Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my wczoraj mierzyliśmy ile będzie miał ogród za domem 17dłx25szer. Dom jest o dużej powierzchni, bo to parterówka 14,7szerx13,5dł. Przed domem 8dłx25 szer. I myślę, że to wystarczy. Chcemy mieć altankę, plac zabaw dla dziecka i troche trawnika. Nie chce później biegać i grzebać w ziemi

A my na naszym 1045m2 mamy do postawienia dom 120m2+garaż, wiec może troszkę miejsca zostanie na sklaniaczek i ogród. Nie myslę jeszcze o tym. Na razie zaprząta mnie myśl co z kredytem bo w millenium nie mamy zdolności na kredyt w CHF (po tych zmianach). Umówiłam się z doradcą Expandera, zobaczymy co wymyśli :roll: .

No i zaniedługo uzgadniamy jak ma wygladac nasz dom, więc szukam coraz to nowych rozwiazań-a to okna zamieniam na takie o typowych wymiarach, a to myśle jak dom ustawić na działce coby było dobrze...i takie tam. mam jeszcze kilka tygodni czasu , więc lepiej wszystko jeszcze raz przemyśleć.

A w sobotę wybieramy sie na działkę kosić trawsko do pasa(może znajdziemy wreszcie wszystkie graniczne słupki :wink: .

Pozdrawiam-Dagmara.

Witajcie

To i my się dołączymy do rozpoczynających budowę w 2007 roku. Taki przynajmniej mamy zamiar. działka jest, tyle tylko że nie możemy zdecydować się na projekt. Już jesteśmy zmęczeni tym szukaniem. Mamy kilka faworytów niestety jakoś z mężem mamy różne gusta i ciężko nam jest się dogadać w tej sprawie. No cóż mam nadzieję że uda nam się podjąć jakąś sensowną decyzję. Na razie najbardziej skłąnialibyśmy się do "Szczęśliwego losu" M13 z muratora ale jakoś nie bardzo podoba mi się dach z tyłu. Może macie jakieś pomysły na dom o podobnej liczbie pomieszczeń.

Pozdrawiamy

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=360&IdKolekcji=[/url]