Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

my jeszcze z płytkami poczekamy ze 2 miesiące teraz podłoga tam gdzie jest podłogówka pęka na całego, co ma pęknąć niech pęka teraz niż jak juz będą płytki ułożone,będziemy musieli zastosowac specjalną matę pod płytki na te pęknięcia.

w domku ciepło +17 st dołożyliśmy na podłogówce a jeszcze to nie wszystko

pod koniec tygodnia włączymy ogrz.na pełny regulator :)

pozdrowienia

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a nie wystarczy klej elastyczny na podłogowce???nam tez w paru miejscach popękała podłoga, ale nawet nie myslałam o jakism zabezpieczeniu.Płytki planujemy koncem tego tygodnia ukladac na razie w kuchni, zeby nam kamienarze nie zniszczyli...a jak tylko pojda salon i schody.Na razie mamy problem z drzwiamy wewnetrznymi.Zamawiane byly w sierpniu na koniec listopada.Wczoraj mąż dzwonił i facet kazał zadzwonic w przyszlym roku, bo nie ma czasu teraz.Dopiero wtedy podjedzie jeszcze raz i wymierzy na gotowo. Kurcze...Troche nas trzymaja te drzwi.niby podłoga powinna byc ulozona zanim sie je załozy, ale w łazience na gorze mamy zaraz miec umywalke i teraz pytanie..ile cm mamy sie odsynąc??za mało- futryna sie nie zmiesci, za duzo..bedzie szpara. :-?

Same dylematy...... :-?

Dobrze,ze choc pogoda sie poprawia to moze choc taras zrobią i schody do domu.....i dokoncza ten balkon :D

u nas powiedzieli,ze wystarczy elastyczny klej..a podłoga pracuje i pekac bedzie nawet za 5 lat...tak, jak sciany.

nam zrobili tylko rozdzielenie tam, gdzie jest i nie ma podłogowki na jednej powierzchni w salonie....Zeby nie pekaly płytki na lączeniu z deska.

ale nikt nam nie mowił o innym sposobie.aha i wiem,ze nie mozna ukladac płytek, jak chodzi podłogowka.

na dylatacjach ładnie pękają ,ale tez i w środku u nas

no kazdy sposób dobry żeby uchronić płytki przed pękaniem

u nas na dylatacjach będą fugi silikonowe,

i na dylatacjach rzeczywiście może podłoga "chodzić"

ale jeśli wam popęka pomiędzy dylatacjami to trzeba coś zastosowac( my zastosujemy mate )

no i nie wolno kłaść płytek na dylatacji

pozdrowienia

wiec my tez zastosujemy mate.Rozmiawiałam z kolegą, co bedzie nam ukladał płytki.Prawdopodobnoe zacznie w piatek-sobote, lub nawet w poniedziałek.Nie spieszy sie.jednak pojawił sie kolejny problem....schody do salonu sa zaokrądlone. kupiliśmy stopnice i....nie mozna ich polozyc, bo jak??Stopnice nie mozna ciąż do łuku...Mam dylemat.

Cały hol, kuchnia ma byc w gresie 40/40 poler.Stopnice na 2 schody miały byc w gresie ale matowym i sa 30/90 z takimi zagłębieniami antypoślizgowymi.Potem schodzic ma sie na płytke polerowaną 60/60 i na srodku ma byc deska wenge. Co zrobic ze schodami??Kolega powiedział,zeby ta deske..ale jak to bedzie wyglądało??nie widze tego.

Po raz kolejny mowie,ze łatwiej jest stawiac niz konczyc!!!! :cry:

i dobrze..niech sie uczy.Moze wszedzie ułozy..nawet nie wiesz ile zaoszczedzicie.

U mnie od jutra kominek robia.Zastanawiam sie czy 3 tys za zrobienie to duzo?? :-?

Łazienka tez w trakcie wykanczania a jutro koncza juz gore....pomalowane wszystkie pokoje

szczególnie , że biurowiec :wink: wiem ile zaoszczędzić możemy :D już sobie wyliczyłam :D , na samym gospodarczym 1000 :roll: :D

Rowne sciany???To chyba nie w tym stuleciu, chyba ze ktos sam sobie buduje, ale i tak watpie....

Nie ma teraz ekipy, ktora buduje dobrze....wszystkie robia do :oops:

a pytanko- czy najpierw sie układa panele i listwy czy maluje??? :D

Oj sa jeszcze ekipy,co potrafia postawic sciany jak nalezy.

Gostek,ktory bral pomiary okien byl w szoku,ci co wstawiali zwlaszcza bramy przeklinali "k...a jakie te sciany proste,wszystko pasuje,jeszcze takich nie widzielismy",a babka od wnetrz jak wpadla z laserowka to mierzyla wszystko po dwa razy bo myslala ze jej laser padl.Doslownie wszystko praktycznie co do milimetra.Krotko mowiac przylozyli sie chlopaki do scian,a i nie tylko do scian. :p

Kurde,tylko szkoda ze takich jest juz niewielu :(

nasza firma tez miała robic pod siebie, bo mieli konczyc.Dopiero pozniej okazało sie ze w rodzinie siostry jest spec od wykonczen, wiec im podziekowalismy.... :D

A u nas duze zmiany...juz nie na budowie,ale w nowym domku.Płytki w kuchni i na połowie holu.Łazienka na gorze tez juz na wykonczeniu.Jeszcze ze 4 dni i fuga.

W sobote brat rusza z panelami na poddaszu. :D

Kominek hula, ale...ci co go robili podłączyli do wentylacji a nie wybili dziury w kominie...fajnie, nie??? :lol: