komarek 22.09.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ja to od rana zazwyczaj mam paskudny humor bo stoję w korkach. Czasami te 10 km jade 1,5 h. A tak pięknie było w wakacje?? A tu zima przed nami. Tak sobie teraz myśle, ze w pryzszłości na tej "naszej" działce to przyjdize nam odśnieżać neizły kawałek drogi. Mamy mieć służebność drogi ale sąsiad w porzadku całe lata musaił sam dawać sobie z tym radę teraz bedzie miał nas do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.09.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ja mam drogę asfaltową, która prowadzi do nikąd...kawałek za naszym domem sie kończy. Droga gminna więc chyba gmina powinna ją odśnieżać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.09.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam. A ja się wk..... , przepraszam-zdenerwowałam. Wyobraźcie sobie , że zaginęła paczka z naszą podkaszarką którą to mieliśmy wykosić chaszcze na działce . Wiecie co....mam na swoim koncie prawie 400 komentarzy na allegro , bo był czas kiedy handlowałam i to sporo, więc w zasadzie zakupy na allegro traktuję jako bezpieczne bo znam sie troszke na tym. Za to nasza Poczta Polska ma mistrza świata.....zagubiła paczkę która jest pokaźnych rozmiarów i sporo waży.....ludzie, przeca to nienormalne. I teraz d....blada, bo po złożeniu reklamacji trzeba jeszcze czekać kilka tygodni az się sprawa wyjaśni i poczta ustosunkuje się na piśmie.....a kosiarki niet. Trudno, w związku z zaistniałą sytuacją i brakiem zajęc na naszej działce zabieram się jutro i jadę z małżem na wieś do rodziny-odpocząć . Pozdrawiam, Dagmara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 22.09.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 to jest poprostu nie do uwierzenia. Rozumiem jak mi zaginęłą ładowarka do komórki, którą moja mama wysłała priorytetem ale kosiarka. Jedź dziewczyno na łono natury i nabierz pozytywnej energii, doładuj akumulatory. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.09.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 daggulka, odpoczywaj i odstresowuj się. Może ją znajdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 23.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Ludzie! Ponoć ekipy budowlane szykują od wiosny 40% podwyzkę za swoje usługi,materiały idą w górę,jak tak dalej pójdzie to nie wybuduję swojego wymarzonego domku.Czy ktoś wie jak długo potrwa ten boom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Damro-Ty nie stresuj ......my mamy ograniczony budżet, i to "kredytowy" na dodatek .Ja mam nadzieje, że nasza ekipa na wiosnę nie krzyknie mi te 40% więcej . Zaraz jak projekt będzie gotowy czyli na początku października zawiozę go do wykonawcy i wtedy się dowiem za ile wybuduje nam "Zoskę". Na razie mam jakietakie rozeznanie w jego cenniku na podstawie budowy u sąsiada , ale dokładnie dowiem się w październiku. Myslę, że nie będzie tak źle . A ja dziś kwitnę w pracy do 12 godzinki, a potem jadę odpocząć na łono natury. Oczywiście odpoczynek to taki pośredni powód wyjazdu -przede wszystkim muszę ze wsi przywieźć moją młodszą latorośl -już czas do przedszkola, wakacje w tym roku miała dłuższe , ale wszystko co dobre kiedys się kończy . Pewnie przywiozę także swojego psa, który na wsi czuje się jak u siebie w domu-w swoim zywiole, cały czas na podwórku tylko na noc do domu . Chyba że moja mama będzie chciała żeby jeszcze został, to zostawię go jeszcze-póki ciepło to niech sobie tam siedzi . Acha, wyobraźcie sobie że znalazła się nasza kosiarka-wróciła do nadawcy z adnotacją że nikt nie podjął awiza dwa razy-to już przegięcie. Ja tam mieszkam, codziennie wybieram ze skrzynki korespondencję i na pewno awiza nie było. No a poza tym niezła ściema poczty polskiej, bo byłam u nas na poczcie i Pani sprawdzała mi dokładnie i na pewno ta paczka w ogóle nie dotarła do Jastrzebia bo poczta Jastrzebska nie miała jej w swojej ewidencji komputerowej a na magazynie tez jej nie było.Dzwoniłam nawet do paczkowni w Jastrzębiu -w ogóle nie mieli na stanie takiej paczki. Wiecie co Wam powiem? Gdybym miała kupe kasy to stworzyłabym prywatna pocztę-możnaby na tym zrobić niezły interes. A i nasz monopolista dostałby po d..... należy im sie bo robią co chcą i takich szaraczków jak ja to maja serdecznie w d...... Pozdrawiam, Dagmara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahna 24.09.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 niepodoba mi sie Włocławek i co ztego?? Mam pisac jaki to Włocławek beee Oj lepiej nie bo ja pochodzę z Włocławka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.09.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Właśnie, oni to potrafią człowieka uszczęśliwić. My mamy np, wyznaczony kolor dachu:min. naturalny beż... Poza tym zalecają ogrzewanie wszystkim z wyjątkiem węgla czy groszku.... Na szczęście nasz architekt nas uświadomił, że w naszym planie zagospodarowania są takie magiczne słowa jak: zaleca się i powinno się, które w zasadzie niczego nie zakazują lub nakazują Takie obostrzenia porządkują jednak przestrzeń. Nie ma tego złego.... U nas mamy tak: od tyłu, od granicy działki dom ma być odsunięty 10 m, od drogi 6 m. Dach może być w kolorach - czerwony, brązowy lub szary. Dom do 9 m wysokości. Max 1,5 kondygnacji, 20% wykorzystanej działki. Domy tylko jednorodzinne. Nie można kłaść bitumiki, tylko blacha, dachówka ceramiczna lub cementowa. Ogrzewanie: zakaz pieców na węgiel, groszki - ma być ekologicznie. pozdrawiam[/quote Jasne, Grazia111 zgadzam się " co 6 tygodni zmiana koszuli, ale porządek musi być ". Mnie tylko powalił na kolana proponowany kolor dachu: naturalny beż, w życiu nie widziałam, żeby ktoś taki miał. Poza tym, możemy zabudować 30% działki, mieć 2 kondygnacje, odległości po 6 metrów z każdej strony. A co do ogrzewania, to mojej okolicy chyba już nic nie zaszkodzi - Górny Śląsk Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.09.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Witajcie ja tez mam zamiar zacząc na wiosne '07 mam nadzieję ,że sie uda .Mamy działkę uzbrojoną skrzynka z prądem jest na działce kanalizacja ,woda doprowadzona do granicy działki dojazd drogą asfaltową ale jst to osiedle nowych domków jednorodzinnych i jest bardzo spokojnie to tyle o działce a i zapomniałam dodac ,że dzialka jest o wym 20X35 i w przyszłym ogródku rośnie mi las ,którego nie mam zamiaru wycinać.Projekt wybraliśmy bardzo prostytrochę z w wzgędu na koszty a trochę z racji upodobań podobają nam sie proste domy .Dach dwuspadowy prosta bryła .jesteśmy na etapie papierkowej .Pordrawiam wszystkich początkujacych Witaj Aniu, widzę że troszkę górnych ślązaków zaczyna w przyszłym roku. A gdzie dokładnie, jeśli mogę wiedzieć jest wasza działeczka? Nasza ma podobne wymiary 20x38, tylko bez lasu niestety Nasza jest jeszcze nieuzbrojona, ale wszystko jest w granicy działki, wystarczy tylko doprowadzić POZDRAWIAM, Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.09.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 a moi kopią na działce fundamenty. Jest problem, bo pod ziemią jest pełno korzeni po akacjach. Robota idzie bardzo powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.09.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 hallo, gdzie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 26.09.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Jesteśmy, kawkę dopijamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.09.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 ja już dopiłam. Szukam teraz na necie noclegów dla pracowników w Konstancinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.09.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Ja też jestem, dziś wyjątkowo w domu-pracuję po południu z powodu mojej małej paskudki. Wyobraźcie sobie że wciągło Kasi za nogawkę nogę między szprychy w rowerze w niedzielę-masakra. Pierwszy moment był najgorszy -jak musiałam jej skarpetkę razem ze skórą z nogi zdjąć. Na szczęście nie jest złamana-tylko mocno potłuczona i trochę pokaleczona. Bidulka nie może nawet na nią stanąć i boli ją bardzo. No i dlatego prowadzenie biura zostawiłam mojej pracownicy (jestem pewna że sobie poradzi, a w razie czego jestem pod telefonem i gg ), a ja pobiegnę do biura jak tylko mój mężczyzna z pracy przyjdzie-czyli gdzieś koło godzinki 14. A na działce bez zmian, czekam na tą nieszczęsną kosiarkę i jak tylko przyślą (ma być dziś), to pojedziemy skosić trawsko. No i przymierzamy się żeby jeszcze przed zimą zrobić tę szopkę narzędziową.....ale szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać. Może macie jakieś pomysły lub doświadczenia związane z wykonaniem takiej szopki z drewna ? Pozdrawiam, Dagmara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.09.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 no to Ci się córeczka nacierpi...biedactwo. Dobrze, że ta kosiarka w końcu się znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 26.09.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Oj te nasze dzieciaki. Biedactwo. teraz potrzebuje Mamusi, więc siedź z Nią i pocieszaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.09.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 takie wypadki jeszcze przede mną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka23 26.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Hello chce do Was dołączyć. Ja też ja też ja też będę budowała dom w 2007 a przynajmniej mam taki zamiar Projekt wybrany http://www.domdlaciebie.com.pl/CMS/default/default.html?akcja=szczegoly&id_domku=144 działka od kochanej babci w trakcie wytyczania i przeprowadzania w Libertowie (południowa granica Krakowa). Pozrawiam wszystkich i szczerze liczę na kontakt z Wami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.09.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 aka, witamy. Jak dobrze mieć taką kochaną babcię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts