ula1719501037 02.02.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 no właśnie....a pogodę kontrolujesz?...byle do marca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 02.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 jasne.. wszystkie możliwe portale.. onet, wp, interia no i http://www.twojapogoda.pl czyste szaleństwo !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 02.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 ...u mnie też...szaleństwo...a do tego strach i chyba juz stres jak nam pójdzie...no cóż nie przyznaję się w domu do tego.ale już mnie chwilami dusi ...że o czymś zapomnę albo niepotrzebnie wydam kasę....tfu, tfu, tfu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 02.02.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 ja na razie nic nie robię tylko kasę wydaję.. to dach, to okna, to wełna, to styropian..kupiłam nawet kostkę brukową a póki co na działce jedynie ławy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 02.02.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 No i u nas się zaczęło. Załatwiamy pozwolenie, mamy wszystkie warunki na łącza choć te to raczej odległa przyszłość, murarz umówiony a dziś zakupiliśmy pierwsze materiały tzn BK i bloczki na fundamenty + cegłe na komin. Jutro umawiamy się z dekarzem i hurtownią Creatona na kupno dachówki. Pierwsza poważna kasa wydana więć kości zostały rzucone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 03.02.2007 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 A ile za sztukę zapłaciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 03.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 No dobra pierwsze bitwa wygrana. Dziś wraz z synem, teściem i ojcem udaliśmy się na działkę celem uskutecznienia zabawy w ziemi. Na szczęcie przyjechał też mój kuzyn ciągniczkiemi pojeździł po działce. http://img226.imageshack.us/my.php?image=03020718af3.jpg Zajęło mu to 16 minut. Z obawy o to żeby nie zniszczył wytyczonych już punktów poprosiłem, żeby omijał je z nakładem około 1 metra. Później pomyślałem sobie sam to usunę sprzętem specjalistycznym (łopata i taczka). I wiecie, co on pracował 17 minut zdjął wierzchnią warstwę z około 130 m2 a ja wraz z dwoma osobami te pozostałości po metrze przy słupkach ( jest ich 8 ) kopałem ponad 3 godziny Nawet nie wiecie jak się cieszyłem, że pomyślałem o kuzynie, pierwsze myśli były zrobię to sam w końcu to nic skomplikowanego (o ja głupi nie wiedziałem ile to pracy) na szczęcie opaczność czuwa. Działka teraz wygląda tak. http://img247.imageshack.us/my.php?image=03020764nf5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 03.02.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 A ile za sztukę zapłaciłeś ? BK 24x24x59 7,50 a jeszcze kilka dni wcześniej pewnie poniżej 7 BK 12 3,85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 03.02.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Robin lodz, gdzie kupowałeś ten bk i czy już w lutym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 04.02.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 To ceny jak u mniew lutym oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta76 04.02.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 U na zaczęło się w 2006 a skończy nie wiadomo kiedy....fudamenty,podmurówka zostały zrobione w 2006 i tak narazie stoi.Na dzień dzisiejszy mamy kupiony materiał na dom czyli 4000 szt maxa 29 po 2,60 za szt,belit 25 i12 na ścianki nośne i działowe a także cegłę na kominy.Planujemy zacząć na wiosnę ,ale wątpliwości jak dalej się rozporządzić jest masa.Zastanawiamy się co zrobić czy wziąść kredyt teraz(tak czy inaczej musimy )czy najpierw sprzedać mieszkanie w bloku(zainwestować w budowę),przenieś się do rodziców a dopiero póżniej jakiś kredycik.Bank w którym dowiadywaliśmy się może sfinansować nam całą inwestycję a nie część.Z kolei ja bardzo boję się wziąść kredyt na astronomiczną kwotę ,czułabym się bezpieczna gdyby to było np 50000 a nie 1000000.Dom ma 150 m ,dach dwuspadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 04.02.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Dołączamy się do zacenego grona bobów budowniczych. Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę, z raczej zbierania papierów o niego...w czerwcu chcemy stawiac. W czwartek za to podpisujemy ( Chyba) umowę z majstrem. po pozwoleniu kredycik - we frankach, bo mimo dopłat od państwa bedzie mniej i faktur nie trzeba. W tym roku stan surowy, potem pchniemy chałupe i wykończenióka na iwosne 2008. Sen z powiek spędza nam pozwolenie..oj się wlecze, a to tego , a to tego nie ma. Jutro przyciskam architekta adaptującego projekt.Libra dobredomy. Chcemy stawiac z Porothermu 25 p+w i wełna..ale ile? Myślimy o 15, ale może mniej styknie, żeby był wysoki współczynnik przenikania ciepla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 04.02.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Jacakam, gratulacje rozpoczęcia robót...masz dobrze .u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 04.02.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Robin lodz, gdzie kupowałeś ten bk i czy już w lutym? 1 lutego pod Łodzią w Kraszewie w składzie u Dzikiego. Wydzwoniłem w tym okresie po wielu znanych mi składach i w większości nie było i nie chceili powiedzieć cen, ale na pewno powyżej 8 zeta. Beton biały z H+H Celcon. Podobno prodcent zapewnia cenę do połowy lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 04.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Z tą ceną to może i producent zapewnia, ale ja od czwartku siedzę na telefonie i w składach juz podwyższyli ceny. Na Brukowej panienka zaśpiewała mi 4,53 zł za bloczek 12, właśnie H+H. A potrzebuje też cegłę na kominy. Okazuje się , że Dziki jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 04.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 o kurcze a mi jest normalnie aż wstyd, że dałem 8,10 zł za BK czytając Wasze posty to przepłaciłem jak choroba. Ale dzięki temu mam nauczkę, że nie zawsze 10 % upustu musi oznaczać dobre zakupy. Pojechałem do innej hurtowni a tam cena 7,80 zł ale cóż rachunek już zapłacony, towar na placu w sumie straciłem 300 zł nie dużo ale i nie mało cena duża za naukę ale wiem co mogę myśleć o pracownikach tej hurtowni bo jak zajechałem do nich i powiedziałem, że przepłaciłem i że trzeba by coś wymyśleć to powiedzieli ...... no zgadnijcie co ......... że "trzeba było sprawdzać ceny" o wy h... pomyślełem ale podziękowałem i wyszedłem tam już nie wrócę. Powiedzenie mówi pecunia non olet ale dla nich moja przestała mieć jakikolwiek zapach bo ich już więcej nie zobaczą i nie powąchają. A co mi tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teba 04.02.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Dołączam się i ja Póki co etap załatwiania papierów do złożenia wniosku o pozwolenie na budowę. Ekipa murarzy już jest, umowa podpisana Do końca roku ma stanąć stan surowy. A póki co twardo oczyszamy działkę własnymi rękami, co by mniej wzieli za wyrównanie terenu... A ceny strasznie idą w górę, ciekawe czy w tym roku ceny działek znów będą tak leciały w górę jak w zeszłym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.02.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam Wszystkich . I ja bym chciala dolaczyc do budujacych w 2007 Do pozwolenia brakuje mi dokumentu o dostepie do drogi . Czy wiecie w jakim okresie ma obowiazek urzad go wydac bo na nim utkwilam a mam jusz reszte Zud i chciala bym skladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 05.02.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Dołączamy się do zacenego grona bobów budowniczych. Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę, z raczej zbierania papierów o niego...w czerwcu chcemy stawiac. W czwartek za to podpisujemy ( Chyba) umowę z majstrem. po pozwoleniu kredycik - we frankach, bo mimo dopłat od państwa bedzie mniej i faktur nie trzeba. W tym roku stan surowy, potem pchniemy chałupe i wykończenióka na iwosne 2008. Sen z powiek spędza nam pozwolenie..oj się wlecze, a to tego , a to tego nie ma. Jutro przyciskam architekta adaptującego projekt.Libra dobredomy. Chcemy stawiac z Porothermu 25 p+w i wełna..ale ile? Myślimy o 15, ale może mniej styknie, żeby był wysoki współczynnik przenikania ciepla? hej swimmer będę budować ten sam domek co Wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 05.02.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 o kurcze a mi jest normalnie aż wstyd, że dałem 8,10 zł za BK czytając Wasze posty to przepłaciłem jak choroba. Ale dzięki temu mam nauczkę, że nie zawsze 10 % upustu musi oznaczać dobre zakupy. Pojechałem do innej hurtowni a tam cena 7,80 zł ale cóż rachunek już zapłacony, towar na placu w sumie straciłem 300 zł nie dużo ale i nie mało cena duża za naukę ale wiem co mogę myśleć o pracownikach tej hurtowni bo jak zajechałem do nich i powiedziałem, że przepłaciłem i że trzeba by coś wymyśleć to powiedzieli ...... no zgadnijcie co ......... że "trzeba było sprawdzać ceny" o wy h... pomyślełem ale podziękowałem i wyszedłem tam już nie wrócę. Powiedzenie mówi pecunia non olet ale dla nich moja przestała mieć jakikolwiek zapach bo ich już więcej nie zobaczą i nie powąchają. A co mi tam. Nie ma się co przejmować w końcu to tylko kilkasetek. W porównaniu z całością to kropla w morzu. W sumie i tak wszyscy straciliśmy w porównaniu np. z początkiem roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts