściągnięcie drewna z Mazur (żeby się rozłożył transport)

chętniebym odwiedził Cię i popodziwiał jak idzie robota oraz zobaczył co mnie czeka za 2 tyg. - może podrzucisz namiary na priva? pora żeby grupa wawerska nawiązała kontakty niewirtualne :) :)

skąd brałeś bloczki? ja najtaniej (2zł ) znalazłem na granicznej

Po kolei:

na Otwocką zaglądałem, dzięki. Czekam od nich na info.

Impregnacjia - racja, też myslałem żeby samemu zrobić, ale tak czytam i

nie wiem czy nie poszukam impregnacji ciśnieniowej, bo co do zanurzeniowej to też bym zrezygnował na rzecz własnej robótki.

Co do odwiedzania - SERDECZNIE ZAPRASZAM. info jak zwykle podeślę na priv, a swoja drogą to masz rację aby ta grupa spotkała się nie tylko wirtualnie 8) 8)

Bloczki - załatwiał mi gość z hurtowni z której biore materiał. Co najważniejsze - bloczki naprawdę dobre jakościowo - a na to uważałem, bo jednemu znajomemu trafiły się fatalne - tj takie co sie od razu rozsypywały, a sąsiadowi trafiły się z dużymi odchyłami (a jak szczelina pomiędzy bloczkami większa niż 3 cm to mój inspektor powiedział że powinno się dozbroić). Cena...hmmm...nie mam rozliczenia przy sobie, a jestem taki zakręcony że po tylu negocjacjach i wycenach wyleciała mi ta cena z głowy a nie chcę skłamać. Spojrzę jutro i podam.

Mieliśmy obebrać dziś dzienniczek z pieczątkami Bardzo Ważnych Osób....i nic z tego NIK się do urzędu naszego kochanego wybrał. Ciekawe, czy cosik wypatrzą, babka, od której działkę kupowaliśmy opowiadała nam, że jej ze dwie działki zginęły :o :o :o przez działania urzędu, a nasz geodeta też wypatrzył jakieś dziwne rzeczy na urzędowych mapkach, granice jakoś dziwnie nie chciały się pokrywać :o :o :o .

To dziwny urząd, ten nasz :cry: :-?

Świetnie, nas też to czeka po świętach. Druczki już mamy. Jeszcze zgłoszenie ogrodzenia od ulicy, zgłoszenia na Sienkiewicza, rozmowa z kierownikiem i spotkanie się z nim i z firmami, wybór ostateczny jednej z nich, rozmowa z sąsiadami w sprawie prundu :-? i bank. No i w drogę. :roll:

Świetnie, nas też to czeka po świętach. Druczki już mamy. Jeszcze zgłoszenie ogrodzenia od ulicy, zgłoszenia na Sienkiewicza, rozmowa z kierownikiem i spotkanie się z nim i z firmami, wybór ostateczny jednej z nich, rozmowa z sąsiadami w sprawie prundu :-? i bank. No i w drogę. :roll:

strasznie długo wybierasz wykonawcę :o - musisz mieć b. wysokie wymagania :wink:

MLK napisał:

strasznie długo wybierasz wykonawcę - musisz mieć b. wysokie wymagania

:D :D :oops: No bezprzesady chyba, tylko jakieś8, 9 firm sprawdziłem, jedna potrzyma projekt tydzień, inna miesiąc i czas sobie ucieka.

No i rzeczywiście, wolę trochę dłużej, a sprawdzić lepiej. :wink:

Sami mysleliśmy, że to potrwa krócej :-? , no i, że będzie łatwiej się zdecydować bbędzie, a zostały dwie firmy z podobnymi cenami i obie polecone.... :-?

Ale już niedługo wybierzemy i .... się zacznie cały ten cyrk :) :wink:

Co do urzędów, moja działka byłą podzielona na dwie części kilka/kilkanaście lat temu. A jak wzieliśmy mapki okazało się że podziału nie ma. A akt notarialny był :D heca była, trzeba było zmusić ich aby odkopali akta i wprowadzili zmiany, a im to trochę czasu zajęło a z drugiej strony i mi bo nie mogłem wystąpić o warunki zabudowy....

Fripp - czyżbyśmy się dzisiaj mijali gdzieś na drugim piętrze, bo ja też napotkałam dzisiaj na drzwiach takie karteczki z napisem kontrola NIK?

Lawy - ja wycenę u Kowalskich odbieram jutro. Na jaką blachówkę się zdecydowałeś? Oglądałam dzisiaj dwa domy z dachem zrobionym przez tą firmę. Na pierwszy rzut oka, żadnych zastrzeżeń, ale oczywiście dobrze byłoby pogadać z właścicielami.

Lawy - mamy o 12-stej mieć zrobioną wycenę. Nie wiem jeszcze, czy pojadę po nią ja, czy mąż (może oboje, jak opiekunka zostanie z dzieckiem). Na priva podeślę tel, wtedy możemy być w kontakcie. My robimy wycenę na 3 rodzaje materiałów: blachodachówka Lindab (wysoki profil), Planija Rapid ( bo to też ten wyższy profil) i jedną awaryjną Planija Royal (niski profil) i niższa cena. Ale i blachodachówka mniej mi się podoba. To tak na wszelki wypadek, gdyby mnie ten kosztorys miał przerazić. Bo chcemy, żeby firma zrobiła nam ten dach od początku do końca. Orynnowanie Lindab, deskowanie, okna Fakro - to tak z grubsza materiał, na jaki się decydujemy.

Ja to bym Cię już poznał, gdybyśmy się mijali :wink: :D , ale moja połowa była :cry: :oops: :wink: Bea, daj znać na komórkę, czy się spotykacie jutro u tych kowalskich i gdzie to jest, akurat mógłbym o tej porze podjechać, więc odwirtualizowalibyśmy się. (ładne słowo wymyśliło mi się 8) )

Tymczasem