Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

Witam wszystkich o poranku :)

Wątek podupada bo wszyscy są zajęci załatwianiem papierów, żeby zdążyć do wiosny ;)

U nas mała zamiana co do projektu - koniec końców padło na "Dom w winogronach G" w odbiciu lustrzanym. Dziś zamawiam :D

Chcemy wprowadzić parę zmian - zlikwidować balkon od strony ogrodu, w miejsce drzwi balkonowych wstawić okna i może zmienić na mniejsze duże okno od strony ogrodu - chociaż to ostatnie nie do końca jest przesądzone, trochę uroku dom przez to straci no i nie będzie już symetrycznie, jak powiedział architekt.

A przy okazji - inny za adaptację projektu znajomych, też z archonu (chyba dom w dziewannach, ale mogę się mylić) wziął prawie 3,5 tys a prakycznie żadnych zmian nie zrobił - zamienił tylko piec z gazowego na opalany drewnem. więc nasz chyba nie przycina nas na tej adaptacji, mam nadzieję...

pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich!

Oj, dawno mnie tu nie było, muszę nadrobić zaległości :D

Czekamy na pozwolenie na budowę, wczoraj mąż dzwonił do architekta który składał wszystkie papiery za nas i co usłyszał? Otóż przyczepili się do jakiegoś rysunku, w związku z tym architekt musiał uzupełnić i dzisiaj(!) składa od nowa :evil: Że cofnęli, się nie czepiam, bywa. Ale od czego telefon, nie mógł nam powiedzieć? Prawie miesiąc czekamy, byliśmy pewni, że lada moment będzie do odbioru, a tu niespodzianka :evil: Zresztą zastanawiam się, czy gdyby mąż nie zadzwonił, to architekt rzeczywiście dzisiaj by to załatwił... Ech...

Wczoraj byliśmy u wykonawcy, zostawiliśmy projekt i teraz czekamy na dokładną wycenę, ma być pod koniec tygodnia.

Ludziska...norrrrmalnie naumiałam się wklejać zdjęcia do forum :D . Taka mała rzecz a cieszy :wink: . Coby udowodnić to wkleje Wam zdjęcia moich zwierzaków :D .

http://images2.fotosik.pl/255/6ddd7019038cbdd1m.jpg

http://images4.fotosik.pl/219/1c3a41d7665837a9m.jpg

http://images1.fotosik.pl/264/bad8c864fcf71c03m.jpg[/img]

To pierwsze to moja biurowa swinka morska-biurowa bo mieszka u mnie w biurze i dotrzymuje mi towarzystwa w pracy :D , a to pozostałe to Fiduś po operacji w kołnierzu i babskich gaciach coby sobie szwów nie rozlizał :D .

Daggulka naucz co nie których co nie umieją wklejania zdjęć,plisss

Damro....no kurrrcze trochę z tym jest roboty-najpierw musisz sobie załozyc swoja stronke na jakims serwerze , ja mam na fotosik.pl. Kiedy już sobie załozysz to postępujesz dokładnie tak jak tam piszą-krok po kroku powiedzą Ci jak załozyc sobie tam album i wkleić zdjęcia. I jeszcze trzeba zainstalowac taki program do obsługi tych zdjęć (fotosik manager)-możesz go sobie ściągnąć ze stromy fotosika-zresztą tam Cie poprowadzą. I dopiero jak masz te zdjęcia juz umieszczone na tym serwerze-na swojej stronce to możesz je stamtąd wkleic do swojego postu na forum w następujący sposób. Jeśli chcesz dać tylko link to normalnie kopiujesz skrót i z głowy. A jesli chcesz żeby zdjęcia były widoczne jak te moje to najpierw klikasz u góry na ikonkę , potem wklejasz adres internetowy zdjęcia (jest na właściwościach w zdjęciu) i kończysz klikając ponownie na .

Moze troszke to zamotałam, ale jak zrobisz sam pierwszy raz to potem juz pójdzie z górki :D . Gdzies był topik na forum na której uczą wklejać zdjęcia i mozna popróbować-poszukaj, jak znajdziesz to jestes uratowany :D.

A ja zdecydowałam-robię dziennik budowy na forum. Jak będę miała dziś chwilkę to się tym zajmę.

Pozdrawiam.

Kusi ale poszalałaś w dzienniku. Muszę znaleźć czas żeby to dokłądnie przeczytać, ale najważniejsze, że się odważyłaś mimo róznych przeciwności. Pisz jak najwięcej bo ludzie chętnie czytają. Ja na pewno będę śkedziła dalsze losy Waszej budowy. A może kiedyś sama założę dziennik. Na razie nie bo chyba same przekleństwa by się tam znalazły.

daggulka, agnieszkakusi super, że założyłyście dzienniki :lol:

Napewno będę śledzić Wasze postępy w budowi :)

A my jesteśmy teraz na etapie castingów architektów 8)... niestety u nas nie jest tak różowo z cenami jak u Was :roll: Adaptacja projektu z planem zagospodarowania działki zaczyna się tak od 4-5 tys. :evil: a gdzie jeszcze mapki, badania gruntu... :x

No nic dzisiaj zaczynamy nasze spotkania ... zobaczymy co z tego wyjdzie... :)

A ja muszę się pochwalić, ze w sobotę byłam oglądać taki domek jak my chcemy czyli Sandrę. Okazało się, ze 2 takie domy stoją tuż obok a ja szukałam na końcu świata.

I muszę wam powiedizeć, że dzięki tym oględzinom i oczywiście ludziom, którzy chętnie nam pokazali swoje domy i dali wiele cennych uwag - utwierdzilismy sie w decyzji co do tego projektu.

ja próbuję znaleźć na forum kogoś, kto budował/buduje ten sam domek, niestety, przeglądarka wyświetla mi po kilka tys. wyników, nie mam czasu i cierpliwości by to wszystko przeglądać :-?

szkoda, fajnie byłoby zobaczyć jak on wygląda na żywca :)

Mientowy trzeba trochę przykroić wynyki szukania i masz zaledwie kilka wątków... Wasz projekt to w Winogronach tak jak masz w stopce?? To tutaj jest najbardziej rozbudowany wątek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=81096&highlight=winogronach proszę bardzo :)

ja próbuję znaleźć na forum kogoś, kto budował/buduje ten sam domek, niestety, przeglądarka wyświetla mi po kilka tys. wyników, nie mam czasu i cierpliwości by to wszystko przeglądać :-?

szkoda, fajnie byłoby zobaczyć jak on wygląda na żywca :)

Mientowy trzeba trochę przykroić wynyki szukania i masz zaledwie kilka wątków... Wasz projekt to w Winogronach tak jak masz w stopce?? To tutaj jest najbardziej rozbudowany wątek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=81096&highlight=winogronach proszę bardzo :)

Małgolinka - DZIĘKI, kroiłem ile się dało i też trafiłem na ten wątek :)

ale wdzięczny jestem za dobre chęci i pomoc :p

MaEmi - się nie gniewam :D

Pomysł ze sznurkiem też chodził mi po głowie ale działka zarośnięta, z pracy wracam po 17-tej więc już ciemno, zostaje sobota i niedziela a wtedy robi się w domu zaległości z całego tygodnia.

Ale spróbuję zrobić to w weekend na podwórku u teściów, miejsca powinno wystaczyć

pozdrawiam