Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam wrażenie, że koszt mapy do celów projektowych uzależniony jest od okolicy w jakiej ma powstać dom - ja płaciłam 400 zł a koleżanka, która mieszka jakieś 50 km bliżej Gdańska płaciła 800 zł

(radzę zorientować się w okolicznych biurach geodezyjnych jak wygląda to w Twoim rejonie)

Witam serdecznie wszystkich budujących się w tym roku!

Z konieczności też rozpoczynam budowę w tym roku w woj. Dolnośląskim pod Wrocławiem.. Mogłam wczesniej, ale ekipa mi uciekła , a następną znalazłam dopiero na marzec .

Mam do was takie pytanie napiszcie trochę o cenach w waszych regionach, naprzykład - bloczek komorkowy, dachówka ceramiczna i betonowa. W naszym mieście jest straszna rozpiętość cenowa w hurtowniach. Ta rozpiętość dotyczy równiież wykonawców od 40.000za sso do 55.000 za sso zadaszony.

Pozdrawiam. Natalia.

Cześc.Ja mam zamiar zacząć budowe latem tego roku i jestem na początku drogi przez urzędy.Wybralem projekt -Praktyczny- z Muratora.Jak by ktoś mógł napisać ile mają kosztować mapy do celów projektowych będe wdzięczny.Chodzi o te mapy które sporządza Geodeta.

Witaj,

niedawno odebrałam mapkę do celów projektowych, zapłaciłam 350zł (zasugerowałam, że faktura mi nie będzie potrzebna, więc bez Vat-u :)

Mnie architekt kosztował 1600 zł (brutto) w tym: adaptacja, przeprojektowanie dachu, przesunięcie ściany, doprojektowanie wc, zmiana usytuowania oraz ilości okien + skompletowanie dokumentów niezbędnych do pnb i odrolnienie.

Do starostwa nawet nie musiałam się fatygować, pozwolenie na budowę odebrałam od p. architekt

agnieszkakusi gdzie robiłaś adaptację? MOżesz mi panią polecić? Bo Ty przecież z naszego regionu jesteś? :)

Dziekuję za Wasze informacje - okazuje się, że rzeczywiście niezły jest wachlarz cen i dzięki Wam nie wybiorę tej z najwyższej półki!!! Cały czas zbieram info.

I za moment będę ciekawa ile za robociznę? Szukam sprawdzonej, niedrogiej ekipy. No ale Wy też! Więc swojej nie polecicie - ale cenami się podzielcie:)