ula1719501037 04.03.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 ...co do dziennika - jeszcze nie mam weny, więc nie piszę...ale może póżniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.03.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 A nam blaszak spadł niespodziewanie z nieba, a właściwie z ogłoszenia na forum. My musimy go tylko we własnym zakresie zabrać z punktu A i postawić w punkcie B. Dodam, że oba punkty leżą w jednej wsi. W komplecie był też bardzo porządny kibelek. Blaszak jest pierwsza klasa! Ocieplony storopianem, podłoga z desek i zadaszony taras od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 05.03.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 To i tak szybko się uwineliście z koncepcją . Nam to prawie 1 rok zajeło. Ale projekt zgodnie z umową po 60 dniach od ostatecznej wersji dostaliśmy. I też stodoła Ekipy tez brak, kredytu brak ale dobrze będzie A tak BTW to gdzie "budujecie" ? Mikopiko Dzieki Grzegorz Koncepcja powstawala w sumie 6 miesiecy ... ruszylo jak sobie narysowalismy chalupe kreda na parkingu Bedziemy sie budowac w Kajetanach k/ Nadarzyna. Dzisiaj widzialem sie z architektem. Zadzwonil wczesniej wstrzasniety i zmieszany ze chyba konstruktorowi po miesiacu zwodzenia jednak nie wyszlo i ze chcialby sie skonsultowac... TRAGEDIA - konstruktor twierdzi ze Terivy nie daje sie do pomieszczen mieszkalnych sic! i zaprojektowal strop monolityczny, do tego zaprojektowal 24 slupy zelbetowe idace od parteru - trzymajace dach, bo nie chcial obciazac stropu i dac podparcia wiezby a pozniej rozjezdzala mu sie calosc O wiezbie juz nic nie mowie, jakies dziwne zlacza, belki, zelbetowe przedluzenia murlaty Architekt ma znalezc kolejnego konstruktora bo z tym nie ma co gadac. ma ostateczny termin do konca marca. Jak do tego czasu nie zakończy sprawy to chyba kupię jakiś projekt gotowy pasujący na 80%. Podrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.03.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Terivy nie daje sie do pomieszczen mieszkalnych Bardzo ciekawe stwierdzenie. My zmieniliśmy strop żelbetowy monolityczny na terivę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 06.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Co taka cisza!?Wiosna idzie!Co kładziecie na dach i dlaczego?Mój wykonawca nie chce dachówki układać a blachodachówkę (ułożenie) dał w cenie (rozsądnej) robocizny stanu surowego. Dużo droższy jest prosty dach dwuspadowy z dachówki niż pokrycie blachą? Bo mi wychodzi, że koszty materiałów podobne a trwałość, cóż o to niech sie martwią moje dzieci.Sam już nie wiem - im więcej czytam, tym więcej pytań. Tak sobie jezdżę i patrzę na dachy: u mnie coś jak 1:1. Dalej głupi jestem. Osiołkowi w żłobie dano.A tu wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.03.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 ULA!!!!! Jak budowa ? ruszyła?? 12MAREK co do pokrycia dachu (u mnie to jeszcze trochę ) to my będziemy wybierać dachówkę ! Ponoć blacha strasznie zachowuje się w czasie deszczu ale nie chciałabym obrazić kogoś kto wybrał takie pokrycie. Dla każdego co innego jest ważne i może niech inni się wypowiedzą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 06.03.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Terivy nie daje sie do pomieszczen mieszkalnych Bardzo ciekawe stwierdzenie. My zmieniliśmy strop żelbetowy monolityczny na terivę. No bardzo ciekawe, bo my też zmieniliśmy na terive i nasz architekt nic takiego nie mówił. Jakaś nowa teoria! Co kładziecie na dach i dlaczego? My kładziemy dachówkę Braasa brązową-podwójne S. Dach mamy 215m2 koszt dachówki + gąsiory i inne wyszedł prawie 11 000 + 1 000 orynnowanie. Bez deskowania. Blachodachówka od początku nie wchodziła w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 07.03.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ....od wczoraj mamy prąd i wodę, jutro przyjeżdża ekipa...stąd opóźnienie ruszamy w piątek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 07.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ruszamy w piątek.... Ula@: nie żebym był przesądny ale "mój" wykonawca opowiadał mi ostatnio historię o zaczynaniu roboty w piątek i u mnie jej w piątek nie zacznie (zresztą nie wiem czy by się zgodził) Ale to już każdego wybór. Mam nadzieję, że się mylił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 proces budowania obarczony jest wieloma przesądami (nie ma się co dziwić, ludzie budują domy od dawna i sporo zdąrzyło się uzbierać). Ponoć rozpoczęcie budowy domu to tylko w sobotę lub środę! Ale, wiem głoszę zabobony i uprawiam czarną magię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.03.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Środę jeszcze rozumiem, bo 4 dni roboty do niedzieli, ale sobotę ? toż dopiero się zacznie trzeba dzień święty święcić W moich stonach rodzinnych na przykład nie płaci się rachunków ani nie robi dużych zakupów w poniedziałek, bo potem trzeba wydawać pieniądze przez cały tydzień Musze sie dowiedzieć czy sa jakies ograniczenia co do rozpoczynania budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 08.03.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam wszystkich -co kryje sie pod pojeciem rozpoczecie budowy.Czy to jest dzien rozpoczecia ściagania humusu czy to jest dzien rozpoczecia kopania fundamentów? Ja raczej przesadna nie jestem ale tez słyszłam o środzie lub sobocie. Dla świętego spokoju chyba wybiore którys z tych dni -tak poprostu zeby uspokoic samą siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 08.03.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 jeśli rozpoczęciem budowy jest ściąganie humusu to mam już zdjęty od jakiegoś czasu .... i to była sobota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 08.03.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 witam po przerwie to mi mężlulek zrobił psikusa coś tam kombinował i zalogować się nie mogłam - tragedia poważnie to ja teź tych zabobonów trochę znam i wcalę z nich się nie śmieję jak znam to się stosuję sobota -dobry dzień na rozpoczęcie (przez niedziele jest czas pomyśleć w jakie bagno się wdepnęło) a co w pogodze słychać będzie już wiosna czy gdzieś przymrozek się czai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.03.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Co do rozpoczęcia budowy to nie pamiętam i nie chcę pamiętać Po co się dołowac , że nie ten dzień nie ta godzina... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.03.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dzisiaj jest dzień kobiet !!!!! Facetów brak..... Więc żeby było kolorowo i słodko , dziewczyny częstujcie się http://zyciowykoktail.blox.pl/resource/czekoladki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.03.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I żeby nie było za słodko http://www.hotelboss.pl/galeria/goscie/sylwester%20021.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.03.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 dzięki, owoce super, ale te torty w dali za bardzo widoczne i nie można sie skupić na zdrowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 08.03.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 ...ja chętnie, ale za kilka dni dziś GRYPA....... RANO PRZYSZŁA TABLICA INFO!!!! hurra! zaraz wypiszę i mąż zabierze na budowę....a jak u Was zdrowi? pozdrówka.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 08.03.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Mikopiko, dawaj zdęcia z budowy.... czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts