mikopiko 08.10.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 jak to zrobiony??ocieplony tak??A ile macie metrow??Ja mam około 100 m wełny i ma mi wystarczyc..ale myslałam,ze to sie robi z tydzien..... niee ocieplenie nie robiliśmy tylko wsuwalismy...ale to lajtowo zabrzmiało..biorąc pod uwagę nadwyrężone ostro mieśnie...płyty osb - robiliśmy strych użytkowy , który nie był nim Płyty kładlismy i przybijaliśmy na jętki ..wyszło ponad 40m2 A co do wełny to zamówione jest 240m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 08.10.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 az 240???ale pewnie ocieplacie do samej gory, a my nie bo nam odradzili.Podobno zwieksza sie wtedy kubatura do ogrzania.....i nie radzą ocieplac strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.10.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 az 240???ale pewnie ocieplacie do samej gory, a my nie bo nam odradzili.Podobno zwieksza sie wtedy kubatura do ogrzania.....i nie radzą ocieplac strychu. nie ocieplamy strychu..tylko poddasze to co jest pod jętkami tylko 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.10.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 haloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 10.10.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 do nas przychodzi jutro pan od układania płytek ,bedzie układał na razie tylko kotłownie zeby mozna było postawic piec c.o. hydraulicy jutro moze skończą a w piatek moze wylewki na górze od poniedziałku układać maja kostke brukową, nie bedzie sie chodzic juz po bagnie pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 10.10.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 a ja nie dostaje informacji,ze ktos odpisał..buuuuuu U nas normalne zamieszanie. Zrobione szambo, ogrodzenie wciaz zaczete, płytki ukladaja sie.Do tego ludzie, ktorym szef firmy nie zapłacił i nie przyszli robic, okropnie krzywe sciany i w ogole wszystko pod gorke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipacyna 10.10.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Trzymaj się dzielnie. Pozdrawiam Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.10.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 a ja nie dostaje informacji,ze ktos odpisał..buuuuuu buuuuuu ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 11.10.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 też się zastanawiam nad tym jak zrobić ocieplenie poddasza. Będę miała strych nie użytkowy wiec jak to powinno być prawidłowo zrobione? Wełnę daję sie tylko pod jętki, czy takze na skosy na tym poddaszu, żeby było cieplej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 11.10.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 nam powiedzielei,zeby nie ocieplac stychu bio kubatura sie wziekszy do ogrzania.Kilka osob mi tak radziło...wiec nie ocieplam...najwyzej kiedys, jak trzeba bedzie.....a jak zostanie wełny to sama tam ta reszte upchne..Ja mam teraz inny problem. Robia mi ogodzenie.Nie chciało im sie recznie kopac, choc mam gotowe elementy, wiec uzyli koparki.Wyciagneli mi wszystki tuje...lezały całą noc rzucone..ale wiem,ze do wtorku ich nie wkopie.Jak je zabezpieczyc?/I czy jest sens ich wkopywac, jak sa juz przymrozki???Niby wycieli z zniema..dałam je do domu na folie, zawsze to cieplej.Ale martie sie co dalej??jest ich 20 plus mama mi teraz 8 kupiła w doniczkach, takie na metr.Co mi radzicie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.10.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 nam zaproponowali,żeby jedną warstwę dać pod dach ale my będziemy tylko ocieplać pod jętkami 2x wełną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 12.10.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 jak kiedys ktos mi powiedział,ze najgorsze jest wykonczenie- wysmiałam.Teraz sama to powiem!!!Wole od nowa mury budowac niz wykannczac!!!!A kasa idzie niemiłosierna, choc nie widac na co i dlaczego tyle...poprostu sie płaci..... SZOK!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.10.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 jak kiedys ktos mi powiedział,ze najgorsze jest wykonczenie- wysmiałam.Teraz sama to powiem!!!Wole od nowa mury budowac niz wykannczac!!!!A kasa idzie niemiłosierna, choc nie widac na co i dlaczego tyle...poprostu sie płaci..... SZOK!!!!! nooo ja jeszcze nie zaczęłam tak naprawdę ale.....buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 13.10.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 wiec...mamy gniazdka!!!We wtorek rusza elewacja.W poniedziałek ocieplenie poddasza....a pod koniec tygodnia uruchamiamy kotłownie/ Musimy grzac, bo dzis było bardzo zimno....wiec jakos trzeba suszyc mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 15.10.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 to znowu ja, ale mam problem.... Moze ktos wie, gdzie mam poszukac jak ocieplac poddasze????? Mam wełne 15 i 5. Znajomy zaczał ocieplac tak: wepchnął najpierw 15 potem 5, związał i dał folie czarną. Przyszedł fachowiec i powiedział,ze jest to zle.Podobno najpierw daje sie 15, potem stelaz, chyba nawet cos o folii mowił, kolejno wełne 5 i folie...i ze nie mozna jej ugniatac. Jak to jest naprawde???? Poszukajcie mi zdjec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 15.10.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 to znowu ja, ale mam problem.... Moze ktos wie, gdzie mam poszukac jak ocieplac poddasze????? Mam wełne 15 i 5. Znajomy zaczał ocieplac tak: wepchnął najpierw 15 potem 5, związał i dał folie czarną. Przyszedł fachowiec i powiedział,ze jest to zle.Podobno najpierw daje sie 15, potem stelaz, chyba nawet cos o folii mowił, kolejno wełne 5 i folie...i ze nie mozna jej ugniatac. Jak to jest naprawde???? Poszukajcie mi zdjec... sprawdź w dzienniku Mayland ona sama układała wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 16.10.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 to znowu ja, ale mam problem.... Moze ktos wie, gdzie mam poszukac jak ocieplac poddasze????? Mam wełne 15 i 5. Znajomy zaczał ocieplac tak: wepchnął najpierw 15 potem 5, związał i dał folie czarną. Przyszedł fachowiec i powiedział,ze jest to zle.Podobno najpierw daje sie 15, potem stelaz, chyba nawet cos o folii mowił, kolejno wełne 5 i folie...i ze nie mozna jej ugniatac. Jak to jest naprawde???? Poszukajcie mi zdjec... w ostatnim muratorze była dodawana płyta o tym jak się ociepla dachy,fajny film montażowy .może ktoś znajomy ma ten numer muratora. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 16.10.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A u nas wlasnie dzisiaj skonczyli ogrzewanie i jestesmy juz po pierwszym uruchomieniu.Szkoda tylko,ze nie ma jeszcze ocieplenia poddasza i scian zewnetrznych,ale jeszcze ze dwa tygodnie,gora trzy i bedzie mozna grzac na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 17.10.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 gratuluje...U nas dzis kaloryfery montują, ale nie uruchomimy kotłowni-nie przywiezli pieca!!!!!Wełne połozona w całym domku, tj na gorze i styropian przyklejony na całym budynku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.10.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 ale tu cisza mogę się pochwalić od ponad tyg mam okna od poniedziałku będzie skrzynka z gazem za trzy tyg ocieplanie poddasza w tym samym czasie będzie ...chyba układać się glazura ...której jeszcze nie mam nie wiecie jak jest z wannami, bidetami itd... trzeba to mieć kiedy wchodzą glazurnicy ..ile się na to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts