mientowy 30.11.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Jasne, że można. Pytanie tylko czy w cenach, które podajecie są tylko warunki przyłączenia wody/prądu/gazu czy też projekty tych przyłączy wraz z uzgodnieniem w ZUD. Załatwienie warunków przyłączy kosztuje tyle co wizyta w urzędzie i złożenie wniosku. I do pozwolenia na budowę to wystarczy. Projekty przyłączy muszą wykonać osoby z odpowiednimi do tego uprawnieniami, potem zatwierdza je ZUD. Tutaj już koszty są wyższe. Ja warunki przyłączy załatwiałam sama. Architekt robiła mi adaptację projektu i plan zagospodarowania terenu - za 1.000 PLN. Teraz zabieram się za projekty przyłączy moje 3 tys to kwota za wszystko (projekty przyłączy - nie warunki, ZUD, itd.) - czyli na gotowo, nie interesuje mnie nic poza tym kiedy przywiozą mi pozwolenie po mojej stronie badania gruntu i geodeta (chcę dogadać sie z jednym na pełną obsługę - mapka, wytyczenie, wył. z prod. rolnej, inwentaryz.powyk. - powinno wyjść taniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 30.11.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 3 tysiące to tanio chyba... Nasz wziął 4400 za wszystko - adaptacja, uzgodnienia, projekty przyłączy - bez kanalizy, za to dodatkowo będziemy musieli zapłacić 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 30.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 moje 3 tys to kwota za wszystko (projekty przyłączy - nie warunki, ZUD, itd.) - czyli na gotowo, nie interesuje mnie nic poza tym kiedy przywiozą mi pozwolenie po mojej stronie badania gruntu i geodeta (chcę dogadać sie z jednym na pełną obsługę - mapka, wytyczenie, wył. z prod. rolnej, inwentaryz.powyk. - powinno wyjść taniej) My znaleźliśmy najtańszego za ok 3,5 tys. cała reszta gatkę zaczynała od 4,5 tys A jedna Pani to zanim zdąrzyłam gębę otworzyć czy chcę jakieś zmiany krzyknęła mi 7-8 tys. Także prawdopodobnie weźmiemy tego za 3,5 tys. mam nadzieję, że do wiosny wyrobimy się z pozwoleniem My jeszcze uzbrajamy teren ... przy tym podejrzewam, że mogą jakieś hocki klocki wyskoczyć A macie już ekipy budowlane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 30.11.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 mientowy a Wy kupiliście już projekt ?? widzę, że wybraliście z Archonu Nam też się ich projekty najbardziej podobają ... ale projektu jeszcze nie kupilśmy - zrobimy to na dniach Ciekawa jestem jakie wrażenia macie odnośnie projektu aaaa... my chcemy budować Dom w Groszku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 30.11.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam wszystkich bardzo serdecznie Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego już zżytego grona "grup budujących".Więc po krótce napisze o Naszych planach,działeczka 1044m2 zakupiona 24.11.06, akcik notarialny .Co do przyłączy:kanalizacja i gaz mają być doprowadzone w 2010 roku,natomiast z prądem wystąpił problem mianowicie taki iż go brak,cały projekt budowy sieci zaplanowany jest dopiero na 2009r ,więc pojawiły się schody,ale uporaliśmy się z tym także prąd będzie w następnym tygodniu.Teraz czeka nas grodzenie działki.Projekt już zakupiony oto on: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=362 No i zacznie się latanina i biurokracja. Serdecznie wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 30.11.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witaj bukalka Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 01.12.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 bukalka - z radością przyjmiemy Cię do naszego jak to milusio określilaś "zżytego grona" pędzę dziś zaprosić do pracy budowniczych przyłączy wody.. życzcie mi szczęścia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margerittka 01.12.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam Was wszystkich Jestem na tym forum nowa. Na wiosnę rozpoczynam z mężem budowę naszego wymarzonego domku w Konstancinie pod Warszawą. Mamy juz ekipę - niby z polecenia, ale nie mamy złudzeń, że to w sumie nic nie oznacza. Teraz jesteśmy na etapie zastanawiania się nad tym jaką wybrać studnię i szambo. Generalnie to jesteśmy trochę przerażeni tym co nas czeka, ale co tam - do odwaznych świat należy Jeszcze raz witam Was wszystkich bardzo serdecznie , a to link do projektu naszego domku: http://www.mtmstyl.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/szafir/default.asp?id=171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mientowy 01.12.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 mientowy a Wy kupiliście już projekt ?? widzę, że wybraliście z Archonu Nam też się ich projekty najbardziej podobają ... ale projektu jeszcze nie kupilśmy - zrobimy to na dniach Ciekawa jestem jakie wrażenia macie odnośnie projektu aaaa... my chcemy budować Dom w Groszku 3 cześć projekt już kupiony, 100 x obejrzany i podpowiem Wam jedno - sprawdzajcie na stronach www przedstawicieli biur, pytajcie u siebie w okolicy o firmy sprzedające projekty - okazało się, że nasz architekt ma w archonie zniżkę i to dość poważną. qrcze, gdybym wiedział... zawsze parę stów w kieszeni, byłoby na badania gruntu dom w groszku - ładny, dla mnie za duży - 170 m2 ale ładny. Zobacz tutaj - mają chyba 200 zł taniej niż na stronie biura http://www.gepro.lublin.pl/pgotowe/adapt.htm może nie dużo ale jeśli to ten sam projekt... http://m-studio.pl/projekty_domow_od_100_do_150m/523.html tu tak samo, tylko to dom w ... 2 a nie 3 ale może mają też Twój projekt aha, jednak robimy badania, architekt przekonał żonkę co do wrażeń - w sobotę zrobiliśmy parter z patyków i sznurków i w pierwszej chwili trochę nas przybiło - cały dom zmieścił się w na kawałku ogrodu teściów, pokój dzienny ciasny, do miejsca gdzie chcemy postawić tivi od kanapy 2 metry - łożesz, co to za klitka? Dopiero jak pomierzyliśmy nasze obecne mieszkanie a nawet większe pokoje u teściów wyszło nam więcej niż się wydawało. Poprostu w przestrzeni, z kawałkami sznurków zamiast ścian to wyglądało całkiem inaczej niż w domu z meblami i całą resztą ale polecam, dobry sposób na sprawdzenie powierzchni przyszłych domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 01.12.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ja tez rozpoczynam budowę na wiosne, Właśnie dostałam projekt . Jest to Natalia z MG projekt http://www.wlasnydom.pl/materialy/INTERNET_1866/index.html. Własnie jesteśmy na etapie przygotowywania do adaptacji i szukania budowlańcow. Zastawiamy się z czego budować. Myslymy o ogrzewaniu za pomocą pompy ciepła i ogrzewaniu podlogowym,. Czy ktoś zna wykonawcow w okolicy i ma jakies uwagi na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 01.12.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam wszystkich! Szczególnie nowych ...bukalka i margerittka tutaj wszyscy są przerażeni ,ale chyba jakoś to będzie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bukalka 01.12.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Dziękuje bardzo za tak miłe przywitanie ,co do przerażenia chyba na początku każdy z Nas odczuwa strach,lęk jak to będzie czy damy sobie radę,ale zawsze mamy siebie tu na forum aby w tych najgorszych chwilach się pożalić(oby było ich jak najmniej). Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 02.12.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Cześć wszystkim! Też czekacie na wiosnę...??? ja bardzo. ..chcę zdjąć humus nawet paznokciami i pchnąć koparkę na działkę....znacie prognozę na następne 3 miesiące? niecierpliwa u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 02.12.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 projekt już kupiony, 100 x obejrzany i podpowiem Wam jedno - sprawdzajcie na stronach www przedstawicieli biur, pytajcie u siebie w okolicy o firmy sprzedające projekty - okazało się, że nasz architekt ma w archonie zniżkę i to dość poważną. qrcze, gdybym wiedział... zawsze parę stów w kieszeni, byłoby na badania gruntu dom w groszku - ładny, dla mnie za duży - 170 m2 ale ładny. Zobacz tutaj - mają chyba 200 zł taniej niż na stronie biura http://www.gepro.lublin.pl/pgotowe/adapt.htm może nie dużo ale jeśli to ten sam projekt... http://m-studio.pl/projekty_domow_od_100_do_150m/523.html tu tak samo, tylko to dom w ... 2 a nie 3 ale może mają też Twój projekt aha, jednak robimy badania, architekt przekonał żonkę co do wrażeń - w sobotę zrobiliśmy parter z patyków i sznurków i w pierwszej chwili trochę nas przybiło - cały dom zmieścił się w na kawałku ogrodu teściów, pokój dzienny ciasny, do miejsca gdzie chcemy postawić tivi od kanapy 2 metry - łożesz, co to za klitka? Dopiero jak pomierzyliśmy nasze obecne mieszkanie a nawet większe pokoje u teściów wyszło nam więcej niż się wydawało. Poprostu w przestrzeni, z kawałkami sznurków zamiast ścian to wyglądało całkiem inaczej niż w domu z meblami i całą resztą ale polecam, dobry sposób na sprawdzenie powierzchni przyszłych domków W linkach które podałeś były ceny za projekt Groszka 2 a on jest tańszy i były nieco droższe od cen z Archonu... ale dzięki za radę sprawdzę u nas na miejscu jak się ceny mają Co do wrażenia, że domek będzie mały to jest normalne podobno każdy kto zobaczy wykopane fundamenty myśli że buduje garaż jednostanowiskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 02.12.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Cześć wszystkim! Też czekacie na wiosnę...??? ja bardzo. ..chcę zdjąć humus nawet paznokciami i pchnąć koparkę na działkę....znacie prognozę na następne 3 miesiące? niecierpliwa u. Ja też już jestem w blokach startowych ... już bym chciała zacząć ... a narazie siedzę i czytam i planuję mój przyszły sad i ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 04.12.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Witam nowych forumowiczów i zapraszam do dyskusji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.12.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A u mnie zaczynaja dziś kłaść suporex.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ja też serdecznie witam wszystkich "nowych" i "starych" . Prognozy pogody na następne 3 miesiące niestety nie znam , ale Ula się nie martw....my wszyscy tutaj mamy nadzieję, że zima będzie krótka i łagodna . Moje zdrówko lepiej....po 5 dniach "umierania" na zatoki wreszcie dziś czuję sie troszkę lepiej Meble i graty przewiezione w sobotę, to mamy z głowy ....Tomka tato się sprawdził i przytachał kolegów więc poszło raz dwa i weszło do samochodu więcej gratów niż się spodziewaliśmy po tak nieiwelkim autku . Więcej o przetachaniu mebli napiszę w dzienniku budowy-dla potomności . A tak z moich spostrzeżeń - zauważyłam ostatnio że naprawdę wielu ludzi zaczyna się budować lub rozważa budowę....kiedy jadę gdzieś to też widać mnóstwo domów w budowie. Nie wiem czy kiedyś po prostu na to nie zwracałam uwagi i dlatego nie widziałam czy dopiero teraz zaczął się taki czas że ludzie wolą się budować niż kupować mieszkanie . Właściwie to ceny mieszkań zniechęcają do ich kupna .... więc nie ma co sie dziwić że ludzie wolą budować....coś niewielkiego ale własnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 04.12.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 (...) A tak z moich spostrzeżeń - zauważyłam ostatnio że naprawdę wielu ludzi zaczyna się budować lub rozważa budowę....kiedy jadę gdzieś to też widać mnóstwo domów w budowie. Nie wiem czy kiedyś po prostu na to nie zwracałam uwagi i dlatego nie widziałam czy dopiero teraz zaczął się taki czas że ludzie wolą się budować niż kupować mieszkanie . Właściwie to ceny mieszkań zniechęcają do ich kupna .... więc nie ma co sie dziwić że ludzie wolą budować....coś niewielkiego ale własnego . To prawda że bardzo dużo domów buduje się w ostatnim czasie . W mojej okolicy w ciągu ostatnich dwóch lat nowe domy wyrastają "jak grzyby po deszczu " , nic dziwnego skoro w nowym bloku który miesiąc temu został oddany do zamieszkania cena 1 m kw to 2500 zł netto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 04.12.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Zwłaszcza, że to coś niewielkiego jest zwykle i tak sporo większe od mieszkania A w chwili obecnej cena ok. 50 metrowego mieszkania jest równa cenie 150 metrowego domu Więc dla mnie wybór jest prosty Pozdrawiam i trzymam kciuki, za wczesną wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts