Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dawno mnie nie było....bo nic sie nie działo.

Firma miała dokonczyc 2 inne domki, wiec my musielismy czekac. Zreszta i tak szukalismy architekta,zeby zrobił poprawki dachu-i nie znalezlismy go :evil: Ale nasi robotnicy i tak w ciązgu miesiąca byli u nas dwie soboty i mamy juz konstrukcje dachu zrobiona- te podstawowe belki(jak to sie fachowow nazywa???)A dzisiaj- ruszają juz do konca!!!Dokupilismy drzewa,zeby wzmocnic dach i usunąc słupy z pokoi.Szef powiedział nam,ze jak juz dzisiaj wejdą to do konca zostają :lol:

Powiedzcie mi ile trwa robienie dachu?/mam 2 spadowy dach, 1 balkonik mały, ponad 230m2 i tak, jak mowilam- głowna konstrukcja juz jest.

elektrycy zrobili doł. Czekamy tez na okna- powinny do 2 tyg przyjechac, i brama garazowa kupiona.W sosbote mają wytynkowac garaz i zamontują brame. Reszte robot planowanych jest na koniec lipca....tynk, elewacja, ogrodzenie, CO, elektrycy z gorą....

Cegła na działowki tez juz czeka..zazdroszcze wam,ze juz skonczyliście stan surowy- :-? buduje od 2 marca i..miałam ponad miesiąc przerwy, bo firma wzięła za duzo na raz roboty!!!Co za czasy!!!Dobrze,ze sa w miare niedrodzy a dokladni i naprawde super budują. :D

jade na działke zrobic nowe zdjęcia do dziennika budowy!!!

Aha- MAM WAKACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I wiecej czasu na pogaduszki z robotnikami :wink: Biore syna i jade.

Milego poniedziałku!!!

alez sie ciesze...... :p

nie zaczęli wczoraj :cry:

Normalnie mam dosc.Ale wieczorem było spotkanie z budowlancem i wiemy dlaczego.On był 2 tyg na wczasach, wiec jego ludzie nie mogli nic zaczynac bez niego, wiec robili mury w domu nr 3. We srode leja strop i potem bedzie czas,zeby skonczyc u nas. Wchodza we srode. Plan jest taki.

Jeden dzien dobry i skoncza pierwszy etap robienia dachu.na piatek ma byc juz folia, w sobote dają łaty, a w poniedziałek- wtorek mury w srodu(scianki działowe) a potem dachowka. Powiedział,ze za 2 tyg bedzie koniec!!!!

Musze mu wierzyc, bo co mi innego pozostało.

Co to kwestii tani- chodzi o to,ze rozmowy z nim były od 3 lat, wtedy ustalilismy taką cene(21 tys) a to,ze teraz wszystko poszło w gore- to plus dla niego,ze nie krzyknął 30tys-40tys., jak teraz krzyczy.Dlatego tak jestesmy na uboczu!!! :(

Witajcie!!!!!!!! Powoli się zaczyna , wczoraj przyszła pani Geodetka i po wyznaczeniu domu zainkasowała 500zł. :evil: :evil: :evil: . Chyba wykształcę dzieciaki na geodetów.

trzeba bylo troche podzwonic i poorientowac sie w cenach. nam robili za polowe tej ceny i to nie byl jedyny geodeta co zaspiewal 250 zeta :)

wszystko zależy od tego jak skomplikowaną masz bryłę domu - jak masz prostokąt to i 200 zł wystarczy

u mnie liczył po 50 zł od roga - ale wyszło trochę mniej i zapłaciłam 350 zł

Liczyła 60 zł od drąga i niestety tyle wyszło, ogólnie u nas są takie ceny tzn. w Starachowicach

wszystko zależy od tego jak skomplikowaną masz bryłę domu - jak masz prostokąt to i 200 zł wystarczy

u mnie liczył po 50 zł od roga - ale wyszło trochę mniej i zapłaciłam 350 zł

to w koncu od roga czy draga bo na 1 rog to 3 dragi potrzebne :D

my zaplacilismy 250 zeta a rogow bylo wiecej niz 4

dom okolo 9x9 + wysunieta klatka + garaz w piwnicy przedluzony o taras

Witam

wpadłem, żeby się pochwalić 8)

dziś zjechała więźba od jutra lub soboty rano wchodzi ekipa od dachu :D

dachówka zamówiona, okna i drzwi zew. też.

szukam elektryka, kogoś od tynków i posadzek, hydraulik już jest.

ostatnie dni ciągle leje, nie wiem, czy nie będzie to przerywać pracy.

ja osobiście nie chciałbym siedzieć parę metrów na ziemią w czasie takiej burzy jak dwa temu :-?

pozdrawiam