Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa planująca budowę w 2007

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Właśnie dzisiaj odebrałam prawomocne pozwolenie na budowę, zarejestrowałam dziennik budowy i zgłosiłam rozpoczęcie robót.

Tak naprawdę to zgodnie z umową z ekipą budowlaną termin rozpoczęcia robót to wiosna, czyli kwiecień/maj, ale jak tak dalej pójdzie to jest szansa, że zaczniemy wcześniej.

Umowę z ekipą budowlaną mamy już podpisaną, a budować będziemy Andromedę I z pracowni Dobre Domy

http://www.dobredomy.pl/?id_project=18

Jutro podpisujemy umowę kredytową i zaczynamy bieganie po hurtowniach budowlanych, bo straszą, że od marca duże podwyżki!!!

Życzę wszystkim zaczynającym powodzenia ....

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

My tez zaczynamy na wiosne. Sprawy w urzedach zalatwieone na 90%.

Zaczynamy biegac po hurtowniach za matarialami.......ceny i terminy....tragedia.

Czy jest ktos z okolic Wroclawia ?? i jest na podobnym etapie? Zawsze razniej w grupie przy poszukiwaniu materiałów, zwlaszcza przy wycenie.

Pozdrawiam całą grupę!

Witam wszystkich

Zaczynamy biegac po hurtowniach za matarialami.......ceny i terminy....tragedia.

Czy jest ktos z okolic Wroclawia ?? i jest na podobnym etapie? Zawsze razniej w grupie przy poszukiwaniu materiałów, zwlaszcza przy wycenie.

Pozdrawiam całą grupę!

Gdzie budujecie, my w Dobrzykowicach pod Wrocławiem. Też myslimy o fachowcach i materiałach, Jaki macie projekt?. My czekamy na adaptację, a zacząć chcemy w marcu Chcemy budować z porothermu (tak się przymierzamy) Czy wiecie jakie są ceny u geodety wyznaczenia budynku na działce w naszych okolicy

Pozdrawiamy

Witam wszystkich

Pozdrawiam całą grupę!

Gdzie budujecie, my w Dobrzykowicach pod Wrocławiem. Też myslimy o fachowcach i materiałach, Jaki macie projekt?. My czekamy na adaptację, a zacząć chcemy w marcu Chcemy budować z porothermu (tak się przymierzamy) Czy wiecie jakie są ceny u geodety wyznaczenia budynku na działce w naszych okolicy

Pozdrawiamy

Witam

danad

My budujemy za Wrocławiem- trasa na Trzebnice , termin rozpoczecia budowy wypada kwiecien/ maj 2007 ( mamy juz umowe z wykonawcą - stan surowy otwarty ) ). Mamy projekt z z "archonu"- rododendrony5 ale wprowadzilismy kilka zmian, miedzy innymi powiekszylismy garaz. Rowniez Porotherm i bedziemy ocieplac welną. Obecnie rozglądamy sie za hurtowniami. Oczywiście przeglądam kilometry napisanego tekstu na forum i notuje to co obecnie mnie ciekawi, a jak widać jest tego sporo. Dobrze poczytać co piszą osoby, ktore są na zaawansowanym etapie albo juz zakonczyli budowe. Jedno jest pewne trzeba sie liczyć ze wzrostem cen w porownaniu do roku ubieglego.

Mam nadzieje, ze znajdzie sie jeszcze kilka osob zaczynających wiosną , zawsze dobrze jest wymienić doswiadczenia.

Jaki macie projekt??

Pozdrawiam

danad

jeszcze w kwestii geodety.... Nie wiem jeszcze ile za wyznaczenie budynku ale zaczęlismy od mapki do celow projektowych. Ceny są różne od 600-800 PLN. Wszystko zalezy czy bedzie sie korzystać z tego samego geodety do konca ( zawsze mozna liczyc na mniejszą kwote). Ile was kosztowal geodeta - mapka do celow projektowych ?

Pozdrawiam

Cześć vanka99

Ja za mapkę do celów projektowych zapłaciłam 800 stów ale u mnie do obmiaru i naniesienia zmian było spore siedlisko

za wytyczenie geodeta ( w tamtym roku) chciał po 50 zeta od punktu, jak bedzie w tym roku się okarze

Widzę że masz znajomy projekt - też kiedyś myśleliśmy o rodendronach

Jest tu na forum grupa budujących rododendrony i chyba nawet 5 wersję

pozdrowionka

Cześć vanka99

Ja za mapkę do celów projektowych zapłaciłam 800 stów ale u mnie do obmiaru i naniesienia zmian było spore siedlisko

za wytyczenie geodeta ( w tamtym roku) chciał po 50 zeta od punktu, jak bedzie w tym roku się okarze

pozdrowionka

Cześć vanka99

pozdrowionka

czyli ceny podobne...tylko dlaczego tak drogo.

Pozdrawiam

danad

jeszcze w kwestii geodety.... Nie wiem jeszcze ile za wyznaczenie budynku ale zaczęlismy od mapki do celow projektowych. Ceny są różne od 600-800 PLN. Wszystko zalezy czy bedzie sie korzystać z tego samego geodety do konca ( zawsze mozna liczyc na mniejszą kwote). Ile was kosztowal geodeta - mapka do celow projektowych ?

Pozdrawiam

Za mapkę do celów projektowych płacilismy 600 zł

Witam wszystkich

Pozdrawiam całą grupę!

Pozdrawiamy

Witam

danad

My budujemy w Szymanowie ( trasa na Psary i Trzebnice ), termin rozpoczecia budowy wypada kwiecien/ maj 2007 ( mamy juz umowe z wykonawcą - stan surowy otwarty ) ). Mamy projekt z z "archonu"- rododendrony5 ale wprowadzilismy kilka zmian, miedzy innymi powiekszylismy garaz. Rowniez Porotherm i bedziemy ocieplac welną. Obecnie rozglądamy sie za hurtowniami. Oczywiście przeglądam kilometry napisanego tekstu na forum i notuje to co obecnie mnie ciekawi, a jak widać jest tego sporo. Dobrze poczytać co piszą osoby, ktore są na zaawansowanym etapie albo juz zakonczyli budowe. Jedno jest pewne trzeba sie liczyć ze wzrostem cen w porownaniu do roku ubieglego.

Mam nadzieje, ze znajdzie sie jeszcze kilka osob zaczynających wiosną , zawsze dobrze jest wymienić doswiadczenia.

Jaki macie projekt??

Pozdrawiam

Mamy projekt Natalia z MG Projekt, Też szukamy materiałów i słyszeliśmy, że są problemy z wełną. Ile płacicie wykonawcom ?

Witam, Ja też, ja też, to znaczy zaczynam, już w poniedziałek, a tu w prognozie słyszę o zimie. Ciekawe jak to będzie. Jeszcze u nas nie ma nic oprócz tego letniego drewniaczka, który chcemy obudować i mnóstwa szczerych chęci.

Choć załatwianie papierologii zajęło nam ponad dwa lata to teraz chyba już z górki.

Kochani czy uprawomocnione pozwolenie i pierwszy wpis do dziennika z zeszłego roku to szansa na odliczenia

Witam!

Ja mam nadzieję zacząć w tym roku, ale... jeszcze szukam działki i trochę się podłamuję. A chciałabym już, jak najszybciej pchnąć ten wózek do przodu, skoro już się zdecydowaliśmy. Uf...

Zobaczcie na stronie gminy Czernica, sorzedają działki w Dobrzykowicach i okolicy

Witam!

Ja mam nadzieję zacząć w tym roku, ale... jeszcze szukam działki i trochę się podłamuję. A chciałabym już, jak najszybciej pchnąć ten wózek do przodu, skoro już się zdecydowaliśmy. Uf...

Zobaczcie na stronie gminy Czernica, sorzedają działki w Dobrzykowicach i okolicy

link do ogloszen o sprzedazy dzialek w Dobrzykowicach

http://www.czernica.iap.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=85979&PHPSESSID=b3f715552e56e33803a3a047b3b7b803