Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agnieszko.....gratuluję.....a kiedy mnie będą z tego powodu gratulować? :cry:

Mam nadzieje że jeszcze przed świetami.....wczoraj przyszło pismo że odralniają mi 494 m2 mojej działki (tyle zalecił architekt bo powyżej 500m jakiś podatek się płaci, a przciez tu chodzi tylko o postawienie domu na tym kawałku :wink: ).

Czy wy też tak macie czy całą działkę odralnialiście?

Napisałam już w dzienniku ale i tu muszę się pochwalić :wink:

Mamy pozwolenie na budowę!!!! :D

Hura!!!

GRATULKI AGNIESZKO !!!

ja złożyłam dziś w nadzorze budowlanym zawiadomienie o rozpoczęciu prac..

23-12-2006 to oficjalny termin rozpoczęcia mojej budowy :lol: :lol:

pozdrowionka dla rocznika 2007 :wink:

Wiesz daggulka nie mogę się zdecydować, gdyby pogoda była bardziej przewidywalna :-?

Póki co odwiedzam hurtownie i kupuję materiały.. niektórych może to zadziwić, ale jutro kupuję blachodachówkę (w tej chwli jest promocja na Sarę z BudMat'u 20,99 zł/m a co nieco z tego można jeszcze wytargować) dla mnie to świetna oferta, bo właśnie taki kolor i strukturę dachu sobie wymarzyłam :wink: radzę Wam nie marnować czasu i ruszyć na materiałowe łowy :wink:

To i ja się dopiszę, jeśli pozwolicie. Pierwsza łopata na naszym marchewkowym polu w Mikołowie zostanie wbita na wiosnę. Jeszcze w czasie wakacji miałam nadzieję, że będzie to jesień, ale życie zweryfikowało plany.

Działeczka ma 1000 mkw i stanie na niej "Dom na każdą pogodę", czyli M08 z kolekcji Muratora. Projekt w trakcie adaptacji. Woda i prąd popłyną we właściwym kierunku wczesną wiosną, gazu nie będzie, kanalizacji też nie. Jeśli chodzi o ekipy, to mamy już dekarzy (od czegoś trzeba zacząć :roll: ), reszta w wycenie. Zaczęliśmy też odwiedzać banki. Ja już zdążyłam wybrać okna, ale w dalszym ciągu nie wiem, w jakim kolorze będzie dach. Nie przeszkodziło mi to jednak zaprojektować łazienek. Dzieci zaś wybrały rasę psa i rodzaj huśtawek. O czymś zapomniałam???? :D :D :D

witam wszystkich,ja też planuję budowe w przyszłym roku ale napewno nie na wiosnę tylko pózniejmoże lato.A MOŻE TROCHE PÓZNIEJ,NIE WIEM JAK PAPIERKI ZAŁATWIE.

mam pytanie do Małgolinki:

skad macie takiego architekta bo niedrogi i też by mnie on interesował jak bys mogła to prosze o namiary na priv,bardzo bym była wdzieczna bo stoje w miejscu z tymi architektami :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Witajcie!

Ula zaglądamy kiedy tylko czas pozwala,ale oczywiście iskierowicze trzymają się razem :D ...niestety okres przedświąteczny nie sprzyja siedzeniu przy kompie :cry:...szał świąt i zakupów :lol: ,ale śledzimy forum .... czekamy cały czas na adaptację :cry: czekamy, czekamy ........czy w końcu się doczekamy? :wink: pozdrawiamy...