Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Komarek, dlaczego mnie załamujesz? Jadę na tym samym wózku (czytaj: chcę budować w tej samej gminie) i rozumiem, że starostwo nie odpuści nawet godziny z przysługujących mu 65 dni. A może przyjmują, że są to dni robocze!!!

Co Cię będę załamywać. Powiem tyle na podział działki czekamy 6 m-cy

Marta z tego co sie zorientowałam to na prawdę trzeba pilnować swoich spraw na każdym kroku. A chyba proszenie, usmiech, robienie z siebie "głupka" itd. to wszystko skutkuje i warto stosować każdą metodę (oczywiście pozytywną) by skrócić termin załatwiania sprawy. I niektórym sie to świetnie udawało.

Ło matko, nie wiedziałam że ta papierologia to taka problematyczna jest.... nam to załatwia architekt, ale jak dotąd to też chyba nienajlepiej idzie bo w starostwie czy gdzies tam pomylili wyrysy z działki (dali nie nasz) i też jakiś czas w plecy. Ja nie wiem jak to sie odbywa, ale mamy obiecane załatwienie pozwolenia na budoewe do Świąt Bożego Narodzenia. Nie wiem czy sprawa sie posówa do przodu bo to nie my sami załatwiamy-co jakis czas dzwonię do naszego architekta z zapytaniem jak tam sprawy idą a on zawsze na to że dobrze :wink: . Ale zaczynam się troszkę martwić bo jeszcze żadnej umowy z przyłączy czy jakiejkolwiek innej nie podpisywaliśmy.... :o .

AAGNIESZK@ G R A T U L A C J E!!!!

Mnie pozwolenie na budowę obiecano w 7 dni (pożyjemy, zobaczymy). Będę informowała na bieżąco.

Na tym etapie trzeba się wykazać największą wyrozumiałością i co więcej CIERPLIWOŚCIĄ są chwile kiedy mam ochotę chwycić urzędasa jednego z drugim i nieźle potrząsnąć!!!

Agnieszkakusi, co z Twoim dziennikiem????

Pozdrowionka i milusiego wieczoru ... (ups, chyba popołudnia - tak tu jakoś ciemno się zrobiło - BYLE DO WIOSNY!)

U nas pozwolenie na budowę ma być prawdopodobnie pod koniec grudnia :( ,ale podobno co nagle to po....... :D czekamy :) ....jutro ekspertyza geologa :evil: mam nadzieję bo zwodzi nas już od trzech dni ...zobaczymy czy jutro będzie??? :-?

Zapomniałabym dodać ,że po rozmowie z panią architekt i jej propozycjach mamy mętlik w głowie :o ...tu okna dodać ,tam usunąć itd.......trudne wybory :wink: .....Pozdrawiamy!

Witam! Mam pozwolenie na budowę :lol: Czekaliśmy tylko 2 tygodnie!! Prognozy korzystne(na przełom XI/XII zapowiadają 8-10 stopni w + oczywiście) Więc na koniec listopada zaczynamy kopać - ciekawe czy rzeczywiście nam się uda ?? Mam nadzieję, że tak.

ps. może ktoś chętny podpowie, jak zamieścić rysuneczek domku po lewej stronie strony?? :wink:

Kurcze, szczerze mówiąc nie mam czasu. Trochę się zaangażowałam w szukanie działki dla naszj forumowiczki (Patikop). O właśnie, ona ma wątek odnośnie projektu" Merkury II"w dziale projektów. Może pomożecie jej z projektem? No i wracając do dziennika. na pewno się za niego wezmę. muszę jednak najpierw iśc do fotografa, bo ostatnich zdjęć nie zgrał mi na płytę. A chciałabym przyozdobić dziennik zdjęciami. :lol: Ale wezmę się, wezmę. Tylko nie wiem czy drzemie we mnie jakiś talent literacki. :lol:

Witam Was czy mogę dołączyć? W czerwcu kupilismy działkę i mamy zamiar zacząc budowę na wiosnę, mam nadzieję że się uda na razie załątwiamy papierologie do końca listopada powinniśmy dostać warunki , projekt jest kończony bo robilismy indywidualnie(niestety )

Teraz mam zamiar szukać ekipy na poczatek, czy Wy już orientowaliscie się w cenach ?

aha buduje się w W-wie konkretnie we włochach

pozdrawiam