Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja w Warszawie studiowałam, potem wróciłam do rodzinnego Olsztyna, na 4 lata, ale rok temu wróciłam do Warszawy - do pracy. Generalnie myślę, że można się przyzwyczaić do mieszkania tutaj, ale domek będę budować 20 km od miasta :) I nie ważne, że dojzad do pracy zajmie trochę dłużej :) Poza tym... na zakup mieszkania w Warszawie mnie po prostu nie stać, ceny są koszmarnie wysokie, a i znaleźć coś przyzwoitgo jest na prawdę ciężko.

Pozdrowionka :)

Witaj, mam do Ciebie pytanie o wies Rusiec, własnie sie zdecydowalismy kupic tam działke, ziemi jest od koloru do wyboru a i cena nie az taka straszna. Czy kupowiałes tam działke przez agencję z Nadarzyna? jesli tak to bardzo proszę o opinie ta jej temat. dziekuje

Asia

czesc sorki ja nie na temat pomozcie lub doradzcie mam dzialke ponad 30 arow i powiecie co z tego no otoz i klopot w tym ze taka a nie mniejsza a dlaczego bo pani urbanistka w decyzji o zabudowie napisala moze pobudowac rolnik czy jakos tak sformulowala noi d..pa nie moze narazie tego obejsc ale jak wynajme ponad hektar w sumie na czas budowy tylko0 to zostane rolnikiem poradzie ja wam sie to udala dzialke kupilem w roku 2006

Witaj, mam do Ciebie pytanie o wies Rusiec, własnie sie zdecydowalismy kupic tam działke, ziemi jest od koloru do wyboru a i cena nie az taka straszna. Czy kupowiałes tam działke przez agencję z Nadarzyna? jesli tak to bardzo proszę o opinie ta jej temat. dziekuje

Asia

Asia:

Ja kupowałam działkę bezpośrednio od właściciela tak więc niestety nie jestem w stanie Ci pomóc. Zajrzyj może do grupy nadarzyńsko-grodziskiej. Być może któraś z tamtych osób miała do czynienia z tą agencją.

Asia

Asia:

Ja kupowałam działkę bezpośrednio od właściciela tak więc niestety nie jestem w stanie Ci pomóc. Zajrzyj może do grupy nadarzyńsko-grodziskiej. Być może któraś z tamtych osób miała do czynienia z tą agencją.

oki, bardzo dziekuje za odpowiedz

czesc sorki ja nie na temat pomozcie lub doradzcie mam dzialke ponad 30 arow i powiecie co z tego no otoz i klopot w tym ze taka a nie mniejsza a dlaczego bo pani urbanistka w decyzji o zabudowie napisala moze pobudowac rolnik czy jakos tak sformulowala noi d..pa nie moze narazie tego obejsc ale jak wynajme ponad hektar w sumie na czas budowy tylko0 to zostane rolnikiem poradzie ja wam sie to udala dzialke kupilem w roku 2006

Witam

Sprawdz w Urzedzie czy dla miejscowosci w ktorej masz dzialke jest plan zagospodarowania przestrzennego. Jezeli tak to do kiedy obowiazuje?

Jezeli nie ma planu zagospodarowania to sprawe masz rozwiazaną.

Daj znac to poradzimy co dalej.

Pozdrawiam

Zender-mnie też przechodzą ciarki. Też obserwuję ceny , bo przeciez na wiosnę ruszamy z budową....i norrrrmalnie włos się jeży....materiał będę chyba kupować zaraz jak dostanę kredyt czyli gdzieś styczeń-luty....jeszcze przed wiosennymi podwyżkami.

Daggulka, my tez mamy taki zamiar. Zresztą już teraz wystawiliśmy na sprzedaż mieszkanie z opuszczeniem na sierpień. Spłata w transzach więc było by na materiał. Chcemy to co się da kupić zimą, żeby potem nie było niespodzianek, że nie ma np. styropianu, tak jak to jest w tej chwili...Poza tym może uda nam się wytargować lepsze ceny...

Witam wszystkich planujacych :)

Tez mamy nadzieje na rozpoczecie na wiosne 07

dzialka Kajetany/k Nadarzyna

umowa na prad z ZEWT podpisana i oplacona - jak na razie realizacja docelowa 09/2007 trzeba walczyc

badania geotechniczne zrobione

projekt indywidualny - sie rysuje :evil:

Asiaf1 Ja kupowalem przez agencje w Nadarzynie. Generalnie sa ok ale polecam pania Marte. Wlasciciel starszy pan zapomina o roznych rzeczach i potrafi wyprowadzic z rownowagi :evil: . Pan Adam jest w miare ok ale mocno zalatany.

Pozdrawiam

Zonzi

Witam

My tez chcemy zaczac budowe w 2007 roku. calosc inwestycji w kredycie oczywiscie. Narazie jestesmy na etapie pozyskania kredytu na dzialke. Ale temat technologii na dom mamy opracowany.

Dom bedzie szkieletowy, parterowy o wspolczyniu 0,1 W/m2K, (prawie jak pasywny) na plycie Legalett. Ogrzewanie domu elektrycznie na nocna taryfe.

Napewno powiecie ze zwariowalismy ale przy kalkulacji ceny do wartosci energetycznych oraz cen za ekploatacje wychodzi ze energia elektryczna bedzie kosztowac ciut wiecej od gazu. Po 30 latach jakies tylko 8000 roznicy. Pozatym bedziemy i tak palic w kominku ktory bedzie podlaczony do ogrzewania Legalettu.

To tyle narazie

Witajcie,

Zdecydowanie budowa domu to nie zajęcie dla niecierpliwych... wszędzie schody.... kupowanie działki od chwili gdy się zdecydowaliśmy i umówiliśmy z właścicielami 4 miesiące, teraz kolejny tydzień zwodzi nas geodeta... budowa to będzie trening na cierpliwość...

Tak, tak, u nas dzialka miala sie juz sfinalizowac w zeszlym tygodniu ale okazalo sie ze nie ma podpisow zon wlascicieli dzialki i okazalo sie to dopiero kiedy papiery ogladal analityk z centrali. Wlasciciele w tym czasie pojechali do Hiszpani, wrocili w poniedzialek, dzis dopiero mialam ta umowe. Myslalam ze dzis od razu podpiszemy umowe kredytowa a tu nie, te papiery jada teraz do centrali, jak wroci wszystko to podpiszemy umowe, dopiero potem notariusz. Mam nadzieje ze zalatwimy to do konca przyszlego tygodnia

Witajcie.

A mnie wczoraj olśniło, że przeciez działkę kupiliśmy juz 1,5 miesiąca temu a my nie dostaliśmy żadnej informacji z sądu- działu ksiąg wieczystych do tej pory. Trzeba sie chyba do cieszyna przejechać.

A tak poza tym to projekt jest już gotowy, ale dziś nie bardzo pasuje mi po niego jechać (w pracy jestem :wink: ), więc pojadę chyba w przyszłym tygodniu.

A tak poza tym to czas cholernie szybko leci i tak żyjemy od weekendu do weekendu. Na dworze coraz zimniej, chyba mnie jakaś jesienna deprecha dopada powoli :o .

Pozdrawiam wszystkich serdecznie-Dagmara.

Witam, witam.....

Deprecha deprechą....materiały materiałami..... :wink: . Materiały zamierzamy zamawiać tak na 100% zimą-gdzieś styczeń luty....wtedy można niezłe upusty dostać :D . A na razie rozglądamy się co jest na rynku, jakie nowości (oczywiście wszystko w internecie bo czasu brak na jeżdżenie po hurtowniach na razie-urlopiki trzymamy na wiosnę coby dopilnować budowy :wink: ) . Ale doszliśmy z małżem do pewnych kompromisów w temacie "materiały budowlane", więc czas wolny nie jest czasem straconym :D .

A z tym notariuszem-tak właśnie nam powiedział, że to on wysyła do sądu co trzeba a my mamy czekać na wezwanie do miesiąca czasu......a tu już prawie dwa miesiące i nic :cry: . Chyba zadzwonię jutro do sądu i zapytam czy o nas nie zapomnieli :lol: .

Pozdrawiam :p .