Maciejko 07.01.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam! Teraz czekamy na pozwolenie i wtedy dopiero się zacznie ..szukamy ekipy budowlanej i życie pokazuje że wcale to nie jest proste ..duża rozpiętość cen ...ekipy w większości mają zlecone prace i wolni będą we wrześniu ...jeszcze koleżanka poleciła mi jednego pana niedługo obgadamy to z nimi przy kawce ...Pozdrawiam i życzę wszystkim cierpliwości ..no i oczywiście rozmowy u nas kręcą się wokół budowy ,ale to chyba naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.01.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 No pięknie! wszystko u mnie stanęło u mnie na głowie. Całkowita zmiana planów! Zamiast adaptacji wybranego już domu - zaczynam od nowa - szukam projektu. I to nie domku jednorodzinnego, tylko wielopokoleniowego... Zabieramy rodziców. Szukam teraz coś w stylu bliźniaka. Ale ciężko podpasować coś tak, aby i mi pasowało i rodzicom Na pewno nic w stylu wspólnej kuchni, łazienki i choinki!! Dwa wejścia, dwa odrębne zupełnie mieszkania! No cóż- może będę musiała zabrać się za projekt indywidualny, przecież kupno dwóch projektów + bardzo dużo zmian podczas adaptacji - to prawie 6tys Ale z kolei indywidualny też nie jest tani a i pewnie sporo się na niego czeka? Znacie jakiegoś dobrego architekta? Proszę o info na priv! A tobie Gromal gratuluję - i życzę szybkiej decyzji pozytywnej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gapcia 08.01.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 a może taki domek ? http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w3712a.html ja właśnie taki zaczynam budować , wydaje mi się że ma wszystko co powinien mieć i chyba jest nawet ładny a Wy co o nim myślicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 08.01.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 gapcia piękny domek. Rozumiem, że garaż stawiasz wolnostojący. Też postawiłabym taki - jest tutaj odrębne mieszkanie dla rodziców! Jednak szukam trochę innego kalibru... Jakby to ująć... Coś w klasie standard Dach jest strasznie kosztowny, no i chcę mieć garaż w bryle domu. Ale przekonaliście mnie, że znajdę dom dwupokoleniowy - nawet mam już jeden na oku - http://www.projektygotowe.pl Cefeusz. Ale szukam dalej. Także odpadnie spory koszt projektu indywidualnego i czas potrzebny na jego stworzenie... No dobrze - to porannej herbatki czas minął - zabieram się ponownie do pracy! Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 08.01.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam grupkę No pięknie! wszystko u mnie stanęło u mnie na głowie. Całkowita zmiana planów! Zamiast adaptacji wybranego już domu - zaczynam od nowa - szukam projektu. I to nie domku jednorodzinnego, tylko wielopokoleniowego... Zabieramy rodziców. Szukam teraz coś w stylu bliźniaka. Ale ciężko podpasować coś tak, aby i mi pasowało i rodzicom Na pewno nic w stylu wspólnej kuchni, łazienki i choinki!! Dwa wejścia, dwa odrębne zupełnie mieszkania! No cóż- może będę musiała zabrać się za projekt indywidualny, przecież kupno dwóch projektów + bardzo dużo zmian podczas adaptacji - to prawie 6tys Ale z kolei indywidualny też nie jest tani a i pewnie sporo się na niego czeka? Znacie jakiegoś dobrego architekta? Proszę o info na priv! A tobie Gromal gratuluję - i życzę szybkiej decyzji pozytywnej! Dori jest trochę projektów domów dwurodzinnych Chociaż większość z nich jest z jednym wspólnym wejściem a Wy chcecie oddzielnie (i się nie dziwię ) Spójrz na Dom na wzgórzu 2 z pracowni ARCHON+ Moim zdaniem jest uroczy i tak jak chciałaś osobne wejścia, dwa mieszkanka większe i mniejsze, prosta zwarta bryła, dach dwuspadowy, nie za duży czyli jednym słowem tani w budowie Jeżeli chodzi o garaż to można by zrobić go w piwnicy do tego projektu jest aneks z piwnicami Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 08.01.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Dziękuję Małgosiu za zaangażowanie! Trochę mi jednak brakuje w nim pomieszczeń gospodarczych - choćby kotłowni. No i jednak garaż... Piwnica u nas odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 08.01.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 No to życzę udanych poszukiwań, napewno znajdziecie Wasz wymarzony domek U nas też zupełnie odpadają piwnice, aż się boję jak wysoki jest poziom wód gruntowych A garaż to zdecydowanie odsunięty od bryły domku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 08.01.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witamy wszystkich WIęcej udzielam się w grupie budującej z okolic Wielkopolski ,ale chciałam podpowiedzieć dori ,że może jakiś bliżniak odpowiadałby twoim kryteriom .Moi sąsiedzi mają taki własnie domek ,w którym mieszka ojciec i syn ,każdy w osobnej połówce i samodzielnie .Mają projekt z Archonu http://www.archon.pl/Jest tam wiele fajnych i małych domków do zabudowy szeregowej i bliżniaczej ,nie wiem tylko czy ty chcesz mały domek ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 08.01.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Poprawiam się moi przyszli sąsiedzi mają Dom w klematisach 4Oto domy do zabudowy bliźniaczej http://www.archon.pl/index.php?act=11&pid=1076 Ja uważam że to niezłe rozwiązanie ,niby razem ale osobno ,każdy ma własny kącik i urządza go jak chce ,a do mamy niedaleko .Domki są proste i funkcjonalne niektore mają garaże i małe kotłownie.Ja buduję Dom w Groszku 2 także z Archonu ,jestem już po adaptacji ,czekam na pozwolenie na budowę .Zaczęłam się rozglądać za ekipą budowlaną i stwierdziłam ze mój mały domek będzie mnie sporo kosztował i cieszę się ,że jest niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 08.01.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam wszystkich jestem/jestesmy z dziewczyna nowi na forum stad ten usmiech w powitaniu zamierzamy w okolicach kwietnia 2007 roku rozpoczac budowe w Michalow-Grabina, stad zapis w tej grupie. Do tej pory bez wpisow pozwalalismy sobie korzystac z Waszych doswiadczen, ... mamy nadzieje z nich jeszcze troche pokorzystac, no i moze rowniez sami sie na cos przydamy :) jesli chodzi o projekt, ktory zamierzamy realizowac to zapraszamy do watku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=90131 do 'uslyszenia' pawel i sonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 08.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 levior Witam Was ciepło! piękne domy wybraliście! ale obawiam się o koszt dachu. To pierwsza myśl. Na więcej nie mam już siły - bo przeglądam mnóstwo projektów ostatnio i obawiam się, że tak jak z perfumami, im więcej przeglądam tym mniej czuję, widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gapcia 09.01.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 gapcia piękny domek. Rozumiem, że garaż stawiasz wolnostojący. Też postawiłabym taki - jest tutaj odrębne mieszkanie dla rodziców! Jednak szukam trochę innego kalibru... Jakby to ująć... Coś w klasie standard Dach jest strasznie kosztowny, no i chcę mieć garaż w bryle domu. Ale przekonaliście mnie, że znajdę dom dwupokoleniowy - nawet mam już jeden na oku - http://www.projektygotowe.pl Cefeusz. Ale szukam dalej. Także odpadnie spory koszt projektu indywidualnego i czas potrzebny na jego stworzenie... No dobrze - to porannej herbatki czas minął - zabieram się ponownie do pracy! Miłego dnia! tak - garaż będzie wolnostojący dwu stanowiskowy : http://www.dobreprojekty.pl/projekt_g020312.html co do kosztów to dom jest przystępny z tego co wiem to do kosztorysów robionych przez architekta trzeba podchodzic ostroznie - często ceny podane przez niego sa wyższe niż na rynku w sumie to dobrze gdyz zawsze lepiej wydac mniej niz wiecej tak czy inaczej domek jest prosty w budowie z normalnym ( nie fikuśnym czyli drogim ) dachem ma dwa oddzielne mieszkania i moim zdaniem nie jest to klasa LUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mientowy 09.01.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 mientowy Hmmm buduje w małej miejscowości 53° 38'16.98'' N 15° 37'06.88'' E o nazwie Łobez. Znam, znam. Pochodze ze Świdwina Witam wszystkich w Nowym Roku w ten wiosenny styczniowy poranek. Długo mnie nie było ale praca, praca... W temacie budowania - w przyszłym tygodniu kupujemy w końcu działkę, na początku lutego składamy papiery o pozwolenie i czekamy cierpliwie No i rozglądamy się za kredytem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwi 09.01.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam wszystkich serdecznie Oj długo mnie nie było wiecie obrona, praca i takie tam inne pożeracze czasu . Ale juz jestem i temat tegorocznej budowy jak najbardziej aktualny. Projekcik bedzie gotowy dopiero na poczatku marca , więc chyba zaczniemy dopiero w drugiej połowie roku. Ważne, że ekipy zaklepane i pieniążki sie zbierają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 09.01.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam! A my sukcesywnie dokonujemy zamówien i zakupów...chwilami mam rozdwojenie jażni od tego wszystkiego...a co gorsza nikomu z hurtowników nie wierzę...mam wrażenie, że chcą mnie oskubać... 100 razy analizuję każdą wycenę...uuufff...byle do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 09.01.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 ula@ - jakbyś mówiła o mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 09.01.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 czy ktoś z Was nanosił na mapę projekt przyłącza wody i prądu ?mam pytanko, czy należy zaczekać, aż oba projekty będą gotowe, czy można to zrobić pojedynczo ?wczoraj zleciłam naniesienie przyłącza wody.. hmmm, może powinnam zaczekać, aż będzie prąd i załatwić to za jednym razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 10.01.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 ...po całym dniu w hurtowniach mam oczopląs....i straszą podwyżką cen.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mientowy 11.01.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 wrrr, zwariować można - żadnej ekipy w mojej okolicy wcześniej jak na lipiec nie moge znaleźć i nawet rozmawiaćn ie chcą - dzwoń pan w kwietniu to się zobaczy... no dobra, bo mi ciśnienie podskoczy jutro spotkanie z architektem, ostatnie chyba, popatrzymy sobie w projekt... potem tylko do starostwa i cierpliwe czekanie chyba trzeba przespacerować się po bankach tylko jak słyszę terminy lipiec-sierpień to raczej nie muszę się spieszyć pozdrawiam równie niecierpliwych jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 12.01.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam , odbiegając od tematu dachówki chciałabym się pochwalić , że wczoraj zamówiłam projekt domu a dzisiaj odebrałam warunki zabudowy - nareszcie ! W przyszłym tygodniu ruszam z dalszą papierkologią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts